Wewo, valjda je to jasno iz mog posta. Iako, ja mislim da hoce, upravo iz razloga sto ovi vicu na sva zvona pa ili nesto eksperimentiraju ili nesto sl. pa s nekom dozom sigurnosti znaju da ce se mutacija dogoditi. A valjda je i doslo vrijeme za novu pandemiju.AKO ikad virus koji prelazi s ptica na ljude bude mutirao i mogao se siriti s covjeka na covjeka.
Citala sam da su virusi dosta oslabljeni kad im se dogodi mutacija, nisu vise tako zestoki kao izvorni pa i u tome ima nade.
Natasa, pravog cjepiva ne moze biti osim u slucaju da se dobiva iz mutiranog virusa (ja jako slabo poznajem ovu tematiku i tek sam se pocela informirati pa mozda nesto i krivo interpretiram), a do mutacije jos nije doslo - virus se jos uvijek ne prenosi s covjeka na covjeka, osim u nekoliko slucajeva prije 2 godine kad se radilo o genetski bliskim organizmima (najuzi rod ili tako nesto).
Dalje, da bi cjepivo bilo ispitano, pouzdano i neskodljivo (da vise pruza dobrobiti nego sto skodi organizmu), treba proci malo vise vremena nego sto cemo ga imati ako dodje do pandemije.
... osim ako je virus napravljen u laboratoriju pa za njega vec odavno postoji cjepivo ...

Odgovori s citatom