Stranica 26 od 122 PrviPrvi ... 1624252627283676 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Cure, zvali iz laba. Imamo sva 3 embrija.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

U pon je transfer.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 15.08.2020. at 09:22

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Prazne poruke šalje. Zamrzavanje je 813 eura definitivno tak da to moramo platiti ako želimo zamrzavanje. Kako ste se odlučili vratiti 1 ili 2? Nisam našla koliko je veća uspješnost trudnoće s 2 embrija?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku, kada ti moraš biti na uzv u pon?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nemoj niti traziti uspjesnost! I oni imaju svoje zakone koliko embrija se smije vratiti.
    Ja sam po 2 embrija.

Na dan transfera ih pitaj kakvi su embriji.
    Dal imaju fragmentacija i koliko stanicni su. Mogu biti od 4 stanice pa do 10 stanica. Moze i 12 stanicni biti al ne tako cesto.
    Obicno kazu koliki je i endometrij.

I nemoj guglati. Opusti se. Imas 3 embrija od moguca 3 i to je super. Nadam se da ce te sva tri docekati u pon.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 15.08.2020. at 09:52

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

I ja se nadam.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Bravoooo, ovo je odlično. Imaš 100% oplođenih, to je za pohvalu.
    Ovo za smrzavanje mi i dalje nije jasno kako može biti toliko skupo a pogotovo da prva godina nije uključena. Prva godina mora biti besplatna pogotovo jer ne mora značiti da će svima uspjeti. Nego, što se dešava?! Vi sad platite, a nedaj bože da ne uspije eto vas opet na transfeu za dva tri mjeseca.
    Jedino mogu razumjeti ako je FET uključen.
    Nigdje nisam naišla podatak da je smrzavanje tolko skupo. Jedino ako ne šalju negdje vani na čuvanje a ne kod sebe.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

I stvarno pohvala embriolozima što se tiče oplodnje.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dobro jel itko od vas pokusao kontaktirati hzzo pa da pitate za placanje preostalih embrija?
    Oni to moraju znati, pa sklopili su ugovor s njima/Makedoncima!!!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

LaraLana, nažalost, može biti drugačije jer nama kada HZZO daje zeleno svjetlo mi se vodimo kao njihove osiguranice. Znači, ako je makedonski zakon takav, postupa se tako.
    Što znači, ako njihov fond pokriva sve osim smrzavanja onda i naš HZZO mora tako.
    Ko npr. u Pragu HZZO plaća samo nekih 1000 eura za postupak jer je tako kod njih. Smrzavanje je prvu godinu besplatno i onda 150 eura naredne godine.

Frendica je bila kod Škvorca, on ima preko HZZO-A, nisu spominjali plaćanje, bar što se tiče prve godine. Za dalje ne znam. Po meni i ove naše poliklinike koje imaju sklopljen ugovor sa HZZO ne bi trebale plaćati smrzavanje jer je u bolnicama to pokriveno.
    Ne znam, nisam pametna.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 15.08.2020. at 12:28

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A nemam pojma onda sto bi ti rekla al zbilja je preskupo. I sto kazes ako je tako pa je mozda i FET ukljucen u tu cijenu.

A nazalost kad i cure koje su bile me pisu...evo koka je zadnja bila i platila 813 eura pa mozda zna detalje.
    Obicno se cure jave idem i jave transfer i rezultat i to je to.

Dajte cure molim vas pisite radi drugih jer su sve info dobro dosle.
    Sto bi ja dala da sam prije 7 godina imala ovoliko informacija.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Evo sad čitam forum za Betaplus i Škvorc preko HZZO-a, prva godina je besplatna. Kod Škvorca se ni FET ne plaća. Jedino što u tim poliklinikama ne pokrivaju anesteziju kod punkcije. Tako je netko napisao na formu.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ili to da je FET uključen ili pohranjuju negdje vani pa je zato skuplje. Ali ako je tako, trebale bi cure znati gdje su embriji? Što ne?
    Možda pričam bzvze, ali za sad su mi to jedina logična objašnjenja.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure su sad uzbuđene i neka su, nek im svima uspije.
    Poslije će razmišljati o tome. Nisam ni ja ništa pitala, zamisli...meni su usmeno to sve rekli . Može biti totalno druga priča...
    U tom trenutku me samo zanimalo koliko se oplodilo i kolika će biti beta.
    Budu se javile kad se sve slegne.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 15.08.2020. at 12:48

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure su sad uzbuđene i neka su, nek im svima uspije.
    Poslije će razmišljati o tome. Nisam ni ja ništa pitala, zamisli...meni su usmeno to sve rekli . Može biti totalno druga priča...
    U tom trenutku me samo zanimalo koliko se oplodilo i kolika će biti beta.
    Budu se javile kad se sve slegne.
    Opcenito sam mislila na sve cure. Puno je njih bilo sto napisu po par postova i nestanu.
    Iskreno jedina sam ja tu od samog pocetka i sad vi jer je hzzo u igri pa ste u postupku pa pisete. Inace se slabo pise i gotovo nikako da se cure jave.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Čula na vijestima da kroz Srbiju moramo imati negativan test. Vi koji ste zrakoplov super, ali mi došli autom. Ne znam gdje provjeriti mora li se imati i ako samo prolazimo kroz Srbiju. Ukoliko moramo, onda ga u pon moramo napraviti kod njih u bolnici.
    Leptirica, sinoć mi je frendica iz Srbije došla busom u Hrvatsku, ništa je nisu tražili. Ako si državljanin Hrvatske, ne treba ništa.
    Daj bolje nazovi granični prijelaz i pitaj. Vidiš da se mjenja i sata u sat.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Meni je ovo preko telefona danas rekao dr. koji me zvao. Bistru nisam jučer vidjela.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

LF2, budem. Ali ako je ušla iz Srbije u RH, nema problema. Nama je bitno ući iz Mkd u Srbiji, dalje sve može. Zvat ćemo prijelaz. Ako ne, morat ćemo se ići testirati.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Jeste vi dr. L I dr. B što kupile, u smislu neko piće ili nešto tako nakon transfera kad ste dolazile?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jeste vi dr. L I dr. B što kupile, u smislu neko piće ili nešto tako nakon transfera kad ste dolazile?
    Mislim da je to kod njih zabranjeno. Ako ti zastitar vidi vrecicu moras ju ostaviti dole na informaciji glavnom pultu i reci za koga je.
    Jedino ako uspijed prosvercati u torbi.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 15.08.2020. at 14:40

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

U pon ću ih probati pitati je li kasnije FET u cijeni. U onom predračun nema stavke zamrzavanje tak da očito to ipak moramo same platiti.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 15.08.2020. at 13:40

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

http://forum.roda.hr/threads/83065-P...inikama/page55

Evo pogledajte ovdje sto je inesz napisala.
    Bilo je i kod nas svasta. FET 4500 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto neki imaju osjećaj da moraju još i nešto pokloniti,nema veze s ovim temom,nego općenito s životom. Tako mi se jedna žena u bolnici ispričavala kak nije stigla ništ kupiti za doktora

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Mislim da imam pravo pitati jeste li ili niste. Pitala sam za postupak i dr. ovdje konkretno i vezano je uz ova 2 doktora. Vaše je da odgovorite, a ne da se ikog osuđuje. LaraLana, hvala na info.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Nedostaje dio odgovorite ako želite. Na ovoj stranici smo našle hrpu informacija koje ne bi nigdje mogle naći. LaraLana je nepresušni izvor, a i ostale cure koje su bile. Nadam se da će i od nas ostati koja korisna informacija za sve ostale cure koje će doći.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ako kršim neka pravila, moje isprike adminu.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 15.08.2020. at 15:13

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Leptirice82, ako zelis zahvaliti dr, mozda da napises pismo. Osobno je, ne dovodis sebe ili dr. u potencijalno nezgodnu situaciju i mislim da je lijep znak paznje koji ce doktoru ostati sigurno u sjecanju.
    Ja sam svojoj dr. tako zahvalila.
    Samo prijedlog

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

LaraLana, stvarno si nešto posebno i hvala ti sto si uvijek spremna pomoći i dati pametan savjet. Ovaj podforum definitivno ima smisla i veeelikim dijelom zahvaljujući tebi. Ovo je sve skupa puno lakše prolaziti zbog tebe i drugih sličnih cura. Samo nastavimo tako s podrškom i pozitivom!!!
    Leptirice, drzim fige na najjače za nastavak!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Munkica i branca,
    hvala vam curke. Javim vam u pon kako je prošlo.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala vam cure
    Drago mi je da mogu pomoci i samo nastavite pisati jer je onda puno lakse uz cure i podrsku

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Rikku, kada ti moraš biti na uzv u pon?
    U 9h imam prvi uzv pa ćemo vidjeti. Nemam nuspojava od gonala zasad nikakvih, što je super jer sam recimo na kontracepciju reagirala užasno. Nadam se da će biti par folikulića i da kvalitetu neće ugroziti endometrioza. Svakako ću zamrznuti ako išta bude viška, 813 eura sam pripremila.

Super da imaš 3 embrija, svaka čast! Bit će bebica sigurno
    Posljednje uređivanje od Rikku : 15.08.2020. at 17:12

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku, ja u 10.45. Vjerojatno se onda nećemo sresti. Ali želim ti sreću na uzv. Javi sve.

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Curke, ja sam bila u 2 mjesecu ove godine i receno nam je da ne placamo prvu godinu nista. Ostala su nam dva zamrznuta i potpisali smo onaj papir da ih oni zamrzavaju i nigdje nije bilo napisano, koliko se sjećam, da ista placam. Ja se nadam iduci mjesec ici, al bome sad ste me uplasili pa cu ih kontaktirati i za to..

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Rikku, ja u 10.45. Vjerojatno se onda nećemo sresti. Ali želim ti sreću na uzv. Javi sve.
    Javit ću svakako sve, a držim fige da ti se embriji prime i da dobiješ bebicu ili bebice.

Mogu reći da mi je lijepo u Skopju, osjećam se kao doma. Mada ne idem skoro nikamo osim u restorane jesti, grad ima odličnu vibru. A restorani su prejeftini ovdje gdje sam ja, još uvijek nisam platila ručak više od 30kn

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Bambina1 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, ja sam bila u 2 mjesecu ove godine i receno nam je da ne placamo prvu godinu nista. Ostala su nam dva zamrznuta i potpisali smo onaj papir da ih oni zamrzavaju i nigdje nije bilo napisano, koliko se sjećam, da ista placam. Ja se nadam iduci mjesec ici, al bome sad ste me uplasili pa cu ih kontaktirati i za to..
    Kako je čudno da daju različite informacije. Ja sam isto bila krajem 2.mjeseca i Boban mi je rekao da se zamrzavanje plaća, kao što mi je napisao u mailu. Uglavnom, novac imam, sad još samo da imam i folikula za zamrznuti.

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

S menom su se dogovarali jos krajem prosle godine pa su mozda imali druga pravila.. Rikku - imati ces sigurno
    Posljednje uređivanje od Bambina1 : 15.08.2020. at 19:29

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je čudno da daju različite informacije. Ja sam isto bila krajem 2.mjeseca i Boban mi je rekao da se zamrzavanje plaća, kao što mi je napisao u mailu. Uglavnom, novac imam, sad još samo da imam i folikula za zamrznuti.
    Sretno ti zelim i ostalima curama koje idu u postupak ili fet...
    Cure koliko ste cekale odgovor i makedonije za njihovo odobrenje i dogovor kad dolazi materijal?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koliko ste cekale odgovor i makedonije za njihovo odobrenje i dogovor kad dolazi materijal?
    Medo ja sam ti matetijal cekala vrlo malo jer sam pitala Bonana odmah kakav sistem narucivanja imaju. Kad mi je rekao da je to kad se nakupi malo pacijenata i da je to odprilike 3 puta godisnje onda mi je javio 2 tjedna prije da ce uskoro ici narudzba i tako sam isla krajem 3 mjeseca a materijal je dosao sredinom 4 mj. Znaci 2 tjedna sam cekala.
    Mogla sam u postupak ici odmah u petom jesecu ali zbog posla i svojih drugih razloga sam odlucila u lipnju ici i bio je uspjesan.

Za odobrenje ne brini. Mislim da to nikome ne javljaju. Boban ti radi pri minisarstvu zdravlja i cetvrtkom imaju sastanke vezano za sve oblike donacija. Tako je bar bilo prije kad sam ja bila u postupcima.
    Svima se odobre postupci jer imaju reguliran takav zakon donacije. Ne znam sto bi se moralo dogoditi da nekoga odbiju.
    Javit ce ti kad matetijal stigne. Jedino ga mozes kontaktirati dal je i kad je naruceno.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u 2.mj. na konzultacijama i rekao je da materijal stiže sredinom 4.mj., a da onda postupak kreće u 5.mj. Onda je došla korona i sve se poremetilo. No mislim da se čeka mjesec i pol - dva u prosjeku, ali imam samo svoje iskustvo iz kojeg crpim zaključak :D

Za odobrenje mi nisu ništa javili, samo da je materijal stigao. Bobica me nazvao na viber i rekao da je to stiglo i da se odmah javim Lazarevskom na mail.
    Posljednje uređivanje od Rikku : 16.08.2020. at 00:01

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Rikku za uzv sutra

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Hvala cure na savjetu.Nesto sam ja skuzila Bobana da uskoro stize materjal.Zato sam morala zurno dolje da me ubace u njihovo zdrastvo.Zato nisam mogla mjenjati datum konzulzacija.Tako je reko,tako da ja ocekujem mozda 9 i 10 mj.Sta bi mi i pasalo ...poslat cu ja njemu poruku za koji tj.Toliko uzbudena da nemrem docekati....Rikku sretno na uzv,javlja novosti.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Sto se tiče materijala - spermatozoidi meni su rekli da će doći najkasnije u 10.mj. A ti si Medo2771 za donaciju jajnih stanica, koliko se sjećam da sam pročitala....

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Drage cure, isčitala sam cijelu ovu temu jer mi se čini da od mene ništa s mojim stanicama, i sad razmišljam kako i što dalje, a najvažnije mi je do koje godine hzzo funancira donaciju u Mk. Tu sam naišla da se spominje do 42. godine, ali nigdje ne mogu naći službenu info. Jel to sigurno do 42.?
    I još nešto, iz vašeg iskustva, ako npr. kad navršim 41. odlučim na donaciju, krenem pisati zahtjev i dogovarati, hoću li sigurno u tih godinu dana (do 42.) stići obaviti postupak? Vidim da ima dosta čekanja..
    Hvala na odgovoru!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Tamara@ prvotno napisa Vidi poruku
    Drage cure, isčitala sam cijelu ovu temu jer mi se čini da od mene ništa s mojim stanicama, i sad razmišljam kako i što dalje, a najvažnije mi je do koje godine hzzo funancira donaciju u Mk. Tu sam naišla da se spominje do 42. godine, ali nigdje ne mogu naći službenu info. Jel to sigurno do 42.?
    I još nešto, iz vašeg iskustva, ako npr. kad navršim 41. odlučim na donaciju, krenem pisati zahtjev i dogovarati, hoću li sigurno u tih godinu dana (do 42.) stići obaviti postupak? Vidim da ima dosta čekanja..
    Hvala na odgovoru!
    Tamara sad sam vidjela slucajno na drugoj temi da si pisala u vezi nalaza hormona.
    Znam da ovdje nije tema i da ti curi vrijeme ali samo cu ti reci da sam ja s 34 godine losije nalaze od tebe imala i dr. Lazarevski nije ni trepnu na to. Zanimalo ga je najvise koliko antralnih folikula imam.
    Rodila sam dvoje Sistinske djecice!!!

Ne znam koliko postupaka si vec prosla.
    Ako te sto zanima slobodno se javi i pitaj.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

LaraLana hvala! I čestitam na bebicama, divno je da ih imaš dvoje i da se oni medjusobno imaju

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Vidjela sam, ako se dobro sjećam, da si imala nizak AMH i visok FSH, i da ti je odmah uspjelo - to je wow!! Vjerojatno kombinacija dobre terapije i sreće. A i mladosti. Ja imam vršni FSH oko 14 a AMH mi šeta od 3 do 4, uz endometriozu i priraslice od operacije jajovoda u 20-tima, visoke godine (40) a i dragi ima dosta loš spermiogram (OAS). Imala sam jedan stimulirani postupak sa 300 menopura i dobila dvije od kojih se jedna oplodila i bila mi je vraćena (to je nama bilo wow

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Svjesna sam malih šansi.. i iz ovih stopa bi npr. kod dr. L ali ne možemo si to priuštiti, pa sam osudjena na HZZO. O donaciji sam počela malo razmišljati.. Zanimljiva je ljudska narav.. krenuli smo jako realno i opušteno u postupke.. ako uspije uspije, ako ne ne, nema veze, bitno da smo mi zajedno.. donacija ni na kraju pameti (nisam niti znala na početku da to uopće postoji) Ali kako vrijeme prolazi razmatram i druge opcije.. malo sam kontradiktorna sama sebi i tom početnom stavu.. Moram priznati da me puno toga muči vezano uz donaciju. Prvo, moj dragi ne želi ni čuti za to, morali bi punooooo razgovarati prije. Nadalje, muči me okolina kojoj bi lagala (zatajila donaciju) i to bi me razdiralo. I na kraju - muči me što i da li reći djetetu pa bi me i to laganje razdiralo. Uf.. No, da ne zatrpavam temu sa psihološkim aspektima sada..

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Tamara@ prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam, ako se dobro sjećam, da si imala nizak AMH i visok FSH, i da ti je odmah uspjelo - to je wow!! Vjerojatno kombinacija dobre terapije i sreće. A i mladosti. Ja imam vršni FSH oko 14 a AMH mi šeta od 3 do 4, uz endometriozu i priraslice od operacije jajovoda u 20-tima, visoke godine (40) a i dragi ima dosta loš spermiogram (OAS). Imala sam jedan stimulirani postupak sa 300 menopura i dobila dvije od kojih se jedna oplodila i bila mi je vraćena (to je nama bilo wow
    Moj fsh je bio 17.75 a LH 14. AMH 6.9 pmol.
    Izvukli me antralni folikuli kojih je bilo kak kad od 7 do 9.

Protokol mi je bio od cak 6 gonala dnevno ilitiga 450 jedinica. Tako da kod tebe ovo od 300 nije nesto sad ono turbo visoko.
    Ne znam mozda da probate u hr preko hzzo u privatnoj klinici. Ako si do sad imala jedan postupak ja bi svakako probala prije zahtjeva za Makedoniju.

Jedino ovo ne znam za endometriozu. Tu se zbilja ne razumijem..al evo Rikku isto ima endo pa ide na stimulaciju.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 17.08.2020. at 11:51

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Tamara, u godinu dana stigneš sve.
    Ja sam stvarno dugo čekala odobrenje od HZZO-a, tri mjeseca.
    Jajne stanice isto 3-4 mjeseca. Tako mi se potrefilo.
    U 6 mjesecu predala zahtjev na HZZO, jajne stanice stigle u prosincu. U trećem mjesecu sljedeće godine sam bila na postupku.
    Ne vjerujem da ćeš duže od toga čekati. Vidim sa se curama to prije sve riješilo.
    Bitno da obaviš sve i da ti stignu jajne stanice do tad.
    Medo, jajne stanice naručuju svakih 3-4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tamara, naši ti financiraju do navršene 42.god. Tebi je najvaznije da do tada dobijes odobrenje i da odes u Mk na prvi razgovor i odabir donora. Nakon toga nije bitno da li si prešla 42.god.
    Ja sam imala situaciju i mislila sam da donaciju trebam obaviti do navršene 42.god ali tete iz hzzoa su mi to objasnile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •