Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Evo malo pohvala za Petrovu!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Evo malo pohvala za Petrovu!

Dakle, svašta sam pročitala o raznim bolnicama, i dobro i loše, pa bi i ja htjela iznijeti svoje iskustvo. Rodila sam u Petrovoj, carskim rezom (planiranim zbog komplikacija u trudnoći). I odmah da kažem, sve je prošlo super i jako sam zadovoljna. Pa da krenem redom:
    Prvo sam se mislila obrijati doma i sva sreća da nisam, jer s onom trbušinom bi to bilo poprilično teško. Brijanje je bilo gotovo doslovno u 5 poteza, a sada, 15 dana nakon toga, nemam niti jedne upaljene dlake, što je bio redovan slučaj kad sam sama brijala bikini zonu.
    Klistir – ništa strašno, WC-i su bili uredni.
    Doktori i sestre pri operaciji (bila sam budna jer sam s anesteziologom dogovorila spinalnu anesteziju su bili vrlo korektni, cijelo vrijeme su pričali sa mnom, pokazali su mi bebu čim su je izvadili van – sve u svemu, to mi je prekrasan doživljaj, nešto najljepše u životu.
    Intenzivna njega nakon operacije: sestre su super, zaista se brinu za pacijentice, svako malo su nas obilazile, prale nas, svakih 5 sati se može dobiti injekcija protiv bolova…. Uglavnom, cijelo vrijeme na intenzivnoj sam osjećala da se netko brine za mene. Doktori koji su napravili carski su drugi dan došli i porazgovarali sa mnom. Nakon spinalne se 24 sata leži na leđima (za razliku od opće anestezije, gdje se leži 12 sati) tako da je to malo teško za izdržati – ne zbog bolova već zbog ukočenosti leđa. Drugi dan nakon ustajanja su me premjestili u dvokrevetnu sobu, u blizini je tuš i dva WC-a. Sobe su lijepo uređene, u svakoj je i umivaonik, a u tom dijelu je smješten i jedan apartman (onaj koji se plaća 850 kn/dan). Sve u svemu, što se tiče smještaja, nemam nikakvih zamjerki, osoblje je bilo ljubazno, koliko vi interesa pokažete za bebu, dojenje i slično, toliko informacija i dobijete. Ukoliko osjećate bolove, možete dobiti tabletu ili injekciju bez problema, čak vas 2 puta dnevno (ujutro i navečer) pitaju je li vam što treba (moja kolegica je nedugo rodila carskim rezom u jednoj drugoj zagrebačkoj bolnici i nakon odlaska s intenzivne njege nije mogla dobiti ništa protiv bolova, već joj je muž donosio tablete).
    Djeca su s mamama većinu dana i to je zapravo najveća prednost carskog reza: stignete se upoznati i pomaziti s djetetom, a dječje sestre vam mogu puno pomoći oko dojenja, ako to želite (u sobi do moje je bila žena koja uopće nije htjela dojiti, i cijelo vrijeme je bila našminkana i ulickana….bez komentara). Zapravo, koliko ste vi zainteresirane, toliko vam osoblje i pruža. Meni je dječja sestra čak pomogla izmasirati grudi i izdojiti se (kad sam imala navalu mlijeka), hrabrila me jer su mi u grudima nastale bolne kvrge i na mom odlasku iz rodilišta ponosno komentirala kako sam uspješno savladala dojenje – dakle, definitivno jedan vrlo topli ljudski odnos, ako se i vi tako postavite prema sestrama.

E a sad malo o negativnim stvarima: one se ne odnose niti na bolnicu, niti na osoblje, već na same rodilje. Uzalud sva briga medicinskih sestara kad se rodilje rijetko tuširaju i slabo brinu za higijenu (žena u mojoj sobi je u dva dana jednom oprala zube, jednom se istuširala ali se zato obilno dezodorirala?!?). Što da uopće pričam, u sobama je temperatura 25 stupnjeva, ispod donje plahte je najlon tako da se noću obavezno preznojite, a ujutro na tuširanju nikad nije bilo gužve, iako je samo jedan tuš. Rijetko tko je u tih 6 dana promijenio spavaćicu, ali OK, ne moraju sve rodilje imati tri spavačice, možda si to financijski ne mogu priuštiti, ali 6 dana u istoj spavačici, uz curenje mlijeka i svakodnevno preznojavanje je ipak previše. Možda sam ja baš naletila na neku čudnu kombinaciju rodilja, ali kad sam vidjela razbacane uloške po WC-u, pitam se kolika je uopće prosječna kultura nas Hrvata.

Evo, to je moje iskustvo: sve pohvale za Petrovu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Evo malo pohvala za Petrovu!

Citiraj Roza prvotno napisa

E a sad malo o negativnim stvarima: one se ne odnose niti na bolnicu, niti na osoblje, već na same rodilje. Uzalud sva briga medicinskih sestara kad se rodilje rijetko tuširaju i slabo brinu za higijenu (žena u mojoj sobi je u dva dana jednom oprala zube, jednom se istuširala ali se zato obilno dezodorirala?!?). Što da uopće pričam, u sobama je temperatura 25 stupnjeva, ispod donje plahte je najlon tako da se noću obavezno preznojite, a ujutro na tuširanju nikad nije bilo gužve, iako je samo jedan tuš. Rijetko tko je u tih 6 dana promijenio spavaćicu, ali OK, ne moraju sve rodilje imati tri spavačice, možda si to financijski ne mogu priuštiti, ali 6 dana u istoj spavačici, uz curenje mlijeka i svakodnevno preznojavanje je ipak previše. Možda sam ja baš naletila na neku čudnu kombinaciju rodilja, ali kad sam vidjela razbacane uloške po WC-u, pitam se kolika je uopće prosječna kultura nas Hrvata.
    Ovo si dobr rekla, isto se događa u svim bolnicama. Ja sam se u Merkuru mogla tuširati u svako doba dana ili noći i kada bih god došla tuševi su bili prazni (tuširala sam se nekoliko puta jer je bilo strašno vruće a bilo mi je i lakše piškiti stojećki :wink: ) a o pranju zubiju da i ne govorim (ja sam se navikla to raditi barem pet puta dnevno jer sam nosila fiksni aparat) nisam nikada nikoga vidjela da se prešetava s četkicom i pastom za zube ...
    Mislim da bi Min zdravstv trebalo i jednu akciju (uz one o vodi i o kretanju ) o osnovnoj higijeni. Baš me zanima kako bi izgledali jumbo plakati o svakodnevnom tuširanju 8) :wink:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i mene da malo hvalim Petrovu.
    Prvo moram skrenuti paznju na babicu Slavicu u radaoni. Zenska je majstor i svaka joj cast!
    Ja sam rodila prirodno, mada sam bila narucena na carski. Bila sam u sobi sa jos 7 zena i jedino mi je bilo zao sto nisam imala carski zato sto nisam mogla imati kcer kod sebe tijekom cijelog dana.
    Sestre na odjelu su dobre, ali su jadne tako preopterecene brojem rodilja da im se niti ne moze niti ne smije uzeti za zlo ako su sture u informacijama i sl. Isto smo mogle dobiti ili tabletu ili inekciju protiv bolova, a i cepice i sl .
    Kaj se tusiranja tice, i meni je bilo lakse piskiti stojecki , a i dobro je za rez da se cesto tusira. Mislim da su moje sve cimerice bile relativno ok kaj se tice higijene, ali ima stvarno uzasnih primjera. To kaj velis za uloske - koma! A pokapane daske i sl... Pa kaj je tak tesko uzeti WC papir i obrisati dasku. Fuj!
    Ja sam spijunirala spremacice i cim su one bile gotove ja bris u kupaonu :wink:
    Odlutala sam od teme ... Jednu noc je moja cura morala ici na "suncanje" a kako na 2. katu nije bilo mjesta poslali su je na 1. kat. Tamo je djecja sestra bila Anabela - divna, divna zena! Dosla sam na dojenje u 21h, oko ponoci joj donijela sve kaj sam izdojila, i onda opet u 6:30h na dojenje.

Eto, cure moje, da ne bi bilo da se samo zalimo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i ja se pridruzujem za pohvale Petrovoj! Rodila sam s epiduralnom i svi su bili vise nego sjajni i doktor i anesteziolog i babice! Stvarno sam bila ugodno iznenadena!
    Moram priznati da ni ja nikad nisam cekala red za tus - uvijek su bili prazni a rodilja hrpa, stvarno za nevjerovati!
    Prije poroda bila sam o petrovoj cula save najgore i stvarno se najugodnije iznenadila!

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam same pohvale za Petrovu naročito što se tiče osoblja.
    Uopće mi nije ostala u nikakvom lošem sjećanju .

Of topic; ova beba Petra iznad mene je prekrasna!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maggie, uzela si mi riječ iz usta... baš sam je sad skužila da je premedena

Inače, i ja za Petrovu stvarno nemam zamjerki... već sam pisala o tome da sam očekivala horrorac, tak da mi je ono što sam dobila bilo stvarno ok.

Što se tiče nekulture - imala sam Domestos maramice pa sam si dezinficirala školjku svaki put...o ulošcima neću niti pričati, a pogotovo mi je bilo koma kad bih došla na WC, a dima od cigareta ko u priči..mislim, ako se već nekome pušilo (ne osuđujem nikog, i ja sam nekoć bila pušač) - zakaj nisu otišle dolje pred ulaz ili na to predviđena mjesta????

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hej sirena! taj dan kad si ti rodila kaya i ja smo isle doma.
    ja sam bila u sobi 33. najbolja mi je bila sestra milka, mada su sve sestrice bile ok.
    jedino mi je bilo smjesno kak voze nasu djecicu ko struce ... to nisam ni slikala jer bi moj amer od muza dobil infarkt.
    nas su na izlazu uhvatili iz "jutarnjeg" a par dana prije toga je u "vecernjaku" bio tekst o primarnim ginekolozima i slikali su bebe u sobi i moja kaya se vidi.
    oh kak sam bila ponosna!
    ma, petrova je zakon onome tko ima dobra iskustva a horror drugima. tako i sve druge bolnice.
    za one cure koje trebaju roditi - samo se molite da naletite na dobru babicu - gdje god bile.

petra je pravi komad! moj sin je samo 13 mjeseci stariji - biljezim se sa stovanjem. :wink: :wink: :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matea, malo izvan topica, ali kako to da si rodila u Hrvatskoj? Znam da si pričala kako je skupo u Americi i sl... Je li muž bio s tobom? Kako mu se svidjelo u Hrv? Kako si putovala s malom bebicom u Ameriku?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne bi bilo da nesto krijem
    vrijeski sam odgovorila sa pp, ali cu ukratko i ovdje malo pojasniti situaciju. ja jos nisam amerikanka i nemam pravo na soc. zdravstveno a muzevo je tako skupo da nismo za mene placali.
    onda smo sjeli i razgovarali i odlucili da je najbolje za sve nas da idem u zagreb kod mojih i tamo rodim. jadan john je ostao ovdje otplacivati porod, a ja sam uzivala u zagrebu i na viru.
    jackson je imao 3.5 mjeseca kad smo prvi put isli za zagreb u studenom 2002 i cijeli let je bio na cici i sve je bilo super. kad smo se vracali je imao 4.5 mj. i poceli su ga muciti zubi ali je isto bio ok.
    kad smo dolazili u zagreb proslo ljeto imao je 10.5 mjeseci i samo 5 tjedana nakon operacije glave - stavili su mu pumpicu da mu se smanji pritisak u glavi zbog viska likvora (hidrocefalus). bio je super volje, od 8.5 sati leta je spavao mozda 2, a onda je na aerodromu u frankfurtu njonjao u kolicima preko 3 sata.
    john je dosao po nas u 26.10. i 30.10. smo se vracali doma. kaya je tada imala 2 mjeseca i 2 dana. isto je skoro cijelo vrijeme bila na cici, a jackson se igrao nama pod nogama, papao, pio, kakao, popeo se jednom ili drugom u krilo kad je bio pospan - ma super su bili. sad se nadam da ce isto biti tak dobri. jos ne znam tocno kad krecemo, ali vjerujem da cemo do uskrsa biti u zagrebu. i ovaj put ce john morati ostati ovdje i doci po nas, ali ameri su nemilosrdni sa racunima (bolnica i doktori), a moja mama je jako bolesna i treba me + hocu da je se bar jackson sjeca, mada se nadam da ce se dogoditi cudo i da ce ozdraviti.

eto, toliko od mene. opet predugi post :?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaya, da sam ja rodila po terminu, valjda bismo se i srele u rodilištu (termin mi je bio 25.8.) :D :D :D

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno OH

CURE, MOŽETE ZAHVALITI DRAGOM BOGU DA SU VAM BEBE ZDRAVE!!!!

ja sam rodila svoju 1 bebu u petrovoj i sada je stara 2 godine i nalazi se u zaraznoj bolnici na aparatima za disanje. dijagnoza trajno vegetativno stanje nakon što su je zarazili bakterijom e.coli koja joj je "sredila" mozak, lijepe ruke petrove bolnice. ukratko, daj Bože NIKAD NITKO VIŠE!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče Petrove bolnice tu bi ja imala nešto više za reći. Naime, vi koje ste bile tamo 3-6 dana, možda i imate pohvale, ali ja koja sam bila mjeseci pol.... Što se tiče CEF-a, tu je stvarno sve super, ali prvi i drugi kat su priča za sebe. Lakše mi je bilo mjeseca dana ležanja na CEF-u (odjel u prizemlju) nego tih tjedan na intenzivnoj pa tjedan na drugom katu s drugim rodiljama. Da ne pričam da mi je došla takva kriza da sam htjela na vlastitu odgovoronost sa svojim djetetom lakšim od 2 kg otići iz bolnice. Doduše ima nekih divnih sestara i par doktora,ali... Da ne pričam da mi je beba dobila gljivice po guzi koje su bile žive rane, te granulom pupka. Zar je moguće da se bebi u 2 tjedna ne osuši pupak a k tome je na 24-satnom nadzoru u inkubatoru i na intenzivnoj njezi? A mi smo ko fol trebale proči 3 dezinfekcije ruku i stavljati maske i odijela kad smo ih išle dojiti, one joj nisu htjele promijeniti pelenu za koju se vidjelo da je pokakana jer je bila smeđa odostraga. A da ne pričam kako su mi se pedijatri prijetili ne budem li dojila i kako su me plašili da ću morati ostati još najmanje tjedan dana navikavati dijete na adaptiranu hranu koju je ionako jela cijelo vrijeme, da ima šum, da je nekako blijeda, ma non stop nešto. A mene su natezali po cicama svi, od pedijatara, doktora, glavnih sestara, jedni su govorili ima mlijeka, drugi nema, svako je pričao svoje. A ja sam od tih silnih stresova i plakanja kad sam gledala nju u inkubatoru na infuziji imala mlijeko čak jedan dan i onda su se skupile 3 sestre gurale joj glavu na moju cicu, a ona je sirota vrištala i vrištala jer imam male bradavice pa nije ništa mogla uhvatiti. Došlo mi je da ih steram u p.m., mučile su dijete bez veze a znale su da cijeli dan ne izdojim mlijeka dovoljno ni za jedan obrok. Tako da sam ja doma došla poluluda, em šta sam ležala mjesec dana, i skoro u bolnici izgubila bebu jer nitko od liječnika nije primjetio da sam ostala bez plodne vode nego sam ja forsirala uzv i porod jer sam osjećala da nešto ne valja. Da ne pričam da su cijelo vrijeme znali da ona ne raste ali su čekali 40 tjedana i ništa ne poduzimali. Sve u svemu, moje je iskustvo jako ružno i da krenem pričat sve što se događalo ovo bi se oduljilo. Ipak, drago mi je što ima i žena kojima se ova bolnica nije zamjerila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, , sva sam protrnula i šaljem vam najbolje moguće vibre, ne znam što reći. Neke tuge je bolje odšutjeti.

Samba, ista stvar. Na CEF-u sam se naležala, triput tamo hospitalizirana u godinu dana, u najboljem sjećanju imam genijalnu sestru Ivanku ... Ali onaj drugi kat je noćna mora. I liječnička i medicinska i interijerna. I istina je da pod derutnim tuševima i zahodima na kojima nemreš zatvoriti vrata nema gužve, istina je da se žene na peru. Ja sam prva tri dana pratila čistačice i nakon njih se išla prati, tako pet puta na dan.
    I moj F. je na intenzivnoj zaradio pelenski osip koji je izgledao kao da ga je 100 stršljenova ubolo i granulom pupka, koji je patronaža poslije sređivala. I stalno je dolazio zaflekan i u polumokroj košuljici od (kršitelj koda)a kojeg su mu davali.
    O problemima s dojenjem nedonoščadi u Petrovoj pisala sam već na 'Općenito o dojenju', kritike samo, naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sestre na CEF-u su super i obje Ivanke i Marice i Sanja i Ružica, sve baš sve. I gore na intenzivnoj dječje sestre Slavica i Anabela, a na intenzivnoj Anita i Danica, ali ostale . Ja sam jednom zakasnila na večeru pa mi se jedna priprijetila da će me izbacit iz bolnice... Možeš mislit kako sam se uplašila !!!!

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sunce, pa i ja sam bila triput hospitalizirana na CEF-u u toku moje trudnoće...možda smo se sretale na hodniku.
    O sestrama sa CEF-a, pridružujem se s puuuuno pohvala. Bile su divne, uvijek spremne saslušati, ohrabriti...A ruku na srce, imaju posla da ne stanu cijeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Morwen,
    ne vjerujem kako nam se sve podudara, a još su nam i bebe bile maaaaale i rođene u skoro pa isto vrijeme!
    ja odradila CEF u siječnju, pa srpnju i kolovozu lani. Prvo je bila vanmaternična, pa na ljeto prava trudnoća al nisu bili sigurni. I onda su postali sigurni al se uz mog minijaturnog sina u maternicu ušuljao i hematom pa su me držali dok ne prođe
    Al taj odjel mi je nebo i zemlja s drugim katom, a od frendica koje su bile na carskom čujem da je i intenzivna OK (dvokrevetne sobe s kupaonicom).
    Btw, jesi li na drugom katu upoznala Đulu, legendu Petrove? Rodila 10 djece...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa Đula je bila i kad sam ja rodila Orku! :shock:
    I pušila u Wc-u k`o "ćifut"!
    I vikala da nju boli briga za dijete, ionako ih ima kol`ko o`š!

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma tko nezna Đulu? Zabavljala nas je dolje na dojenju u dječjoj intenzivnoj da smo se valjale od smijeha. (Njeni mali blizanci su rođeni kao nedonoščad pa su danima bili na prvom katu)
    Sunce, ja sam odradila ležanje na CEF-u početkom srpnja, pa krajem srpnja i u kolovozu. Bilo je svašta...poslala sam ti PP.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E, nije prvi kat baš TAK super... intenzivna ima 7 kreveta i kupaonu s 2 tuša i 2 wc-a preko puta (kad sam ja bila jedna mama je bila s hepatitisom i 1 WC je bio samo za nju). Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, uz njih je druga kupaona s 1 tušem i 2 zahoda. Samo apartman (1-kr.) ima svoju kupaonu.
    Ali lijepo je što je novo i jako dobro održavano (čistačice non stop brišu) a kreveti se mogu namjestiti kako god zamisliš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, Morwen :wink:
    Apricot, btw, Đula je lani postala baka!!!! 34 su joj godine!!!

Meni je ona obilježila boravak u bolnici, jedini razlog za smijeh, s obzirom na bedove koje sam imala zbog neviđanja maličkog.
    MM joj se nije mogao načuditi. Puštala je u sobi narodnjake na nekom 'kaziću', to ju je opuštalo... Više ne puši u WC-u, pušila je u sobi na prozoru... Muž joj je baš za mog boravka završio u zatvoru pa sam se svega naslušala... Nakon tri dana sam preselila u apartman, MM je non-stop bio samnom, a Đuli se stalno gledala televizija s nama...
    Ah, to su bila vremena!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da se pridruzimpokudama i pohvalama petrove. vidim da se nis ne mijenja, za njih vreijeme stoji
    cef 1 super, sve sestre i doktori cista 5+. radaona horor, a samo sam ctg jednu noc mjerila, odurne setre i odurni doktori, horor....
    carski odjel sve super, sve pohvale
    2 katu sam bila sam u posjeti i stvarno je horor

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

carski rez u petrovu, 29.07.2009. i SUPER ISKUSTVO !!! sestre su super, vrijedne, profesionalne, humane, spremne pomoći u svakom trenutku !!!

BRAVO

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •