Bok Mia1122![]()
Ti čekaš js ili spermiće?
Ja sam uvijek za kavicu i baklavicu![]()
Bok Mia1122![]()
Ja sam uvijek za kavicu i baklavicu![]()
Bok Mia1122![]()
Ja sam uvijek za kavicu i baklavicu
Sretno Alisa81 i DalmaIB!!! Ovo mora da će nam biti najuzbudljiviji Božić i početak Nove godine u životu.
Da, znam da je beta premala da se ipta vidi, ali doktor veli da se za ove tjedne mora vidjeti gestacijski mjehur. Znam da ne zvuči dobro. A išla sam provjeriti betu da se uvjerim da pada ili da je više nema, budući da je stala, i da budem mirna. Sad sam jako nemirna.
Senka43 svu srecu vam zelim.
Alisa81 sretno da na kraju prode sve dobro.
Zene koje su bile trudne a imale krvarenje, koliko je to kod vas bilo obilno? Meni je neki dan bilo jako puno da sam mislila da je gotovo medutim sve je ok a fascinantno je to sto nemam hematon, mislila sam ako je krvarenje da mora biti hematon a ono nista.
Žene zvao me Boban da su dosli materijali. Tak da mozda I jos koju nazove. Uglavnom izgleda da stizu![]()
Znam kako ti je. Ja sam nakon svake bete ludila.
Ja bi na tvom mistu isto napravila, odnosno provjeravala treću betu da vidim da pada. Čak sam ti mislila napisat da ponoviš pa čitajuć dalje vidila da jesi.
Ja sam na uzv išla sa 500 i nešto pa ništa nisu vidjeli. Ni gestacijsku ni išta Ja sam išla jer sam imala neko smećkarenje. Tako ako nemaš dodatnih simptoma osim lude bete ja ću vjerovat da će ić na dobro i da nešto smeta lučenju hormona, a mrvica je tamo gdje treba biti. Obavezno nam javi iza UZVa
Ako je netko u Skopju od petka na dalje evo javljam se za kavicu![]()
Posljednje uređivanje od DalmaIB : 13.12.2022. at 15:11
DalmalB Sretno! Daj me podsjeti ti si u stimulaciji jel tako?
Alisa kako si, jesi išla na uzv ili možda ponavljala betu?
Da...UZV se niš ne vidi, beta 240. :/. Čekam odg.doktora.
13. dnt beta 82
15. dnt neta 88
19. dnt beta 162
21. dnt beta 240...
Evo glupo da gluplje ne može....
Posljednje uređivanje od Alisa81 : 14.12.2022. at 16:53
Prekid terapije.
DalmaIB, u kojem si ti trenutku bila prekinula terapiju kod vanmaterične?
Želim ti sreću na sadašnjem postupku!!!
Alisa žao mi je što prolaziš kroz sve ovo. Čini mi se da je beta usporila i nadam se da neće trebati raditi zahvat.
Kod Dalmal je ipak bila veća i rasla je bržim tempom već tvoja....piše joj u potpisu pa pogledaj.
Što ti je još rekao dr uz prekid terapije? Trebaš vaditi betu još da se vidi dal pada ili?
Alisa baš mi je žao.
Da, kako LaraLana kaže, kod mene je ipak rasla brže. Na kraju sam došla do preko 2000, čini mi se i preko 2500, ne sjećam se više.
Terapiju sam prekinula kad mi je dr.potvrdila ultrazvukom vanmaterničnu (27.dnt) i poslala me u bolnicu. To je bio četvrtak, vikend su me pratili, vadili betu jer nisam imala nikakvih simptoma i u pon odlučili da idemo na operaciju u uzorak. Dakle meni se beta poduplala u tih 3-4 dana i bez terapije.
Kod tebe će se to riješiti samo od sebe jer kako je već rečeno usporila je. Al ja bih isto ponovila betu da budeš sigurna.
LaraLana da, s ovim sam ciklusom išla u stimulaciju s Menopurom od 3.dana. Ona folikularna cista koju sam imala je nestala. Trenutno imam tri lijepa ujednačena folikula, a koliko je moje laičko oko vidjelo imaju još dva manja pa ćemo vidjeti hoće li se i oni možda pokrenuti. Al i ova tri su mi super jer su baš baš ublizo, sazrijeti će svi u isto vrijeme. Sutra sam u klinici, vadim hormone, a pretp da će i dr.L napravit zadnju folikulometriju i računam da je aspiracija u nedilju.
P.s. Dalma... Ono IB je ib![]()
Ma vidim da ti je bila puno veća beta, samo me zanimalo u kojem trenutku je bio prekid terapije. Ma mjerit ću ja betu za koji dan za svaki slučaj...
A s doktorom se još nisam čula (samo viberom komunicira)- kad sve krene na loše ili samo kratka poruka ili zauzeto ili se ne javi. Tak da...još ne znam službeno ...
Sretno na aspiraciji! Meni se od zadnjeg uzv do aspiracije još namnožilo dosta folikula, bit će njih i više.![]()
Dalma....ok
Sretno i javljaj nam novosti.
Alisa da prođe što bezbolnije.
Dalma jel sutra punkcija?
Hej. Da, sutra u 9.
5 je folikula koliko smo vidili i da ona dva su manja, na njih ne računam. Endometrij je beć 7.5. Koliko je bolji bez clomifena
Al evo ne znam šta da mislin o ovoj svojoj prehladi koja se pojavila jučer popodne. Prvo mi je nos počeo curiti, a tijekom noći i grlo boliti. Doduše sad mi je grlo bolje. Čudno skroz. Do sad sam uvik bila 100% zdrava u postupku. A sad me stra jer meni upale grla često završe tek sa antibioticima :ne znam:. Taman googlam di su ljekarne da uzmem septolete il nešto.
Alisa kako si ti?
Dalma sretno sutra!! Uzmi septolete, grgljaj s vodicom za usta. Madam se da ti neće trebati antibiotik, ali mislim da ne može naštetiti. U nekim je zemljama i on dio terapije, koliko sam skužila.
Pa ja sam dobro, u principu čekam da dođe M. Ako ne dođe za 2 dana, moram opet na betu. Već sam u planovima kako se najbolje pripremiti za FET, dogovaram s doktorom da pokušam u prirodni postupak, te pilule i estrofem su mi se baš zgadili.
Kako ste vi najčešće išli na FET?
Dalma ako si u Portalu ljekarna u Sistini doslovno radi non stop. Bar je tako bilo. Nedjeljom je nešto kraće radila već ovim danima pa si svakako nešto uzmi.
Dalma, kak je prošlo?
Evo me. Čekala sam da me zovu koliko ih se oplodilo. Imala sam tri jajne stanice, jedna se oplodila, transfer u srijedu![]()
Jedna ali vrijedna!!! Neka se samo lijepo razvija. Koji ti dan vraćaju?
Žene koje su rodile, dali ste radile npr Nifty, Veritas test...? Nešto od toga? Znam da je jako skupo oko 5000kn, zanima me dali je koja od vas to radila? I sta mislite trebam li ga radit? Kako vi na to gledate?
Ja sam radila Panoramu ali čekam još rezultate.
Mala85, mislim da je to totalno individualno. Neke žene žele roditi bez obzira na sve i spremne su odgajati dijete kakav god problem imalo. Riječi nekih mojih prijateljica - što ću raditi test kad i tako ne bih pobacila....
Ja bih radila test da sam trudna, to znam sigurno. Znam sebe i znam da ne bih bila spremna na bolesno dijete. Svatko zna sebe.
Sad imam još jedno pitanje. Dali ste uz vitamine (Impryl) ja pijem (kršitelj koda), kupovale jos posebno folnu kiselinu? Sad sam cula da bi i to trebala piti a dosad mi to nitko nije rekao.
Mala85, ja mislim da ne, ali neće naštetiti dodatna.
Meni beta i dalje raste tempom duplanja na svaka 4 dana. Živcira me i uznemiruje. Sad je 782. Nikak da odustane više aaaaaaa
Alisa svakako prati betu, ako naraste preko 1000 ponovi ultrazvuk. Ako je vanmaternična, ne daj Bože, nije se za igrati. A tko zna možda je bebuška baš tamo gdje treba bit samo se igrala skrivača malo.
Ja čekam let za doma. Jutros bio transfer odličnog osmostaničnog embrija. Čak su mi slikicu pokazali. Dr.L zadovoljan, kaže sve super. Iza nove godine nadam se najljepšim mogućim vjestima za početak 2013.
Prenatalne su dovoljne jedne. Bill kojw koje imaju aktivnu folnu. Ja za početak pijem impryl, a poslije prelazim na neke dostupnije.
Posljednje uređivanje od DalmaIB : 21.12.2022. at 15:15
Alisa81 nadam se da ce sve dobro zavrsiti.
DalmaIB super, držim fige za novu da uđeš sa lijepim vijestima i da nas sve obradujes. 2023 mora biti nasa (Afrodita, DalmaIB, Alisa81..)
Hejjj...
hvala za info, mene jos nije zvao.
Kada ocekujes ciklus?
Mia1122,
hvala za info
Evo da javim i meni stigao materijal
Mia1122 kod vas je obostrana donacija?
Molim te ako znaš cijene da napišeš koliko će te koštati.
Cure vi koje ste friško sad bile dole u postupku da napišete cijene pošto oni svako malo poskupljuju i malo su na "Vi" s cijenama kako za koga.....jer se ispostavilo da jednom kažu ovako a jednom onako, pa prva godina čuvanja besplatno pa netko plati a netko ne itd bilo je razno raznih kombinacija.
A i dobro će ovdje doći da se objave češće cijene da se vidi i zna.
Dalma sretno
Alisa tvoja beta baš kida živce :/
Posljednje uređivanje od LaraLana : 22.12.2022. at 14:01
Mene je IVF sad koštao 2500 i nešto sitno, ali mi recimo nisu naplatili produžavanje čuvanje donatorskog materijala.
I dobila sam gratis zaleđivanja 3 embrija od Bobana. Valjda mi se smilovao zbog nečega što nisam htjela ni pisati dosad. Naime, nakon asapiracije su mi došli doktor i Boban da me obavijeste da je došla obavijest iz Cryosa da je dijete mog donoroa oboljelo od jedne rijetke genetske bolesti, i da je moj donor vjerojatno nositelj. Morala sam praktički odmah odlučiti idu li mi jajašca na oplodnju ili ih zamrzavamo i bacamo donorski materijal. U tom slučaju bih, naravno o svom trošku, morala naručivati materijal novog donora uza sav onaj postupak koji traje. Budući da niti jedan donor nije testiran na tu bolest, a ja više nemam ni novaca, ni vremena, a ni živaca, rekla sam da oplođuju.
Sad sam, uz čekanje i praćenje bete, tražila i genetičara s kojim bih se savjetovala malo o svemu tome (nisam još). A ako zatrudnim, i ja ću se testirati, jer ako sam i ja nositelj, postoji rizik(mali ali je tu)da dijete dobije teži oblik bolesti. Radi se o ichtiozi. Znam da postoji gro recesivnih gena koji nas mogu iznenaditi, ali kad znaš da ti je donor nositelj, nije ti baš svejedno.
I eto, koliko god izabareš savršenog donora s najviše testova na genetske bolesti, iznenađenje uvijek čeka iza ugla.
Alisa jojjj još i to. Hvala ti što si nesebično svoju priču podijelila ovdje s nama. Zaslužila si ako ti već nisu mogli osigurati o svom trošku novog donora da i ne plaćaš čuvanje istog a isto tako i embrije, pa bar nešto jer velike su to cifre da padneš u nesvijest.
Nadam se da embrije koje čuvaju nisu nositelji bolesti jer kao što kažeš nije ti svejedno![]()
Još uvijek ne! Nadala sam se da će doći prije Božića i da će biti uredan pa da mi malo lakše bude za blagdane. Sad sam samo pod užasnim stresom i jedva čekam da sve prođe.
Radila sam mini anomaly scan na kojem je sve bilo ok ali znaš kako to bude, na kraju ti uvijek kažu da je ništa test najtočniji. I sad sam na iglama dok ne dođe.
Jao nemoj mi ništa pričati kad se samo sjetim čekanja nalaza......9 dana sam čekala i mislim da sam rogove dobila. To je u prvoj trudnoći bilo, Prena test a u drugoj Nifty test za 6 dana.
Nemam pojma od čega to čekanje ovisi iako svi kažu šaljemo odmah danas....aha.
Na mini anomaly sam išla kod dr. Kosa al nažalost više ne radi.
Ajde baš javi koliko si dana čekala kad dobiješ i naravno rezultat nalaza![]()
Žene kakva su vasa iskustva sa terapijama? Dobila sam estrofem, utrogestan, Prolutex I enoxiparin, pa me malo zanimaju iskustva.
Posljednje uređivanje od Mia1122 : 27.12.2022. at 13:24
Alisa kakvo je stanje s betom?
Ne mogu ni zamislit kako ti je bilo primit takvu vijest i na licu mjesta odlučit što dalje.
Ja ćilam, dangubim i čekam. Osjećam pritisak nisko, slično kao kad mjehur prehladiš... Tako mi je bilo i zadnji put pa sam odlučila odagnat misli o vanmaterničnoj i virovat da je simptom uredne trudnoće
Mia ne znam šta je enoxiparin, a koliko sam skontala Prolutex dobiju svi koji su na donaciji jajnih (ne sjećam se kojui e slučaj kod tebe). Utrogestan i estrofen su standard. Ja uz njih još imam aspirin i decortin. I ovaj mi je put dao i fraxiparin zbog dosadašnjih neuspjeha za bolju prokrvljenost maternice.
I za nefalit je u deficitu, srića da sam tamo uzela kutiju i sad sam našla jednu kutiju u Filipovićevoj![]()