Citiraj lalah prvotno napisa
Citiraj BusyBee prvotno napisa
Tamiflu se pokazao neucinkovit protiv pticje gripe, jucer je bilo u novinama.

Natasa, naravno da je svacije pravo cijepiti ili ne, mi ovdje raspravljamo o tome zasto netko hoce, a netko nece. Npr. ja nisam nigdje cula info da treba cijepiti jer ce se miksanjem "obicne" i ove druge gripe ubrzati mutiranje H5N1 virusa. Ova info mi je nepoznata.
Preporuča se cijepljenje da se ne skupi i jedno i drugo
rekli na dnevniku oji ovih dana pratim religiozno
mada je to u kontradikciji s infom da ne možeš istovremeno oboliti od dvije virusne bolesti (to mi je u primozgu)
a tako navodno treba nastati mutant da se neko istovremeno inficira sa običnom i ptičjom gripom, razmjene info, mutiraju i sad niko ne zna sa kakvim će svojstvima izać taj mutant. Morat će oslabiti ako želi skakat na ljude jer u prirodi nema besplatnog ručka a koliko niko ne zna, možda bude i ćorak :D
Bas tako. Mutirani virus ce biti onaj kada covjek koji ima gripu obicnu zaradi i pticiju gripu. Onda virus mutira i sami bog zna sta ce taj raditi kad se podje prenositi s covjeka na covjeka.

Zadnju obavjest koju sam dobila od ove frendice koja radi na gripama za WHO je da vec je bilo slucajeva covjek na covjeka prenosenje pticije gripe ali ocigledno ti koji su zaradili pticiju nisu imali obicnu pa jos nije doslo do mutacije.