Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Neće jesti, samo miksano!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Neće jesti, samo miksano!

Gospodin prestolonasljednik ima 19 mjeseci. Ima odavno već više od 18 zuba (ne mogu prebrojiti baš sve, ali zubat je).
    I neće, neće, neće - samo miksano. Jučer mu složim fino mljeveno meso u kuglicama, tjesteninu, saftić i mekano povrće - i NEĆE, samo s jezikom gura van. Ne bi žvakao, samo bi gutao.
    Grrrrrrr

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ako si mu od početka miksala potpuno je razumljivo da neće
    probaj dio miksat,dio samo s vilicom zgnječiti da se postupno privikava
    s vremenom će dio miksanog biti sve manji
    moraš mu dati vremena da se navikne
    osim toga daj mu mrkvu,bananu,jabuku... u ruku nek sam gricka
    s vremenom će se naučiti grickati i žvakati

ja ptičicama nisam nikada miksala,nego samo zgnječila s vilicom i nikada nije bilo problema

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma nije da ga ja ne želim učiti, ali što to vrijedi što ja tkao radim kad baka od njega radi invalida i svaku puta mu miksa. Ja ispadam rospija

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

osim ako nije razlog izlaženje novog zuba (ona je moj odbijao tvrđu hranu) onda je definitivno vrijeme da baki objasniš da jedenje krute hrane nije samo zbog civilizacijskih običaja već i zbog razvoja motorike usta i govornog aparata.ne brini sve to dođe na svoje.pokušaj mu prvo međuobroke davati neusitnjene,dakle voće,kruh i sl,samo nemoj da je ljepljive konzistencije jer ako ne zna dobro žvakati zahliknuće se jako.možeš pokušati i sa rižinim krekerima i sl.kad to savlada pređi na obroke.sretno!
    a baka miksa jer ga je tako lakše našopati.jer da žvače i duže bi jeo i vjerojatno manje pojeo (tako bi vam se činilo barem) pa se njoj to vjerojatno ne da.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •