Stranica 24 od 122 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Rikku, ako budeš mogla pitaj onda da li treba platiti odmah i sve.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je rečeno prva godina besplatno, ostale 300 eura.
    Možda je tako prije bilo, no meni je Boban na mail prije cca godinu dana napisao da je oko 800 eura smrzavanje i čuvanje prva godina, a onda svaka sljedeća po 200 eura. Ne znam mogu li ovdje staviti screenshot maila. A evo kažem, znam sad i točno jer je ta cura jučer platila 813 eura.

Pitat ću može li se platiti u ratama pa vam javim.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

LF2, upravo su tako i nama rekli. Koliko se sjećam i napisala si to nedavno tu na forumu, da imate za FET i da niste platili.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da je netko sad platio smrzavanje a bio je preko HZZO-a? Netko poslije mene? Možda su se u mailu zabunili, pomotali HZZO i privatne? U mailu prije 6 mjeseci su ti napisali 800 eura, a ja bila u postupku prije 5-6mjeseci. I to mi je jako velika cifra za zamrzavanje. Zato mi to čudno sve. Treba vidjeti u onom od HZZO što smo dobili da li spominju smrzavanje opće?

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Da je netko sad platio smrzavanje a bio je preko HZZO-a? Netko poslije mene? Možda su se u mailu zabunili, pomotali HZZO i privatne? U mailu prije 6 mjeseci su ti napisali 800 eura, a ja bila u postupku prije 5-6mjeseci. I to mi je jako velika cifra za zamrzavanje. Zato mi to čudno sve. Treba vidjeti u onom od HZZO što smo dobili da li spominju smrzavanje opće?
    Pa evo kako sam napisala - ta cura koja je sa mnom u apartmanu ide preko HZZO-a i morala je jučer platiti 813 eura. Rekla je da želi zamrznuti preostali embrio, a Boban joj je na to rekao da to HZZO ne pokriva, pa je platila.

Meni je u mailu prije cca godinu dana (možda i više) isto napisao da je oko 800 eura čuvanje pa sam se na to pripremila i ponijela novce.
    Posljednje uređivanje od Rikku : 11.08.2020. at 11:35

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jojj opet nekakvi nesporazumi.
    Svejedno oni vrlo dobro moraju gledati sto kome pisu i sto su kome rekli usmeno.
    Pa cure ovo je prestrasno, ruku na srce :/

Gledajte....i u hr hzzo ne pokriva smrzavanje ako idete u neku od klinika privatnih koji je sklopila ugovor s hzzo-om.
    Al brate mili 800 eura je strasno...ali strasno.

Ja sam 2014-te platila nesto oko 500 eura smrzavanje.
    Skuplje su bili od drugih klinika ali da je sad 800 eura ga pretjerase.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

A jel netko zna koliko se onda FET plaća? Ne smrzavanje, FET?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A jel netko zna koliko se onda FET plaća? Ne smrzavanje, FET?
    Prije par godina kad sam ja isla isto tako je nekako i FET bio oko 500, 600 eura. Morala bi to pogledati.
    Ali vrlo dobro se sjecam okvirno cifri.

Mislim ovo sad ispade zivi cirkus. Govore cijene kako im se sprdne. Pa nemoze to tako. Nek se izmedju sebe dole dogovore koliko kosta smrzavanje.

Iskreno cure ja im to ne bi platila sad dole odmah. Pa covjece treba imati 800 eura viska na putu.
    Oni su svjetska klinika i sigurno imaju opciju da im mozete od doma uplatiti.
    Nedajte da vam mazu oci.
    Uostalom slobodno recite da ste s ostalim parovima u kontaktu koji idu preko hzzo-a i pokazite mailove koje ste dobile za cijene i da su svima razlicito napisali. Uzas!!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I zovite hzzo i recite im situaciju pa nek se i oni zaloze.
    I pitajte ih jer oni sigurno znaju koliko kosta smrzavanje jer se sigurno placa.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Samo da znate ja nisam isla preko hzzo-a.
    Sve sam sama placala. Zena samica sam.
    Ja sam npr. imala godinu gratis cuvanje spermatozoida.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Smatram da bi prva godina trebala biti besplatna. Kolko vidim, svugdje je tako.
    Ja nažalost nemam nigdje napisano nego mi se usmeno reklo tako da pitanje što će i od toga bit.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja nažalost nemam nigdje napisano nego mi se usmeno reklo tako da pitanje što će i od toga bit.
    Bas, kad ti je rekao usmeno kao da i nije.
    Nemam pojma za druge klinike/drzave, na koje tocno mislis??
    Za Prag znam da je samo 1000 eura od hzzo a kako tocno dalje ide i sto se placa nemam pojma.

Osim sto znam kako je kod nas u hr u privatnim klinikama koje imaju ugovor s hzzo-om.
    Placa se prvi pregled i konzultacije 500 kn i zamrzavanje preostalih embrija ( ne znam cijenu al imaju cjenike na stranicam) jer to ne snosi hzzo.
    Za folikulometrije nisam sigurna al mozda se i one placaju. To ne bi htjela krivo govoriti.

Mislim da je Vedre bila pisala da je ona negdje isla preko hzzo pa ce ona znati najbolje reci.

Po ovome me ispada logicnije da ce se i u Makedoniji placati zamrzavanje embrija od strane pacijenata jer sto bi u hr pacijenti placali a dole u Sistini ne bi, a veliki su to novci u pitanju.
    Fakat mi je za nevjerovati cifra od 813 eura.
    I ne znam jel to po slamcici/nosacu cijena ili kako oni to racunaju??

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Meni su i na konzultacijama ove godine u 3.mj. rekli da se plaća prva godina jer sam pitala vrijede li cijene koje su mi napisali na mail još uvijek. Tako da evo znam što su meni rekli i napisali, i znam da je ova cura jučer platila smrzavanje svog embrija. Možda se prije nije plaćalo, a sad se mora. Pitat ću u četvrtak može li se na rate platiti pa javim.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

O ovom smrzavanju pricate opcenito za sve.Ili se to odnosi na donaciju spermija?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Odnosi se na embrije koji/ako vam ostanu pa se kasnije ide na FET!

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Curke, ja sam sad s Rikku u apartmanu. Čekam let za ZG.
    Imam 41 g. I 10 mjeseci. Uspjeli su dobiti od 4 jajne stanice 3 super oplođene. Dvije su vratili i jednu smo zaledili. Kao što vam je Rikku napisala zamrzavanje je 813€
    Ne znam kad je LaraLana bila, ali svako sjeme sada košta 3000E
    Nema boljeg, lošijeg, to je cijena sjemena. Nakon punkcije dobijete popis lijekova do transfera i to HZZO ne pokriva, a košta 80€. Imam puno toga za reći, ali od jučer sam trudna pa sad nemam inspiracije

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Koka 15 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam 41 g. I 10 mjeseci. Uspjeli su dobiti od 4 jajne stanice 3 super oplođene. Dvije su vratili i jednu smo zaledili. Kao što vam je Rikku napisala zamrzavanje je 813€
    Nema boljeg, lošijeg, to je cijena sjemena. Nakon punkcije dobijete popis lijekova do transfera i to HZZO ne pokriva, a košta 80€. Imam puno toga za reći, ali od jučer sam trudna pa sad nemam inspiracije
    Koka 15, dobila si odobranje od HZZO-a kao samica?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Koka 15, mozeš li napisati koje ti je dr lijekove popisao za uzimati nakon punkcije? Da ih probam mozda dobit preko uputnice.... I puuuuno sreće, i čuvaj svoje mrvice!!!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Koka ja sam prvi put bila na ivf 2014-te a Sistinu sam otkrila krajem 2013-te.
    Tada u 03.2014. Sam sjeme platila 2650 eura i to najbolje pokretno. Bile su tri razlicite cijene. Ova od 2650 je za MOT 20 a imas jos mot 10 i 5.
    Nije isto dal se radi s losijim ili boljim materijalom.
    Kod losijeg se ide na ICSI oplodnju a kod boljeg na klasicni ivf. Znaci pusti se da spermij sam pronjadje js.

Ne znam zasto je sad tako al ocito su promjenili neke stvari.

Katesplit je bila nedugo nakon mene i isto je platila 3000 eura sjeme. Znaci ja sam usla u zadnju semu prije poskupljivanja.

A npr. jedan par je isto isao izmedju mene i katesplit (upoznala ih dole) oni su recimo 2800 eura platili.
    Mjenja se sve izgleda dole. Dobro im ide i bas ih briga, mogu kako hoce, eto tako ispade sad. Cesto nekako povisuju cijene.

Imaju moji postovi na temama i sve sam ja to detaljno pisala.
    Ja sam smrzavanje platila oko 500 eura ne znam sada tocno. A sjeme cuvanje mi je prvu godinu besplatno bilo.
    Meni je prvi ivf odmah uspio.

Kako je sad s tim cuvanjem sjemena? Jesu ti to sto spominjali?
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 12.08.2020. at 12:07

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Pripremite 80 eura za ljekove nakon punkcije, to plaćamo sami. Kao i ester-c vitamine i vaginalete koje će propisati dr. Lazarevski.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Vi koje imate ok soc.ginekologe probajte dobiti na recept.
    Estrofem, Crinone gel ili Utrogestan, Duphaston, Decortin ili Prednison. Sve vam ovo moze na recept.

Ester c je skuplji vit c jer se lakse podnosi. Ako vam je ovdje kod nas jeftiniji kupite i ponesite. To svejedno samo pijete jednu kutiju/pakiranje.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Meni je dr. napisao za njih prije pa sam ih kupila kod nas.
    Bili u restoranu Skopski Merak. Dobra im je hrana.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Pozdrav svim buducim,divnim,mamama na ovom forumu.Kad smo mi zavrsili embrio transfer prethodni put potpisali smo papir na kojem pise da je prva godina besplatna a nakon toga se placa ili se embrioni unistavaju.Mi smo juce bili na klinici posto nam prethodni transfer nije uspeo i spremamo se za sledeci.Doktor me pregledao.Prepisao terapiju od drugog dana mensa.Ovaj put puno vise vitamina a manje hormona.Jos uvek nam vaze analize od prethodnog postupka tako da smo se jako kratko zadrzali na klinici ovog puta.Pozdrav svima i ukoliko nekog nesto zanima slobodno pitajte.❤❤❤

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Branca_i thnx... poslala ti...
    Beti3 thnx... pročešljala sam tu temu...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

U Pragu je smrzavanje, odnosno čuvanje embrija prva godina besplatna, ostalo 150 eura.
    FET 550 eura. To su cijene od prije nekih dvije godine. Ne znam jel se što promijenilo.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Koka15, sretno i nek ti nama budeš trudna, zdrava, lijepa, opuštena i sretna.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Ona nije samica, ali ja jesam i HZZO mi plaća postupak jer su mi odstranjeni jajovodi zbog endometrioze. Ako ja dobro shvaćam, HZZO će platiti samicama, ali ako imaju dijagnozu neplodnosti.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Cure,
    Evo me na sa uzv. Vadila i krv. Estradiol 926. Jedan folikul pobjegao. Što sada? Znači li to da će i svi ostali ili?
    Danas Cetrotide dobila još i večeras u 22.30 štoperica.
    Ostali su 18, 16,14,13,12,11, 10,10.
    Hoće oni još rasti ili?

Punkcija u petak.
    Na transferu samo dr. Lazarevski ili i dr. Boban?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,
    Evo me na sa uzv. Vadila i krv. Estradiol 926. Jedan folikul pobjegao. Što sada? Znači li to da će i svi ostali ili?
    Hoće oni još rasti ili?

Punkcija u petak.
    Leptirica opusti se malo. Sutra ti je slobodan dan i lijepo ga iskoristite. Odite u Staru kuću na rucak ili veceru, tu vam je i centar onda blizu.
    Estradiol govori oko 4 js.
    Me brini u dobrim si rukama.
    Na transferu i punkciji budu obicno Julijana visoka mrsava, pa Sladja i Bilja (obe su crne i jace gradje). Sve su super vesele. Sobe su im super. Anita sestra od Dr. Lne bude s vama, ona je za drugi dio zaduzena.
    Prije transfera ces dobiti u guzu Diazepam (normabel) za opustanje i da se sprijece kontrakcije maternice.

Jel Boban uopce sad dole ili je na godisnjem?

Dr. L obavezno budu na transferu bez brige.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 12.08.2020. at 12:17

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Izvanbračni partner azoospermija nonopstructiva. Znaci samo kod prof.Vrčić po preporuku za HZZO!

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Cure,
    Hoće oni još rasti ili?

Punkcija u petak.
    Fenomenalno curo!!!! Bravo! Obojica su na transferu!

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Koka 15, mozeš li napisati koje ti je dr lijekove popisao za uzimati nakon punkcije? Da ih probam mozda dobit preko uputnice.... I puuuuno sreće, i čuvaj svoje mrvice!!!
    Nakon punkcije
    Estrofem
    Utrogestan
    Decortyn
    Aspirin
    I IMPRYL - užasno skup suplement, ali nemoj štediti, stvarno se svi kunu u njega!
    Hvala ti puno i sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Leptirica, sve je u redu. Neće puknuti ili pobjeći ostali. Sve će to biti super. Estradiol ti je super, on isto govori koliko bi mogla dobiti zrelih j.s.
    Na transferu su ti sestra, embriolog i doktor. Meni bili Boban i dr. Lazarevski. Super iskustvo. Kažem, da nema Bobana, trebalo bi ga izmisliti. Zbog njega i je tako opuštajuća atmosfera, meni osobno to jako bitno. Zafrkavali se. Dobiš neku sexy spavaćicu
    Moraš doć punog mjehura.
    U sobi ležiš nekih sat vremena, ne smiješ piškiti nakon transfera nekih 40 min.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Dr. L rekao je da je 150 otprilike jedna jajna stanica. Ma bitno da ih budu i da se oplode. I jedna je dovoljna ako će biti do bitna.

Transfer dugo traje? Bolan? Nešto kao kad se uzima papa i brisevi ili?
    Meni kod nas govore da imam neku čudnu, zavinutu pa im kao teže uzeti bris. Moraju dobro potrefiti.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Dr. B radi. Ne znam ide li na go ili su ga imali dok je korona kod njih bila na vrhuncu. Brojke su im sada nešto manje.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

I da, endometrij 12 mm. Kaže da je to super.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Gle mozda su im druge mjerne jedinice za estradiol. Jel znas u kojoj je, pmol?? Ako je u pmol onda je po js 250 do 300.
    Ovi folikuli od 10 i 11 ce vjetojatno biti nezrele js pa da se ne iznenadis. Sve je to normalno i vecinom svi imamo tako. Nemozemo.natjerati folikule da svi jednako rastu.

Transfer traje kratko tocno tako kako si rekla ali sad kad ti bude punkcija dok budes spavala ce probati probni transfer pa da znaju sto ih ceka, to svima rade jer ne prepustaju nista slucaju.

Endometrij ti je vrh. Meni je bio 14 mm.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 12.08.2020. at 13:15

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

LaraLana,
    926 pg/mol. Preračunala u p/mol i to je 3400.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LaraLana,
    Druga je znaci mjerna jedinica, super...odlicno.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LaraLana,
    Nemam pojma kako se to preracunava al cini mi se nekako puno u pmol jer to je onda 11 js a po njihovoj mjernoj jedinici u pg 6 js.

Hocu ti reci da ne budes tuzna ako bude manje stanica vec ti je dr rekao da predpostavlja koliko ce biti.
    Bitno je da se transfer odradi jer najgore je kad ostanes bez transfera a to se u Sistini koliko ja znam ne dogadja.

Sretno najsretnije i tebi i ostalim curama

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

LaraLana,
    na netu ima preračunavanje za svaki hormon.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Opet mi cijelu poruku nije poslao.
    Samo pozitiva. Znam da je dovoljna jedna dobra. Valjda će biti.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Po 3. put pišem. Nema opet cijele poruke ugl, večeras u 22.30 štoperica i petak u 9h kod njih. Jeste i vi tako imale?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam ranije isla na stop. Al nema ti to nikakve veze. Kad ti i u koliko odredi to postuj.
    Meni je stop bio u 21 h a punkcija u 7.30 h s tim da gore na 5 katu sam morala biti u 7 h. I odmah ulazis u sobu i oblacis njihovu spavacicu.
    A kako tad jos u 7 h glavni ulaz nije otvoren jer od 8 rade ulazila sam kroz hitnu i oni te puste gore na odjel.

Drugi put sam imala mislim u 21.30 h stop.
    Sa sestrom ides do sale, dobijes jastuk pod glavu, dolazi anesteziolog pa onda dolaze dr. L i Boban i kad dr. L kaze idemo onda dobijes anesteziju.
    Meni je isla i na ruku i.v. i maska na nos i usta.
    Brzo si budna, ne brini, za 20-ak min.

Jel si sama dajes stop ili ides kod njih?
    Nadam se da im je policijski sat ukinut, znam da su ukinuli pa opet vratili. Kako je sad?
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 12.08.2020. at 16:32

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Mislim da nema policijskog sata. Grad je živ navečer. Sve radi. Svi više-manje nose maske. Mi se čuvani maximalno.
    Muž mi daje. Pitala me imam li i da si dam večeras u 22.30.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Evo ja sam danas imala pregled prije stimulacije i morali su mi hitno punktirati vodenu cistu od 5cm jer bi to smetalo postupku. Uveli me u salu, vezali, punktirali i ležala sam neko vrijeme u bolnici. Od danas krećem sa stimulacijom

Upoznala sam i Medu s ovog foruma

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da cista bi ti pojela stimulaciju. Eto i bolje da si dole u svakom slucaju.
    Ma samo ti noge remenom stegnu da cure ne misle sad sta ti ja znam sto jer malo ispade nezgodno ovo "vezali".
    To je da ne trznes nogama.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Rikku, super da startaš!!! Ajme cure baš mi je drago da ste sve krenule. Samo da se nastavi s radom i dalje, da nam korona ne pomrsi planove...
    E da, to vezanje, baš kako kaže LaraLana to je normalno kod zahvata, ništa dramatično, ali potrebno. Zvuči malo freaky, ali nije.... Ja prošla kod histeroskopije u St.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam danas imala pregled prije stimulacije i morali su mi hitno punktirati vodenu cistu od 5cm jer bi to smetalo postupku. Uveli me u salu, vezali, punktirali i ležala sam neko vrijeme u bolnici. Od danas krećem sa stimulacijom

Upoznala sam i Medu s ovog foruma
    Ma da,zato si nestala i ne izlazis.Nadam se da je sve uredu.Dr.L je jako zadovoljan sa maternicom da je super,jedino ti losi nalazi...

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

cure ja sam rijesila papire i pregled sve super,svi divni,guzva velika.Ali tu ide sve brzo.Cekam da ne zovu kad stignu jajne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •