Stranica 48 od 122 PrviPrvi ... 3846474849505898 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 6143

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Nema potrebe za dizanjem tenzija. Ako sam iznijela krivu informaciju ili sam tamo nešto krivo shvatila, ispričavam se, nije mi bila namjera širiti informacije koje nisu točne. Ali ako je moje mišljenje da mi je svejedno bilo 9 ili 8, onda ću to mišljenje i iznijeti i ne želim da me netko zbog toga proziva.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj domaćica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je u ovom trenu bitno ovih 6, bilo njih prije 8 ili 9 sad je manje bitno. 2 sam ponijela kući, 4 me čekaju tamo...nadam se da su ove dvije dobitne i da mi vise nece trebati nijedna������. Medo2711, sjećaš se kako si se čudila kad je nama Boban rekao da suprug mora još jednom dati svoje, a vama je rekao da ne treba? Eto, nas dvije a svaka dobila drugu informaciju. Tako je i sa ostalim. .. Mislim da su prebukirani, da je samo to razlog
    Sjecam se..ako ne stignu sa informacijama.Onda neka napisu sve na jedan papir ko ugovor.Neka napisu jednu pricu.Idem u 11 mj pa cu vidjeti koliko sam dobila i koliko ce biti oplodenih.Ni u jednom ugovoru ne pise ko koliko dobiva.A trebalo bi takve info pisati..Neka je tebi ove dve dobitne sada,kao i ostalim cekalicama

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Nema potrebe za dizanjem tenzija. Ako sam iznijela krivu informaciju ili sam tamo nešto krivo shvatila, ispričavam se, nije mi bila namjera širiti informacije koje nisu točne. Ali ako je moje mišljenje da mi je svejedno bilo 9 ili 8, onda ću to mišljenje i iznijeti i ne želim da me netko zbog toga proziva.
    Slazem se,ja samo kazem sta je meni receno na kozultacijama.Sta je ostalima receno...nigdje ne pise o nikakvim paketima.Ja nisam mogla birati donatoricu.Boban mi je sam nasao i reko ova je za tebe..nije bilo izbora..ali to meni nije ni bitno.Ko me je,mozda moze traziti vise izbora

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Meni na otpusnom pismu ne piše ništa, terapija prije ztansfera i poslije, 2 vraćena, 4 zamrznuta...čak ni svima ne pišu ista otpusna pisma...
    Ja se sutra vraćam na posao, dr L rekao da smijem jer radim uredski posao te nije fizički teško..bar će mi tjedan brže proći..jer što se više bliži dan za betu to i moje nestrpljenje raste!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Uh... dosta konfuzno je čitati sve vaše upise.

Pišite, molim vas, samo provjerene i točne inoformacije.

Ako ste nešto greškom napisale, slobodno mi pošaljite poruku, pa ću ispraviti krivi broj, pogrešan navod i slično.

Mnoge žene i parovi puno nade polažu u donacijske programe u Makedoniji i ovo su im zapravo jedine početne informacije.

Za pove postupke u MK prilično je zabrinjavajuće da u otpusnim pismima ne pišu precizni podaci o broju jajnih stanica koje su odmznute, broju jajnih stanica koje su išle u oplodnju, boju jajnih stania koje su oplođene, broju nastalih zametaka, broju i stadiju zametaka pi zamrzavanju.

Važne su svi ti podaci, jako važni za sve vas, jer koliko god je ljudski nadati se rođenju živog djeteta iz prvog postupka i da preostali, "zaleđeni embriji" više neće trebati, takva razmišljanja za većinu parova nemaju utemeljenja u biologiji ljudske reprodukcije.

Zato, jako je važno znati - koliko je embrija zaleđeno, u kojem stadiju i kakva im je kvaliteta.

Tražite sve to napisano u otpusnom pismu. Inače, moguće je da dođe do problema kad ponovno budete išli na transfere...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Meni na otpusnom pismu ne piše ništa, terapija prije ztansfera i poslije, 2 vraćena, 4 zamrznuta...čak ni svima ne pišu ista otpusna pisma...
    Ja se sutra vraćam na posao, dr L rekao da smijem jer radim uredski posao te nije fizički teško..bar će mi tjedan brže proći..jer što se više bliži dan za betu to i moje nestrpljenje raste!
    Nemoj puno sjediti, to je najgore jer radis pritisak na maternicu. Prosetaj kad god mozes. Dobro je za cirkulaciju. Bolje je i lezati vec sjediti.
    Ne razumijem zasto sad u zadnje vrijeme govore da se miruje!? Pa zna se odavno da mirovanje nema ucinka ma implantaciji.
    Me je dr. L rekao samo nemojte ici u teretanu a ostalo sve normalno kao da se nije obavio transfer uopce.
    U prvom dobitnom sam i biciklo vozila. Kad se hoce primiti ce se primiti i treba imati i te kakve srece za to jer niti savrsen embrij to ne garantira vec se trebaju druge stvari posloziti.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 26.10.2020. at 08:23

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj puno sjediti, to je najgore jer radis pritisak na maternicu. Prosetaj kad god mozes. Dobro je za cirkulaciju. Bolje je i lezati vec sjediti.
    Ne razumijem zasto sad u zadnje vrijeme govore da se miruje!? Pa zna se odavno da mirovanje nema ucinka ma implantaciji.
    Me je dr. L rekao samo nemojte ici u teretanu a ostalo sve normalno kao da se nije obavio transfer uopce.
    U prvom dobitnom sam i biciklo vozila. Kad se hoce primiti ce se primiti i treba imati i te kakve srece za to jer niti savrsen embrij to ne garantira vec se trebaju druge stvari posloziti.
    Vjerujem da sve preporuke budu individualne. Ne znam za mnoge od Vas, ali ja imam 39 godina i vjerujem da se moje preporuke razlikuju od nekoga tko ima 33, što je i normalno. Kao i terapije. Jer niti nalazi nam nisu isti a i velika je razlika u stanju organizma sa 30 i sa 40 g.
    Puno sam čitala o ET i baš sam se i sama iznenadila što sam poslije transfera ležala sa podignutim nogama...a ni mirovanje nisam očekivala.
    No dobro, ukoliko bude dobitni ne planiram dugo raditi jer kod mene na poslu se ne poštuju nikakve mjere, niti tko prati tko ulazi u zgradu ni kad ni ništa... i u slučaju pozitivnog testa ne pada mi na pamet riskirati.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Vjerujem da sve preporuke budu individualne. Ne znam za mnoge od Vas, ali ja imam 39 godina i vjerujem da se moje preporuke razlikuju od nekoga tko ima 33, što je i normalno. Kao i terapije. Jer niti nalazi nam nisu isti a i velika je razlika u stanju organizma sa 30 i sa 40 g.
    Puno sam čitala o ET i baš sam se i sama iznenadila što sam poslije transfera ležala sa podignutim nogama...a ni mirovanje nisam očekivala.
    No dobro, ukoliko bude dobitni ne planiram dugo raditi jer kod mene na poslu se ne poštuju nikakve mjere, niti tko prati tko ulazi u zgradu ni kad ni ništa... i u slučaju pozitivnog testa ne pada mi na pamet riskirati.
    Ja sam imala u prvoj trudnoci 35 god.i jako jako lose nalaze u hr me ne bi niti stimulirali. Sa 6 gonala dnevno dobila 4 js. Druga trudnoca u 39 -oj godini.
    Ako si citala onda si sigurno procitala da niti lezanje ne pospjesu implantaciju i da u biti je samo Duphaston dostatan sto se progesterona (rece mi jedna stara firumasuca B. tu na forumu koja je puno prosla) tice a da su injejcije progesterona zastarjela metoda i sve ti u biti ovisi samo u embriju. On ce se implantirati i u endo od 8 mm i isto tako u onaj od 14, 15 jer sve vise je previse i to nevalja.
    Znaci ti mozes stalno lezati ili stalno skakati ako embrij prestane da se razvija nazalost nista.
    Samo se individualne preporuke razlikuju za one koje su u hiperstimulaciji.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Ja sam imala u prvoj trudnoci 35 god.i jako jako lose nalaze u hr me ne bi niti stimulirali. Sa 6 gonala dnevno dobila 4 js. Druga trudnoca u 39 -oj godini.
    Ako si citala onda si sigurno procitala da niti lezanje ne pospjesu implantaciju i da u biti je samo Duphaston dostatan sto se progesterona (rece mi jedna stara firumasuca B. tu na forumu koja je puno prosla) tice a da su injejcije progesterona zastarjela metoda i sve ti u biti ovisi samo u embriju. On ce se implantirati i u endo od 8 mm i isto tako u onaj od 14, 15 jer sve vise je previse i to nevalja.
    Znaci ti mozes stalno lezati ili stalno skakati ako embrij prestane da se razvija nazalost nista.
    Samo se individualne preporuke razlikuju za one koje su u hiperstimulaciji.

Da, mene isto u HR nisu htjeli stimulirati. Ali niti u Mk nitko nije ni uzeo u obzir ništa drugo osim donacije...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Inesz potpisujem!
    Ja ispadam ovdje kao papagaj a koliko li sam samo puta ponovila da se upravo sve ovo pita sto navodis u postu gore. Sve se treba znati o embrijima, tj.duznost im je to kao jednoj klinici i lijecnicima.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I isto tako sam kad smo tu pisali tko placa zamrzavanje a tko ne da se zove hzzo i pitaju sve nejasnoce.
    Ja ne znam koliki iznos snosi hzzo i da li imaju kakav limit ili sto.

Lunika je donaciju embrija platila 6000 eura, odnosno hzzo i neznamo nikakve detalje niti je se vise ikad javila.

Za donaciju js se neplaca zamrzavanje embrija a 8 js dodje 4500 eura (ako grijesim ispravite) plus 1700 ivf.
    Putni trosak. To financira hzzo.

Za donaciju spermatozoida za 3 cjevcice 3000 eura, ako je uopce tako. Dal vam uzimaju za 3 pokusaja, znate li to?
    Plus 1700 ivf plus lijekovi. Kod kojih nije svima ista stimulacija i doza. Ne znam uopce kako bi racunala ovaj trosak.

S tim da je netko cak i dobio progesteron do bete a inace ne daju...pa de ti sad znaj.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

I isto tako sam kad smo tu pisali tko placa zamrzavanje a tko ne da se zove hzzo i pitaju sve nejasnoce.

Lunika je donaciju embrija platila 6000 eura, odnosno hzzo i neznamo nikakve detalje niti je se vise ikad javila.

Za donaciju js se neplaca zamrzavanje embrija a 8 js dodje 4500 eura (ako grijesim ispravite) plus 1700 ivf.

Za donaciju spermatozoida za 3 cjevcice 3000 eura, ako je uopce tako. Dal vam uzimaju za 3 pokusaja, znate li to?
    Plus 1700 ivf plus lijekovi. Kod kojih nije svima ista stimulacija i doza. Ne znam uopce kako bi racunala ovaj trosak.

S tim da je netko cak i dobio progesteron do bete a inace ne daju...pa de ti sad znaj.
    Ja sam dobila 20 prolutexa prije transfera.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Ivf je 2200 eur sad

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Mia38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ivf je 2200 eur sad
    Opaaaa opet poskupili.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ovo sam zaboravila da ako naruce za 3 pokusaja i prvi odmah uspije cuvanje spermatozoida se placa.
    To onda predpostavljam placa hzzo.
    A ako vise ne zelite u postupke sto onda s tim materijalom?

Meni je ostalo bilo za jedan pokusaj jos. Morala sam ici potpisati papire kad sam odlucila sto s tim. Moglo je se njima pokloniti za rad u laboratoriji i istrazivanja ili dati unistiti. Pisala sam to vec.

Datum pristupanja
    Aug 2018

Početno

Jutro svima!
    Ne pisem cesto ali sam napisala sve potrebne informacije sto se tice mene i mojih postupaka i to da mi je 3-ci ivf uspio u Sistini.
    I to upravo onaj u kojem nisam ama bas nista posebno od terapije koristila i sad kad citam da su to totalno promjenili i da se uzima do 12, 13 tt ne zelim niti komentirati...estrofem do tako dugo uzimati????

A sto vrijedi to mirovanje od sat vremena nakon transfera s podignutim nogama ili na trbuhu kako neki prakticiraju??
    Svejedno putujete doma autom ili avionom pa se svejedno truskate. Puno srece i dobar embrij je kljuc svega.
    Njih i njihovu situaciju pa usudit cu se reci i bahatost ne zelim komentirati.
    Ja kao medicinski radnik cu vam samo reci jos da ako se ovo ovako nastavi da ce se postupci obustaviti s Makedonijom pa vi koje imate na umu idite sto prije.

S 1700 na 2200 eura ivf...ba bravo. Puno si uzimaju za pravo!!!!

Sretno svima
    Posljednje uređivanje od Robertina : 26.10.2020. at 11:02

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Huhhh malo su se previse uzdigli i umislili. Vi koje idete o svom trosku na donaciju dobro razmotrite.
    Pa ovo nije poskupljenje od 10 posto...glava me zaboli kad izracunam. Jednostavno nije fer, nije u redu. Ajde neka su malo poskupili sve ja to razumijem ako vec neko vrijeme nisu dizali cijene al ovo jednostsvno nije fer jer znaju koju god cifru da kazu ce im dolaziti. Covjek kad zeli djete nista mu nije skupo. Uh uh uh Makedonci.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Cure, sto mislite kad je najbolje ići kod dr. L. na uzv? Mislim u koju uru? Dogovorili smo se da dođem sutra, ali mi nije napisao u koji sat. Bistra se ne javlja.... Kad ste vi koje ste išle tamo na folekulometriju obično imale zakazan uzv? Nekako se mislim u 9 ujutro da je ok...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, sto mislite kad je najbolje ići kod dr. L. na uzv? Mislim u koju uru? Dogovorili smo se da dođem sutra, ali mi nije napisao u koji sat. Bistra se ne javlja.... Kad ste vi koje ste išle tamo na folekulometriju obično imale zakazan uzv? Nekako se mislim u 9 ujutro da je ok...
    Ja sam uvijek oko 10 sati bila tamo jer ujutro imaju i punkcije a i po neki transfer. Sretnoooo

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Uletila sam totalno van teme.... Neću se uključivat u raspravu jer ću se samo razmišljajući o tim nelogičnostima i nejasnoćama naživcirati... Nemojte misliti da ignoriram temu.... Samo pokušavam biti chill prije leta i svega... Ali virujte da bi grunula...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Super, hvala LaraLana, tako ću i ja onda.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

branca, meni je rekao da dođem do 10. Ali slobodno mu mozes poslati mail....odgovoriti ce ti.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Postovi s lijepim željama svima nama puno znače. Za to imamo na forumu temu Nakon transfera, pa tamo pišimo lijepe želje i pozdrave kako bi ovdje postovi s važnim informacijama i sadržajima ostali vidljivi.
    http://forum.roda.hr/threads/83286-N...87#post3182687

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Vedre, znači kao i LaraLana, 10 je ura za biti tamo. Krenut ćemo tako da smo tamo malo prije.
    Cure, hvala vam na podršci... Nadam se da će sutra proći sve ok, i da će biti folikula.... Uvik mi je taj 1.uzv takva muka....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Neznam zasto mi forum brise poruku? Jel ko znama mozda?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Medo2711, mislim da ne briše, nego su ih prebacili na drugu temu - nakon transfera.... Iako one tvoje poruke se nisu odnosile na to...
    Bila sam na uzv, i sve je dobro. Imam na svakom jajniku po 4-5 folikula. Dr. L je rekao da je dobro da su po veličini svi tu negdje, ali mi nije rekao koliko. Endimetrij je 6 mm, a 7.dan ciklusa je. U petak moram doći u njihov lab vaditi estradiol i markere za hepatitis i hiv (da sam ih bar u RH izvadila). Morala sam kupiti još 2 ampule treptofema jer sam ostala bez (iako sam mislila da ću ih dobiti budući sam preko hzzo-a, ali eto). Nastavljam i s Gonalima, i dalje 150IU. Posli krvi, u 10 sati će mi biti drugi uzv i valjda ćemo znati kad će biti punkcija.
    Domaćice, i meni je danas Bistra bila totalno hladna i prekratka...
    Anita je bila super, i dr. L standardno kratak i jasan.
    Boban me je poslije zvao da provjeri kako je prošao uzv... Čovjek je stvarno legenda!

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Medo2711, mislim da ne briše, nego su ih prebacili na drugu temu - nakon transfera.... Iako one tvoje poruke se nisu odnosile na to...
    Bila sam na uzv, i sve je dobro. Imam na svakom jajniku po 4-5 folikula. Dr. L je rekao da je dobro da su po veličini svi tu negdje, ali mi nije rekao koliko. Endimetrij je 6 mm, a 7.dan ciklusa je. U petak moram doći u njihov lab vaditi estradiol i markere za hepatitis i hiv (da sam ih bar u RH izvadila). Morala sam kupiti još 2 ampule treptofema jer sam ostala bez (iako sam mislila da ću ih dobiti budući sam preko hzzo-a, ali eto). Nastavljam i s Gonalima, i dalje 150IU. Posli krvi, u 10 sati će mi biti drugi uzv i valjda ćemo znati kad će biti punkcija.
    Domaćice, i meni je danas Bistra bila totalno hladna i prekratka...
    Anita je bila super, i dr. L standardno kratak i jasan.
    Boban me je poslije zvao da provjeri kako je prošao uzv... Čovjek je stvarno legenda!
    Draga Branca, drago mi je da sve ide kako treba. A što se tiče Bistre...ne znam, ja je drukčiju nisam ni upoznala tako da je svaki komentar suvišan. Tko zna, možda žena ima privatnih problema ili je jednostavno preopterećena... svima nama padne radni elan s vremena na vrijeme iz razno raznih razloga...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ja.

Pročitaj pravila foruma

Sinoć sam zamolila da se ne zatrpava sa porukama za koje imamo druge teme:
    Nakon transfera - http://forum.roda.hr/threads/83286-N...07#post3182807

i Odbrojavanje http://forum.roda.hr/threads/89556-O...86#post3116486

Rad velikog broj postova s lijepim željama, ovdje postaje teško naći postove sa sadržajima i informacijama važnim za postupke IVF-a u Makedoniji.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Branca super za uzv a i endo ti lijepo raste. Ja sam tu obicno vec do 7.30 izvadila krv pa isla piti kavu i doruckovati. Treba im sigurno pa dobra 2 sata za rezultate tako da do 10 sati sigurno budu kod dr. L

Jel imas šemu sto ti je Anita dala? Tu ti sve pise ako ju opce daju jos. Znaci pise ti sve sto si koristila do sad, dan ciklusa, datum, velicina folikula iskrizana sa"x" i datum i sto trebas u labu izvaditi.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 27.10.2020. at 17:48

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Anita mi je dala šemu, ali nisu upisali folikule, samo terapiju, endometrij i da moram vadit estradiol. Obično mi je punkcija bila 11. ili 12. dan pa računam da bi moglo biti isto tako. To spada u subotu ili nedjelju. Sad smo 2 dana free i jedva čekam se opustiti. Ovaj 1.uzv je iza nas, glavno da je za sad sve ok. Jedva čekam petak!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ja.

Pročitaj pravila foruma

Sinoć sam zamolila da se ne zatrpava sa porukama za koje imamo druge teme:
    Nakon transfera - http://forum.roda.hr/threads/83286-N...07#post3182807

i Odbrojavanje http://forum.roda.hr/threads/89556-O...86#post3116486

Rad velikog broj postova s lijepim željama, ovdje postaje teško naći postove sa sadržajima i informacijama važnim za postupke IVF-a u Makedoniji.
    Aha,hvala.Samo sam napisala branci da sretno i sretan put.I da javi situaciju.
    Branca odlicano,nadam se da ces dobiti puno dobrih kvaliteta.Neka ide sve lijepo svojim tokom.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Pitanje za cure koje su bile na punkciji j.s sad ovih dana, jel trebate napraviti test na koronu 48h prije? Tu kod nas treba.
    Frendica radila dan prije punkcije, odnosno jutro nakon štoperice i ispalo pozitivno. Propao cijeli postupak.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje za cure koje su bile na punkciji j.s sad ovih dana, jel trebate napraviti test na koronu 48h prije? Tu kod nas treba.
    Frendica radila dan prije punkcije, odnosno jutro nakon štoperice i ispalo pozitivno. Propao cijeli postupak.
    Bas sam postavila pitanje na temi Vuk V. Pa da sve ne ponavljam ovdje. Mislim sto im vrijedi negativan test 48 h prije punkcije kad na dan punkcije vec moze biti pozitivan a nosioc virusa si puno dana prije ako se ne varam da to i ne znas i nemas nikakve simptome i nazalost se test napravi prerano i negativan.
    Ne znam...mozda grijesim.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 29.10.2020. at 11:26

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Branca kakva je situacija danas?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Branca kakva je situacija danas?
    Sve je bilo dobro, dr. L je bio zadovoljan. Danas sam malo bila ufrkana jer me baš noću zna boliti da ne mogu spavati, pa onda se pojavljuje i krv tu i tamo. Znam da je malo krvi normalno, ali mi je jutros bilo malo više pa sam se prepala. Sve je to ipak ok na kraju, folikuli lijepo napreduju. Estradiol je dobar, 1357 nečeg.... Markeri ok... Nisam morala platiti vađenje krvi. Stimulacija još danas i sutra. U nedjelju moram u 22 sata kod njih po štopericu, a punkcija je u utorak.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Dobila sam za piti i neke vitamine (c i kalcij), 2 puta dnevno do punkcije.... Valjda sam dobro shvatila. Takva je grozna gužva bila danas. Jeli koja od vas to isto pila?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dobila sam za piti i neke vitamine (c i kalcij), 2 puta dnevno do punkcije.... Valjda sam dobro shvatila. Takva je grozna gužva bila danas. Jeli koja od vas to isto pila?
    Ja sam to isto pila dva puta na dan. Bez brige, samo pij kak su ti i rekli. To je cini mi se da se bolje podnese punkcija odnosno anestezija. Javljaj svakako kako imas sto novo.i ja sam kod njih isla da mi daju stop.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 30.10.2020. at 17:13

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

U RH sam si uvijek davala štopericu sama u drob, a kako se ova daje intramuskularno moram kod njih. Bolje da oni to odrade jer je ipak to najbitnija injekcija. Manje stresno će mi biti u svakom slučaju...Moram priznati da mi je ovaj dugi protokol totalno drugačiji od svih do sad kratkih u Cita. Bole me jajnici puno više, glavobolje dosta često, kao da me stalno prehlada hvata, punkcija je kasnije.. Ništa čudno, kao hodajući hormon sam već skoro mjesec i po.... Hihi

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Cure koliki je normalni estradiol kad se prvi put vadi ?jos uvijek sam na decapeptyl inekcijama

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Iva83 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koliki je normalni estradiol kad se prvi put vadi ?jos uvijek sam na decapeptyl inekcijama
    Kad sam ja vadila estradiol, a bila sam na na Triptofemu (isto kao i tvoje injekcije) bio mi je 758 pmol/L i to je bilo previsoko, s tim da mi je bio 23.dan ciklusa. Prije toga sam pila kontracepcijske tablete i već sam onda trebala dobiti M budući je prošlo oko 5 dana od zadnje tablete. M nisam dobila tad nego tek 29.dan ciklusa. Ali me je zato dr. L poslao na obavezni uzv da isključimo cistu zbog koje estradiol zna biti velik. Ciste nije bilo i estradiol nisam više vadila jer je M došla i mogla sam krenut sa stimulacijom. Estradiol bi 2. ,3. dan ciklusa trebao biti ispod 50 pg/L.
    Posljednje uređivanje od branca_i : 30.10.2020. at 20:48

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Iva83 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi u kojoj si fazi ciklusa, on varira.
    U folikularnoj fazi su svi hormoni niži, tako i on nekako miruje.
    U ovulaciji je najviši, odnosno tik pred ovulaciju (tad se nama u IVFu i vadi). Razina ovisi o jajnim stanicama.
    Odmah nakon toga padne i ponovno raste do neke razine nekih 2-3 dana pred ovulaciju. To je ta luteinska faza.

Sa estradiolom se prati odgovor na stimulaciju i njegova vrijednost korelira sa brojem i velicinom folikula ali tesko je reci koja je optimalna. Po zreloj js je oko 200 pg/mL ili oko 700 pmol/L., ali postoje razne varijacije na temu. Osim toga, trebao bi se duplati svaka 2 dana.
    Znači 700 pmol/L (ili 200 pg/mL) bi bila jedna j.s.
    Makar ni ovo ne mora bit pravilo ali meni je uvijek nekako odgovaralo s estradiolom.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 30.10.2020. at 20:36

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

ispravak... 50 pg/mL

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Branca, jel to bilo nakon ovulacije, odnosno druga faza ciklusa. Znam da sam čitala tad tvoje postove i onda mi se činilo da ne vidim ništa previsoko u tvom estradiolu ali ne znam zašto nisam komentirala. Ne sjećam se.
    Po meni estradiol u drugoj fazi ciklusa, znači nakon ovulacije i prije menstruacije 758 pmol/L je ok nalaz.
    E sad, samo pazi, gore si pisala pmol/L a dolje pg/mL.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Njegov konverzirajući faktor je 3.671
    50 pg/mL = 183.55 pmol/L
    758 pmol/L = 206 pg/mL

Da si imala 758 pg/mL to bi bilo visoko.

Pazite na mjerne jedinice.

Referentne vrijednosti
    Žene:
    folikularna faza: 77- 921 pmol/L
    ovulacijska faza: 139 – 2382 pmol/L
    luteinska faza: 77 – 1145 pmol/L
    postmenopauza: 37 – 103 pmol/L

Ovo referentne vrijednosti nisu iste u svakom laboratoriju, ovisi o metodi, odnosno aparatu na kojem se radi. Slično, ali ne isto.
    Zato se kaže da praćenje neke imunokemijske pretrage treba uvijek pratiti u istom laboratoriju, upravo iz tog razloga jer proizvođač sa svojim aparatom i metodom određuje referentne vrijednosti.
    Zato na nalazu uvijek piše metoda (CLIA, CMIA, ECLIA...)

Isto tako referentne vrijednosti nisu standardizirane. Npr. estradiol mogu izdavati ili pmol/L ili pg/mL

Da me krivo ne shvatite, govorim o imunokemijskim pretragama (hormoni, tumorski markeri, vitamini....)
    Biokemijske pretrage su strogo standardizirane u državi i svugdje je isto (željezo, jetrene, GUK....itd...)

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Visok je bio estradiol kod branca i dr. L je rekao. Mozda se i iznenadio jer je pila kontracepciju i bockala se triptofemom koji dodatno umiruje jajnike tako da nema prve i druge faze ciklusa i nema ovulacije.

Ne znam za ovo da estradiol bude visi pred m.cini mi se da i dr joj to nije spomenuo a trebao bi ako je tako.

Ovo gore je samo navela primjer da treba biti ispod 50 pg/ml. Branca je vadila u pmol.

Ja sam isto morala kontrolirati prije postupka i progesteron cak koji treba biti ispod 2 nmol/l.
    A estradiol mi je bio 134 pmol/l ili 35,5 pg/ml.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Oni su svi mirni na početku ciklusa i onda pred ovulaciju krene prvo estradiol, pa LH (zato se rade one LH trakice da se vidi hoće li bit ovulacije) i FSH, tu dosegnu svoj najveći rast. Nakon ovulacije svi naglo padnu. I krenu rast progesteron i ponovno estradiol ali ne u toj količini.
    Pred mengu naglo padnu i kreće menstruacija.
    Išla sam tom logikom jer čim je dobila mengu, mora da su hormoni tako i radili. Zato mi onaj estradiol nije bio tako strašan. Možda se varam, pogotovo ako kažeš da taj lijek umiruje jajnike.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 30.10.2020. at 23:48

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Upravo kako kaže LaraLana, vadila sam po mol/L i on je bio unutar referentnih vrijednosti prema danu ciklusa, ali previsoko s obzirom na kontracepcijske tablete i Triptofem. Trebala sam već onda dobiti M. No kako je moj ciklus svoja priča i odradio je svoje kao da nisam bila na ničemu, M je došla kao da sam bila u prirodnom ciklusu. Prema tome izgleda da je zato bio toliki estradiol.
    Gledala sam svoje ranije nalaze, jer već neko vrijeme pratim progesteron i estradiol 21.dan ciklusa (zbog čestih polipa na maternici, a po novom i tumora hipofize) i estradiol mi je uvijek tada oko 700 mol/L. Pretpostavljam da mi poslije padne s M.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kako taj tumor utječe na tebe i hormone?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I kako taj tumor utječe na tebe i hormone?
    Srećom ne dira mi u ovulaciju, a to je jedan od najčešćih problema. Hormoni su svi dobri, osim prolaktina koji je povećan, ali ne drastično. Za njega pijem bromergon pa je i on ok. Prolaktin mi je oduvijek bio blago povećan, još od 2013. i prve histeroskopije polipa. Ali kako mi nije bila upitna ovulacija niti jedan dr nije radio drame. Tek kad mi je uveden bromergon jer je malo skočio morala sam obaviti detaljne petrage i MR, onako reda radi. No onda su otkrili taj mikroadenom (srećom benigan), koji je naravno kako to kod mene oduvijek biva, povezan sa dva malo "opasnija" hormona, hormonom rasta i igf1. Kod mene je povećan taj igf1 i to nije dobro. Uglavnom sam morala prekinuti sve pripreme za ivf tada i hitno na detaljnije pretrage i preglede u Zg. Isprepadali smo se pošteno. Za sad je sve pod kontrolom, mogu u ivf, ali ovo drugo moram kontrolirat. Tumor je malen. Skloni su rasti, i kad pređe 1 cm morat cu najvjerojatnije na operaciju i posli zračenje jer je to jedino liječenje. A inače, uzrokuje akromegaliju, ful rijetku bolest. U svakom slučaju, nekako ne mislim sad o tome, nadam se maloj srećici, pa ćemo onda i to drugo valjda riješit. Bitno da mi dr iz Zg - a daje zeleno svjetlo za postupak. Kad se razvije teži oblik onda je i sam postupak ivf kompliciran, mora te tim doktora pratit, ne smiješ neke stimulacije koristiti, svašta nešto... Mozda budem sretnica pa mi tumor bude duuugo malen da ga ne moram dirati još. Ako ostanem trudna moram prestat sa bromergonom i obavezno kontrolirat štitnjaču jer valjda onda nju može poremetit...Ma nema te sile koja će me zaustaviti u naumu za bebu!

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Joj tek sad vidim koliki mi je post.... Sorry što sam upilala....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •