Stranica 52 od 122 PrviPrvi ... 242505152535462102 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Sad se i ja pitam dal bi imala mozda pravo preko Hzzo samo s niskim amh? Mislim da mi bar plate postupak... materijal sam vec platila... jel netko ima iskustva? I tko je taj mpo doktor koji moze potpisati zahtjev? Jel ima neki priv ili su bas preko soc?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mia38 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad se i ja pitam dal bi imala mozda pravo preko Hzzo samo s niskim amh? Mislim da mi bar plate postupak... materijal sam vec platila... jel netko ima iskustva? I tko je taj mpo doktor koji moze potpisati zahtjev? Jel ima neki priv ili su bas preko soc?
    Mia, na žalost, HZZO ti neće odobrit. Tvoj niski amh nije dijagnoza, normalno je stanje za tvoje godine. Nemoj gubit energiju i živce na HZZO. Već si krenula i sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Mia38, mora biti mpo dr. preko soc., nažalost.... I mi smo se namučili dok nismo našli tko će nam ispuniti jer nam dr. P. iz Cita nije mogao...i mora biti mpo dr. iz ustanove koja obavlja mpo postupke koje tražimo da nam odobre u inozemstvu.
    Posljednje uređivanje od branca_i : 11.11.2020. at 14:00

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Mia38, mora biti mpo dr. preko soc., nažalost.... I mi smo se namučili dok nismo našli tko će nam ispuniti jer nam dr. P. iz Cita nije mogao...i mora biti mpo dr. iz ustanove koja obavlja mpo postupke koje tražimo da nam odobre u inozemstvu.
    Ah... zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano.... znaci Petrova ili ima jos negdje? A jel moram od mog soc gin dobit uputnicu da dodjem do mpo dokt? Please ako netko moze vise info kak doc do mpo dokt

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

LF2, hvala. Baš MPO mi je rekla da nisam kandidat i da mi komisija neće odobrit, kod nje sam bila u zadnja dva postupka preko HZZO i oni su mi i rekli da su stanice preloše. Privatno mi, naravno, nitko nikad takvo nešto nije ni rekao. A eto sad odjednom je FSH problem jer nije preko 25, a kad sam dosla sa ovim od 16 nitko me nije htio primit u postupak osim privatnika, a da ne pijem sve što pijem od dodataka bio bi on sigurno i preko 25. Između vađenja bi obično bila na Femostonu, Yazu, Estrofemu i uvijek je i FSH i LH bio iznad 12. Možda da ih izvadim jedan dan ovako, kad nisam ni na čemu da imam za priložit uz zahtjev?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno Re: zahtjev

zahtjev
    Bok
    da ne piše javno, šaljem ovako. Prema zahtjevu HZZO- Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo 4/12/2017 (moj zaručnik je sjajan, a ja sam problem):
    1. podaci - dr ispunjava tvoje osobne podatke
    2. dijagnoza - "ženska neplodnost"
    3. podaci o tijeku - ovisi o tvojim nalazima, ali meni piše "niska rezerva što upućuje na prijevremenu menopauzu (perimenopauza). Indicirano lijećenje u inozemstvu"
    4. Razlozi - "zbog niske rezerve, trudnoću je moguće ostvariti uz doniranu jajnu stanicu"
    5. vrsta- "za donaciju oocita u inozemstvu. Postupak medicinski pomognute oplodnje (IVF/ET uz donaciju oocita). Postupak će se obavljati u 2 odlaska (1. odlazak na konzultacije i pregled oba partnera, a 2. odlazak IVF/ET uz donaciju oocita)"
    6. prijedlog - meni je "Acibaden Sistina, Skopje, Makedonija"
    7. očekivano - "1. odlazak - 1 dan; 2. odlazak 3 dana"
    8. prijedlog prijevoza - ja stavila avion, ali oni plaćaju odnosno vraćaju lovu samo za samo najjeftiniji - bus ("javni prijevoz")
    9. potreba pratnje - "da; 1. i 2. odlazak; član obitelji"
    10. potreba smještaja za dijete- "ne" (smještaj općenito plaćate sami)
    11. napomena - "predložen postupak je po prijedlogu Referentnog centra Ministarstva zdravstva za humanu reprodukciju" ( nakon što ti liječnik u Petrovoj ispuni sve i potpiše i požigira, zahtjev ide na njihovu Komisiju da još oni daju svoj amen - meni je 3 droktora potpisalo; jedno vrijeme čekaš)
    12. izjava- pazi: potpisujete se oboje (ti i muž/partner)

Pazi da su žigovi i potpisi na tom zahjevu. Kada ti je gotovo, ideš u HZZO u Magaretska 3 (blizu Trga)- super su gospođe. Napomena - nadam se da si se već javila u Makedoniju jer ti oni mailom moraju poslati dopis da te primaju na liječenje. Taj dopis i zahtjev predaješ HZZO-u (zajedno s ostalim kopijama nalaza). Nakon što ti odobre, vode te u HZZO Dalmatinska (kod Frankopanske). Pravnica je tamo super . Kad dobiješ njihovo Rješenje (glasi na muža/partnera i tebe), javljaš se opet u Petrovu za daljni postupak.
    Nadam se da nisam nešto zaboravila i da sam ti pomogla. Ja sam prvi netočan zahtjev predala krajem kolovoza, a tek sada idem u Makedoniju na postupak, tako da se oboružaj strpljenjem i pomalo, bez živciranja Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Mia38, treba ti uputnica, barem je meni trebala. Došla sam na konzultacije u dogovoren termin, obavila detaljan razgovor i pokazala hrpetinu naših nalaza. Dobila sam na kraju nalaz sa ispunjenim zahtjevom. Mi smo išli u Petrovu, ali vjerujem da možeš i u neku drugu bolnicu u Zg (sv. Duh, VV...). Do tog mpo dr. smo došli jedva na preporuku jednog dr. iz naše bolnice. Većina cura se prethodno već liječila kod tih mpo dr. pa su im i oni popunjavali zahtjev. Mozda bi ti mogao lakše popuniti zahtjev neki od privatnih mpo dr. koji rade i dio preko soc.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Mia38, treba ti uputnica, barem je meni trebala. Došla sam na konzultacije u dogovoren termin, obavila detaljan razgovor i pokazala hrpetinu naših nalaza. Dobila sam na kraju nalaz sa ispunjenim zahtjevom. Mi smo išli u Petrovu, ali vjerujem da možeš i u neku drugu bolnicu u Zg (sv. Duh, VV...). Do tog mpo dr. smo došli jedva na preporuku jednog dr. iz naše bolnice. Većina cura se prethodno već liječila kod tih mpo dr. pa su im i oni popunjavali zahtjev. Mozda bi ti mogao lakše popuniti zahtjev neki od privatnih mpo dr. koji rade i dio preko soc.
    Thnx Branca.... ako netko zna nekoga od priv koji mogu potpisati zahtjev please neka napise....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bozna, ja sam zahtjev nosila u Kbc Split. Mislim da je bila dr.Marušić. moram tocno provjeriti pa ti napišem. Jer treba biti mpo subspecijalista. Kod te dr sam jako dugo cekala termin. Provjerim veceras u papirima pa ti javim.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    Bozna, ja sam zahtjev nosila u Kbc Split. Mislim da je bila dr.Marušić. moram tocno provjeriti pa ti napišem. Jer treba biti mpo subspecijalista. Kod te dr sam jako dugo cekala termin. Provjerim veceras u papirima pa ti javim.
    E i ja ću kod nje. Danas sam i dobila pa se mislim da i hormone ponovim, i to možda ovaj put čak treći dan da imam jedan noviji nalaz koji nije uljepšan nekom terapijom

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mia38, za Zg mislim da moze Škvorc i Vrčić, neka me cure isprave ako griješim.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ne znam da mogu biti privatnicima, čak i ako dio postupkaka odrađuju PREKO HZZO-a. To se treba raspitati. Mislim da u Zg rade u IVF (oni s Pragom surađuju), Škvorc ali provjerite hoće li vam priznati njihov potpis jer na zahtjev ide i onaj okrugli pečat ustanove (bolnice), a priv to nemaju. Prof Vrčić je u toj komisiji pa možda probati doći do njega. Uzeti uputnicu za Mpo konzultacije i naručiti se u bolnicu. U Petrovoj ima dosta mpo doktora pa vidjeti kod koga si najbrže.
    I da, definitivno bolje napraviti nalaz bez terapije da rezultati budu "gori" zbog odobrenja. Ako odobre i odlučiš ići van RH onda ti tvoja mpo koja te sad vodi više neće ni trebati.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 11.11.2020. at 14:34

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bozna, znaci oni u St ti ispune zshtjev. Procitala si već tu na forumu kako ispravno da ti popuni....pisala sam o tome. I ti sama sve papire šalješ onda u Zg na odobrenje.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Medo2711, spremila sam si tvoj post sa 22 strane sa uputama, ali evo ni ovo nisam znala, da mi oni trebau poslat dopis da me primaju. Ne znam šta bi bez Vas. Toliko sam se pogubila u svemu. Gledala sam i za druge zemlje, ali ispada da je ovo najjednostavnije.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Odlicno,ako se odlucis za makedoniju.Onda se javi emailom da ti posalju da te uzimaju i racun.Ni ja nisam cula da su nekog odbili tako da samo naprijed.Ako ces bas trebati mpo dr.Jednostavno dodi u zg...hahah Dr.Vrcic ispunjava papire i nisam cula da je nekog odbio.Ja sam kod druge dr.,ona meni nije radila isto nekih problema.Samo je bila iznenadenja da sam se odlucila za to.I odmah rekla da ce mi ispuniti papire.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Nazalost dr.Vrcic vise nije u komisiji.Novost od ove godine,sad imaju svoje dr.kojima ide papiri na komisiju.Ja sam u Petrovoj ispunjavala,meni je isto dr rekla da mozda mi nece odobriti na hzzo pa jesu.Pokusajte ispuniti i sve nalaze posljite sa tim.Bas sve,osobne,spermogram,vjencani list,zdrastvene sve nalaze moguce sta imate i sve neka bude novo i svijeze.Ako nesto fali,zovu vas da saljete.Posto niste iz zg bolje sve zivo posaljite na nemorate ponovno.Vi jeste kandidat po neuspjesnim postupcima i netreba fsh biti 25 nije istina.Ja imala 15,12,19 pa me uzeli.Samo sta je meni 0.6 amh.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Najbitnije ti je mpo doktora nać koji će ti napisati zahtjev i razlog.
    Oni će ti to odobriti, nisam baš čula slučajeve da odbijaju pogotovo ako te mpo šalje.
    Ne znam dal' su cure čule da su nekog odbili. Probaj, u svakom slučaju nemaš što izgubiti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bozna, kako ti je Medo već napisala, u Makedoniju trebas poslati mail da se spremaš u postupak donacije preko našeg hzzoa i da ti posalju predracun i na drugom papiru napišu da te primaju u postupak. Meni su trazli nalaze....poslala sam im od amh i muzev spermiogram. Uglsvnom to sve od njih sam.dobila za par sati ili najkasnje sutradan.

Znači, to šta dobiješ od njih šaljes za Zg skupa sa onim zahtjevom šta ce ti ga u Splitu popunit i skupa sa svim nalazima šta imaš.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Inesz, rekla je da donesem da će ona potpisat, ali da mi komisija neće odobrit jer dobijem uvijek po 5 stanica, 2 embrija i da bi ona još pokušala s mojim stanicama, a da na donaciju uvijek možemo. Ali ja sam više umorna i fizički i psihički i financijski od postupaka i od hrpe dodataka za kvalitetu stanica. A i dala sam sve od sebe, da se šta imalo desit sa mojim stanicama desilo bi se.
    Na koji e-mail ih tražite račun i potvrdu da nas primaju u postupak i šta im od naših podataka treba poslat? Na mail od Bobana ili od doktora?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na mail od Bistre. Ona je za to zadužena. Nemam ga sad tu. Cure ce ti već poslati.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Bozna prvotno napisa Vidi poruku
    Inesz, rekla je da donesem da će ona potpisat, ali da mi komisija neće odobrit jer dobijem uvijek po 5 stanica, 2 embrija i da bi ona još pokušala s mojim stanicama, a da na donaciju uvijek možemo. Ali ja sam više umorna i fizički i psihički i financijski od postupaka i od hrpe dodataka za kvalitetu stanica. A i dala sam sve od sebe, da se šta imalo desit sa mojim stanicama desilo bi se.
    Na koji e-mail ih tražite račun i potvrdu da nas primaju u postupak i šta im od naših podataka treba poslat? Na mail od Bobana ili od doktora?
    Nek ona samo napiše i potpiše zahtjev.
    Nije ona u komisiji da zna što će HZZO odobriti a što neće, nit je imala identičan slučaj tvom pa eto, nekom nisu odobrili.
    I to što Vedre kaže, javi se prvo i ovima u MK da ti potvrde da će te primiti.
    Sretnooooo!!!!
    Na mail od Bistre sam ja tražila račun.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bozna, ja sam za termin kod dr. Marušić u kbc Split čekala baš dugo. Ne mogu se sada sjetiti ali mislim 3tj. Kakvo je sada stanje ne znam. Nakon toga odobrenje iz Zg zna se cekati i do 45 dana. Sve ovisi kakva im je gužva. Pa kada dobiješ odobrenje idete u Mk na dogovor i odabir donora i materijal se ceka 2-3mj.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako da mi se sve razvuklo na dobrih 6mj. Eto, čisto da imaš i taj info.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Iva kakva je situacija?
    Hej LaraLana,pratila sam vas ,al glava je bila puna svega pa vas nisam htjela opterecivati,danas sam imala punkciju i izvadjeno je 13j.stanica,sutra cemo znati za dalje,koliko je oplodjenjo i kada ce biti transfer

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Iva83 prvotno napisa Vidi poruku
    Hej LaraLana,pratila sam vas ,al glava je bila puna svega pa vas nisam htjela opterecivati,danas sam imala punkciju i izvadjeno je 13j.stanica,sutra cemo znati za dalje,koliko je oplodjenjo i kada ce biti transfer
    Waauuuu Iva koja lijepa vijest....bravo

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Waauuuu Iva koja lijepa vijest....bravo
    Nadam se da ce biti i sutra lijepih vijesti

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Iva83, superrr, baš mi je drago! Držim fige za sutra!

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Jeste vi gledale ove kataloge donorki prije? koliko ih je zapravo slobodno kad dođete dole?

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj Bozna prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste vi gledale ove kataloge donorki prije? koliko ih je zapravo slobodno kad dođete dole?
    2017 sam bila kod Bobana "izabrati"donora, već tada su svi skoro bili zauzeti, izbor se sastojao od toga da kažem koju boju kose i očiju bi željela i to je bilo to. Boban je samo rekao evo ti je taj i isprintat sliku donora kad je bio beba na moj zahtjev.
    2018 sam birala donoricu i ista stvar se ponovila
    Nem tu izbora, samo se kažu želje oči, & kosa, krvna grupa i to je to.
    Danima i noćima sam pretraživala donore na stranicama cryosa i banke j. S., ali nažalost nije imalo nikakvog smisla.
    Iako bi klinika mogla poslati listu slobodnih donora pa da buduće majke malo prouče.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Citiraj Katesplit1 prvotno napisa Vidi poruku
    2017 sam bila kod Bobana "izabrati"donora, već tada su svi skoro bili zauzeti, izbor se sastojao od toga da kažem koju boju kose i očiju bi željela i to je bilo to. Boban je samo rekao evo ti je taj i isprintat sliku donora kad je bio beba na moj zahtjev.
    2018 sam birala donoricu i ista stvar se ponovila
    Nem tu izbora, samo se kažu želje oči, & kosa, krvna grupa i to je to.
    Danima i noćima sam pretraživala donore na stranicama cryosa i banke j. S., ali nažalost nije imalo nikakvog smisla.
    Iako bi klinika mogla poslati listu slobodnih donora pa da buduće majke malo prouče.
    kad stavim samo svoju krvnu grupu, otvori 4-5 donorica koje nemaju ni moju boju kose ni očiju, a kamoli kakvih drugih sličnosti. Kakav će tek izbor bit kod njih jer i ja i muž imamo istu boju kose i očiju pa nemam baš velik izbor

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Iva83, superrr, baš mi je drago! Držim fige za sutra!
    Branca kako si ti,kako se osjecas?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Branca kako si ti,kako se osjecas?
    Zadnja dva dana sam baš bila pozitivna, drzao me neki dobar feeling.... I onda prije par sati krenula moja menstrualna migrena... Sad sam totalno down i već znam što mi slijedi. M trebam dobiti u utorak, srijedu... Ovako mi bude svaki ciklus i svaki put u neuspjelom postupku.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Cestitam,drzim fige da se sve lijepo oplode...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iva83, super vijesti. Bravo.Vibramo za sutra

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Hvaaala cure

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Medo ti si pisala da dr. Vrcic vise nije u komisiji, jel znas jos nesto mozda u vezi toga? Tko je sad umjesto njega? Jel dr. Strelec poceo raditi?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ja sam dobila na odabir, kojih 5,6 donora pa da izaberem.

branca, bit će sve ok. Prognozirale da ti prekidaš niz. nema menge na vidiku.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Zadnja dva dana sam baš bila pozitivna, drzao me neki dobar feeling.... I onda prije par sati krenula moja menstrualna migrena... Sad sam totalno down i već znam što mi slijedi. M trebam dobiti u utorak, srijedu... Ovako mi bude svaki ciklus i svaki put u neuspjelom postupku.
    Drzim fige da ovaj put stvarno bude drugacije i da se krene sa pozitivnim nizom..bit ce tako vidjet ces

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj Libra prvotno napisa Vidi poruku
    Medo ti si pisala da dr. Vrcic vise nije u komisiji, jel znas jos nesto mozda u vezi toga? Tko je sad umjesto njega? Jel dr. Strelec poceo raditi?
    Samo znam da vise nije on,jer bi odmah dobila dva potpisa da je bio.Nego ti hzzo u dalmatinskoj imaju svoje dr.koje daju odobrenje.Jer sam ja predavala u 8 mj,pa mi rekla pravnica da dr ide na go.Mislim da je,on je imao coronu kako sam cula.Pa su zbog njega bili u samoizolaciji pol Petrove na humanoj.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Nadamo se pozitivno.Nekad su simtomi slicni sa trudnickim...

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Cure tranfer je u utorak teek,javili su da ima 7oplodjenih

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Super, 7 je pravi broj!! Kao moj, baš mi je drago! Sad se probaj opustiti što više i uzivaj...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Iva idu na blastociste koje obicno budu 5-ti dan od transfera. Punkcija je nulti dan.
    5-ti dan mogu biti i morule pa ih svakako pitaj detalje. Koji oblik oplodnje su radili icsi ili klasicni ivf? Predpostavljam da je klasicni ivf jer ste uzeli sjeme donora koje je odlicno pa se onda u vecini slucajeva radi klasican ivf, tj. da spermij sam pronadje js.
    Mozda nisu sve js bile zrele. Ako ostane ovako to je dobar broj i rezultat. Sretno i javi nam svakako.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Super,znaci tebi vracaju 5 dana stare.Mozda znas zasto?

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Nisu mi nista rekli zasto..klasican ivf se radi,nadam se da ce ostati ovoliki broj..pitala sam kad bi bilo sto za "sacuvati" dali je prva g besplatna,meni su rekli da se placa,al jos cemo vidjeti kad za to dodje vrijeme,hvaala cure javit cu vam svakako❤

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nisu mi nista rekli zasto..klasican ivf se radi,nadam se da ce ostati ovoliki broj..pitala sam kad bi bilo sto za "sacuvati" dali je prva g besplatna,meni su rekli da se placa,al jos cemo vidjeti kad za to dodje vrijeme,hvaala cure javit cu vam svakako❤
    Iva mislim da takve stvari ne razgovaraju preko telefona, to ces s biologom na licu mjesta.
    Oni ce vjerojatno savjetovati dal jednu ili dvije blastice vratiti s obzirom da je uopce prvi postupak..godina ne znam koliko imas al ce i to uzeti u obzir jer se blastica moze podijeliti pa biti viseplodna trudnoca.
    Sve treba uzeti u obzir.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Iva, odlično.
    Znači tebi isto idu na blastociste ko i meni

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Iva, odlično.
    Znači tebi isto idu na blastociste ko i meni
    Da

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Iva mislim da takve stvari ne razgovaraju preko telefona, to ces s biologom na licu mjesta.
    Oni ce vjerojatno savjetovati dal jednu ili dvije blastice vratiti s obzirom da je uopce prvi postupak..godina ne znam koliko imas al ce i to uzeti u obzir jer se blastica moze podijeliti pa biti viseplodna trudnoca.
    Sve treba uzeti u obzir.
    imam 37g ,da i to sto kazes,najbolje vidjet snjim na licu mjesta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •