Ako se godišnji nije stigao potrošiti, a poslodavac je omogućio njegovor korištenje, razlika propada.
No, sve ovisi o poslodavcu.
Ako se godišnji nije stigao potrošiti, a poslodavac je omogućio njegovor korištenje, razlika propada.
No, sve ovisi o poslodavcu.
Bok!!!
Eto, malo njuškam po forumu i eto meni zanimljive teme. Naime, ja bih se trebala vratiti na posao 16,06.2011. U 2010.-toj godini nisam radila niti jedan dan (komplikacije od 2009.-te godine, a zatim porodiljni...) Ako sam dobro razumjela, bez obzira kaj nisam radila u 2010.-toj godini, ja bih svejedno imala pravo na go iz 2010.-te koji bih trebala iskoristiti do 30,06.2011.g. i još bi mi dio go propalo... Molim da me ispravite, ako nešt nisam dobro napisala,,,
Točno. Po novom ZOR imaš to pravo, po starom zakonu nije bilo tog prava. Ako je djelatnik bio na porodiljnom za taj dio nije imao pravo na godišnji odmor jer se porodiljni nije smatrao kao efektivni rad. Neki poslodavci još nisu savladali (namjerno ili nenamjerno) novi zakon o radu.
meni je tajnica u skoli predlozila da prekinem porodiljni ranije i odem na godisnji kako bi iskoristila sav do 30.6. Pa eto ideje... Medutim, meni je ispalo da mi taman sav godisnji stane do kraja lipnja tako da cu sve iskoristit
dakle, prekines porodiljni, odes na godisnji a ostatak porodiljnog iskoristis nekom drugom prilikom kad ce ti trebat (do 8. godine djetetovog zivota)