Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pašticada

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Ima puno različitih recepata za pašticadu, pašticada koju ja radim i ona moje prijateljice koja je Dalmatinka su kao dva različita jela. Ona za moju kaže da je fina, ali da to nije pašticada tj. d aje to kontinentalna pašticada.

    Uglavnom, ja meso našpikam sa špekom, premažem uljem i ev. malo senfa i ostavim preko noći. Ujutro ga prepečem na ulju sa svih strana, kad je zapečeno maknem i dodatm na ulje sjeckani luk, mrkvu, celer, čeršnjak i korijen peršina.
    Pustim da se dinsta i podlijevam mješavinom vode i crnog vina. Negdje na pola dinstanja dodam suhe šljive - desetak komada, i malo kuhanog paradajza. Na kraju izvadim meso, povrće propasiram a meso narežem na tanke šnicle, vratim u umak koji ev. razrijedim vodom i sve zajedno još malo prokuham.

  2. #2
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ima puno različitih recepata za pašticadu, pašticada koju ja radim i ona moje prijateljice koja je Dalmatinka su kao dva različita jela.
    Kad svako selo ima svoj recept .U Splitu stavljaju voce , a svekrvi mi je to ravno svetogrdu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •