Bitno da se bliži dan štoperice pa punkcije. Soba za odmor poslije je zakon.
Bitno da se bliži dan štoperice pa punkcije. Soba za odmor poslije je zakon.
Soba za odmor poslije je zakon.
Ovdje nitko nije pisao, ali ja ću spomenuti. Poslije punkcije sam imala mali osjećaj napuhanosti i peckanja. Sestre rekle da imam gazu i dolazile provjeravati je li sve ok. Nakon kojih sat i pol, dva došle je izvaditi. Kaže sestra da je ima metar. Ja mislia da se šali, ali nije.Stvarno je bilo sigurno metar gaze, ali ništa ne boli. Samo malo škakilja (doslovce) kad je vade van pa čisto da se ne uplašiš.
Stvarno ne boli. A u sali ti daju čarapice čizmice
da obuješ. Intravenozno daju infuziju i onda injekciju i zapajkiš jako brzo. Uglavnom, svi su jako ljubazni i srdačni. Nemaš se čega bojati. Kad se razbudiš dođu ti reći koliko jajnih stanica i moraš im napisat broj na koji te zovu idući dan da kažu kako prolazi party u labosu.
![]()
Da u biti se probudis s tom infuzijom i jos jedna mala bocica curi zajedno s infuzijom a to je jednokratni antibiotik zbog punkcije. Ne znam dal im je to jos u praksi.
Ja npr.nisam imala tu gazu. Mozda ovisi od slucaja do slucaja.mozda ti je prilikom punkcije pogodio u krvnu zilicu pa je malo krvarilo pa zbog toga. Inace ja ju zbilja nisam imala. Mislim nebitno, bitno je da je sve ok.
Mene su dolazile samo gledati dal je sve ok.
Prvi put mi je Boban dosao reci koliko js imam a drugi put dr. L.
To su da one carape napravljene od onog materijala kao kod nas u salama one zelene boje.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 21.08.2020. at 18:25
Da oni nemaju u Penu Gonal vjerojatno dok su ti dali da si sama mijesas.
Jedna voda ti je dosta za 3 praska bocice i piknes se u trbuh.
Znaci najbolje je da si kupis sprice ako ti nisu dali a u gonalu unutra imas veliku i malu iglu.
Onda tu jednu vodu ubrizgas u jedan prasak i cekaj da se fino pomijesa i bude bista voda.
Izvuci to u spricu koju si kupila pa tu tekucinu ubrizgaj u drugu bocicu s praskom pa isto cekas pa povuci nazad u spricu i onda opet sve to u treci prasak i izvuci i to ti je u pravilu to. Od 2 ml ti je sprica dovoljna.
Jesi skuzila?
Pen je zakon, al zakon!
Posljednje uređivanje od sara79 : 21.08.2020. at 18:10
Leptirica, super, ja volim znati što me očekuje. Ako preživjeh prošle godine trosatnu laparoskopiju, dren u trbuhu, pad u nesvjest od anestezije i svašta poslije, ovo mi neće biti problem. Zapravo, uvijek me samo strah braunile (kanile) jer mi mi često pukne žila pa me onda to boli, no apsolutno ništa neće biti teško jer imam jasan cilj u glavi
Sara, super da si mi napisala jer nisam bila sigurna trebam li s istom špricom ponovo ubrizgavati i u 2. i 3. prašak, sad mi je jasno što im znači "jedna voda - tri praška" kako su napisali. Imam unutra šprice pa ne moram kupovati. Hvala ti na intrukcijama!
Ovo je sve jedan dug, dug put, no znam da je vrijedan i neće ga biti teško ponoviti ako će trebati.
Znam da imaju staklene sprice s vodom unutra al meni su zgodnije obicne plasticne.
Te znaju biti nezgodne pa fino u miru i tisini to smuckaj.
Kad budes vodu u prasak ubrizgavala kad ubrizgas do kraja vodu drzi palcem spricu inace ce ti se sve vratiti u spricu nazad a nisi sav prasak pomijesala pa sve ponovo moras raditi. Jedino iz tog razloga ja nisam volila te njihovr sprice iz pakiranja u Gonalu..
Da da, s istom tekucinom u 2 i 3 bocicu s praskom!
Drago mi je da sam pomogla![]()
Posljednje uređivanje od sara79 : 21.08.2020. at 18:35
Možda da, ne stave svima ali čisto da se ne uplašiš ako budeš imala. Da, čarapice čizmice doslovce.
Sjećam se tih mučkanja s Menopurima, isto tako 3 praška i 1 voda. Nije mi bilo drago, ali što se mora mora. Muz je obično morao izaći iz sobe jer nije mogao gledati... Hehe... Pada u nesvijest od igli.... Mislim da sam tako i s Pergoverisom. Srećom sad sam u Skopju dobila Gonale u penu. I YouTube je pun videa kako koju stimulaciju uzeti pa je to spas.
Ne sviđa mi se to uspavljivanje kod punkcije jedino.... Do sad sam sve punkcije pod laganim lokalnim radila, i meni je bilo blaženo. Ali u Skopju je to procedura pa ću izdržat te svoje strahove, hehe.... Muz ne moze vidit inekciju, ali opću anesteziju uvik radije bira, a ja bi se u ćelo bola da treba, ali bi radije lokalnu, bila budna i sve trpila... Hehe
http://forum.roda.hr/threads/54020-j...lije-transfera
Evo cure ovdje imate bete nakon transfera i ja vam od srca zelim da se sto prije upisete. Koje su vec trudne naravno ako zele upisite se!
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...te-li-smrzlica
A ovdje su protokoli/stimulacije, dobivene js i dobiveni embriji pa eto takodjer se upisite kad budete znale sve podatke![]()
branca pitaj ih dal moze pod nekom lokalnom jer su mene kod drugog ivf pitali dal zelim bez totalne anestezije jer su bila 3 folikula. Ja nisam htjela bez i nek svatko za sebe odlucuje naravno.
Tada je totalna kostala oko 50 eura, vidjela sam kasnije u racunu. Nemam pojma dal su poskupljivali taj dio. Al to vas preko hzzo ne ide jer ne placate sami postupak.
LaraLana, super da si ovo napisala jer ću sigurno pitati za tu opciju. Mislila sam da oni kao i neke klinike rade punkcije samo pod općom.
Sad gledam svoj predračun i piše: punctio IVF with anesthesia 496eura. Leptirice, jesi ti što plaćala dodatno za opću anesteziju ili se ova cifra od 496eura odnosi na to?
branca,
i meni toliko piše i nisam plaćala dodatno. Anestezija je u cijeni.
Leptirice, thanks....znači to je u cijeni koju pokriva hzzo.
Od svih 7stimuliranih IVFova, najdraže su mi bile anestezijePodnosila sam ih ko neki bivši narkoman. Meni super
Malo me strah bilo u Turskoj, al samo zato jer sam u drugoj zemlji.
A s druge strane, najgori dio u postupcima mi je bilo čekanje bete. Tad bi najradije zaspala i probudila se nakon tjedan dana. Prvi tjedan čekanja super, drugi...majko moja....
Cure, sretno još jednom svima i da svima uspije. Uživam čitajući vaša iskustva iz Makedonije jer moja su bila savršena. Isto to želim i svima vama.
Branca, ako te strah, traži nešto za bolove i odi bez anestezije. Ništ ne škodi pitati i napravi onako kako ti želiš. Dokle god si ti psihički mirna, bolje za tebe.
Definitivno ću pitati... Inače, kad tražim lokalnu umjesto opće većina doktora me gleda u čudu....Ali meni je tako lakše.. Tako i s histeroskopijama, 2 su bile skroz "na živo", bez ičeg jer se tako radilo u Vilija, jedna s lokalnom i oporavak bio milina, a zadnja pod općom, najgore iskustvo. To mi je jedino iskustvo opće anestezije i nije mi ona kao ona bila koma, ali oporavak strava. A punkcije, sve 4 s lokalnom, i to zadnja sa 19 jajnih stanica. Ali mir do neba! Tako da, LF2, imaš pravo samo psihički mir.....
LaraLana, svoju betu neću upisati u forum nego ću je urezati kroz cijelu ruku![]()
![]()
Šalim se, budem je upisala![]()
Ajmeeeeeeeee, svaka ti čast. Ja sam dva puta punkciju bez anestezije i ne mogu reć da je bolilo ali me jakoooo bilo strah.
I histeroskopiju bez anestezije??? Stvarno si čudo.
Sve tako ti njima i u Makedoniji lijepo reci![]()
Tako se ta histeroskopija (office) radila u Vilija kod dr. R. Tek posli kad su ju i drugi počeli obavljati čula sam da znaju dati lokalnu.
Ma da, za te stvari sam freak, volim biti budna i kao drzati pod "kontrolom", hehe možeš misliti.... To su čudni strahovi...
Netko je već ovdje mislim napisao, ali ako trebate primiti stimulaciju vikendom, ode se na 1.kat, prijavi na pultu i to je to. Tamo su mi danas dali cetrotidu i rekli da dođem danas oko 20h da mi daju i one Gonale pa da ih ne trebam sama miksati. Super!
Rekli su da sutra dođem i da mi daju štopericu, samo neka uđem kroz urgentni ulaz, gdje god to bilo. Vi ste si sami davali štopericu?
Rikku ja sam pisala i bas sam ti htjela reci da mozes otici slobodno kod njih ako nisi sigurna za muckanje Gonala.
Ja sam svu stimulaciju isla kod njih navecer u 20.30 h na Urgentni centar i tamo su mi sestre davale Gonal u guzu jer je trebalo 450 i.j i Cetrotide a ne smije vise od 2 ml ici u trbuh.
Na stopericu sam takodjer isla kod njih navecer.
Meni je oba puta punkcija pala vikendom i ujutro su me prije 7 sati ujuto dole korz Urgentni pustili na peti kat. Ujedno sam se dole odmah i prijavila i dala papir da vide na idem na punkciju.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 22.08.2020. at 13:11
Ja mislim da ti oni na 5 katu do 16 h rade i gore nema onda vise nikoga na tom ivf odjelu.
Tako da veceras idi dole na Urgentni ulaz. On ti je sa strane prije vec dodjes dole na glavni ulaz. Taxi ce te zapravo ostaviti tu, znaju oni. Znaci ako dolazis autom prvo moras proci kraj tog ulaza.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 22.08.2020. at 13:15
Dolaze zene kod njih na pikanje. Sto zbog straha od igle sto zbog ovog sto sam ja pisala da je slucaj kod mene.
Ako zaboravis Gonale slucajno al nemoj misli na to imaju i oni uvijek kod sebe dole na hitnoj pa im mozes kasnije vratiti.
Svakakvih situacija ima i svasta sam vidjela!!!
Ali oni nikada ne prave paniku i sve polagano rijese i izadju u susret.
A ako dolazis pjeske i ides preko mosta ides ravno na glavni ulaz a ovaj Urgenti ulaz ti je lijevo od glavnog sa strane. Obavezno ponesi semu stimulacije.
LaraLana super, hvala na infu, mislim da sam skužila gdje je taj urgentni ulaz. Da, za ove gonale i cetrotide ću sigurno ići njima da mi daju, a mislim da ću možda i štopericu koju sutra u 22:30 moram primiti. Nekako se osjećam sigurnije da oni to miješaju koji su već stoput to napravili. Penovi su super, ali ovo s miješanjem me strah da ne pogriješim negdje pa bolje biti bez stresa i otići njima. Jedva čekam da se oslobodim pikanja malo, trbuh mi je počeo imati male plave podljeve. Ali sve se izdrži![]()
Evo štoperica ovitrelle dobivena na hitnoj. Otišla sam jer nisam bila sigurna treba li istisnuti zrak iz injekcije ili ne, a našla sam oprečna mišljenja. Uglavnom, ta sestra mi je objasnila da ako ide u trbuh pod kutem od 90 stupnjeva, ne treba istisnuti zrak jer se pomakne prema gore (iako je ona ipak istisnula), a ako ide u ruku treba. No eto, sutra odmor, u utorak punkcija, idem sad jesti ciklu![]()
Posljednje uređivanje od Rikku : 23.08.2020. at 23:53
Rikku,
bitno da si je dobila. Sutra odmor, prejedanje ciklom.
Neka utorak što prije dođe.![]()
Posljednje uređivanje od leptirica82 : 24.08.2020. at 00:36
Rikku tatalno nebitno za ispustiti zrak ili ne. Isto tako pise i na Gonalu pen da one mjehurice kao ispustis i okrenes na najmanju onu dozu, to mozes npr a i ne moras. Isto tako ti je i sa ostalim. Dobro ti je sestra rekla, kad okrenes injekciju taj zrak ode na kraj i u biti ga na kraju istisnes u trbuh i potisnes tekucinu i kapljice ne idu van.
Sretno sutra i javi nam cim prije situaciju
Jesi se cula s kokom, jel radila test ili betu? Vrijeme joj je vec![]()
Ma znam da je Lučinger jednoj rekao da se obavezno mora ispustiti zrak i to još nekoliko puta naglasio, pa sam otišla na hitnu da budem sigurna. Ipak je to najvažnija injekcijaSamo sam se ujutro probudila s velikim podljevom od nje:/
Čula sam se s Kokom, nažalost, beta joj je 0![]()
Žao mi za koku.![]()
I meni je jako, jako žao. Kao i većina nas, ima tužnu priču i jako želi dijete. Ima još jednog smrzlića pa će ići ponovo, a onda vidjeti daljnje opcije.
Ja sam sebi rekla da ću triput ići sa svojim js, a onda krenuti s doniranim embriom ili doniranom js. Dok ima opcija, ima i nade![]()
Rikku,
još 14 dana Prolutex injekcija. Ako beta bude super onda se valjda nastavljaju. Tako da nije kraj.
Mi potrošili 7. Još 7 i beta.
Posljednje uređivanje od Rikku : 24.08.2020. at 13:37
Ali radit ću test ranije. Samo se još moram dogovoriti sama sa sobom kada.
![]()
Koki je vratila 1 ili 2? Je li imala kakvih simptoma ili? Mislim, ako znaš slučajno
Leptirica kako si ti? Znas da test mozes vec 10 ili 11 dnt raditi bez problema. Kod tebe su trodnevni embriji.
Ja sam htjela sto prije znati da ne uzimam te lijekove bezveze ako nije uspjelo.
Ali u kliniku sam obavezno morala vaditi betu bez obzira na pozitivan test i samo sam jednom vadila u obe trudnoce bez ponavljanja. Dr. L mi rekao cestitam trudni ste i beta je fantasticna, ne treba ponavljati.
Na prvi uzv isla 3 tjedna od transfera.
Meni danas 7. dan, ako ne računam dan transfera. I mislila sam čet, pet ili sub.dobro sam. Tu i tamo me malo trbuh zaboli i taj donji dio leđa. Ostalo baš ne. Jučer i danas na dnevnom primijetila nekakvu mini mini mrljicu. Ma ono, skoro neprimjetno. Nekakve svijetlo svijetlo krem boje. Ali je to toliko mini mini, doslovce. Kad se obrišem, nema ništa. Da nemam uložak ne bi ni primijetila.
Ubodi su najmanji problemal opet ovisi kako kome, svatko drugačije doživljava to.
Nakon 8 IVFova, više ni ne znam kako je bez njihSad u zadnjem sam dvije injekcije dnevno do osmog tjedna (Prolutex i Clexane), s time da Celaxane od oplodnje do nekoliko mjeseci poslije poroda
trbuh je svaki dan druge boje.
Iskreno, prst bi odrezala samo da se desilo ovo čudo![]()
Posljednje uređivanje od LF2 : 24.08.2020. at 14:18
Svaka čast! Takvi primjeri kao ti me baš motiviraju. Slažem se da ubodi nisu problem jer ne bole, samo mi je u jednom trenutku baš došlo već dosta pikanja i trbuha koji je pun podljeva, valjda se čovjek u ovom procesu psihički umori od svega. Neće mi biti teško primiti i još tih injekcija jer znam što mi je cilj, kao i svima namaAli baš tvoj primjer pokazuje koliko će žena uboda primiti za svoje malo čudo i sve će to pretrpjeti. Eto, sad sam i sama motivirana
![]()
Koki, i meni je uzasno žao!
Leptirice, to su sve dobri znakovi! Kao i druge cure, jedva čekam tvoju ogroooomnu betu!
Rikku, sretno sutra! Javi rezultate punkcije.
Posljednje uređivanje od branca_i : 24.08.2020. at 15:31
Valjda jesu cure. Trudim se biti pozitivna, ali sa dozom realnosti da možda ne uspije. Iako većinom prevladava pozitiva.![]()
Hvala vam. Puno znači potpora.
E da, zaboravila vam reći da se jako brzo umorim i uspušem. Snage za ništa. Nešto napravim pa moram malo odmoriti.![]()