-
Neće jesti, samo miksano!
Gospodin prestolonasljednik ima 19 mjeseci. Ima odavno već više od 18 zuba (ne mogu prebrojiti baš sve, ali zubat je).
I neće, neće, neće - samo miksano. Jučer mu složim fino mljeveno meso u kuglicama, tjesteninu, saftić i mekano povrće - i NEĆE, samo s jezikom gura van. Ne bi žvakao, samo bi gutao.
Grrrrrrr
-
ako si mu od početka miksala potpuno je razumljivo da neće
probaj dio miksat,dio samo s vilicom zgnječiti da se postupno privikava
s vremenom će dio miksanog biti sve manji
moraš mu dati vremena da se navikne
osim toga daj mu mrkvu,bananu,jabuku... u ruku nek sam gricka
s vremenom će se naučiti grickati i žvakati
ja ptičicama nisam nikada miksala,nego samo zgnječila s vilicom i nikada nije bilo problema
-
Ma nije da ga ja ne želim učiti, ali što to vrijedi što ja tkao radim kad baka od njega radi invalida i svaku puta mu miksa. Ja ispadam rospija
-
osim ako nije razlog izlaženje novog zuba (ona je moj odbijao tvrđu hranu) onda je definitivno vrijeme da baki objasniš da jedenje krute hrane nije samo zbog civilizacijskih običaja već i zbog razvoja motorike usta i govornog aparata.ne brini sve to dođe na svoje.pokušaj mu prvo međuobroke davati neusitnjene,dakle voće,kruh i sl,samo nemoj da je ljepljive konzistencije jer ako ne zna dobro žvakati zahliknuće se jako.možeš pokušati i sa rižinim krekerima i sl.kad to savlada pređi na obroke.sretno!
a baka miksa jer ga je tako lakše našopati.jer da žvače i duže bi jeo i vjerojatno manje pojeo (tako bi vam se činilo barem) pa se njoj to vjerojatno ne da.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma