Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Tuče djecu !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tuče djecu !

Evo, nikad nije dosadno u nas...do sada moj klinac nije slušao, ali ajde nekako sam se borila s njim, ali sada često u vrtiću slušam pritužbe da tuče drugu djecu. On nema 5 godina, vrlo je fizički jak i veći od ostale djece, a u toj grupi su djeca od 3-6 godina sklupa i kad ovaj moj i zagrli neko manje dijete on ga jednostavno zgniječi a kamoli kad ga udari!
    Sada ga žele udaljiti s programa i skratiti mu ga na 4 sata i ja ne znam što da radim. Čas sam u depresiji čas mi smiješno da baš moje dijete izbace iz vrtića !!!???
    Naprosto ne znam zašto to radi ... idemo k psihologu na sastanak za par dana ...
    Ima li tko sličnih iskustava da mi kaže da je to ipak samo faza i da će proći ?!!!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam bas sigurna u kolikoj je mjeri izrazena njegova zelja za dominacijom (tučnjava), ali moja curka takodjer je imala slicnu ratobornu narav. eto, drago mi je reci "imala" jer je sve manje i manje naglasena, pa ti mogu reci iz svog iskustva, da to ocito s godinama prolazi. nase situacije su bile takve da cesto znala gurnuti ili lupiti dijete ako joj nesto krivo kaze, uzme igracku, nju odgurne pa se ona obrusi na njega/nju..i takve neke slicne situacije koje njoj ne sjednu. stvarno smo ju pokusavali svakako usmjeriti "na ispravno". razgovorom, kaznom (zabrana crtica)..objasnjavanjem..
    nije upalilo tako brzo, ali je s vremenom valjda odrasla, iako joj se i sad zalomi grubost to je podnosljivo rijetko.
    nismo konfliktna niti gruba obitelj pa mi nije jasno otkud ona takva..
    da napomenem, nije to nikad bilo u mjeri da me je netko posebno opominjao na to, pa nisam sigurna dal nam je slucaj slican. cesto sam i pitala tete u vrticu kakva je, a one nikad nisu imale neku posebnu primjedbu.
    opet, gledajuci i sa druge strane, kao majka djece koju drugo cesto tuce, nebi bas bila presretna da su cesto zajedno..

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja imam isti problemu vrticu, Marino ce sada 4 godine i zadnjih par mjeseci je uzasan. Tuce drugu djecu, grize ih nemilo, baca igracke i stolice na njih i to sve kad mu nesto nije o volji, kad mu netko uzme igracku, gurne ga, naljuti i sl.
    meni je neugodno prema drugima i ne znam sto da napravim
    doma pricamo i kad ga pitam dal se to smije raditi kaze "ne" i da vise nece

zanima me dal netko ima savjet kako usmjeriti tu njegovu ljutnju?

Maja1981

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam isti problemu vrticu, Marino ce sada 4 godine i zadnjih par mjeseci je uzasan. Tuce drugu djecu, grize ih nemilo, baca igracke i stolice na njih i to sve kad mu nesto nije o volji, kad mu netko uzme igracku, gurne ga, naljuti i sl.
    meni je neugodno prema drugima i ne znam sto da napravim
    doma pricamo i kad ga pitam dal se to smije raditi kaze "ne" i da vise nece

zanima me dal netko ima savjet kako usmjeriti tu njegovu ljutnju?

nažalost, i mi imamo gotovo isti problem... ((((((imamo curicu od 3 godine... tuče se, gura drugu djecu, grize, baca stvari na njih.....svako jutro n am obeća, čak ako niti ne spomenemo isto, da više neće tući drugu djecu, no sve se vraća na staro... jedan dan dobro, idući dan opet isto. ni sami više ne znamo kako dalje. čak smo ja i suprug bili na razgovoru, samoinicijativno, kod stručne osobe, ne bi li nam ona pomogla kako da se postavimo prema njoj, jer zaista neznam gdje griješimo.. no, bez rezultata. sad se spremamo kod dječjeg psihologa, jer vidim da smo bespomoćni u svemu tome. ((((( puno roditelja, čija su djeca bila slična, tvrdi da takva faza prolazi nakon cca 5.godine, no mi zaista nemožemo više čekati, i želimo joj pomoći, a sami neznamo kako. (((

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •