Stranica 29 od 123 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Mislim da će dr sutra po estradiolu vidjeti situaciju. Moj je bio 900 i sitno i rekao je super, ide štoperica. Držim fige da i tvoj bude. A ako ne, bolje još dan-dva terapije nego da jajne stanice ne budu zrele. Ni ja čak nisam bila osjetila pikanja ni išta. Mislim da to ovisi od osobe do osobe. Javi sutra svakako.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Branca, a joj. Samo da sve uspiješ utempirati. I meni micali polip, ali u 11 mj. Uspavali me. Išla isti dan kući iz bolnice, a došla dan prije op.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Znaju li zašto ti se vraća stalno?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Znaju li zašto ti se vraća stalno?
    Većina doktora ne zna, i po njima to je jednostavno tako. Jedino mi je dr. Palada iz Cita (koji me je tamo operirao prije prvog ivf-a) rekao da vjerojatno imam gen da sam sklona tome. Ma dosadni su za poludit.... Svaki put se pojave prije postupka. U biti svi mi doktori govore da ih je najbolje operirati i već drugi mjesec ići u postupak jer se kod mene brzo vrate.
    Posljednje uređivanje od branca_i : 20.08.2020. at 18:21

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Idem na operaciju polipa maternice pa mi traže test. Na uzv mi dr. L nije mogao vidjeti jeli imam polipe ili ne jer mi je bio 22.dan ciklusa, tako da sam radila ovdje uzv ponovno i imam najmanje 3 polipa. Moram ih izvaditi čim prije da krenem u postupak kad materijal dođe. Ovo će mi biti već 5. histeroskopija. Polipi mi se stalno vraćaju. Najgore je sto se zahvat radi 5,6 dan ciklusa kad je endometrij najtanji pa se sve mora poklopiti. Od muke ce mi m kasniti, kao zadnji put. Pa se sve remeti... A i covid test treba tempirati. Ne smije biti stariji od 48 sati, ja mislim. Koma....
    A bože. Tako ja s endometriozom, uvijek mi se vrati, a operacija nije baš piece of cake. Ali to pokazuje što smo mi žene sve spremne učiniti za bebicu. Svaka čast, branca! I sretno u daljnjem postupku, mora to sve uspjeti nakon tolikih borbi!

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Mislim da će dr sutra po estradiolu vidjeti situaciju. Moj je bio 900 i sitno i rekao je super, ide štoperica. Držim fige da i tvoj bude. A ako ne, bolje još dan-dva terapije nego da jajne stanice ne budu zrele. Ni ja čak nisam bila osjetila pikanja ni išta. Mislim da to ovisi od osobe do osobe. Javi sutra svakako.
    A budući da mi je u srijedu rekao još 5 dana stimulacije, sumnjam da će sutra folikuli drastično narasti ako su bili manji od 10mm, pa pretpostavljam da ću nakon sutra, opet za dva-tri dana vaditi hormone i onda štoperica ako bude koji folikul narastao. Ne znam, baš me zanima sutrašnji nalaz krvi i uzv.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    A bože. Tako ja s endometriozom, uvijek mi se vrati, a operacija nije baš piece of cake. Ali to pokazuje što smo mi žene sve spremne učiniti za bebicu. Svaka čast, branca! I sretno u daljnjem postupku, mora to sve uspjeti nakon tolikih borbi!
    Ma da, mi žene smo stvarno stvorene da izdrzimo svašta. Zato nam je i dato da iznesemo teži dio za dobiti bebice. Muški su većinom pošteđeni. Uvjerena sam da ćemo na kraju biti nagrađene!
    Samo moramo nastaviti i ne posustajati, jer rješenje postoji. Barem se nadam. Rikku, držim fige da te folikuli sutra lipo iznenade!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Sretno cure,drzim fige..mi smo stvorene za borbu i nista nam nije tesko

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Leptirica82 cekamo tvoj ++++++

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pa dobro se osjećam, nikakvih nuspojava nemam, nisam zasad ni napuhana niti me jajnici pikaju, ne znam je li to dobro ili ne. Sutrašnji uzv će pokazati stanje nakon 8 dana gonala, valjda bi trebalo biti pomaka nekog u rastu folikula. Danas sam dobila cetrotidu, sutra idem ponovo po nju i vaditi hormone. Doktor je rekao da je to PRVO vađenje hormona, znači bit će ih još?

Koka nije radila test, no kaže da zasad nema ni simptoma menge koja bi trebala stići ubrzo, pa držimo fige

Kad bi ti mogla saznati svoje drugo stanje? :D
    Niti ja nisam nista osjecala niti sam se napuhala kako neke zene znaju. Rikku u pravilu ti 2 mm folikuli po danu rastu, naravno uvijek moze biti odstupanja.
    Endometrij se sporije ipak zadebljava po danima.
    Ja sam na prvom transferu imala 14 mm endometrij a na drugom uspjesnom 12 mm.
    Ne valja ni kad je predebel. Do 15 mm je u redu, iznad toga se smatra predebelim.

Sto se simptoma tice ja sam ih bas imala. Od 4 dnt uzasni menga bolovi i pikanje, 6 na 7 dan se preznojila samo tako. Sise nisam sa strane smijela taknuti. Krizobolja je krenula od pozitivnog testa 10 dan.

Ovo sto spominjes za Koku i kad bi trebala dobiti mengu.
    Zaboravite kad bi trebale dobiti mengu jer ste pod hormonima i lijekovima i to vise nije mjerodavno.

Sto bi one cure koje imaju recimo trensfer 18 ili 19 dc a mengu dobiju svakih 25 ili 26 dana....pa onda bi one 7, 8 dnt vec trebale dobiti ako nije uspjelo, kuzite...zato zaboravite kad bi trebale dobiti.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Ne znam spamam li sa sa svojim uzv-ovima, no možda će kome koristiti. Dakle, uzv 11 dc, nakon 8 Gonala f300: endometrij 8,5, estradiol 624, imam 5 folikula (15, 13, 12, 11, 10). Još primam 2 gonala i 2 cetrotide, u nedjelju štoperica, u utorak punkcija. Dr. L mi je priznao da je bio razočaran mojim dosadašnjim uzv-ovima (ali nije to preda mnom pokazao), a danas je bio konačno zadovoljan. Jedino negativno je što na desnom jajniku nemam nijedan folikul, svi su na lijevom gdje imam endo cistu, pa je doktor rekao da će se vidjeti kvaliteta jajnih stanica jer endometrioza umanjuje kvalitetu. No sretna sam jer sam došla do novog koraka - punkcije
    Posljednje uređivanje od Rikku : 21.08.2020. at 11:49

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ne znam spamam li sa sa svojim uzv-ovima, no možda će kome koristiti. Dakle, uzv 11 dc, nakon 8 Gonala f300: endometrij 8,5, estradiol 624, imam 5 folikula (15, 13, 12, 11, 10). Još primam 2 gonala i 2 cetrotide, u nedjelju štoperica, u utorak punkcija. Dr. L mi je priznao da je bio razočaran mojim dosadašnjim uzv-ovima (ali nije to preda mnom pokazao), a danas je bio konačno zadovoljan. Jedino negativno je što na desnom jajniku nemam nijedan folikul, svi su na lijevom gdje imam endo cistu, pa je doktor rekao da će se vidjeti kvaliteta jajnih stanica jer endometrioza umanjuje kvalitetu. No sretna sam jer sam došla do novog koraka - punkcije
    Meni je endomeriji 14 i punkcija tek 17 dan.
    Jos malo neka se zadeplja,probaj ciklu jesti i ananas meni je to pomoglo.Preko noci se zadeblja.Neka ti jos estradiol malo raste,neznam u kojim su ti vrijednostima.Ali on bi trebao biti malo veci od 1000.Neka samo bude stanica i dobrih.I jedna je dobitna

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je endomeriji 14 i punkcija tek 17 dan.
    Jos malo neka se zadeplja,probaj ciklu jesti i ananas meni je to pomoglo.Preko noci se zadeblja.Neka ti jos estradiol malo raste,neznam u kojim su ti vrijednostima.Ali on bi trebao biti malo veci od 1000.Neka samo bude stanica i dobrih.I jedna je dobitna
    Jedem ciklu već dugo vremena skoro svaki dan, vjerujem da će pomoći da prirodno naraste. Za estradiol ne znam koje su vrijednosti jer je nalaz kod doktora, no rekao je da je zadovoljan estradiolom i da je općenito zadovoljan današnjim uzv-om. Stvarno je Dr. L odličan, miran i staložen i imaš osjećaj da si u sigurnim rukama.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Jedem ciklu već dugo vremena skoro svaki dan, vjerujem da će pomoći da prirodno naraste. Za estradiol ne znam koje su vrijednosti jer je nalaz kod doktora, no rekao je da je zadovoljan estradiolom i da je općenito zadovoljan današnjim uzv-om. Stvarno je Dr. L odličan, miran i staložen i imaš osjećaj da si u sigurnim rukama.
    Rikku, vjerujem da će sve biti na kraju dobro. I meni je dr. L djelovao smirujuće i staloženo. Profesionalac, prije svega.
    Stvarno vama curama koje idete same u sve ovo kapa do poda!! Prave ste borkinje i inspiracija! Drzim fige da i u nedilju bude sve ok!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku,
    bit će sve to na kraju dobro.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Samo ti pisi, dapace! Jednu stvar cu ti reci a to je ako dr. L izmjeri endometrij da je 8,5 mm onda vjeruj da je to tako i nikako drugaciji. Njegovo oko i mjere koje kaze su vrlo precizne. Takvo oko malo tko ima a to sam naucila citajuci ovaj forum i iskustva svih cura sto su pisale. I opet cu ponoviti da ne zna svaki dr strucno izmjeriti i ne zna svaki dr citati uzv. Znaci toliko o dr. L.!

Ovaj endometrij ti je vec sad dovoljan za transfer, bitno je da je trolinijski. Znas koliko cura ima ma Češkoj temi da su s tom debljinom endometrija ostale trudne!
    Bit ce to sve super.

Jedino cu te ispraviti da ne bude zabune sa stimulacijom.
    Napisala si 8 gonala f300.
    To znaci da uzimas gonal vec 8 dana po 300 i.j.

Ova dva dana ostaje ista doza od 300 i.j. ili?

Nema veze sto su na jednom jajniku folikuli.
    Nekako sam dojma da ces imati kao i leptirica 3 js ili eventualno 4.
    Bez obzira na estradiol koji je kod leptirice pokazivao 6 js a u pmol jedinici kad je preracunala cak 11.
    To se na zalost nekad ne podudara al se i doktori necim moraju voditi.

Estradiol ti je u istoj jedinici kao i kod leptirice, vadile ste u istom labu kod njih u Sistini.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 21.08.2020. at 16:10

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Odlicno samo udaraj.Sok od cikle,najbolje.Ima za kupiti u dm njihov.Prijateljica koja mi isla na ivf,endo ju mucio nikako zadebljati.Ja sam joj rekla da 1l soka popi.Sljedeci dan joj se zadebljao.Daj joj je bio uspjesan.Uvijek me se sjeti kak sam joj rekla odi u dm i kupi sok ono odmah...Onda su sigurno druge vrijednosti.Naravno da on zna i bitno je da je dr zadovoljan sa svime i da si ti zadovoljna.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure inace vam je za endometrij dobra hrana koja u sebi ima "fitoestrogena". Guglajte hrana bogata fitoestrogenom pa vidite sto vam se svidja. Npr. brazilski orah, tamno pivo, zobene pahuljice, sojino mlijeko, jabuke itd. To mi je prvo cega se sjecam, ima toga jos.

Apropos estradiola se slazem sve s LaroLanom sto je napisala. Citala sam postove i vidim da je kod leptirice bio zbilja veliki raspon u velicini folikula a jedan ti je i pukao pa je mozda i zbog toga bio estradiol preko 900 a na kraju 3 js. Dr je izvukao najbolje moguce i sve pohvale za njega i naravno tim u laboratoriju jer bez njih ne bi bilo ni embrija.

Sretno cure jos jednom i pratim vas

P.S. ja sam 9 dnt imala pozitivan test trodnevnih embrija

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Da, njihov lab ima drugačije mjerne jedinice. Napredovat će još.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Bitno da se bliži dan štoperice pa punkcije. Soba za odmor poslije je zakon.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Soba za odmor poslije je zakon.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Odlicno samo udaraj.Sok od cikle,najbolje.Ima za kupiti u dm njihov.
    Ok, dobro da znam gdje ima soka od cikle, iako vjerujem da će endometrij još rasti jer imam još 3 dana do punkcije. Ciklom sam se svakako opremila, a dm mi je ovdje jako blizu

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku

Ovaj endometrij ti je vec sad dovoljan za transfer, bitno je da je trolinijski. Znas koliko cura ima ma Češkoj temi da su s tom debljinom endometrija ostale trudne!
    Bit ce to sve super.

Jedino cu te ispraviti da ne bude zabune sa stimulacijom.
    Napisala si 8 gonala f300. To znaci da uzimas gonal vec 8 dana po 300 i.j.
    Ova dva dana ostaje ista doza od 300 i.j. ili?
    Da, već 8 dana uzimam gonal f 300, a još ih dva dana moram uzimati - danas isto 300 i.j., a sutra 225 i.j.. Također, primila sam i cetrotidu jučer i danas, još moram sutra i prekosutra.

Jedino su mi za ovaj gonal od 225 i.j. dali tri paketa od 75 i.j. pa moram to sama nešto miješati i spajati, sad istražujem po netu kako se to radi. Mislim, sestra mi je sve usmeno rekla, no moram ja to vidjeti kako se radi :D

Inače, jako sam zadovoljna svime u Acibademu, sve ide brzo i profesionalno, bez panike i stručno. Želim nam svima puno bebica! <3
    Posljednje uređivanje od Rikku : 21.08.2020. at 16:45

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ovdje nitko nije pisao, ali ja ću spomenuti. Poslije punkcije sam imala mali osjećaj napuhanosti i peckanja. Sestre rekle da imam gazu i dolazile provjeravati je li sve ok. Nakon kojih sat i pol, dva došle je izvaditi. Kaže sestra da je ima metar. Ja mislia da se šali, ali nije. Stvarno je bilo sigurno metar gaze, ali ništa ne boli. Samo malo škakilja (doslovce) kad je vade van pa čisto da se ne uplašiš. Stvarno ne boli. A u sali ti daju čarapice čizmice da obuješ. Intravenozno daju infuziju i onda injekciju i zapajkiš jako brzo. Uglavnom, svi su jako ljubazni i srdačni. Nemaš se čega bojati. Kad se razbudiš dođu ti reći koliko jajnih stanica i moraš im napisat broj na koji te zovu idući dan da kažu kako prolazi party u labosu.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Da oni nemaju u Penu Gonal vjerojatno dok su ti dali da si sama mijesas.
    Jedna voda ti je dosta za 3 praska bocice i piknes se u trbuh.

Znaci najbolje je da si kupis sprice ako ti nisu dali a u gonalu unutra imas veliku i malu iglu.

Onda tu jednu vodu ubrizgas u jedan prasak i cekaj da se fino pomijesa i bude bista voda.
    Izvuci to u spricu koju si kupila pa tu tekucinu ubrizgaj u drugu bocicu s praskom pa isto cekas pa povuci nazad u spricu i onda opet sve to u treci prasak i izvuci i to ti je u pravilu to. Od 2 ml ti je sprica dovoljna.

Jesi skuzila?
    Pen je zakon, al zakon!
    Posljednje uređivanje od sara79 : 21.08.2020. at 17:10

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Leptirica, super, ja volim znati što me očekuje. Ako preživjeh prošle godine trosatnu laparoskopiju, dren u trbuhu, pad u nesvjest od anestezije i svašta poslije, ovo mi neće biti problem. Zapravo, uvijek me samo strah braunile (kanile) jer mi mi često pukne žila pa me onda to boli, no apsolutno ništa neće biti teško jer imam jasan cilj u glavi

Sara, super da si mi napisala jer nisam bila sigurna trebam li s istom špricom ponovo ubrizgavati i u 2. i 3. prašak, sad mi je jasno što im znači "jedna voda - tri praška" kako su napisali. Imam unutra šprice pa ne moram kupovati. Hvala ti na intrukcijama!

Ovo je sve jedan dug, dug put, no znam da je vrijedan i neće ga biti teško ponoviti ako će trebati.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ovdje nitko nije pisao, ali ja ću spomenuti. Poslije punkcije sam imala mali osjećaj napuhanosti i peckanja. Sestre rekle da imam gazu i dolazile provjeravati je li sve ok. Nakon kojih sat i pol, dva došle je izvaditi. Kaže sestra da je ima metar. Ja mislia da se šali, ali nije. Stvarno je bilo sigurno metar gaze, ali ništa ne boli. Samo malo škakilja (doslovce) kad je vade van pa čisto da se ne uplašiš. Stvarno ne boli. A u sali ti daju čarapice čizmice da obuješ. Intravenozno daju infuziju i onda injekciju i zapajkiš jako brzo. Uglavnom, svi su jako ljubazni i srdačni. Nemaš se čega bojati. Kad se razbudiš dođu ti reći koliko jajnih stanica i moraš im napisat broj na koji te zovu idući dan da kažu kako prolazi party u labosu.
    Da u biti se probudis s tom infuzijom i jos jedna mala bocica curi zajedno s infuzijom a to je jednokratni antibiotik zbog punkcije. Ne znam dal im je to jos u praksi.

Ja npr.nisam imala tu gazu. Mozda ovisi od slucaja do slucaja.mozda ti je prilikom punkcije pogodio u krvnu zilicu pa je malo krvarilo pa zbog toga. Inace ja ju zbilja nisam imala. Mislim nebitno, bitno je da je sve ok.
    Mene su dolazile samo gledati dal je sve ok.

Prvi put mi je Boban dosao reci koliko js imam a drugi put dr. L.

To su da one carape napravljene od onog materijala kao kod nas u salama one zelene boje.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 21.08.2020. at 17:25

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Leptirica, super, ja volim znati što me očekuje. Ako preživjeh prošle godine trosatnu laparoskopiju, dren u trbuhu, pad u nesvjest od anestezije i svašta poslije, ovo mi neće biti problem. Zapravo, uvijek me samo strah braunile (kanile) jer mi mi često pukne žila pa me onda to boli, no apsolutno ništa neće biti teško jer imam jasan cilj u glavi

Sara, super da si mi napisala jer nisam bila sigurna trebam li s istom špricom ponovo ubrizgavati i u 2. i 3. prašak, sad mi je jasno što im znači "jedna voda - tri praška" kako su napisali. Imam unutra šprice pa ne moram kupovati. Hvala ti na intrukcijama!

Ovo je sve jedan dug, dug put, no znam da je vrijedan i neće ga biti teško ponoviti ako će trebati.
    Znam da imaju staklene sprice s vodom unutra al meni su zgodnije obicne plasticne.
    Te znaju biti nezgodne pa fino u miru i tisini to smuckaj.
    Kad budes vodu u prasak ubrizgavala kad ubrizgas do kraja vodu drzi palcem spricu inace ce ti se sve vratiti u spricu nazad a nisi sav prasak pomijesala pa sve ponovo moras raditi. Jedino iz tog razloga ja nisam volila te njihovr sprice iz pakiranja u Gonalu..

Da da, s istom tekucinom u 2 i 3 bocicu s praskom!

Drago mi je da sam pomogla
    Posljednje uređivanje od sara79 : 21.08.2020. at 17:35

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Možda da, ne stave svima ali čisto da se ne uplašiš ako budeš imala. Da, čarapice čizmice doslovce.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Sjećam se tih mučkanja s Menopurima, isto tako 3 praška i 1 voda. Nije mi bilo drago, ali što se mora mora. Muz je obično morao izaći iz sobe jer nije mogao gledati... Hehe... Pada u nesvijest od igli.... Mislim da sam tako i s Pergoverisom. Srećom sad sam u Skopju dobila Gonale u penu. I YouTube je pun videa kako koju stimulaciju uzeti pa je to spas.
    Ne sviđa mi se to uspavljivanje kod punkcije jedino.... Do sad sam sve punkcije pod laganim lokalnim radila, i meni je bilo blaženo. Ali u Skopju je to procedura pa ću izdržat te svoje strahove, hehe.... Muz ne moze vidit inekciju, ali opću anesteziju uvik radije bira, a ja bi se u ćelo bola da treba, ali bi radije lokalnu, bila budna i sve trpila... Hehe

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

branca pitaj ih dal moze pod nekom lokalnom jer su mene kod drugog ivf pitali dal zelim bez totalne anestezije jer su bila 3 folikula. Ja nisam htjela bez i nek svatko za sebe odlucuje naravno.
    Tada je totalna kostala oko 50 eura, vidjela sam kasnije u racunu. Nemam pojma dal su poskupljivali taj dio. Al to vas preko hzzo ne ide jer ne placate sami postupak.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

http://forum.roda.hr/threads/54020-j...lije-transfera

Evo cure ovdje imate bete nakon transfera i ja vam od srca zelim da se sto prije upisete. Koje su vec trudne naravno ako zele upisite se!

http://forum.roda.hr/threads/80273-K...te-li-smrzlica

A ovdje su protokoli/stimulacije, dobivene js i dobiveni embriji pa eto takodjer se upisite kad budete znale sve podatke

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    branca pitaj ih dal moze pod nekom lokalnom jer su mene kod drugog ivf pitali dal zelim bez totalne anestezije jer su bila 3 folikula. Ja nisam htjela bez i nek svatko za sebe odlucuje naravno.
    Tada je totalna kostala oko 50 eura, vidjela sam kasnije u racunu. Nemam pojma dal su poskupljivali taj dio. Al to vas preko hzzo ne ide jer ne placate sami postupak.
    LaraLana, super da si ovo napisala jer ću sigurno pitati za tu opciju. Mislila sam da oni kao i neke klinike rade punkcije samo pod općom.
    Sad gledam svoj predračun i piše: punctio IVF with anesthesia 496eura. Leptirice, jesi ti što plaćala dodatno za opću anesteziju ili se ova cifra od 496eura odnosi na to?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

branca,
    i meni toliko piše i nisam plaćala dodatno. Anestezija je u cijeni.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Leptirice, thanks....znači to je u cijeni koju pokriva hzzo.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Od svih 7stimuliranih IVFova, najdraže su mi bile anestezije Podnosila sam ih ko neki bivši narkoman. Meni super
    Malo me strah bilo u Turskoj, al samo zato jer sam u drugoj zemlji.
    A s druge strane, najgori dio u postupcima mi je bilo čekanje bete. Tad bi najradije zaspala i probudila se nakon tjedan dana. Prvi tjedan čekanja super, drugi...majko moja....
    Cure, sretno još jednom svima i da svima uspije. Uživam čitajući vaša iskustva iz Makedonije jer moja su bila savršena. Isto to želim i svima vama.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Branca, ako te strah, traži nešto za bolove i odi bez anestezije. Ništ ne škodi pitati i napravi onako kako ti želiš. Dokle god si ti psihički mirna, bolje za tebe.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

LaraLana, svoju betu neću upisati u forum nego ću je urezati kroz cijelu ruku
    Šalim se, budem je upisala

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Branca, ako te strah, traži nešto za bolove i odi bez anestezije. Ništ ne škodi pitati i napravi onako kako ti želiš. Dokle god si ti psihički mirna, bolje za tebe.
    Definitivno ću pitati... Inače, kad tražim lokalnu umjesto opće većina doktora me gleda u čudu....Ali meni je tako lakše.. Tako i s histeroskopijama, 2 su bile skroz "na živo", bez ičeg jer se tako radilo u Vilija, jedna s lokalnom i oporavak bio milina, a zadnja pod općom, najgore iskustvo. To mi je jedino iskustvo opće anestezije i nije mi ona kao ona bila koma, ali oporavak strava. A punkcije, sve 4 s lokalnom, i to zadnja sa 19 jajnih stanica. Ali mir do neba! Tako da, LF2, imaš pravo samo psihički mir.....

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ajmeeeeeeeee, svaka ti čast. Ja sam dva puta punkciju bez anestezije i ne mogu reć da je bolilo ali me jakoooo bilo strah.
    I histeroskopiju bez anestezije??? Stvarno si čudo.
    Sve tako ti njima i u Makedoniji lijepo reci

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Tako se ta histeroskopija (office) radila u Vilija kod dr. R. Tek posli kad su ju i drugi počeli obavljati čula sam da znaju dati lokalnu.
    Ma da, za te stvari sam freak, volim biti budna i kao drzati pod "kontrolom", hehe možeš misliti.... To su čudni strahovi...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Od svih 7stimuliranih IVFova, najdraže su mi bile anestezije Podnosila sam ih ko neki bivši narkoman. Meni super
    Malo me strah bilo u Turskoj, al samo zato jer sam u drugoj zemlji.
    A s druge strane, najgori dio u postupcima mi je bilo čekanje bete. Tad bi najradije zaspala i probudila se nakon tjedan dana. Prvi tjedan čekanja super, drugi...majko moja....
    Cure, sretno još jednom svima i da svima uspije. Uživam čitajući vaša iskustva iz Makedonije jer moja su bila savršena. Isto to želim i svima vama.
    E bas tako. Najgori dio postupka je cekanje bete i najdosadniji!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LaraLana, svoju betu neću upisati u forum nego ću je urezati kroz cijelu ruku
    Šalim se, budem je upisala

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Netko je već ovdje mislim napisao, ali ako trebate primiti stimulaciju vikendom, ode se na 1.kat, prijavi na pultu i to je to. Tamo su mi danas dali cetrotidu i rekli da dođem danas oko 20h da mi daju i one Gonale pa da ih ne trebam sama miksati. Super!

Rekli su da sutra dođem i da mi daju štopericu, samo neka uđem kroz urgentni ulaz, gdje god to bilo. Vi ste si sami davali štopericu?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Rikku ja sam pisala i bas sam ti htjela reci da mozes otici slobodno kod njih ako nisi sigurna za muckanje Gonala.

Ja sam svu stimulaciju isla kod njih navecer u 20.30 h na Urgentni centar i tamo su mi sestre davale Gonal u guzu jer je trebalo 450 i.j i Cetrotide a ne smije vise od 2 ml ici u trbuh.

Na stopericu sam takodjer isla kod njih navecer.

Meni je oba puta punkcija pala vikendom i ujutro su me prije 7 sati ujuto dole korz Urgentni pustili na peti kat. Ujedno sam se dole odmah i prijavila i dala papir da vide na idem na punkciju.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 22.08.2020. at 12:11

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja mislim da ti oni na 5 katu do 16 h rade i gore nema onda vise nikoga na tom ivf odjelu.
    Tako da veceras idi dole na Urgentni ulaz. On ti je sa strane prije vec dodjes dole na glavni ulaz. Taxi ce te zapravo ostaviti tu, znaju oni. Znaci ako dolazis autom prvo moras proci kraj tog ulaza.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 22.08.2020. at 12:15

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A ako dolazis pjeske i ides preko mosta ides ravno na glavni ulaz a ovaj Urgenti ulaz ti je lijevo od glavnog sa strane. Obavezno ponesi semu stimulacije.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dolaze zene kod njih na pikanje. Sto zbog straha od igle sto zbog ovog sto sam ja pisala da je slucaj kod mene.

Ako zaboravis Gonale slucajno al nemoj misli na to imaju i oni uvijek kod sebe dole na hitnoj pa im mozes kasnije vratiti.
    Svakakvih situacija ima i svasta sam vidjela!!!
    Ali oni nikada ne prave paniku i sve polagano rijese i izadju u susret.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

LaraLana super, hvala na infu, mislim da sam skužila gdje je taj urgentni ulaz. Da, za ove gonale i cetrotide ću sigurno ići njima da mi daju, a mislim da ću možda i štopericu koju sutra u 22:30 moram primiti. Nekako se osjećam sigurnije da oni to miješaju koji su već stoput to napravili. Penovi su super, ali ovo s miješanjem me strah da ne pogriješim negdje pa bolje biti bez stresa i otići njima. Jedva čekam da se oslobodim pikanja malo, trbuh mi je počeo imati male plave podljeve. Ali sve se izdrži

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno Ovitrelle štoperica - samodavanje

Evo štoperica ovitrelle dobivena na hitnoj. Otišla sam jer nisam bila sigurna treba li istisnuti zrak iz injekcije ili ne, a našla sam oprečna mišljenja. Uglavnom, ta sestra mi je objasnila da ako ide u trbuh pod kutem od 90 stupnjeva, ne treba istisnuti zrak jer se pomakne prema gore (iako je ona ipak istisnula), a ako ide u ruku treba. No eto, sutra odmor, u utorak punkcija, idem sad jesti ciklu
    Posljednje uređivanje od Rikku : 23.08.2020. at 22:53

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku,
    bitno da si je dobila. Sutra odmor, prejedanje ciklom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •