-
gljivice?
rodila sam prije dva tjedna i u porodu su mi stavili kateter nakon kojeg sam u roku od jednog dana razvila groznu upalu mjehura i bubrega i pila sam novocef
. nakon toga mi se na unutarnjoj strani unutarnjih usana javlja crvenilo i svrbi me. nisam puno puta imala gljivice dolje al ako se dobro sjećam, takav je bio osjećaj. sad vidim da su se proširile i na prste na rukama (točkice koje svrbe) a počele su me svrbiti malo i cicke pa se bojim da dojenjem mišiću to ne prenesem. sutra ću zvati ginekologicu, ali ima li tko ideju kako da si do tada pomognem?
-
piti puno probiotika (ili ako ti ne pašu kao što meni nisu pasali poslije poroda- kupi u ljekarni od prolifa dražeje koje se cuclaju).
ako bradavice svrbe (pogledaj teme o sooru)- možeš mazati s rojazol oralnim gelom.
-
i sama imam sličan problem, pila sam antibiotike mjesec dana i sad sam skužila da sam dobila gljivice, da li ona plimicol krema može uz dojenje?
-
Ista stvar...čim sam došla kući upala mjehura, novocef 10 dana i sad sve svrrrrrrrrrrrrbi...Mažem se kanestenom pa ćemo vidit...Kvragu oni i njihovi kateteri!
-
Meni kod gljivica uvijek pomogne kanesten krema. Mama je imala gljivice na prstima i odmah joj je prošlo uz Canesten kremu a ja znam ponekad imati problema sa intimni dijelovima gdje mi ta krema također pomogne.
Kupuje se na slobodno u ljekarnama samo pitaj dali ima kakvih kontrindikacija što se tiće dojenja.
-
Kod mene je bio isti slučaj,nakon poroda upala mjehura i bubrega,nakon antibiotika gljivice.
Telefonski sam se raspitala kod svog doktora opće prakse za savjet,pošto sam dojila,rekao mi da kupim Canesten kremu,nakon dva dana je već bilo puno bolje.
-
ja bih ipak u ovako ranom babinju otisla ginekologu/ici
-
Ispiranje toplom vodom sa sodom bikarbonom pomaže protiv gljivica bilo gdje na tijelu... možeš pokušati. Ali svakako i kod doktora!
-
Ne znam koliko je povezano, ali nekom će možda biti dobra info. Ja sam na porodu odbila kateter upravo zato jer česti imam upale mjehura i nisam se nakon poroda i svih muka oporavljanja željela boriti još i s tim.
Protiv gljivica su super probiotici Vals, skupi , ali kvalitetni i učinkoviti. Super su za dati i klincima nakon antibiotika. Ima i u obliku soka, al se ne sjećam koje vrste. Imaju oni svoje savjetovalište pa je najbolje otići do njih ili nazvati.
-
imam isti problem
gin. mi je dao canesten a isto dojim
rekao je da je to ok i još uz to i "feminela vagi c"
kaže da je on još bolji i canestena
-
Od kada se na porodu stavljaju kateteri, ajde za klizmu znam, ali urinski kateter mi je novost!
-
Kakve ste simptome imale kod upale?
-
Bol u području mjehura,posebno kad bi se pridigla na noge i i koračala.Svaki korak mi je bio prava muka,dok nisam skužila o čemu se radi mislila sam da su mi popucali šavovi nakon poroda.Kako sam dobila i upalu desnog bubrega s te strane svako malo pa neko tupo i neugodno sijevanje.
-
probiotici,lokalno antimikotik
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma