-
Iskustvo s Dalacin 2% kremom
Imam pitanje za majke
planirali smo treću trudnoću, otišla sam na pregled ginekologu i napravila papa-test, rekla sam mu za moju želju da uskoro zatrudnim pa me savjetovao da pričekam nalaz testa jer mu se činilo da imam neki iscjedak ( ja sam primjetila iscjedak u zadnja dva mjeseca, povremeno, bezbolno, nisam baš brinula jer me nije ništa smetalo, peklo...). Za sedam dana me nazvao i rekao da mi je papa otkrio jaku upalu i da dođem po trapiju, da odgodim trudnoću dok sve ne bude ok. Kao terapiju mi je dao Dalacin 2%, u kremi koji sam morala pomoću aplikatora stavljati duboko u rodnicu 7 dana za redom, a onda još tri dana Canesten vaginalete.
Ono što me zabrinulo su nuspojave koje su kod tog Dalacina užasne, on nije čak niti do kraja ispitan na ženama, svako malo piše kakvi su bili rezutati na štakorima! Važna je napomena da trudnice i dojilje nikako ne smiju koristiti lijek!
Danas sam bila na kontroli i dr. kaže čista si kao suza, cin ti je uredan, možeš zatrudniti kada želiš.
ok, kažem ja a što je sa lijekom koji ste mi dali, da li on ostaje u organizmu još neko vrijeme i je li pametno ostati trudna ako u sebi imam tako jak antibiotik?
Ma svašta pišu, kaže on, nije to baš tako strašno, nemoj brinuti!
Ali ja brinem, ne mogu nigdje saznati koliko bi mi trebalo da se skroz očistim od toga lijeka, jesam li se uspaničila bez razloga?!
Pomozite mi ako imate slično iskustvo!
Hvala unaprijed!
-
Koristila sam Dalacin, a dok. me nije upozorio na eventualne probleme sa zacecem ciklus nakon koristenja kreme...
Mislim da su sva ta upozorenja mnogo gora nego sto lijek moze djelovati, cisto da se proizvodjac ogradi od eventualnosti.
na kraju krajeva, ne bi bas tvoj dok. rekao da nema problema, da misli da ih ima, zar ne?
-
e, hvala, to mi treba
mislim i ja da bezveze paničarim
ali ne škodi pitati
-