Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pomoć

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Pomoć

Pozdrav svima.Nemoj te zamjeriti ovdje sam nova pa još ne znam kako to ide.Nadam se da ima netko savjet da mi pomogne.U tijeku sam brakorazvodne parnice, oko godinu i pol,u lošim odnosima s ocem djeteta,malena sad ima 20 mjeseci.Ali probleme mi rade i njegovi roditelji.Oni su sudski tražili viđanje malene,dobili su 2 puta mjesečno,ali toga se ne pridržavaju.Dolaze kad im se prohtje, u termine kad smo s ocem,psihički nas maltretiraju,i uživaju u tome.Išla sam u czss koji vodi naš slučaj,ali oni kažu da to nije njihova nadležnost i da ih prijavim policiji.Što mogu učiniti?Da li bi išta značio podnesak sutkinji o njihovom ponašanju?Hvala na odgovoru.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne shvaćam kako CZSS smatra da u njihovoj nadležnosti nije nepoštivanje dogovora oko viđenja djeteta..
    No, bez obzira smatram da se Centar MORA uključiti u ovo, jer se radi o psihičkom stanju djeteta.

Nadalje, ne razumijem tvoj post, malo je zbrčkan. Njegovi roditelji dolaze vidjeti dijete u termin kad je dijete sa tvojim bivšim suprugom? (nije li to njegov odnos sa njegovim roditeljima? Zašto on to ne rasrpavi sa njima?)

isto tako, nekako mislim da bez obzira što je Sud njegovim roditeljima dodjelio pravo viđenja djeteta, isti Sud treba uvažiti i mišljenje CZSS (ako ga nema, ti ga trebaš tražiti) o dobrobiti viđenja djeteta sa očevim roditeljima koje se provodi tako da vam onemogućuje normalan život.

Ako na bilo koji način misliš da si oštećena u korištenju svojih prava te da CZSS nije djelovao na korektan i zakonit način, slobodno se možeš javiti Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, na Odjel socijalne skrbi. Trenutno im štekaju web stranice, ali ako imaš vremena pogedaj ovdje: www.mzss.hr
    Posljednje uređivanje od mamma san : 08.02.2010. at 15:12

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ispričavam se zbog posta,žurila sam se. Nemam dobra iskustva s czss-om,ni najmanje,zato ću poslušati vaš savjet.Otac djeteta nije za nikakav razgovor,on se pravi kao da se to njega ne tiče,ali niti nema utjecaja na njih jer sve oni diktiraju kako će biti.I brak i razvod i sve ostalo je po njihvoj diktaturi,da njih nema on nikada ne bi ni pitao za dijete.To je obaveza,gnjavaža za njega,i rasipanje novaca.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Baš zbog lošeg iskustva sa czss svaki prigovor podnesi u pisanom obliku, da imaš trag.
    Bilo do čega da dođe ti imaš dokaz da si im se obraćala a oni nisu poduzeli ništa.
    Telefonom ili usmeno je nažalost ništa. Takva su moja iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svoja prava reguliraj preko CZSS. Obavezno.
    ako imaš loša iskustva sa njima, telefonski se informiraj u MSZZ i podnesi im pisanu pritužbu na CZSS.

Nadalje, na CZSS obavezno reguliraj prava oca na viđenje djeteta (reguliraj dane i sate, vikende i odmore i toga se pridržavaj!!), djetetovo prebivalište (kod tebe), i traži preporuku oko ponašanja bake i dede i njihovog ometanja života tebe i djeteta kako bi sa istom i podnjela (pri)tužbu na Sud koji im je i dopustio viđenje djeteta te eventualno traži da se to viđenje djeteta odvija uz nadzor.

Također, obavezno preko CZSS odredi i visinu alimentacije koju MORA plaćati djetetov otac, jer je to njegova obveza, a djetetovo pravo. Ako je nezaposlen, neka se zaposli i plaća tu alimentaciju.
    U slučaju neplaćanja iste, imaš pravo podnjeti ovršni postupak pa ako se ne naplatiš od djetetovog oca, može se naplatiti od njegovih roditelja.

I postavi se prema toj "baki i dedi". S jedne strane, ako oni ne poštuju odluku Suda, i ne možeš ih normalnim, mirnim putem uvjeriti da se ista mora poštovati te da im je i bolje da budete u korektnim odnosima, stvarno pozovi policiju. Zbog uznemiravanja i nepoštivanja odluke Suda. No, tada moraš znati da će to oni učiniti i tebi, prvi put kad ćeš se ti eventualno naći u situaciji da ne možeš poštovati odluku Suda.
    Posljednje uređivanje od mamma san : 09.02.2010. at 09:49

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Što se tiče oca,viđanja se odvijaju jednom tjedno,alimentaciju je smanjio na svoju ruku a na zadnjem ročištu je sutkinja to i prihvatila.Tražila sam intervenciju czss-a i nadzor prilikom viđanja s ocem,ali oni su samo obavili razgovor s nama i to je bilo to.Ništa od nadzora.Ja sam naivno dopustila viđanje s bakom i dedom jer sam mislila da će se malo smiriti strasti,jer sama sutkinja to nije htjela dopustiti, u jednom trenutku čak im to i zabraniti,jer su na sud dostavili vrlo ponižavajuće pismo,u kojem ima i elemenata liječničke dokumentacije moje obitelji,što smatram kažnjivim djelom. U centru sam već tražila i pomoć jer telefonski uznemiravaju moje kumove i širu obitelja,ali ni tu pomaka.Baka i deda se pozivaju na naše privremeno rješenje brakorazvodne parnice,iako nista nemaju s time.Traže viđanje blagdanima, praznicma a u njihovom rješenju lijepo piše da na to nemaju pravo.A s policijom sam imala posla,tražila sam intervenciju zbog maltretiranja mene i moje obitelji,kad je mala imala 20 dana i bila u bolnici,a s njom jer sam je dojila,ali polocija kad je došla rekla da će mene privesti sucu za prekrašaje?,na što sam rekla da nema šanse jer me dijete treba,pa su nam na kraju dali opomene.Tada sam shvatila da od njih ništa.Može urlati na tebe, ponižavati te,ali dok te ne zatuče nikom ništa,ali ni tada.To mi je radio i u parku Maksimir pred drugima,mala nije spavala 2 tjedna,ali nikom ništa.Probat ću opet u czss,pa na sud.Hvala na pomoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako CZSS neće reagirati, obavezno se javi u MInistarstvo za zdravstvo i socijalnu skrb. Dala sam ti link na njihovu stranicu i tamo su ti svi podaci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •