-
s obzirom da se bavim tim sportom znam većinu škola i ostaloga..
ako želite profesionalnost i kvalitetu, KK Jarun i Trajbar team (Zaprešić) su definitivno no1! za cjene neznam.. jer su to ajmo reć elitniji klubovi, mislim da kod njih postoji i mogućnost kasnije najma konja pa odlasci na turnir itd itd..
hipodrom- znam za pony expres, znam x djece koji su tamo završili školu, konji su stvarno odlični, i poniji i ovi normalni... isto također ima mogućnost odlazaka na turnire (prije toga moraju djeca položiti jahaću dozvolu, te zatim licencu za sport)
geronimo škola jahanja- ni pod razno.. mačkice i slični nadimci nisu primjereni jednoj školi jahanja, isto ko ni način na koji uči- sam se snađi u nevolji.. wanna be cowboy itd...
što se tiće opreme vjerujem da vam je draže da dijete ima svoju, ali s obzirom da je skup sport nije nužno odma trošit brdo love na opremu.... svaki klub bi trebao imati kacigu i zaštitni prsluk koji je obavezan za mlađe od 16 godina, a jahati mogu u tajcama (ako ih žulja od sedla, dovoljno je staviti neke više čarape da se prime tajce njima da se nebi "dizale") i u patikama koje nemaju ravni đon, znači nešto tipa starki ne dolazi u obzir.... od jeftinijih dućana sa opremom preporučam u HR HORSESHOP (na fb-u, mogu prosljedit broj jer nisu često na fb-u)- vlasnica je žena iz mog kluba, nabavlja robu od više proizvođača tako da ima raspon robe od one najjeftinije do naj elitnije, nexus horse shop, gumex eko- to su oni sa najpristupačnijim cjenama
isto tako moram vam napomenuti da svakako pitate da li trener ima položeno za trenera, odnosno voditelja jahanja jer ja osobno nebi da mi djecu neko uči ko nema pojima i samo stavlja lovu u džep.. pa da se nedaj bože još i nešto dogodi...... postoji na stranicama konjičkog saveza popis trenera pa ako nekoga zanima mogu mu ga prosljediti..
također kada dođete na razgovor zamolite da pogledate školske konje ili ostale.... mršavi konji, vidljiva rebra, zmazani (oke ako je padala kiša recimo pa se bace u blato, ipak im je to najslađe) prvi su znak da se ne drži do konja, isto taako neadekvatna oprema, potrgana oprema itd..
ako ima neko tu u Varaždinu ili okolici, preporučam svoj klub jer unatoč recesiji i svemu još uvijek imamo najjeftinije cjene s raznim mogućnostima plačanja...
eto. nadam se da sam nekome pomogla. ako ima još kakvih pitanja, tu sam!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma