krenulo me danas sa raznoraznim preporukama
voljela bih ako bi mi netko od vas mogao preporuciti nekog dobrog, dragog i blagoglagoljivog svecenika koji je u sluzbi u nekoj od crkvi u centru zg i "vodi mise" nedjeljom prije podne![]()
krenulo me danas sa raznoraznim preporukama
voljela bih ako bi mi netko od vas mogao preporuciti nekog dobrog, dragog i blagoglagoljivog svecenika koji je u sluzbi u nekoj od crkvi u centru zg i "vodi mise" nedjeljom prije podne![]()
nisam vec dugo u tim "vodama", ali u zadnje vrijeme nailazila sam uglavnomna svecenike koji su imali politicke govore za vrijeme mise, neke koji su optuzivali gay osobe zbog polava, susa i klimatskih promjena...
voljela bih slusati nekog koji je miljama daleko od gore opisanih
Vikar u Sv. Marku Križevčaninu (Selska), nisam sigurna da je fiksno koja misa je "njegova":
http://www.ejordan.hr/index.php/vjer...enoukpo-singbo
hahahaha
i za to se već traži preporuka?!?
Kako ne?!?
Često ljudi pitaju.
Evo, mene neki dan nazove kuma i pita za normalnog svečenika koji bi krstio njenog sina i to zato jer njen župnik radi velike probleme oko kumova.
na Kaptolu 9, crkva sv.Franje - pater Zdravko , misa u 12. preporučan prekrasan svećenik!!
( tu misu je nekada davno kad sam bila srednjoškolka vodio pater Zvijezdan Linić tak da fratri imaju tradiciju slične svećenike stavljat da vode tu misu)
puno hvala
gledala svlacionicu sa svecenikom iz selske i cini mi se super, ali meni treba nesto blizu kuce da uz troje djece izgubim sto manje vremena na put do crkve i nazad
a u sv. Petru onaj visoki svečenk?
Nije točno.
Mnogi svećenici provode svoju samovolju.
Ja ih znam divnih, ali ima ih i puno manje divnih.
Mojoj kolegici župnik nije htio krstiti dijete i to zato jer se nije vjenčala kod njega pa joj je tako i rekao:"nek ide tamo"
Kolegi drugi župnik nije htio krstiti dijete zato jer nije bio uopće vjenčan u crkvi.
Ovdje konkretno župnik radi problem zato jer bi kumovi trebali biti djed i baka. To kakti nije dozvoljeno.
Ma da, kako da ne! Mojoj maloj su krsni kumovi djed i baka i nikakvih problema oko toga nije bilo.
Što se tiče "imaju sve kaj trebaju" pa naravno da imaju.
Glupo je uopće o tome raspravljati kad se jako dobro zna što krsni kum mora "imati"
sad znam da jedino ne smiju roditelji bit kumovi, mislim da se to ne odnosi na drugo koljeno, ali se da provjeriti.
u principu nitko ne bi smio praviti probleme ako netko nije vjenčan u crkvi ili uopće pa želi krstiti svoje djete.
Za sakrament krštenja je samo i jedino bitno da li roditelji vjeruju.
Da li su vjenčani ili nisu, da li je dijete samo s jednim roditeljem i sl. nisu ni zapreka za krštenje, ni briga svećenikova. On to zapravo ne smije niti pitati.
Što se tiče kumova; djed i baka mogu biti kumovi kao i bilo tko drugi tko zadovoljava uvjete, a uvjet je kao što već znamo da ili ima sakrament vjenčanja ili za samce sakrament potvrde.
pater Anto Bobaš
Kraljice svete krunice na koloniji (kod Dinamovog stadiona)
nije ti daleko autom, samo nekoliko minuta, ali pješke...
Don Damir Stojić na Jarunu! Jako dobar,zanimljive propovijedi!
hmm kad bi bar znala kako se covjek zove, bila nekoliko puta na misi. na borongaju. modernisticka crkva blize okretista.
to je taj "moj"
Anto Bobaš