-
Ja nemam pojama o čemu spavanje i uspavljivanje ovisi.
Moje dijete je bio jako uspavana beba, i radi toga je slabije dobivao na kilaži i morali smo ga buditi za obroke.
Od prvog dana je valjda zbog te uspavanosti spavao cijele noći (osim kad smo ga budili za hranjenje).
Kasnije kako je bio stariji nije bio ljubitelj nosanja za uspavljivanje, nego mu je bilo važno da ga polegnemo na krevet i da netko legne s njim (ili ja ili MM) i on bi se tada samo stisnuo k nama ispod ruke i zaspao. Po noći ako bi se probudio, opet bi se stisnuo k nama i zaspao sam.
Imao je razdoblje kad je teže zaspao na večer, ali uglavnom su se "uspavljivanja" sastojala od toga da zajedno legnemo u krevet i on bi zaspao.
Od prvog dana spava tako kako moila opisuje - ruke iznad glave, kao da je izvaljen na plaži.
Sad kad je veči (od cca 2. rođendana), za uspavljivanje ima ne baš popularnu rutinu, ali nama odlično služi i olakšava mi puno stvari.
Prvo večeramo, pa ide kupanje, pranje zubi, onda on legne u dnevni boravak i ja mu stavim jedan crtić, i odem se tuširati (to mi je idealna prilika jer smo često sami doma na večer). Dok ja dođem iz kupaone, on spava, i samo ga odnesem u krevet.
Ako se po noći probudi, stisne se k meni i to je to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma