Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: poremećaj prehrane

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno poremećaj prehrane

koji su simptomi anoreksije? tj poremećaja u prehrani? koji su uzroci?

na koji način najadekvatnije pomoći osobi (konkretno učeniku) koji ima poremećaj prehrane?

ja sam na brzinu sastavila jelovnik ,onako iz glave,za prosječnog 14 godišnjaka i obećao je da će tako jesti do utorka kad se ponovo vidimo

no trebali bi mi neki stručni linkovi o prehrani djece u razvoju.....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino što ti mogu reći jest da je za anoreksiju/ poremećaj prehrane potrebna stručna psihološka pomoć.
    ne želim te obeshrabriti, ali iskreno sumnjam da ćeš nešto sama postići - slaganje jelovnika i obećanje da će ga se držati stvarno izgledaju dosta bajkovito.
    to je kao da imaš malog depresivca koji ti obeća da će u idućih tjedan dana biti pozitivan i optimističan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

konkretno me je pitao za savjet i zanimalo ga je što ja mislim

morala sam nešto napraviti,a ne odmahnuti rukom ili ga prebaciti ko lopticu nekom drugom,kome u pola 7 navečer

vidjet ću do utorka ,pa onda idem dalje-pedagog-psiholog,radim 10 godina u prosvjeti i jaaako dobro znam što i kako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jasno mi je to, i prekrasno da se brineš za svoje učenike.
    ali ako je stvarno anoreksija, teško da ćeš mu sama pomoći.
    super je što je sam zatražio pomoć. ja sam bila shvatila da si ti inicirala razgovor na temelju svojih pretpostavki, a ovo je puno bolja verzija!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ušla sam u razred

upisala sat i A. je rekao da ga boli glava i da mu se ponekad vrti i ja sam pitala od kad i malo pomalo je rekao da se ne hrani redovito.....

i onda sam mu ja napisala što bi morao jesti i koliko po sjećanju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim da li se ne hrani redovito jer:
    a) ne stigne/ ne da mu se podgrijati/ uopće nema ručka doma/ ...
    ili
    b) uopće nije gladan/ hrana mu se gadi/ namjerno neće jesti i/ili povraća nakon jela....

a) nije poremećaj prehrane u smislu neke bolesti koja se treba tretirati
    b) jest "bolest" i potrebna je stručna pomoć (i to pitanje je li stvarno problem psihološki, ili dečko ima, recimo, gastroenteroloških problema)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko sam ja shvatila uglavnom a) (specifična obiteljska situacija) ali on tvrdi i da nije gladan

ne doručkuje i jede navečer uglavnom junk food

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čini mi se da to nije anoreksija. Dečko se hrani nepravilno i vjerojatno mu fali vitamina, minerala (željeza na pr.) pa više nema ni apetit. Treba krenuti sa voćnim međuobrocima, uzeti neki vitaminsko-mineralni suplement za tu dob, prisiliti se na doručak, makar neka banana ili muesli pločica s mlijekom. Uz to kretanje na zraku i dosta sna. Pa bi stvari trebale doći na svoje, tu jedno vuče drugo, bilo pozitivno bilo negativno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam imala učenicu 12.5 godina staru, oboljela je od anoreksije (otkad znam za nju bila je dosta mršava, ali nikad onako bolesno, kost i koža), bila na bolničkom liječenju godinu i pol dana (s pauzama boravka doma) i sve je to jako teško išlo...ne znam što je kasnije s njom bilo, roditelji su bili dosta zatvoreni i nepristupačni za informacije o razvoju bolesti i liječenja, kasnije se odselila u drugu školu...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali za bilo kakva poboljšanja trebalo bi kontaktirati s roditeljima i objasniti im da se dijete loše hrani. Možda nisu ni svjesni. Mislim, ima klinaca koji bace ručak u zahod i onda odu u McDonalds.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ali za bilo kakva poboljšanja trebalo bi kontaktirati s roditeljima i objasniti im da se dijete loše hrani. Možda nisu ni svjesni. Mislim, ima klinaca koji bace ručak u zahod i onda odu u McDonalds.
    naravno i to ću poduzeti preko razrednice i pedagogice u utorak

ili ako one počnu glumiti noja,nazvat ću ja njegove

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Čini mi se da to nije anoreksija. Dečko se hrani nepravilno i vjerojatno mu fali vitamina, minerala (željeza na pr.) pa više nema ni apetit. Treba krenuti sa voćnim međuobrocima, uzeti neki vitaminsko-mineralni suplement za tu dob, prisiliti se na doručak, makar neka banana ili muesli pločica s mlijekom. Uz to kretanje na zraku i dosta sna. Pa bi stvari trebale doći na svoje, tu jedno vuče drugo, bilo pozitivno bilo negativno.
    I meni se čini da nije anoreksija jer da je anoreksija najvjerojatnije ti se nebi obratio za pomoć.Poznata mi je ta situacija,vrtoglavica je normalna,ali nisam sigurna za glavobolju.Ja bi mu savjetovala i pregled kod doktora.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

riješeno

dečku je falilo samo malo pažnje i razgovora

isprintao si je hrpu jelovnika sa neta i sad si kombinira

danas smo cijeli veliki odmor sastavljali kaj će jest do idućeg utorka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni se cini da on ipak ima problem. Nisam shvatila iz ovog da on trazi neku ishranu zbog nekog posebnog cilja. Hocu reci, obicno klinci hoce da nabace masu ili jos da porastu itd.

Kazu da ljudi koji zele da kontrolisu unos hrane (pri tome mislim i na anoreksicne i one druge) da imaju neki problem jer zele neku vrstu kontrole.
    Ne znam da li razumete sta pricam jer nisam strucnjak. Vise me je zanimalo ovako privatno pa sam citala.
    Zato neki ljudi sebe kaznjavaju kada ne jedu ili kada kada striktno odredjuju sebi sta ce jesti. Ovde se izuzimaju vec odrasle osobe koje iz nekih saznanja ili zdravstvenih razloga odredjenu hranu zaobilaze.

Mnogi oboleli od anoreksije ne gladuju samo zbog mrsavljenja vec sprovode neki sistem samokaznjavanja zbog xy razloga.

Ne znam, samo glasno razmisljam.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    riješeno

dečku je falilo samo malo pažnje i razgovora

isprintao si je hrpu jelovnika sa neta i sad si kombinira

danas smo cijeli veliki odmor sastavljali kaj će jest do idućeg utorka
    Maria71, moram priznati da bih željela da jednog dana i moje dijete ima ovakvog profesora i razrednicu.

Čitajući ovo što si napisala, mislima da stvarno tom dečku treba pažnje. Njemu očito roditelji ne poklanjaju svoju pažnju i ljubav, i zato je našao tebe, jer ti si mu se barem malo posvetila. I uvjerena sam, da miš "živi" do sljedećeg utorka.

U svakom slučaju, na tvom bih mjestu inzistirala na razgovoru sa roditeljima i psihologom.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Htela sam radi slicne teme otvoriti novi topic, ali, evo prilike da se i ovde ukjucim. Naime, prijateljicina kcerkica (8 god), koja je od rodjenja krupna i malo punija, vec neko vreme ima problem sa ishranom. Ona obozava da jede, ali se odmah nakon obroka meri na vagi i prosto je opterecena svojim izgledom. Od pre nekog vremena na stres reaguje povracanjem. Prosle nedelje je bila na rekreativnoj nastavi 7 dana i tamo svako vece povracala od tuge za mamom. Sta uraditi? Da li je ovo scenario za mogucu bulimiju?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Htela sam radi slicne teme otvoriti novi topic, ali, evo prilike da se i ovde ukjucim. Naime, prijateljicina kcerkica (8 god), koja je od rodjenja krupna i malo punija, vec neko vreme ima problem sa ishranom. Ona obozava da jede, ali se odmah nakon obroka meri na vagi i prosto je opterecena svojim izgledom. Od pre nekog vremena na stres reaguje povracanjem. Prosle nedelje je bila na rekreativnoj nastavi 7 dana i tamo svako vece povracala od tuge za mamom. Sta uraditi? Da li je ovo scenario za mogucu bulimiju?
    Vishnja, mislim da ta curica definitivno MORA otići na razgovor kod dječjeg psihologa. Bojim se da će problem biti samo gori kako će ona ulaziti u predpubertet pa i pubertet...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

8 godina??? Pa ovo je vec stravicno. Nije mi jasno kako do djece od 8 godina dopiru nametnuti kostur-kriteriji dobrog izgleda. Ja s 8 godina nisam imala pojma sta znaci "izgledati"...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

maria71, vracas vjeru u skolstvo i sustav - ukratko bravo. I drazimo fige da ce se decko izvukao.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, i ja mislim da ce deciji psiholog neminovno tu imati posla. Za vikend cu se videti sa prijateljicom, pa cu joj sugerisati da potrazi pomoc.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •