Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Kako se kulirate kad krenu terrible twos?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto L ima 21 mjesec, i polako kreće, ali još niti u pola kako je bilo kod brata. Ona ruši i baca stvari, gura se ko sivonja. U zadnje vrijeme nema šanse s njom otići u dučan, pa to izbjegavamo. I nova fora. Nedo bog da netko otvori vrata iz bilo kojeg razloga, odmah se zaletava i zatvara ih, ne pušta da prođemo, a kad ih napokon zatvori cijelim tijelom lupa u njih i bijesno se dere. Nije mi bed što sva vrata moraju biti zatvorena, ali ponekad stvarno moram proči kroz njih. Nije stvar u tome da nas hoće sve na hrpi, pa da histerizira kad netko ode iz sobe, nego nas ne pušta niti unutra. Nema otvaranja vrata!, niti jednih.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj B do sada nije imao pravi ispad bijesa, ali imamo faze kad je stvarno teško po cijele dane. I primjetila sam ovo što magda_ spominje; omjer lakših i težih dana se baš negdje oko 22 mjeseca promijenio u korist težih. A sad se to polako smiruje i omjer se popravlja. Moja teorija je da se tu radi o svojevrsnim skokovima u razvoju. U to se mogu uklopiti i petice ako malo razvučemo teroriju. Uglavnom, nama je uvijek nakon teškog razdoblja slijedilo zlatno (pa makar i od dva dana), a on bi zablistao sa nekom novom sposobnošću. Mislim da im je u tom periodu stvarno turbo brz razvoj, svladavaju puno novih stvari, nekih jasno vidljivih i nekih sitnijih koje mi uzimamo pod normalno i ne primjećujemo ih.

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure drage hvala vam..... znaci prezivi se
    dakle, naoruzati se strpljenjem i .... gurati. ja sam vec pocela kriviti sebe i MM-a da nesto krivo radimo, da smo ga razmazili (usvojili smo ga sa 10 mjeseci nakon skoro 10 godina cekanja), da se ne znamo postaviti u odredjenim situacijama i sl.
    a mozda nam i izlazak 5-ica malo pomogne , vidjet cemo.

al ovo me bas nasmijalo
    Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    I nova fora. Nedo bog da netko otvori vrata iz bilo kojeg razloga, odmah se zaletava i zatvara ih, ne pušta da prođemo, a kad ih napokon zatvori cijelim tijelom lupa u njih i bijesno se dere. Nije mi bed što sva vrata moraju biti zatvorena, ali ponekad stvarno moram proči kroz njih. Nije stvar u tome da nas hoće sve na hrpi, pa da histerizira kad netko ode iz sobe, nego nas ne pušta niti unutra. Nema otvaranja vrata!, niti jednih.
    sorry dani1 ovo mi je bas

malac od MM-ovog brata, 3 god, ne da nigdje upaliti svjetlo, samo na jednom mjestu u kuci, sve je stekere pokvario zalijecuci se da gasi svjetlo, pravi stedisa.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tamo negdje kod drugog-treceg sam si izmislila pjesmicu

kad krenu - samo si zapjevam, po mogucnosti - iz sveg glasa

uglavnom - ako su opasni po sebe i/ili druge - uklanjam ih po kratkom postupku iz situacije, smirujem ili ostavljam da se smire (ovisno o starosti i trenutnim mogucnostima), kratko porazgovaramo o dogadjaju. al ja sam stvarno kratka na tom pojasnjavanju. recenica-dvije i gotovo. nemam ja zivaca objasnjavat da dugacko i siroko. i u mnogim drugim situacijama reagiram kratko i jasno. iznenade se, al za neke stvari vrlo brzo nauce i prihvate objasnjenje/reakciju.

ako nisu opasni - pjevam pjesmu i ignoriram

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    ako nisu opasni - pjevam pjesmu i ignoriram
    Znaci nisam jedina koja peva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke