Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Uspavljivanje bebe; da ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kad je maleni imao grčeve , negdje do 2 mjeseca morali smo ga uspavljivati na rukama i jedva bi zaspao oko 12sati , kako su prestajali grčevi tako se više nije dao uspavljivati na rukama, nego bi plakao dok ga jednog dana nisam spustila u krevetić, dala mu duducu i on zaspao, sad ide leći oko 20 sati samo ga stavim u krevetić, dan mu dudicu i on spava do negdej 2, 3 sata ujutro pa se probudi jer je gladan , na brzinu ga podojim i vratim u krevetić, tako i oko 6 sati pa se probudi oko 8.30 ujutro. prebacim ga onda u krevetić i muž i ja malo ga ljubimo , a on nas lipo ignorira i gleda "negdje" i smije se.
    ma svako je djete drugačije i pašu mu drugačije stvari, nisam ja svoje učila da ide samo spavati već njemu to paše, nisam ga pustila nikada da plače ni ne bi na taj način uvodila red. jednostavno neko djete više traži blizinu i pažnju. mislim da treba dijete samo odlučit kako mu paše, da ga se upavljuje ili da amo spava . ma svi će oni tražit kasnije da sami idu leć, mislim kad narastu, a bit će i vremena kad će mo mi leći puno prije njih i mislit se kad će oni doć kući...

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da bi nam svima bilo lakše da nam dječica sama zaspu, pa di bi nam kraj bio, nema nervoze, nema suzica... ali što je tu je, većina nas djecu uspavljuje. Greška? Na neki način jest, ali ja se uvijek tješim da će tome doći kraj (bože daj što prije ).
    Bilo je perioda kad mi je dijete samo išlo spavati, bez neke specijalne metode, kao što Pirica kaže, nisam više mogla ju uspavljivati, spustila je u krevetić i dijete samo zaspalo. Naravno da ta bajka nije dugo trajala, sad smo u fazi ne želim dudu, ni cica ne pali, samo hoće zaspati meni u naručju. Pokušavam ju stavljati uspavanu u krevetić pa ju dragati ili sl., ali jok!
    Jesmo li i mi kao bebe same zaspale ili su nas mame ljuljale i koješta drugo? Mene moja jest, do otprilike 3. godine. Na kraju priče, naučila sam zaspati sama, he he

Ma, sve će to proći... uživajmo u njima, to su nam trenuci maženja kojih će vrlo brzo biti sve manje i manje.

Isabel, pusa tebi i tvojoj curici

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moj dvoipolmjesečnjak ponekad zaspi sam (što ne znači da mora biti izrazito umoran, već naprotiv, kad je jako umoran onda niti ne može zaspati sam), a ponekad koristim iste metode kao i sve ostale mame. Metodu plakanja sam priznajem par puta probala i uspjela, no onda sam shvatila da siroče ne zaspi zato što je "shvatio" da je mama tu samo nije pored njega i da mu se neće ništa dogoditi, već zaspi zato što je već skoro kolabrirao od plakanja i nema više niti trunkice snage za bilo što drugo nego zaspati...Jako tužno

No, pokušala sam i dalje pokušavam sa igračkama-uspavnkama koje se objese na krevetić, i moram priznati da i to katkad uspije. Ali to je sve privremeno, jer svaku noć je drugačije.
    Trenutno ga uspijevam unjonjati tako da mu sa prstom lagano gladim nosić (od čela prema raju nosića) i to ga definitivno smiruje i zaklapa oči.
    Mislim da još nije vrijeme za opterećivanje načinom na koji beba zaspe već je samo bitno da spava. Oni su definitivno premali da bi znali da je vrijeme za spavanje, pa im treba poticaj, nježnost i uspavljivanje. No, priznajem da ne želim iti neću uspavljivati tako da ga nosim (to je moja mala egocentričnost koju mu ne dam).
    Ako bebice spavaju po noći je zaista veeeliki uspjeh. Ne trebamo se buniti

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ordep prvotno napisa Vidi poruku
    ide leći oko 20 sati samo ga stavim u krevetić, dan mu dudicu i on spava do negdej 2, 3 sata ujutro pa se probudi jer je gladan , na brzinu ga podojim i vratim u krevetić, tako i oko 6 sati pa se probudi oko 8.30 ujutro. prebacim ga onda u krevetić i muž i ja malo ga ljubimo , a on nas lipo ignorira i gleda "negdje" i smije se.
    ma svako je djete drugačije i pašu mu drugačije stvari, nisam ja svoje učila da ide samo spavati već njemu to paše, nisam ga pustila nikada da plače ni ne bi na taj način uvodila red. jednostavno neko djete više traži blizinu i pažnju. mislim da treba dijete samo odlučit kako mu paše, da ga se upavljuje ili da amo spava . ma svi će oni tražit kasnije da sami idu leć, mislim kad narastu, a bit će i vremena kad će mo mi leći puno prije njih i mislit se kad će oni doć kući...
    kod nas sve isto i također nismo radili na tome i tako od prvog mjeseca. a znak da je čvrsto zaspala je kad pljune dudu. zanimljivo je da po danu nekad ima grčeve, a po noći baš nikad...jedino po noći je uvijek mrak i ne pričam s njom niti je puno mazim dok jede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •