-
Dohrana s 5,5 mjeseci?
Moja preslatka nećakinja ima 5,5 mjeseci i isključivo je dojena beba. U posljednjih mjesec dana dobila je samo 50 g na težini i pedijatrica je šogorici savjetovala mliječnu dohranu (**** 1). Nikakve kašice nije spominjala.
E sad, šogoricu (a i mene) zanima ne bi li bilo bolje početi sa kašicama i nastaviti sa sisanjem a izbjeći bočice, formule... Mlijeko curi k'o ludo, malena sisa svaka 2-3 sata, sretna je i zadovoljna, ima 6-7 mokrih pelena dnevno i baš je krasna vesela beba.
Što vi mislite, je li to dobar savjet i čime ju treba dohranjivati?
Inače, pedijatrica je takva da jednom savjetuje jedno, drugi puta drugo.
-
A koliko je dobivala na kilazi proslih mjeseci? Jel ce poduplati porodjajnu tezinu sa 6 mj?
-
Hej, Anchie!
Rođena je sa 3 kg a sada ima oko 5800 g, dakle hoće. Dobivala je oko 700 g mjesečno.
Ja sam čak posumljala da ju sestra nije dobro izvagala jer je 50 g baš jako malo.
-
I moj je josip rođen sa 3450,pušten sa 3300,i danas sa punih šest mj i četiri dana nije poduplao težinu. Danas je mjeren i ima 6500.Kaže dr da mu dam adaptirano,ali ja sam to već probala,ali on neće uopće bocu.Počeli smo sa dohranom,koliko će to utjecati ne znam i ne znam kako da počne dobivati na težini.
-
Vlatka, monogi klinci dobiju jaaako malo 5 i 6 mjesec... Jer ne mogu stalno dobivati npr. kilu mjesecno - gdje bi dosli s tom kilazom? Bitno je da je klinac zadovoljan, da generalno gledajuci dobro napreduje... A i moguce je da je doslo do pogreske u vaganju. Tesko je sad nagadjati. To bi trebalo direktno s mamom rijesiti. Predlazem ti da je uputis na SOS ak je zabrinuta, da to rijesi direktno sa savjetnicom.
Koka, mozes mi napisati koliko je Josip dobivao mjesecno?
-
Osoblje foruma
Poduplavanje težine do navršenih 6 mjeseci je najčešće, ali nije nužno.
Svako dijete ima svoj osobni prirast (prva dva mjeseca se i govori o nekom minimumu koji mora dobiti), a to poduplavanje služi čisto kao neki orjentir - nije sto sveto pismo.
Evo, neka se jave mame čija djeca nisu poduplala (li utrostručila sa godinu dana).
Orka prva:
rođena sa 3020, sa 6 mjeseci 5800, sa godinu dana 8900.
Sa dvije je imala 12kg, sa tri 13.
-
Evo, i ja se javljam!
Andrej, rođen s 3900 g, sa 6 mjeseci 6250 g (!), poduplao porođajnu negdje između 8 i 9 mjeseci, s godinu dana 9350 g (dakle, još je nije utrostručio).
I uopće ne djeluje ni sitan ni mršav ni gladan. Apetit mu je odličan, jede sve, zadovoljan je, zaigran, dobrog zdravlja.
Btw, i ja sam bila prilično zabrinuta s 5-6 mjeseci, jer sam imala dojam da stoji s težinom u jednoj točki. Ali pedijatar nije od toga radio problem, rekao je da se to često dešava. S dohranom smo krenuli s 5 mjeseci i 20 dana (točno), novu hranu prihvaćao je bez problema, nastavili smo i s dojenjem, i još uvijek je sve u redu. O adaptiranom nikad nismo ni razmišljali, niti nam je to itko sugerirao.
-
andrejček je rođen sa 2900 g, poduplao negdje s 4,5 mjeseca, ali je utrostručio sa skoro godinu i pol. dohranu smo počeli sa 6 mjeseci, sve voli, lijepo papa ali puno i potroši. cikimo još uvijek. pedica nikad nije ni zucnula o eventualnom premalom dobivanju na težini.
-
Evo i nas Janko je rođen sa 3650, iz bolnice je izašao sa 3520. Sa 6 mjeseci je imao 8000, a tjedan dana prije navršenog prvog rođendana 9500 g, što definitivno nije troduplo od porođajne...
-
E da i zaboravila sma napisati da je do skoro 7 mjeseci samo dojen, na zahtjev. I nisu nam nikada rekli da je premalo dobio. Pogotovo ovo pred kraj kad je počeo malo donivati na težini. A svi uvijek govore kak je jako veliki za godinu dana. Dugačak je, sad već ima 80 cm. Ali nije težak.
-
Moj bubi je rođen sa 3600g,53cm.Sa 3400g smo izišli iz bolnice...
Sa tri i pol mjeseca imao je 7700g,isključivo na mom mlijeku.
A dr nam je preporučala dohranu sa četiri mjeseca.Meni se to činilo rano.
i SASVIM NEPOTREBNO...
A govorila je da je previše dobio na težini...
Ja bih možda radije davala kašice i dojila,umjesto (kršitelj koda)a.
-
Evo i nas:
rođen s 4230, 53 cm
sa 6 mjeseci je imao oko 7500 g,
s godinu dana 9460g
Poduplao je porođajnu težinu tek s 9 mjeseci, a utrostručio još uvijek nije (ali je blizu) - on je sad 25 mjeseci.
Počeli smo dohranu sa 6 mjeseci, ali pošteni obrok nije pojeo prije godinu dana. Još uvijek je na cici, ali počeo je i super jesti prije par mjeseci. Nije niti premršav, niti debeo, nego onak - taman.
-
Odmah mi je laknulo.
Pedijatrica očito pravi paniku, a i mislimo da ju sestra nije dobro izvagala. Prošli puta ju je vagala 3 puta i tek je 3. puta bilo točno.
Šogi maloj jučer dala kašicu za jedan obrok, a ona se najela i odmah poslije tražila siku da zalije
.
-
Prvi mjesec 700
Drugi 900
Treći 500
Četvrti 400
Šesti 420
U prosjeku je dobivao 500 mjesečno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke