Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Oib i mbg

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Oib i mbg

Evo popunjavam obrazac za DD i sadrži rubriku OIB i MBG.
    Pa, zar jedan ne zamjenjuje drugi? Oćemo sutra izmlislit i nešto treće pa pisat sva tri broja?! Zar nije država zabranila prezentiranje MBG, a sad ga traže i od mene i od djece?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Evo popunjavam obrazac za DD i sadrži rubriku OIB i MBG.
    Pa, zar jedan ne zamjenjuje drugi? Oćemo sutra izmlislit i nešto treće pa pisat sva tri broja?! Zar nije država zabranila prezentiranje MBG, a sad ga traže i od mene i od djece?
    I piše ti i broj iz radne knjižice, oni inače pomoću JMBG mogu naći sve u roku od keks, tak da su oni zbunjola. Ti napiši ništa te ne košta.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko mi je poznato...po MBG može se provjeriti da ne bi netko koristio dva dječija doplatka, recimo kod rastavljenih roditelja. OIB djeteta je potreban radi evidencije, jer sva rješenja koja idu primateljima moraju sadržavati OIB.
    Istina je, tvoj OIB se može pronaći po datumu rođenja, MBG ali ne i od djece. Jer nisu aktivni osiguranici/umirovljenici.
    Broj iz radne knjižice ti je osobni broj (OB) i piše na rješenju ukoliko ste već koristili dječiji doplatak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj višnja prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko mi je poznato...po MBG može se provjeriti da ne bi netko koristio dva dječija doplatka, recimo kod rastavljenih roditelja. OIB djeteta je potreban radi evidencije, jer sva rješenja koja idu primateljima moraju sadržavati OIB.
    Istina je, tvoj OIB se može pronaći po datumu rođenja, MBG ali ne i od djece. Jer nisu aktivni osiguranici/umirovljenici.
    Broj iz radne knjižice ti je osobni broj (OB) i piše na rješenju ukoliko ste već koristili dječiji doplatak.
    OIB se može naći po JMBG bez obzira da li je dijete, starac ili mladac! Na mirovinskom oni rade tak da stisnu tvoj JMBG i ispiše se preostali dva broja. Ali ti upiši ta dva broja i mirana BiH
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.02.2010. at 07:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa i sami si možete naći jedno, ako znate drugo, evo tu: http://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Obrasci su bili u primjeni u prijelaznom razdoblju, dakle lani, zato postoji rubrika za oba broja.
    Od 1.1. više te ne smiju pitati JMBG, ali ako ti je svejedno (npr. ja ne mislim da mi to narušava privatnost) napiši ga, možda im to olakša posao.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znam tako i radim i vidim sve, di ko radi i ostalo

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    OIB se može naći po JMBG bez obzira da li je dijete, starac ili mladac! Na mirovinskom oni rade tak da stisnu tvoj JMBG i ispiše se preostali dva broja. Ali ti upiši ta dva broja i mirana BiH
    To je bilo samo objašnjenje zašto to mirovinski traži. A znam što mogu i što ne mogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •