mitovski prvotno napisa
Ifi, nadala sam se da ćeš se ti javiti, tvoji postovi me nahrane i divim ti se što ulažeš toliko truda, što si shvatila kako, našla način. Ja nekad uspijevam, ali čini mi se da većinu vremena gubim konce, ne snalazim se, ne mogu je shvatiti do kraja, nekada nešto upali, a nekada je okidač za njezine tantrume. Ona nema jedan tantrum dnevno, ona ima 20 tantruma dnevno i nemam s kime o tome pričati, jer nitko ni ne vjeruje i svi odmahuju rukom u stilu ma svi su oni isti. Tete u vrtiću me s nevjericom gledaju kad im ispričam, kažu to nije isto dijete, pa se ja pitam jeli nesretna samo kući. Ovaj vikend je meni došlo da ju uzmem i da idemo nekom psihologu, jer mi očito s njom ne znamo još uvijek.
Danas u tramvaju do posla čitam Juula - Kako reći ne i naiđem na odlomak u kojem on spominje kako kaže 'autonomnu' djecu koja od rođenja imaju jako izraženu svoju volju, samostalnija i odlučnija od ostale i kaže da će ustvari mir doći kada ih roditelji prihvate kao takve, posebne, drugačije. Mislim da je tu najveći problem, jer ja i MM stalno ispitujemo u čemu griješimo umjesto da prihvatimo da je takva.
I još jedan problem je što ne znam s čim da je zainteresiram, igračke 0 bodova, nikakve, možda na 5 minuta, jedino plastelin, s njim se voli igrati i knjigice, ali ne čitati nego listati...ostalo nema šanse. Ona posiše svu našu energiju tokom dana i neda mi da se maknem od nje, urla ako se maknem.