Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Mliječni obroci za doručak/ večeru beba 15,5 mj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Mliječni obroci za doručak/ večeru beba 15,5 mj.

Muce me mlijecni obroci za dorucak i veceru..sto dajete vasim bebama?

Jos dojimo medjutim kako kod mene izdajanje ne funkcionira, trebala bi izdajati 3 dana za jedan pa za mlijecne obroke (tipa zobena kasa) koristim adaptirano, jucer sam 1. put dala kravlje mlijeko (prije toga je jela jogurt i svjezi sir) i bila je zadovoljna, bolje je spavala i nije se budila i trazila nocni obrok koji dosad nismo uspjeli izbaciti..valjda ju je vise zasitilo..

sto mislite s obzirom da beba ima 15,5 mj. da li ima uopce potrebe za adaptiranim odnosno da li koristite obicno mlijeko?pitam jer mi je svojedobno patronazna rekla da joj mlijecne obroke do godinu i pol dana radim na adaptiranom..

također me zanima i med..kad ga poceti davati? npr. da li je ok ako bebi napravim rizu na mlijeku i dodam malo meda da joj da okus?

fali mi malo ideja pa ako imate koju please

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

taman sam procitala ovu temu: http://www.roda.hr/forum/threads/516...-drugo-mlijeko
    i sad mi uopce nije nista jasno..koje mlijeko za bebu od 15,5 mj- AD, kravlje, rizino, zobeno? sto je najzdravije?

i ako moze koji receptic da dorucak, veceru bila bi zahvalna

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo slučajno kliknula i vidim da te je sve to malo zbunilo, ja imam dvoje djece koje sam dojila deset mjeseci i iza toga davala obično kravlje mlijeko,nikad nisam niti kupila AD
    možeš probati gris pa staviš malo kakaa, ili palentu sa mlijekom ili abc sir ili sa svježim sirom ili jogurtom, skuhala bi puding (onaj u prahu), staviš zobene pahuljice u jogurt ili voće ali ako su joj prevelike zob. pah. ja bi ih malo samljela u multipraktiku, a što se tiče meda to nisam davala do 2,5 godine jer se i ne preporuča zbog alergije.
    Što je najzdravije?!!!??

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni ja se ne mogu izdojiti, pa za mlijecne kasice koristim AD. upravo danas sam razmisljala "do kada AD" - malena je u cetvrtak napunila godinu dana. ne znam kakve koristi od onih "junior" formula, od godinu do navrsenih tri.
    ideja za dorucak/vecera ima puno - pun ovaj pdf, samo ih treba malo iskopati, npr.
    http://www.roda.hr/forum/threads/41556-što-danas-kuhate
    http://www.roda.hr/forum/threads/51490-1-sto-za-dorucak
    http://www.roda.hr/forum/threads/256...ENI-VAŠE-BEBE
    nisam uopce ni pametna sto se tih mlijecnih kasica tice. dali su potrebni ili ne. dali je mlijeko vise stetno nego zdravo...i tako u krug.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja svojoj otkad je napunila godinu dana dajem kozje mlijeko, jos dojim, ali ne izdajam vise. I na tom kozjem kuham kasice. Nisam joj dosada jos nijednom dala kravlje. Rizino - iako je to vec puno puta spomenuto - nije zamjena za mlijeko jer nema iste hranjive tvari. I mozes naravno davati kravlji sir, jogurt, kiselo vrhnje. To ima sastojke kao i mlijeko.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zašto misliš da je kozje bolje od kravljega?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete ima skoro 3 godine i nikad nije pojeo mliječni obrok u obliku neke kašice s mlijekom.
    Nama su omiljene 3 večere: palenta sa sirom, proso sa sirom, zobena kaša sa sirom, može i svako od to troje, ali s jogurtom.
    Svako od ovog je rađeno na način da je skuhano u vodi i onda dodan sir.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete ima skoro 3 godine i nikad nije pojeo mliječni obrok u obliku neke kašice s mlijekom.
    Nama su omiljene 3 večere: palenta sa sirom, proso sa sirom, zobena kaša sa sirom, može i svako od to troje, ali s jogurtom.

Svježi sir?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam u to vrijeme još dojila. Nikad nisam ni jednu kašicu kuhala na mlijeku ili joj nudila mlijeko. Počela je piti mlijeko kad je sama tražila. Kašice (zobene pahuljice, prosene pahuljice, gris, palentu) kuhala sam na vodi i u kuhano dodala nekad naribanu jabuku, krušku... možeš dodati i povrće. Mlijeko niti sam forsirala, niti branila. Tu je ona sama diktirala tempo. I ne brini, doji i jede jogurt, sir - vjerujem da je to dovoljno.

Anemona, i mene zanima, kakav sir?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam se stalno pitala kako ću bez mlijeka raditi kašice, kupovala AD, kravlje, radila zobeno i sada vidim da uopće ne dajem mlijeko. Imamo dvije dobitne kombinacije u kojim se mali hoće zajesti.

Dječji muesli potopljeni u zaključaloj vodi, ribano/nječeno voće tipa jabuka, kruška, banana i malo jogurta.

Palenta sa jogurtom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, da, svježi sir. Mali obožava sir. Najčešće je to onaj Zagrebački sir, a ponekad i zrnati sir (on je več lagano slan, inače sir ne solimo).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, inače su nove smjernice da se kravlje mlijeko ne daje do pune 2 godine života

ima više obožavatelja sira, i moj bi stalno jeo sir (najviše voli ABC)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    cure, inače su nove smjernice da se kravlje mlijeko ne daje do pune 2 godine života

ima više obožavatelja sira, i moj bi stalno jeo sir (najviše voli ABC)
    Ja sam svojem obično kupljeno kravlje mlijeko dala tek nakon 2. rođendana, to mi je pod obavezno.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam svojem obično kupljeno kravlje mlijeko dala tek nakon 2. rođendana, to mi je pod obavezno.
    A šta posle drigog rođendana? Zašto onda može da se daje, a pre toga ne?
    Mislim, ima li koristi davati ga i posle 2 pune godine života?
    Ja mislim da je ta preporuka tu zato, jer se dojenje preporučuje do pune 2. godine, pa u skladu sa tim km ne bi trebalo davati ranije.

Evo ja npr dojim, ali sam neke obroke morala da pripremam sa ad, jer mi nije zgodno da u griz kuvan na vodi dodajem moje mleko, jer bi to bila nekakava bzvz razvodnjena kaša, pa sam onda u to tako skuvano na vodi dodavala ad ( i to od njenih 9 meseci). E sad, ona neće da jede sa ad. nešto joj se tu ne dopada. Međutim, sviđaju joj se gotove kašice tipa keksolino ili čokolino u kojima već ima ad.
    Ali, kad napravim gibanicu sa sirom, ona to oooobožava, Ali tu ima km. kada sam nama pravila pire krompir, tu ima km, njoj se isto to svidelo.
    Glupo mi je da joj uskraćujem retke obroke koje stvarno voli da jede, a u kojima možda ima malo km.
    Pošto stalno vrtimo jedan isti doručak, a i za večeru mi ponestaje ideja (jogurt, hleb, pavlaka, sir, palenta, žitarice) Pomislila sam da bi možda htela nešto na razređenom domaćem punomasnom mleku? Šta tu nije ok?

Inače, kod nje ne dolaze u obzir slatke varijante doručka npr. voće s nečim

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nakon prvog rodendana moji maleni su poceli dobivati jela s km. dok je stariji ujutro jos i znao popiti 1-2 dcl iz bocice, malena nikad nije htjela. km kod nas nikad nije bilo niti nece biti konkretan i stalan obrok ili dio obroka. izbjegavam km jer ga MM i ja ne podnosimo a i djeci ne forsiram. ako u nekom jelu ima km, nema problema,ali da ga svjesno dajem kao obrok, ponavljam se, to ne. ni sada ni poslije drugog rodendana.
    (vanesax, pusa curicama!)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni isto izgleda logično da se daje samo kao deo nekog obroka. A ostalo mi nema smisla, pogotovo deca koja doje. Pa ne moraju i mamu i kravu
    Ali gornje pitanje i dalje stoji... Nije mi najjasnije to sa grizom, na primer. ili nekim sličnim obrokom

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja griz i svaku drugu zitaricu kuham samo na vodi. U to dodam voce ili povrce i to je to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može recepti za te obroke?

Inače, moje curke jedu npr. zoben pahuljice, pahuljice pira ili 4 vrtse žit, palentu, bulgur, rižu i sve to na rižinom ili zobenom mlijeku. tj, ove starije jedu i kravlje, ali na ovom mlijeku od žitarica je finije. U kašice od žitarica ponekad dodajemo brusnice, grožđice, goji, , suhe marelice, svježe voće ili ih posipam sa grubo mjevenim lješnjacima ili bademima i grožđicama. A može se i pred kraj kuhanja umutiti malo maslaca od npr. lješnjaka
    Još jedu i cornflakes od kukuruza (što mu i ime kaže ), ali i "cornflakes" od amaranta ili kvinoe, a starije jedu i jedne prefine muessle iz Bio&bio od orašida i amaranta, ali najmanjoj ne dajem to jer ima meda.
    Još jedu i domaći kruh sa sirnim namazima, a u zadnje vrijeme obožavaju i maslace od orašida, pogotovo lješnjaka, sa ili bez malo rižinog slada.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nema specijalnog recepta.
    - skuham palentu na vodi, malo posolim i u vruče umiješam kravlji sir (zagrebački, ili zrnati, ovisi koji imam)
    - skuham proso i pred kraj kuhanja dodam malo palentem jer mali ne voli da mu je proso onak razdvojen, i opet umiješam sir
    - zobene pahuljice ubacim u kipuču vodu i čekam da malo omekšaju (ne solim) i ubacim sir
    S jogurtom sve isto, jedino umjesto sira ide jogurt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •