Domaćica,
Jesi na FET išla u prirodnom ciklusu, sa štopericom ili Estrofemom?
Domaćica,
Jesi na FET išla u prirodnom ciklusu, sa štopericom ili Estrofemom?
Zna li netko mozda kako se moze platit tamo u ljekarni? Mislim osim cash koje kartice primaju?
Ja sve plaćam karticom tekućeg računa koja je sad Visa, prije bila maestro..
Mi smo placali Visom, kreditnom karticom - bivsi American.
Sve kartice primaju svugdje,tako da ne brinete..u Srbiji isto tako sve kartice..
Ako netko želi prokomentirati odgovor HZZO-a..
Poštovana,
... liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:
– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),
– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u
prirodnome ciklusu.
Tako kako piše. HZZO pokriva:
4 inseminacije
4 IVF stimulirana postupka
2 IVF bez stimulacije
Jesam, jos jutros ranije, ali mi dr. L do sad nije nista odgovorio. Mislim da cu ovaj put morati odustati. Na 8.dan ciklusa endometrij 8.4mm, i vodeci folikul 17mm. Trebao bi brzo puknuti jer inace imam ranije ovulacije. Jedini avion mi je 29.og, a to bi moglo biti prekasno za transfer. Znala sam da bi moglo sve biti brzo, ali opet ovako brzo ne. Bezveze.... Cudno mi je i što dr ne odgovara...probala sam mu poslati mail i sa drugog svog maila, ali opet nista....
Dr. se javio...sutra opet uzv i izvaditi estradiol i lh....
Joj Branca draga, baš se stalno komplicira kod tebe...
Držim palčeve, a ti probaj samo opušteno. Možda se do idućeg ciklusa nešto i promijeni.
Ne znam vise sto bi rekla.....i tako vec 4 godine....i dok smo bili u postupcima u RH stalno nesto...pokvareno auto nasred autoceste prije zakazane Micro Tese, pa onaj pozar u Splitu, pa snijeg u Dalmaciji, skoro svaki odlazak u Zg otkazan zbog buseva jer ne voze zbog bure, sad ova korona kao vrhunac...valjda bi mogli knjigu prepreka napisati....Kolegica me prozvala Pegulom....
Da, baš nekako ispada da imaš peh. Ali s druge strane vrijedna si divljenja s obzirom na volju i snagu. Ali kako se kaže, poslije kiše uvijek dođe sunce a to sunce ti od ❤želim.
Hvala draga moja, ove riječi znace stvarno puno jer baš zadnje vrijeme mi prolazi svasta kroz glavu...Tesko je svima koji se muce u ovim mpo vodama, a posebno nama koje moramo po svoju sreću izvan RH.
Nadam se da ti dani do bete prolaze ok, i sa sto manje stresa. Kad si mislila vadit krv, ili radit koji test?
Branca, ja tek odradila drugi postupak pa pomalo pucam, ne mogu ni zamisliti kako je tebi...zato ti se divim. Nedavno na nekom forumu pročitala kako je neka żena imala 14 neuspjelih pokušaja..15x uspjela. Skoro sam u nesvjest pala od pomisli..ali kapa do poda.
Meni prolaze dani, ne znam kad ću vaditi betu, test neću doma raditi. Danas 9dnt, baš imam grčeve kao da ću dobiti m...ovaj put sam otvorila bolovanje pa sam doma, odmaram i nema stresa.
U utorak planiram tek krenuti na posao.
Osjećam se skroz ok, osim tih grčeva...
Pozdrav cure.
Ne znam ni što reći na vaše dugotrajne borbe.. nekako mi se sve riječi čine prazne. Jedino što mogu reći je da se vidi da ste jake lavice, jer za proživljavati sve ovo ispočetka stvarno treba biti jak.
Mene to tek čeka i nadam se da ću imati snage bar upola kao vi.
Imam pitanje... Mene iz mog doma zdravlja po difoltu šalju u ST na pretrage. Ako bi htjela na pregled, konzultacije u ZG kako to ide? Naglasim svom dr.da mi uputnicu piše na ZG? Il uopće ne navodi koja bolnica?
DalmaIB mislim da ti Branca najlakše može odgovoriti na to pitanje, ali mislim da možeš ići gdje želiš, jer mi ovdje možemo birat same gdje se naručujemo, tako sam ja išla i u Petrovu i na Sv.Duh i nitko me nije pitao zašto. Mislim da više ne postoji ograničenje, možeš ići gdje god želiš u RH. Tako sam.ja recimo pretrage za štitnjaču radila u Bjelovaru jer se tamo u bolnici najmanje čekalo.
Draga domacica drzim fige i odmaraj.To moze biti dobar znak grcevi.
Branca zao mi je sto te opet zeza sve to,ali najbolje ici smiren i da je sve kako treba dolje.Nazalost je tako.Za pravi trenutak moramo cekati.![]()
DalmalB, tocno kako cure pisu, mozes u koju god bolnicu hoces, moraju te primit i imaš pravo birati. Ja sam samo jednom bila u Petrovoj, zbog popunjavanja zahtjeva i svi su mi ostavili dobar dojam. Iskreno, da moram u postupak u RH probala bi ipak s nekom od privatnih klinika koje imaju ugovore sa hzzo-om jer vidim po forumima da ih dosta cura hvali. Ali ti trebas isto samo obradu i zahtjev pa, kako kaze Medo najbolje mozda Petrova jer su upuceni i ne kompliciraju.
Joj Medo, tesko je čekat to pravo vrijeme za postupak kad ti godine idu, kad se boris svakih par mjeseci s kontrolama tumora i stalnim strahovima jesu li se polipi vratili....ali da, definitivno treba strpljenja i mira, na silu nista ne ide...a da mi dođe "grunut" na dane, dođe....itekako![]()
Domaćice, ti grcevi bi mogli biti dobar znak!![]()
Nadam se da ćeš nam otvoriti ovu godinu s pozitivnom betom... E da, i ja bjezim od tih kucnih testova, tu sam teska kukavica...
A znam sve,i meni odu 4 god u vjetar samo tako.Stalno nesto,sad moram cekat bar do 3 4 mj za postupak da se sve vrati na mjesto.I kako moja dr.mpo kaze da ne forsiram i da ode po tih dva kvalitetnih u kvalitetno vrijeme.Taman kad napravim nalaze,kad mi dode menga,kad dobim papire od hzzo taman ce biti tako..Kad skupim sve nalaze pa posaljem u mk da cujem sta kazu i dal treba jos sta.
Medo, zbog onog sto si prosla definitivno moras pricekati da ti tijelo dođe na svoje i da budes ful spremna za svoje mrvice. Ne sumnjam da ce ti slijedeći put biti dobitan. Ti si pozitiva, a to je itekako bitno. Ja bi sama trebala na tome poraditi...
Sve je to veliki stres i teško je ostati pozitivan jer godine lete a samim time i smanjuju šanse za uspjeh. Teško je svakoj od nas, ali bez obzira na ishod nikad neću pożaliti nijednog koraka koji sam napravila za taj cilj. A opet, mene moja negativna beta nije toliko pogodila kao ono što je prošla Medo ili Rikku... Treba moći dignut glavu i nastavit opet!
Hvala cure,vi necete doci do toga.Uvijek postoji onaj zasto zato..tako bilo i kod mene.Bilo tu uspona i padova u glavi,suza i svega.Ali rekla i digla glavu idemo dalje i u novu godinu pozitivno i spremno.Sam ceka ta sreca negdje,nekom prije neko kasnije.Ali sve cemo mi biti trudne sa jednim ili vise.hahaha...pozitivna nama treba i nikakav stres.I nesmijemo si sa nicim raditi stres...
Domacica drzim fige![]()
Hvala cure na odgovorima.
Pitala sam ovo jer sam primjetila da mi uvijek na uputnici piše kbc Split, dakle ne baš Firule ili Križine, ali piše KBC Split.
Mislila sam u Petrovu, neko od vas mi je spominjao dr.Vrčića, pa bih eto kod njega probala da vidim što će mi čovjek reći.
Hvala vam puno još jednom.
Javim se kad budem imala šta za prijavit. Inače ne pišem puno da ne natrpavam forum bzvze ali pratim vas redovno.
Sretno svima.
Domacica drzim fige da nam ti otvoris ovu godinu sa pozitivnim rezultatima❤
Bok cure. Nisam se dugo javila jer mi se sve nesto zaredalo.. Prvo ona korona koja mi je unistila postupak na koji sam se vec pocela pripremati pa onda potresi. Sad sam odlucila ici, po mojoj procjeni oko 10.2. Cekam mengu pa cu znati. Nisam bas sretna da idem sama, al prezivjeti cu. Samo da se sve sredi. Javim se
Kaja1976, dobro došla na forum.
Jasno je da se privatno ne čeka na liječnički pregled, ali svaki put kad idemo privatno kao osiguranici HZZO-a plaćamo dvaput. Prvi put iz doprinosa na plaću, drugi put iz džepa.
Mislim da Dalma nastoji izbjeći plaćanje privatnih usluga u zdravstvu, ako može.
Dalma, znaš da imamo temu Potpomognuta u Petrovoj, pa pitaj žene kod kojeg liječnika se manje čeka na konzultacije.
Evo da odmah javim, danas napravila betu, 10dnt i negativan je opet. Dr.L kaze da prekinem terapiju. I eto nas opet na početku. Idemo po treću sreću!
Spremamo se otpočetka skupa, pa bi već bio red da popijemo to Skopsko❤
Domaćice, zao mi je fulllll!!!Bas sam se nadala da ces nas razveseliti betom...
Ja obavila 2.uzv i transfer definitvno treba biti u petak, tako da mi sve otpada....bas sam razočarana...
Mislila sam se ici mozda busom, ali sam ipak odustala. U ovo vrime korone i zimskih uvjeta bas mi se ne da dodatno stresirati i putovati cca 20 sati. Nadam se da ce CA imati normalne letove u 2.mj., i da ce se konacno sve poklopiti...
A cure, za Skopsko pridruzujem se ako me primate...![]()
Naravno uvijek za pivo i zivjeli da nam se ciklusi poklope..hahaha.
Zao mi je branca,uvijek neke komplikacije sa tim prijevozom..i tim nasim uzv i folikulama..![]()
Branca naravno da te primamo, dapače mislim da nam je nužno potrebno jedno (čitaj nekoliko) pivo za živce jer ovo je već ludnica. Zašto ne uspjeva? Znate, ne znam da li se kome dogodilo ali meni se počelo pojavljivati crvenilo i svrbež na mjestu pikanja prolutexa, alergija.. Moram to naglasiti dr.L slijedeći put..
Stvarno ludnica, dobro si napisala Domaćice! Krecem krizat dane na kalendaru do novog ciklusa...nije to ni tako daleko...tjesim sehehe u ovih 4 sata ujutro!
Domaćice, citala sam da takva reakcija zna biti i od Clexane. Obavezno napomeni dr.L. drugi put.
Da, moram mu napomenuti... moram vidjeti s njim da li da možda napravim neke dodatne pretrage, jer po njima je sve super, odličan endometrij, odlična maternica, odlični embriji a beta negativna. U nečemu svakako problem postoji. u svakom slučaju ja sad čekam mengu i molim boga da ju preživim, prošla nakon negativne bete je bila noćna mora...
Domaćica, žao mi je. Baš sam.se nadala da ces nas razveseliti i prekinuti ovaj neg niz.
Domacica,bas mi je zao ☹️
Domaćica zao mi je
Branca pa bas se mora sve tako naopako dogoditi i s ranijom ovulacijom i tim letovima. Mislim i da je bolje sto nisi forsirala i išla busom!
Vedre kakva je situacija kod tebe?
Mia ti ideš uskoro? Jesi već krenula sa stimulacijom?
LaraLana nisam... slijedeći tjedan počinjem. Baš danas naručila Gonal i Cetrotide. 8 Gonala (od 300) i 4 Cetrotide 7400 kuna. Putujem 5-og ili 8-og, ovisno kad krene ciklus i stimulacija.
Inače, nisam baš uopće psihički spremna. Partner je odlučio da on ipak ne može samnom u ovu priču. To mi je teško palo i plačem stalno.
Odrađujem sve nekako onako usputno. Teški dani su ovo ali treba se nekako dalje kretati.
Hvala Branca i LaraLana...
Malo sam se tu istresla sa emotivnim problemima.. najgore je sto se volimo i lijepo nam je zajedno i stvarno mi je podrska u svemu pa i u ovome. Samo ne moze samnom u sve ovo.. onda moras birat između ljubavi i djece. Znam ja da cu biti dobro na kraju, samo treba doci do toga.
Moram priznat da nam je, kad smo krenuli pricati o donaciji, falilo ovako nesto gdje mozes citati iskustva drugih i savjete ono u fazi razmisljanja pa mozda admini da razmisle o novoj temi za parove koji se bore s donosenjem odluke.
Mia38, zao mi je kako je na kraju zavrsilo s partnerom. Samo glavu gore, nastavi svoju borbu. Sigurno ce ti se isplatiti!