Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: gljivice

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno gljivice

rodila sam prije dva tjedna i u porodu su mi stavili kateter nakon kojeg sam u roku od jednog dana razvila groznu upalu mjehura i bubrega i pila sam novocef. nakon toga mi se na unutarnjoj strani unutarnjih usana pojavilo crvenilo i svrbi me. nisam puno puno puta imala gljivice dalje ali ako se dobro sjećam, takav je osjećaj. sad vidim da su se proširile i na prste na rukama (točkice koje svrbe) pa se bojim da to mišu dojenjem i dodirom ne prenesem. sutra ću zvati ginekologic, ali ima li netko ideju kako da si do tada pomognem?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možeš probati sa bifidoverusom i acidoverusom od vals (ili valisa).
    ima ih u ljekarnama i jedna boca je oko 120kn. nije baš jeftino, ali je učinkovito.
    ima ih i u maksimirskoj gdje im je dućan, za gotovinu imaš, mislim, 10% popusta, pa ako ti je netko tamo u prolazu, može ti uzeti.
    budući da su probiotici, nema razloga da ih kao dojilja ne bi smjela.
    ali svakako odi kod gin... pogotovo s obzirom da ti se proširilo na ruke..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Potpis pod ovo što je Zhang rekla za probiotike.

Dodatno, možda bi ti za ruke pomogao Rojazol gel, ako si sigurna da su gljivice. Time se liječi soor kod beba, pa vjerujem da nema zapreke.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa daaa! skroz zaboravila rojazol!! hvala vam cure od srca, mozak baš i ne radi zadnjih dana!!! a mislite da su probiotici dovoljni, da ne trebaju neke vaginalete, iako bi nekako radije bez njih radi mališe i dojenja..?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vidi sa dr što kaže na vaginalete, možda ne bi bilološe da ih uzmeš (ako smiješ) da ti čim prije prođe, a terapiju nadopuniš i nastaviš sa probioticima.
    budući da je organizam iscrpljen nakon poroda, ne treba ti još da vučeš i gljivice duže vrijeme...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma, da, slažem se. jedino mi je problem što mi se dr ne javlja ne telefon, a za otić k njoj ne znam kako bi to izvela jer mi je mišić više manje cijelo vrijeme na cicki, a ić s njim u dom zdravlja mi i nije baš... ma kvragu i glupe gljivice!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nek ti tm kupi Canesten 3 vaginalete (mogu uz dojenje). Ili nek pita u ljekarni može li Rojazol (isto postoje vaginalete). I potuci te gljive čim prije.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e peterlin, mašala! hvala ti od srca. poslat ću mm-a po to i onda još malo lactogyna da poboljša situaciju i valjda će proć. mažem ruke rojazolom, napala sam ih na svim frontovima!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nadam se da te nisam zeznula s ovom preporukom. I ja sam imala isti problem, ali malo kasnije (neka 4 tjedna od poroda). Nek tm ipak pita što je najbolje za ženu koja je friško rodila.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hm... nisam pametna jer zapravo nemam koga pitati, u ljekarni ne žele ništa reći da ne riskiraju a do ginekologice ne mogu. možda ipak probam taj canesten. ne znam kako bi mi mogao naškoditi? nisam ni rezana niti išta, jedino još malo krvarim...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, suosjećam... Možda da nazoveš rodilište (one koji su ti dali Novocef) jer gljivice su direktna posljedica uzimanja antibiotika. Ili pitaj svog liječnika opće prakse. Ipak je to jako rano nakon poroda, iako se Canesten uzima samo 3 dana. Ima i krema, ali ako još krvariš... ne znam...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nisu mi to dali u rodilištu nego kad sam došla doma, moja dr opće prakse. ugl, ja rodila, išli doma nakon 1 dana na moj zahtjev a na kraju nisam ništa potpisivala jer su i ginekolozi i pedijatri bili zadovoljni s nama i pustili nas doma. u tom trenu sam ja mislila da me leđa bole jer su me često bolila i prije. no bol se pogoršava i malo mi je neobična i iduće jutro ja idem privatno vadit krv i crp mi opako visok i mm odlazi kod naše dr i na temelju boli (bubrezi, a u međuvremenu i mjehur) i krvne slike ona mi daje novocef. i nakon toga nastupaju gljivice. vjerujem da im je podloga od antibiotika i lohija došla ko naručena. a inače imamo sreću da nam i moja ginekoloica i dr opće prakse i pedijatrica imaju istu politiku - imamo mi telefon u ordinaciji ali ko da i nemamo :/. probat ću sutra nešto konkretizirati jer ne želim komplikacije. ako ništa drugo poslat ću mm-a u dom zdravlja da se malo obruka :/. a bila sam tako sretna nakon poroda jer nisam rezana, nije bilo nikakvih lijekova niti ičega - ful prirodno i sve s bebicom krenulo super i onda ovakve gluposti... bzvz

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •