AKO ikad virus koji prelazi s ptica na ljude bude mutirao i mogao se siriti s covjeka na covjeka.
Wewo, valjda je to jasno iz mog posta. Iako, ja mislim da hoce, upravo iz razloga sto ovi vicu na sva zvona pa ili nesto eksperimentiraju ili nesto sl. pa s nekom dozom sigurnosti znaju da ce se mutacija dogoditi. A valjda je i doslo vrijeme za novu pandemiju.
Citala sam da su virusi dosta oslabljeni kad im se dogodi mutacija, nisu vise tako zestoki kao izvorni pa i u tome ima nade.

Natasa, pravog cjepiva ne moze biti osim u slucaju da se dobiva iz mutiranog virusa (ja jako slabo poznajem ovu tematiku i tek sam se pocela informirati pa mozda nesto i krivo interpretiram), a do mutacije jos nije doslo - virus se jos uvijek ne prenosi s covjeka na covjeka, osim u nekoliko slucajeva prije 2 godine kad se radilo o genetski bliskim organizmima (najuzi rod ili tako nesto).
Dalje, da bi cjepivo bilo ispitano, pouzdano i neskodljivo (da vise pruza dobrobiti nego sto skodi organizmu), treba proci malo vise vremena nego sto cemo ga imati ako dodje do pandemije.
... osim ako je virus napravljen u laboratoriju pa za njega vec odavno postoji cjepivo ...