Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 146

Tema: Pticja gripa

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Apricot, si napravila rezerve?
    Rezerve čega?

Protiv gripe sam se prvi put cijepila pretprošle godine. Pa ponovila prošle. I prvi put u životu dobila gripu :/
    Ove godine još razmišljam (imam još malo vremena).
    Tamiflu nisam nabavila, briga me. Ionako se ne bojim za sebe već za dijete i roditelje.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tamiflu se pokazao neucinkovit protiv pticje gripe, jucer je bilo u novinama.

Natasa, naravno da je svacije pravo cijepiti ili ne, mi ovdje raspravljamo o tome zasto netko hoce, a netko nece. Npr. ja nisam nigdje cula info da treba cijepiti jer ce se miksanjem "obicne" i ove druge gripe ubrzati mutiranje H5N1 virusa. Ova info mi je nepoznata.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Cuj meni je neucinkovit i Advil kad dobijem migrenu pa ga ipak imam kod kuce. Tako mi isto i sa Tamiflu. Nek stoji zlu ne trebalo.

Inace Tamiflu je super za ovu normalnu gripu i ako se uzme do dva dana kad se razbolis krace si bolestan i slabiji simptomi. Mozda bolje imati to u kuci nego se cjepiti pa ako zaradis popijes Tamiflu. :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apricot, zezam se, kad si rekla da ga nema... samo štedim smajliće (beeelj) s obzirom da je u petak navečer opet krepao forum.

Meni je isto bed zbog klinaca, sve već radim planove za izolaciju ako stvar krene, kako da ih izvučem iz vrtića. Protiv obične gripe se cijepim jer dosta idem po zdravstvenim ustanovama (službeno) pa sam izložena, a MM zato što ima bolesni bubreg pa za svaki slučaj. Cijepim se već 20 godina i možda 1-2 puta cijepivo nije funkcioniralo. Iako se 2 godine zbog trudnoće nisam cijepila i nisam dobila. Ali sam sjedila doma.
    Mislim da sam čitala da se Tamiflu može uzimati i preventivno, do 6 tjedana - što ne bi pokrilo cijelu sezonu uobičajene gripe ali bilo bi me zapravo frka trovati klince lijekom, osobito ako nije pouzdano da koristi. Ne znam da li ima kakve ozbiljnije nuspojave.
    Ne znam da li sam to već tu negdje pisala, ali mislim da (ako dođe ptičja gripa koja ne ide s čovjeka na čovjeka) je suvislo izbjegavati izlete na selo, na jezera i bare gdje ima ptica tipa pataka i labuda (dakle i Jarun, ali sad mi pada na pamet, i Maksimir, i ZOO, šmrc!), a golubovi... ne znam koliko oni i mogu doći u kontakt s divljim pticama. Ali bolje ih je izbjegavati ( i inače).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma da li ima nuspojava Tamiflu. Jeuce sam kupila. Budem otvorila kutiju pa procitam upute i ostalo. Dobar je do 2010 ovaj sad trenutni, pa nek stoji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Natasa, naravno da je svacije pravo cijepiti ili ne, mi ovdje raspravljamo o tome zasto netko hoce, a netko nece. Npr. ja nisam nigdje cula info da treba cijepiti jer ce se miksanjem "obicne" i ove druge gripe ubrzati mutiranje H5N1 virusa. Ova info mi je nepoznata.
    Preporuča se cijepljenje da se ne skupi i jedno i drugo
    rekli na dnevniku oji ovih dana pratim religiozno
    mada je to u kontradikciji s infom da ne možeš istovremeno oboliti od dvije virusne bolesti (to mi je u primozgu)
    a tako navodno treba nastati mutant da se neko istovremeno inficira sa običnom i ptičjom gripom, razmjene info, mutiraju i sad niko ne zna sa kakvim će svojstvima izać taj mutant. Morat će oslabiti ako želi skakat na ljude jer u prirodi nema besplatnog ručka a koliko niko ne zna, možda bude i ćorak :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa

Preporuča se cijepljenje da se ne skupi i jedno i drugo
    rekli na dnevniku oji ovih dana pratim religiozno
    mada je to u kontradikciji s infom da ne možeš istovremeno oboliti od dvije virusne bolesti (to mi je u primozgu)
    a tako navodno treba nastati mutant da se neko istovremeno inficira sa običnom i ptičjom gripom, razmjene info, mutiraju i sad niko ne zna sa kakvim će svojstvima izać taj mutant. Morat će oslabiti ako želi skakat na ljude jer u prirodi nema besplatnog ručka a koliko niko ne zna, možda bude i ćorak :D
    Bas tako. Mutirani virus ce biti onaj kada covjek koji ima gripu obicnu zaradi i pticiju gripu. Onda virus mutira i sami bog zna sta ce taj raditi kad se podje prenositi s covjeka na covjeka.

Zadnju obavjest koju sam dobila od ove frendice koja radi na gripama za WHO je da vec je bilo slucajeva covjek na covjeka prenosenje pticije gripe ali ocigledno ti koji su zaradili pticiju nisu imali obicnu pa jos nije doslo do mutacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam htjela raditi dramu, ali mi je sestra (dr) rekla kako ona ni u ludilu lijekove tipa Tamiflu (antiviralne) ne bi davala djeci. Kaze da je previse mogucih komplikacija i nuspojava. To je rekla kad je cula sta je Tamiflu, ne na temelju dubljeg istrazivanja.

Htjela sam reci Natasa, da bi ti (ili bilo tko drugi), ako znas da imas inace slabiji imunitet, trebala puno vise raditi na jacanju imuniteta kroz prehranu i kretanje po svjezem zraku i ev. dodatak vitamina/minerala. Kazem to jer vjerujem da ima nesto i u tvrdnjama non-mainstreama da cjepiva oslabljuju prirodni imunitet covjeka i da nije sve tako bajno u cjepivima kako nam industrija prikazuje da je.

Lala, ono malo sto sam citala, navodno virus (bilo koji) oslabi prilikom mutacije.

Ako bi stvarno doslo do pandemije, i ako bi zahvatila Hrvatsku, mi bi (cure) ostale kod kuce (tako bi organizirale moj posao, Ema definitivno ne bi isla u vrtic), samo bi MM bio izlozen, na zalost, zbog prirode posla i potrebe nabavke hrane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjela sam reci Natasa, da bi ti (ili bilo tko drugi), ako znas da imas inace slabiji imunitet, trebala puno vise raditi na jacanju imuniteta kroz prehranu i kretanje po svjezem zraku i ev. dodatak vitamina/minerala. Kazem to jer vjerujem da ima nesto i u tvrdnjama non-mainstreama da cjepiva oslabljuju prirodni imunitet covjeka i da nije sve tako bajno u cjepivima kako nam industrija prikazuje da je.
    Ma apsolutno se slazem i zato djeci i dajem kojekakve homeopatske pripravke. Ja svoje poredam i ukrug vrtim sirupe.

Inace moja djeca fakat zdravo jedu i junk uopce ne jedu ali koliko god da se trudim ubija ih zima. Ustvari Annabel je bolja sada a Noah sve kupi. Sta mislis zasto sam budna(kod mene je usred noci a Annabel kuri).

Ja isto jedem sto i djeca ali trenutno mi je prehrana malo poremecena.

Moj mouz najgore jede od sviju nas i nikad bolestan. Valjda zato sto je odrastao u Nl pa do 30 godine nikad nije popio antibiotik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da inace ako bi doslo do pandemije, ja bi djecu isto ostavila kuci. Nista vrtic nista skola. Cuj ja sam u canadi i ako se desi mi budemo bili prvi. Predpostavka je da ce sve opet krenut iz azije a od tamo ljudi svakodnevno putuju u i iz Canade. Sjetite se SARSa od prije par godina.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U Grčkoj je utvrđen prvi slučaj ptičjeg gripa u seoskom domaćinstvu na ostrvcu Inuses, kraj ostrva Hios, u istočnom Egeju, čime je po prvi put bolest registrovana u zemlji Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede te zemlje. Virus H5, koji izaziva bolest, nađen je na uginuloj ćurki iz malog otvorenog seoskog živinarnika u kojem je prošlog petka, od ukupno 20 ćurki i kokošaka, polovina uginula odjednom...
    ...Evropska komisija zatražila je od Hrvatske da hitno testira uginule ptice koje su pronađene u toj zemlji, a jedna ptica iz Hutovog blata u Hercegovini poslata je na analizu u Zavod za veterinarstvo Mostar, javljaju sarajevski mediji.
    Zaista zabrinjavajuce vijesti... Da li je dokazano da je virus 100% termolabilan (laik sam totalni za ove stvari)...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam u Kanadi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da vec je bilo slucajeva covjek na covjeka prenosenje pticije gripe
    Da, bilo je, ali prijenos na najuzi rod, dakle ljudi su bili genetski slicni, zbog toga je virus (nemutirani) mogao prijeci s jednog na drugog.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila su dva slucaja moguceg prijenosa sa covjeka na covjeka.

Nek se nitko ne uvrijedi, al sto ocekivati u situaciji kad ti ljudi tradicionalno zive u dnevnoj sobi koja je usput i kuhinja, spavaca soba, kokosinjac i eventualno svinjac? I tko zna jesu li te osobe doista dobile virus od srodnika (a tu se slazem s teorijom o genetskoj slicnosti) ili su i one nastradale zbog uvjeta zivota.

Ja moram priznati da uopce ne mogu dozivjeti kao nesto previse ozbiljno bolest od koje je dosad u 2-3 godine umrlo stotinjak ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa marta i ne radi se o toj bolesti nego nekoj budućoj
    Priznajem i ja da ima puno "kad" i "ako" al svejedno brinem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

WHO više ne govori ako :/ nego kada

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Btw., mislim da je bilo i više prijenosa sa čovjeka na čovjeka nego dva; i opisan je i neki prijenos sa pacijenta na liječnika (znači nije genetski rod), ali to opet nije taj opaki virus koji se očekuje (ako i kada), nego virus koji teško prelazi sa čovjeka na čovjeka, a ono čega se bojimo je virus koji će znati lako prijeći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, daj link. Ja sam na WHO stranicama (koje su jako mainstream) procitala iskljucivo o prijenosu o kojem smo vec pisale Marta i ja.

Meni jaaaaaaako smrdi to njihovo KAD. Ma kako mogu znati ako nisu kemijali? Kako vec sad najavljuju pandemiju, a virus nije ni dovoljno istrazen i jos uvijek nije mutirao (bar je to info za javnost)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa pretpostavljam da ima još faktora
    ali znamo da se pandemije ciklički ponavljaju
    bila je poznata "pariška" gripa (1890.), "španjolska" (1918.), "azijska" (1957.) i posljednja "hongkonška" gripa (1968.). najteža pandemija dogodila se 1918. godine kada je od gripe u svijetu umrlo oko 20 milijuna osoba. a ovaj izgleda prilično gadno
    Kažu da sa Španjolicom danas ne bi imali velikih problema

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    Pa marta i ne radi se o toj bolesti nego nekoj budućoj
    Hebga, lalah, to mi je jos manji razlog za zabrinutost. Mislim ta bolest kojom se oni toliko prijete jos niti ne postoji. Hej, alo, ko tu koga?

OK, sansa postoji da se dogodi mutacija virusa, al nitko ne zna s kakvim rezultatima. I ko sto si upravo ti spomenula, ne postoji besplatan rucak...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kao što rekoh, mislim da sam čitala da je bilo više slučajeva prijenosa čovjek-čovjek, a gdje sam to čitala pojma nemam, moguće i na teletekstu na kojem ima desetak stranica o ptičjoj gripi. No, kako se svaki čas neki sumnjivi slučajevi demantiraju vrlo je moguće i da nije bilo više slučajeva, a sve u svemu mi se to i ne čini jako bitno jer se virus koji bi lako prelazio sa čovjeka na čovjeka i uzrokovao pandemiju definitivno još nije pojavio.

Zašto WHO govori "kada" stvarno ne znam, da li na temelju statistike o ponavljanju pandemija, ili virolozi znaju predvidjeti kako bi se neki virus mogao razvijati (mislim da znaju jer sam čitala i to da se ovaj virus može razviti i u neku puno blažu tj. manje patogenu varijantu, to se valjda događalo ovih godina kad su izbile pandemije a nije bilo silnog umiranja kao za vrijeme španjolske gripe); a moguće da je stvar i u tome da se hoće podići nivo pripremljenosti za ovakvu mogućnost.

Mislim da je najvažnije znati da je u situaciji kakva je sada opasnost razboljevanja za ljude minimalna, i da ne treba podleći panici kad se zaražene ptice pojave u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lahlah, a ja citala (ici cu potraziti link) da bi nas spanjolska opet pokosila. :? I jos sam naletila na jednom drugom forumu na info da su virus spanjolske gripe stvorili ovih dana u jednom labosu.

Evo clanka:

October 14, 2005
    Bird Flu as Biological Weapon?
    By Charles Krauthammer

WASHINGTON -- While official Washington has been poring over Harriet Miers' long-ago doings on the Dallas City Council and parsing the Byzantine comings and goings of the Fitzgerald grand jury, relatively unnoticed was perhaps the most momentous event of our lifetime -- what is left of it, as I shall explain. It was announced last week that American scientists have just created a living, killing copy of the 1918 ``Spanish'' flu.

This is big. Very big.

First, it is a scientific achievement of staggering proportions. The Spanish flu has not been seen on this blue planet for 85 years. Its re-creation is a story of enterprise, ingenuity, serendipity, hard work and sheer brilliance. It involves finding deep in the bowels of a military hospital in Washington a couple of tissue samples from the lungs of soldiers who died in 1918 (in an autopsy collection first ordered into existence by Abraham Lincoln), and the disinterment of an Alaskan Eskimo who died of the flu and whose remains had been preserved by the permafrost. Then, using slicing and dicing techniques only Michael Crichton could imagine, they pulled off a microbiological Jurassic Park: the first ever resurrection of an ancient pathogen. And not just any ancient pathogen, explained virologist Eddie Holmes, but ``the agent of the most important disease pandemic in human history.''

Which brings us to the second element of this story: Beyond the brilliance lies the sheer terror. We have quite literally brought back to life an agent of near-biblical destruction. It killed more people in six months than were killed in the four years of the First World War. It killed more humans than any other disease of similar duration in the history of the world, says Alfred W. Crosby, who wrote a history of the 1918 pandemic. And, notes The New Scientist, when the re-created virus was given to mice in heavily quarantined laboratories in Atlanta, it killed the mice more quickly than any other flu virus ever tested.

Now that I have your attention, consider, with appropriate trepidation, the third element of this story: What to do with this knowledge? Not only has the virus been physically re-created. But its entire genome has now been published for the whole world, good people and very bad, to see.

The decision to publish was a very close and terrifying call.

On the one hand, we need the knowledge disseminated. We've learned from this research that the 1918 flu was bird flu, ``the most bird-like of all mammalian flu viruses,'' says Jeffery Taubenberger, lead researcher in unraveling the genome. There is a bird flu epidemic right now in Asia that has infected 117 people and killed 60. It has already developed a few of the genomic changes that permit transmission to humans. Therefore, you want to put out the knowledge of the structure of the 1918 flu, which made the full jump from birds to humans, so that every researcher in the world can immediately start looking for ways to anticipate, monitor, prevent and counteract similar changes in today's bird flu.

We are essentially in a life-and-death race with the bird flu. Can we figure out how to pre-empt it before it figures out how to evolve into a transmittable form with 1918 lethality that will decimate humanity? To run that race we need the genetic sequence universally known -- not just to inform and guide but to galvanize new research.

On the other hand, resurrection of the virus and publication of its structure opens the gates of hell. Anybody, bad guys included, can now create it. Biological knowledge is far easier to acquire for Osama and friends than nuclear knowledge. And if you can't make this stuff yourself, you can simply order up DNA sequences from commercial laboratories around the world that will make it and ship it to you on demand. Taubenberger himself admits that ``the technology is available.''

And if the bad guys can't make the flu themselves, they could try to steal it. That's not easy. But the incentive to do so from a secure facility could not be greater. Nature, which published the full genome sequence, cites Rutgers bacteriologist Richard Ebright as warning that there is a significant risk ``verging on inevitability'' of accidental release into the human population or of theft by a ``disgruntled, disturbed or extremist laboratory employee.''

One batch of 1918 flu has the capacity for mass destruction that no Bond villain could ever dream of. Why try to steal loose nukes in Russia? A nuke can only destroy a city. The flu virus, properly evolved, is potentially a destroyer of civilizations.

We might have just given it to our enemies.

Have a nice day.

© 2005, Washington Post Writers Group

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel uopce postoji virus koji ima nije pobjego iz labosa? Nekako brijem da bi im i taj mogao zbrisati, a onda nam nikakvo lamentiranje nece pomoci, nego ko ziv ko mrtav.

Meni se valjda skroz poremetilo, jerbo dolazim u stanje da im vise ne vjerujem nista dok ne vidim, sto se mene tice, pticja gripa uopce ne postoji. Mozda sam se vec zarazila kakvom kokosjom gripom pa mi se mozak pretvorio u kokosji? Mozda je i to bolesst buducnosti, koooo kooo kokodak?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lala, a jesi snimila ove recepte za, sve redom, pilece juhe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, da ti pamet stane
    možda je to ptičja homeopatija
    ptice ti daju bolest ptice ti je liječe

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citiram s plivazdravlje:

Nadajuži se da će pronaši način zaštite čovječanstva od mogućeg povratka tog virusa, mikrobiolozi Christopher Basler i Terrence Tumpey, sa suradnicima, napravili su kopije dijela gena koji su virus 'španjolke' činili opasnim.

mislim, hebate, ko je ovdje lud? vratili su virus u zivot da bi nasli lijek za slucaj da se taj virus vrati u zivot?

(ne mogu a da se ne sjetim epiziotomije - ozljedjivanje medjice sa svrhom sprecavanja mogucih ozljeda medjice)

moram reci da meni stvarno nije jasno zasto se podigla takva galama oko gripe i pticje gripe. boze moj, ima toliko potencijalnih bolestina oko nas, gdje je smisao panici kad je vjerojatnost da te sutra pregazi auto x puta veca nego da 1. uopce obolis od pticje gripe 2. jos i umres od iste.

a to da je vrijeme za pandemiju, pa vrijeme je i (statisticki) da se ponovi ledeno doba, da se aktivira neki ogroman vulkan i toliko zamraci atmosferu da istrijebi 99% zivota na zemlji, vrijeme je i da nas pogodi kakav zalutali meteor i unisti sav postojeci zivot, a ne zaboravimo da uvijek postoji i prijetnja od kakvih opasnih vanzemaljaca kojima se bas svidja nasa zemljica... mozda su se i infiltrirali medju nas zemljane, treba bit oprezan...

karikiram, ali previse mi je tu 'ako' i 'u slucaju da se poklopi to i to'. mislim da je sva ta fama oko pticje gripe puno korisnija za kakav doktorat o utjecaju medija na zastrasivanje svjetskog pucanstva i brzu zaradu farmaceuta, nego sto ce se zbilja nesto dogoditi.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Potpisujem Felix!

Aleluja!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Partibrejkerice

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nakon sto sam jucer cula koliku kolicinu Tamiflua (za koji uopste nije dokazano da lijeci mutirani virus kojeg jos nema... :shock: ) je WHo otkupio od Roche/a i za koliko je proizvodnja u Roche-u porasla....sve sam sklonija teoriji zavjere. U stvari zavjera je prejaka rijec. Na bosanskom se to kaze TAL.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ljudi, upravo su izvanredne vijesti na tv, ptičja gripa je u Hrvatskoj!!! :shock:

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jadne ptice

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I to par desetak kilometara od nas. Zabrana je svega živoga u vezi peradi i u našoj županiji. :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a mi smo baš voljeli hraniti labudove i dragati patkice gdje god bi na njih naišli.... :/

a što sa golubovima?? mi dnevno bar jednom prođemo kroz ono jato na trgu bana.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    a mi smo baš voljeli hraniti labudove i dragati patkice gdje god bi na njih naišli.... :/

a što sa golubovima?? mi dnevno bar jednom prođemo kroz ono jato na trgu bana.
    zar nisi skuzila da golubova vec nekoliko dana nema.kao sto je ivarica rekla, jadne pticice, potamanjene.

Tockica, zasto si :shock: sad kad je kod nas, a nisi bila dok je bila u Rumunjskoj, Turskoj, Aziji?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi ćemo se pokušati kloniti pernatih ljubimaca što više možemo. Dosta ljudi već ima gripu pa jednostavno ne znam više šta da mislim. Ne volim i neću paničariti, ali po svemu sudeći mediji kuhaju maximalno što mogu i bojim kako će to sve ljudi iterpretirati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Do sad se nisam baš zabrinjavala ali što je bliže to se nekako više bojim. Do sad sam se cijepila na poslu svake godine pa ću i ove godine.........ako bude cjepiva jer čula sam da su gužve po ordinacijama.
    Nadam se da je to zavjera pa nek mi izvuku iz džepa koju kunu od toga ćemo se bar oporaviti.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne vidim da su mediji ista zakuhali.
    dali su nam informaciju da se jos uvijek ne prenosi sa covjeka na covjeka, dali su i informaciju kako se uopce prenosi na covjeka, koje su mjere zastite, podrucja gdje je pronadjena.
    ok, mozda je malo zakuhavajuce sto su napravili izvanredne vijesti da bi obznanili pojavu u hrvatskoj, alimeni se ne cini kao zkuhavanje.
    a pandemija se kao sto je vec netko rekao ceka vec neko vrijeme pa nikako da dodje

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa baš to, izvanredne vijesti na svim kanalina, dolje u titlovniku ide tekst o ptičjoj gripi, kao da su pali twin towers.A pandemije još nema. Ok mi je za informacije, sve su rekli i tako treba, ali mislim da pomalo stvaraju paniku među pučastvom. Čak su i na mene djelovali.

Jel netko našao podatak kolika je vjerojatnost da ako imaš humani oblik gripe i dođeš u kontakt s oboljelom pticom da dođe do pandemije? !00% . Sori, ali slažem u glavi sve moguće opcije.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj i mi smo znali na Jarunu biti jako blizu onim labudovima,¸ali sad se iskreno bojim¸i ne bumo im više išli blizu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto Mađari pronašli cijepivo protiv bolesti koja se još nije pojavila :?
    Navodno štiti ljude od ptičje gripe!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pojavila se, kako nije, ovaj virus H5N1 može preći na čovjeka, protiv tog virusa su Mađari pronašli cjepivo. A i ptice se mogu cijepiti. A i naš Zavod za imunologiju kaže da može proizvesti cjepivo (za 6 mjeseci, doduše).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znači to štiti čovjeka od ptice, ali ako dođe do mutacije čovjek-čovjek onda, pretpostavljam, treba novo cijepivo.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarice, vjerovala ili ne, ja sam jucer tulila na vijesti da ih je 12 uginulih i da ce utamaniti citavo jato jer je takva procedura.

Onda sam se sjetila da na prozor od firme dolazi citavo jato golubova i ja ih vec mjesec dana hranim (cak im kupujem pticju hranu) i sad ne znam sto da napravim - nije mi bas svejedno da dolazim u kontakt s njima, a ne bih se ni cudila da me netko od susjeda pocne grdo gledati ili komentirati sto ih skupljam tako blizu. A oni, kad je prozor zatvoren i ne stavim hranu dodju na okvir i kuckaju po staklu, kao da zovu da sam ih zaboravila nahraniti.

Jadne ptice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I uopce mi se ne svidja teatralnost i panika koju mediji sire.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na austrijskim vijestima (nisam slusala ja, nego MM) spominju nekav Nacionalni park u Zdencima. Navodno tamo crkavaju labudovi.
    Gdje su Zdenci?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod Orahovice, blizu Osijeka. Koma.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo sljedeci na udaru. Garant je negdje u Posavini vec crkla neka patka. Ja moyda nisam normalna, ali fakat mi nije frka. Svakako se klonim ptica i imam fobiju od njih. Dakle...dok ne mutira, ja se necu brinut.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •