Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Bespelenastvo i atopijski dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Katepe, i mi smo u sličnoj situaciji. gabriela je bila bez pelena, ali bez a.d. i bez crvenila pa tako i bez kremica, a simon ima atop.dermat. i kupila sam čeličevu
    mast nakon tri mjeseca bezpelenaštva. no baš nam ne pomaže. za ostalo koristim drugu kremicu.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kazem, ovaj deflamol je caroban. mi imamo totalno netipicnu pelensku regiju napadnutu s AD. kad djeca nemaju problema s AD sigurna sam da i ne treba mazati. ali ako postoji naznaka problema, onda mislim da bi bez obzira sta ne nose pelene i djeci bp bilo dobro mazati pelensku regiju jer je ona na udaru mokrace i vode koja je kazu najgori neprijatelj AD...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad si ti počela sa bezpelenaštvom? Možda si već negdje napisala, ali da ne tražim.

Gle bezpelenaštvo je također jedan od razloga da se ovakvi problemi ne razviju jer ako se s bezpelenaštvom rano počinje od rođenja na primjer kada je uspješnost veča onda se iritirajuća mokraća ne zadržava u toj regiji pa nema "pamćenja" kože u toj mjeri. Ako je koža nadražena i pretjerano klorirana voda u Hrvatskoj je dodatno nadražuje...zato je peri s Janom ili prokuhanom vodom...nekad i to pomogne...
    Svakako sam za to da ako postoji naznaka problema da treba područje njegovati...

Dojiš li još i ako dojiš da li i ti paziš na vlastiti unos sokova ili slično kiselog?
    Da li vam se AD javio nakon uvođenja dohrane ili je već bio prije?

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dojiš li još i ako dojiš da li i ti paziš na vlastiti unos sokova ili slično kiselog?
    Da li vam se AD javio nakon uvođenja dohrane ili je već bio prije?[/QUOTE]

poceli s 2. mj., dojim i ne pijem sokove, ali ne znam na sta mislis od kiselog... AD se javio nakon dohrane, neposredno nakon cijepljenja. AD smo vec prije dosta vremena rijesili (iako se pojavljuje obicno zimi kada je sezona grijanja pa nije iskljuceno da ce se javiti). ma ja ti sumnjam da bi neke stvari tipa sokovi mogli biti uzrocnici. prije bi to bilo cijepljenje. kao i alergije i AD se prosirila u postindustrijsko doba ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •