Stranica 44 od 122 PrviPrvi ... 3442434445465494 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Draga sretno u cetvrtak...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Joj taj Šimunić, baš ni ja ga ne bi komentirala.... Dovoljno mi je što sam nedavno počitala o njemu i njegovim zalaganjina oko mpo-a.... Ufffff

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Domaćice sretnoooo!!! Nek sve prođe kako treba! Drzim fige na najjače.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Domaćice sretnoooo!!! Nek sve prođe kako treba! Drzim fige na najjače.
    Hvala puno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure ja sam u petak u Mk. U pon ujutro trebam biti kod njih. Napokon više.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    Cure ja sam u petak u Mk. U pon ujutro trebam biti kod njih. Napokon više.
    Konacno vise! Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne mogu sve pohvatat više...koliko ce nas cura sada biti gore

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Sretno vedre,prvo ide domacica,onda branca,dalje neznam.Ali sigurno ide jos ko...ja startan sljedecim ciklusom...

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ne mogu sve pohvatat više...koliko ce nas cura sada biti gore
    Ja sam tu od ponediljka i u petak mi je punkcija...
    Veceras stop inekcija pa sutra day off od svega.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Fanjitis prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tu od ponediljka i u petak mi je punkcija...
    Veceras stop inekcija pa sutra day off od svega.
    Kako je prosla punkcija?

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Jedna js i javljeno mi jutros da je ok pa ce transfer bit u ponediljak...
    sorry svima, moje poruke kasno dolaze online jos jer sam newbie
    Ako se tko hoce nac na kavu, posaljite mi broj u private pa se javim kad god sam na wifi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Fanjitis prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna js i javljeno mi jutros da je ok pa ce transfer bit u ponediljak...
    sorry svima, moje poruke kasno dolaze online jos jer sam newbie
    Ako se tko hoce nac na kavu, posaljite mi broj u private pa se javim kad god sam na wifi
    Jesi ti bila u stimulaciji? 1 js a PCOS, malo mi cudno pa zato pitam!

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Srecno svima i podrska od ❤❤❤

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Divne žene pozdrav!
    Jučer sam pisala ovdje ali ne vidim da mi se odgovor poslao. Prvi put sam na ikakvom forumu i nemam pojma kako funkcionira, vidim li ja uopće svoje poruke prije nego pošaljem neki određeni broj. Tako ako se ponavljam oprostite.

Pročitala sam sve što ste pisale i malo sam overload sa svime ha ha. Čestitam onima koji su uspjeli, sretno onima koji uskoro kreću u svoju borbu.
    Meni je nedavno dr rekao da mi nalaz AMH nije dobar, a pošto imam 36 godina i bez partnera sam i ja sam se odlučila za Makedoniju.
    Unatoč svemu što sam pročitala, ovaj dio sa HZZOom mi nije skroz jasan (možda sam malo glupasta, možda sam malo previše svega odjednom pročitala, ali nakon prvotnog šoka jedino što me uspjelo vratiti ponovo na kolosijek je ovaj forum i veliko vam hvala na tome).
    Dakle ja na HZZO šaljem taj zahtjev koji sam skinula s njihovih stranica skupa sa predračunom i nalazima. E sad... jel taj zahtjev može popuniti bilo koji ginekolog (ja živim u malom mjestu gdje gin.radi dva dana u tjednu i to svaki put dolazi drugi), ovaj iz doma zdravlja ili...??? Drugo, jel' dovoljno da me on vodi pod dijagnozom neplodnosti ili mi tu dijagnozu mora potvrditi neko povjerenstvo il netko, nešto???

Malo me strah da mi HZZO neće dati odobrenje jer nisam do sada poduzimala ništa u vezi trudnoće, a da sama financiram bit će velik udar... tako da se nadam..

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mia38, Fanjitis, domacice....kako.sam skontala da smo sve gore ovaj vikend. Cure javite se da se vidimo.
    Mia38...i mi isto idemo avionom sad u petak. I vracamo se u slj petak. Gore sam 7 dana.Znaci letimo skupa. Javi se kako cu te pripoznati

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ja cu bit sa zutim kuferom i Modrom maskom na zvizdice... a valjda cemo se uspit vidit i prije leta natrag.
    Petak mi je punkcija al ostatak tjedna cu bit slobodna za razne bezalkoholne napitke

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Franjitis javi se.... ja sam isto u centru u hotelu..

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ja sam 50m od trga pa kad god i digod cete se nac, tu sam kad god. Transfer u ponediljak ujutro pa imam cili vikend za druskanje i cavrljanje

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Mia38, Fanjitis, domacice....kako.sam skontala da smo sve gore ovaj vikend. Cure javite se da se vidimo.
    Mia38...i mi isto idemo avionom sad u petak. I vracamo se u slj petak. Gore sam 7 dana.Znaci letimo skupa. Javi se kako cu te pripoznati
    Vedre plavuša u zelenoj parki.... ak si tu...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Cure, danas sam vadila estradiol - 758 pmol/L. Visok je, ali mengu još nisam dobila. Danas mi je 23. dan ciklusa i trebam dobiti 20.10. Iako sam mislila da će doći prije zbog kontracepcijskih tableta. Pila sam ih do subote. Znači danas 5-i dan da ih ne pijem. Triptofem moram nastaviti davati i ponoviti estradiol 2.dan cilkusa kad mi menga dođe. Baš sam sad zabrinuta.... Ne znam da li je ovakav estradiol ipak previsok....i da li ću uopće u postupak...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure, danas sam vadila estradiol - 758 pmol/L. Visok je, ali mengu još nisam dobila. Danas mi je 23. dan ciklusa i trebam dobiti 20.10. Iako sam mislila da će doći prije zbog kontracepcijskih tableta. Pila sam ih do subote. Znači danas 5-i dan da ih ne pijem. Triptofem moram nastaviti davati i ponoviti estradiol 2.dan cilkusa kad mi menga dođe. Baš sam sad zabrinuta.... Ne znam da li je ovakav estradiol ipak previsok....i da li ću uopće u postupak...
    Da bas je visok. Mozda se ipak spusti kad dobijes mengu a mozda te i posalje na uzv da se vidi da nije neka cista u pitanju. Ovo sad nagadjam samo.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ne kuzim se previse ali dosta visok ja mislim za 23 dan.Ali ja mislim kad dobis mengu da ce padati..jesi se cula sa dr.Sta on kaze na to?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

cure koje putujete sutra sretan put i sretno svima od ❤

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Medo2711, dr. L. mi je samo napisao da je visok. Da nastavim uzimati Triptofemom. M da ću sigurno dobiti pa da ponovim estradiol na 2.dan ciklusa. Posli sam ga pitala da li je u redu što je toliko visok (jer da znam da na 2.dan ciklusa mora biti puno manji), ali mi nije ništa odgovorio. Ne mogu virovati da bi nakon toliko injekcija Triptofema mogla na kraju ne započeti uopće s Gonalima i obustaviti postupak.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Kad su mi onda našli polipe bila je i mala cista, a dr. koji me je pregledavao i operirao (a inače je i mpo dr) je rekao da ju ne treba dirati da neće smetati u ivf. Toliko sam sad ljuta i razočarana, stalno mi se plače i ne mogu virovati da mi se uvik nešto zakomplicira.... Nemam više snage...

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Kad su mi onda našli polipe bila je i mala cista, a dr. koji me je pregledavao i operirao (a inače je i mpo dr) je rekao da ju ne treba dirati da neće smetati u ivf. Toliko sam sad ljuta i razočarana, stalno mi se plače i ne mogu virovati da mi se uvik nešto zakomplicira.... Nemam više snage...
    Bas mi je zao..ne brini cekaj mengu i sigurno ce ti biti manji.Mozda je to od tableta ili nesto.Drzim fige da sve prode kako treba.Oni su isto skrti na rijecima,umjesto da ti nesto savjetuje ili nesto...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Bas mi je zao..ne brini cekaj mengu i sigurno ce ti biti manji.Mozda je to od tableta ili nesto.Drzim fige da sve prode kako treba.Oni su isto skrti na rijecima,umjesto da ti nesto savjetuje ili nesto...
    Da, to si dobro rekla.... Tako malo informacija.. I to izluđuje, a moraš biti smiren.
    Evo dr. L. mi se prije javio. Ako mengu ne dobijem do ponedjeljka da napravim uzv da vidimo da li je cista u pitanju.
    Najvjerojatnije je cista, i to ona od prije.. Pa da ne bi sad poludila.... Upozoravala dr. da idem u ivf i da mi i nju riješi kad je polipe operirao, a on da ne treba!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da, to si dobro rekla.... Tako malo informacija.. I to izluđuje, a moraš biti smiren.
    Evo dr. L. mi se prije javio. Ako mengu ne dobijem do ponedjeljka da napravim uzv da vidimo da li je cista u pitanju.
    Najvjerojatnije je cista, i to ona od prije.. Pa da ne bi sad poludila.... Upozoravala dr. da idem u ivf i da mi i nju riješi kad je polipe operirao, a on da ne treba!!!!
    Bas kako sam i ja mislila za uzv i cistu.
    Branca cistu ti mogu punktirati i bilo kojem dijelu ciklusa a u stimulaciju nikako nesmijes krenuti jer ce cista sve to pojesti i samo bujati.
    Svakako cekaj pon pa ces vidjeti a ako bude cista odmah dogovaraj da ti to punktiraju da rijesis to i ides cim prije jer ne znam kako ce biti ovo s ovom ludom koronom i situacijom pa da ne izvjesis postupak bezveze zbog njihovih propusta.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Bas kako sam i ja mislila za uzv i cistu.
    Branca cistu ti mogu punktirati i bilo kojem dijelu ciklusa a u stimulaciju nikako nesmijes krenuti jer ce cista sve to pojesti i samo bujati.
    Svakako cekaj pon pa ces vidjeti a ako bude cista odmah dogovaraj da ti to punktiraju da rijesis to i ides cim prije jer ne znam kako ce biti ovo s ovom ludom koronom i situacijom pa da ne izvjesis postupak bezveze zbog njihovih propusta.
    LaraLana, to za stimulaciju i cistu sam bila spomenula dr koji me je operirao, ali je on samo odgovorio da nemam straha za to. Da to ovdje nije slučaj. A da ciste inače treba rješavati laparoskopski. Ova je bila paraovarijska. Ja nisam dalje inzistirala jer je on ipak mpo dr i mislila sam da zna bolje. Koja greška! A crv sumnje mi je govorio da odem u Cita to sve odraditi u miru i sigurno... Kao i sve do sad... Ali glupi novci odigrali svoju ulogu. I eto me sad.
    Iskreno, ne vjerujem da će mi htjeti to samo punktirati. Baš sam sad zapela nigdi. To je minus života u malom gradu. Da sam bar u Zg ili St, znala bi da ću problem riješiti, a ovako..... Ma zasigurno ništa od ovog ciklusa, a dok riješim cistu, korona će nas opet sve zatvoriti....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Eh...dr uvijek nesto filozofiraju...ja uvijek za sve moram na glasiti idem u postupak.Trebaju mi nalazi biti dobri i brisevi.Tako mi nije htijela nis dati imala malu upalu.Kaze za to nedajemo nista.Ja reko meni treba sve biti uredno jer nema postupka.Uvijek neko natezanje sa njima.Nek ti rijesi cistu i gotovo.Stalno te jadnu sa necim na tezu...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

LaraLana, misliš da bi mogla obaviti punkciju ciste odmah i onda krenut u stimulaciju da ovaj ciklus ne propadne? Mislim se pisati dr. u Cita i pitati bili mi radili tu punkciju pa da nastavim s postupkom. Jeli to uopće moguće? Gonale neću još koristiti definitivno, a na Triptofemu sam do daljnjeg dok ne vidimo za cistu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LaraLana, misliš da bi mogla obaviti punkciju ciste odmah i onda krenut u stimulaciju da ovaj ciklus ne propadne? Mislim se pisati dr. u Cita i pitati bili mi radili tu punkciju pa da nastavim s postupkom. Jeli to uopće moguće? Gonale neću još koristiti definitivno, a na Triptofemu sam do daljnjeg dok ne vidimo za cistu.
    Mislim da mozes. Pisi dr. L i pitaj ga za tu opciju u slucaju ako bude cista u pitanju i kad ti odgovori zovi ove u Cita tamo i objasni situaciju pa da te imaju u planu za pon.

Sta nije takva situacija bila kod Rikku pa je njoj dr. L punktirao cistu u sred stimulacije? Ako me sjecanje dobro sluzi :/

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Da Rikku je isla na punkciju usred stimulacije...tako da je moguce.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Da, Rikku je bila u stimulaciji onda kad su joj punktirali cistu.
    Navodno stvarno ova paraovarijska cista ne dira u hormone i menstrualni ciklus. Ona uopće nije na jajniku nego pored njega. Zato mi je možda dr rekao da neće remetiti ivf i stimulaciju. One kao sporo rastu, a i ta moja je bila oko 10mm. Tako male se ne diraju.
    Ali je činjenica da mi je estradiol bio visok. Bit ce da se stvorila još koja ili ova prva mustra ipak radi probleme.
    Cure, jeli mi vjerujete, ali mi je tolika muka pisati dr. L., imam osjećaj da ga davim, da jedva stigne disati od pustih mailova. Imam osjećaj (po ranijim odgovorima) da će mi samo reći - pričekajmo novi nalaz estradiola ili ako M ne dođe onda uzv.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage žene, sretno svima, a posebno tebi draga Vedre.

Nisam vas stigla paažljivo čitati ovih dana, kako je Rikku?

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Draga DalmaIB, dobro došla na forum.

Ti imaš samo nalaz od AMH koji označava samanjenu plodnost. Imaš li koje druga stanja, npr. nemaš jajovode?

Boijm se da samo na temelju amh od 6,8 pmol/L HZZO neće financirati postupak u inozemstvu.
    Taj AMH je niži, ali sam po sebi nije problem u 36. godini.

Ti si, vrlo izgledno, biološki još uvijek plodna.

Posve razumijem stanje tvojee tzv. socijalne neplodnosti jer nemaš parnera, ali ovi u HZZO-u rade po zakonu koji je napisan pod snažnim utjecajem konzervativnih društvenih grupa i ne predviđa se da HZZO financira postupak donacije muških spolnih stanica zdravim ženama samicama.

Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji: https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-m...nutoj-oplodnji
    ČL. 10.

2) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju ima i punoljetna, poslovno sposobna žena koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno ili bezizgledno te koja je s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobna za roditeljsku skrb o djetetu.
    Hvala Inesz na dobrodošlici

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Inesz hvala ti draga

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mia38...nisam te skuzila. Jesi ti bez partnera. Stvarno sorry ali nisam detaljno čitala zadnjih dana. Ja i muz smo skupa. Ti si mene mogla skužit....imam kratku ljubičastu kosu. Aj javi se tu ili u poruke pa da rszmijenimo brojeve i mozda da se sutra nađemo na kavi.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tek sad sam vidila da si pisala

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vjerovatno.si pisala kada smo bili na aerodromu a nisam gledala na forum sve do sada

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

DalmalB moj AMH je bio toliki u 35-oj godini i imam dvoje djecice iz Makedonije.
    Prvo rodila u 36-oj a drugo u 39-oj.

Mislim da ces ipak morati o svom trosku. Ako si citala temu pisala sam i koliko je kostalo sve i kakve sam protokole stimulacije imala.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Da, čitala sam temu. Čestitam na klincima

Ja isto mislim da ću morati o svom trošku, al eto još ću vidjeti što će mi u Splitu reći.
    Ako ništa nastavljam štedjeti pa u dogledno vrijeme u Makedoniju o svom trošku.

Nakon te rečenice "Nalaz nije dobar" sam bila ukomirana pa sam se možda malo i zaletila sa svime. Sad sam već mirnija, znam da imam opcija i da ne moram nužno odmah reagirati.
    A sad me LaraLana i ova tvoja poruka (trudoća 4 godine nakon tolikog AMHa) još više smirila. Hvala

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj DalmaIB prvotno napisa Vidi poruku

Ja isto mislim da ću morati o svom trošku, al eto još ću vidjeti što će mi u Splitu reći.

Nakon te rečenice "Nalaz nije dobar" sam bila ukomirana pa sam se možda malo i zaletila sa svime. Sad sam već mirnija, znam da imam opcija i da ne moram nužno odmah reagirati.
    A sad me LaraLana i ova tvoja poruka (trudoća 4 godine nakon tolikog AMHa) još više smirila. Hvala
    Draga Dalma,
    nemoj puno čekati. Osim zalihe jajnih stanica važna je i njihova tj. tvoja starost. Puno su veće šanse za trudnoću i porod u 36-toj nego u 39-toj... Ali, mislim da sve znaš...

Za tvoju ginekologicu ne želim komentirati javno. Da je meni to napravila, osim prijave nadkežnim insttucijama, upoziila bih je da je ona tu da pomaže pacijenticama, a ne da ih osuđuje na temelju svojih uvjerenja.

Srtano na Humanoj u Splitu, vidi s njima, možda ti pristanu potpisati zahtijeva za postupak u inozemstvu na teret HZZO-a, ali budi spremna i na to da ćeš sama platiti postupak.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj DalmaIB prvotno napisa Vidi poruku

Gle kao sto ti je Inesz vec napisala nemoj dugo cekati.
    Ja sam vec 2, 3 godine prije postupka vec pocela skupljati novce jer sam vidjela zapravo kakva je situacija sto se tice partnera a i pocela sam tragati za klinikama.
    Ja tad prije 7 god. nisam niti priblizno imala informacija kao sto sad ovdje ima a to vjeruj mi puno znaci.

Vidim da si pisala za FSH i antralne. Moj je bio malo bolji i imala sam na oba jajnika antralnih...oko 9, 10 tako.

Vidi kako i koliko mozes to sve financirati. Moj prvi protokol je bio dugi protokol s kontracepcijom i 6 gonala dnevno punih 11 dana, plus jos cetrotide pa si ti racunaj koliko je to. To ti je obicno protokol tko ima manje antralnih i nizak amh pa da se dobije sto vise moguce.
    Stimulacija me kostala 2000 eura.

Drugi ivf postupak sam ipak rekla dr. L da ne bi isla opwt s takvim pa smo isli standardni protokol i taj me je kostao puno manje, upola al manje stanica al su bile kvalitetne i opet trudnoca.
    Vidi odi na konzultacije pa vidi sto ti dr. L iz Sistine savjetuje. Sretno!
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 17.10.2020. at 13:44

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Cure koje ste otputovale u Makedoniju sretno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Fanjitis...ja i Mia38 smo stupile u kontakt. Naci cemo se kasnje negdje u centru. Ti jos ne mozes dobivati privatne poruke jer trebas imati 10 poruka na forumu.
    Molim te napisi jos nesto pa da te mozemo kontaktirati da se vidimo. I ja sam tu do petka.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Pisem pisem! Sad cu sve dok ne dodjem do 10-11 poruka...
    meni je apartman u centru, tipa 50m od trga

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

A ako mi ne prodju sve poruke, uvik imamo kavu na aerodromu

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

LaraLana i Inesz nisam ni misila dugo čekat. Tako i tako sam ja već davno uzela u obzir ovu opciju odlaska u Makedoniju i već neko vrijeme štedim jer sam kao i ti LaraLana vidjela kakva je situacija s partnerom i htjela sam biti spremna ako budem morala sama u borbu za bebu.
    Eventulano bih pričekala da sredim fax (imam još pola godine) pa da imam jednu brigu manje i još malo poboljšam financije. Tada ću već imati 37 i mislin da stvarno više neću imat šta čekat. Bebu želim od kad znam za sebe i odlučna sam u tome

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Za tvoju ginekologicu ne želim komentirati javno. Da je meni to napravila, osim prijave nadkežnim insttucijama, upoziila bih je da je ona tu da pomaže pacijenticama, a ne da ih osuđuje na temelju svojih uvjerenja.
    Ma ne zanima me ona uopće, totalno je nebitna karika u mom životu. Neću se zamarat s njom.
    Samo ću se trudit izbjeći je u velikom luku. A pošto ovdje svaki put dolazi drugi dr mislim da i nije velika vjerojatnost da na nju opet nabasam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •