Stranica 67 od 122 PrviPrvi ... 1757656667686977117 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Pozdrav,
    Danas sam dobila predracun i poslala ga u HZZO, rekli su mi da ce sutra biti na potpisu doktorice.
    Cekala sam dugo da mi posalju predeacun cca 10 dana, moram pohvaliti jednu jaako dragu curu koja mi je puno pomogla i cak i kontaktirala gđu Bistru da pozure sa slanjem predracuna, hvala joj puno..
    Sad kad dobijem odobrenje od HZZO-a nemam pojma sta dalje, saljem u kliniku?
    U meduvremenu mi je Mpo u Petrovoj dala da pijem 10 dana duphaston i da dodem 2 d.c na uzv.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj SSilvija prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    Danas sam dobila predracun i poslala ga u HZZO, rekli su mi da ce sutra biti na potpisu doktorice.
    Cekala sam dugo da mi posalju predeacun cca 10 dana, moram pohvaliti jednu jaako dragu curu koja mi je puno pomogla i cak i kontaktirala gđu Bistru da pozure sa slanjem predracuna, hvala joj puno..
    Sad kad dobijem odobrenje od HZZO-a nemam pojma sta dalje, saljem u kliniku?
    U meduvremenu mi je Mpo u Petrovoj dala da pijem 10 dana duphaston i da dodem 2 d.c na uzv.
    Rješenje HZZO-a ćete čekati cca 3 tjedna, HZZO ga šalje direktno njima u Makedoniju s jamstvenim pismom. Kad ga Vi dobijete dogovarate s njima termin Vašeg dolaska u Acibadem.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Hvala cure

Meni je Boban rekao da je dr. L na bolovanju, i da imam potvđen termin kod drugog doktora.
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 30.03.2021. at 10:55

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Silvija,
    jave oni njima, tj. pošalju jamčevno pismo da je odobreno. Njega ćeš i ti dobiti u rješenju.
    U Petrovoj su, barem mene, bili tražili rješenje, jamčevno pismo, kopije osobnih, izvadak iz matice vjenčani (ili od bilježnika o izvanbračno zajednici), mislim kopije osobnih, možda čak i nalaze-brisevi... To sam im donijela sve kopije. I moraš imati D1 uputnicu, čini mi se. Kad dobiješ rješenje javiš se Bobanu i s njim dogovaraš termin dolaska.
    Ako ti je frka i ako su ti rekli da je sutra na potpisu, probaj ih zamoliti da ubrzaju. Nazovi i pitaj, nemaš što izgubiti, ako ti je menga jako jako blizu. Za odlazak u Makedoniju ćeš isto morati imati sve nabrojano plus nalaze sve sa krvnom grupom, za hepatitisa, nalaze od prije ako imaš.. Ne mogu se sjetiti svega pa cure pomagajte. Nisam kući, a nemam papire uz sebe.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Hm, meni nisu rekli da za prvi dolazak trebam nalaze. Pitala Bobana, ali mi je rekao da će mi doktor reći što treba. Što ste vi na 1. dolasku već imale sve nalaze?
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 02.04.2021. at 00:46

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Alisa81 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, meni nisu rekli da za prvi dolazak trebam nalaze. Pitala Bobana, ali mi je rekao da će mi doktor reći što treba. Što ste vi na 1. dolasku već imale sve nalaze?
    Ja sam imala sve nalaze spremne, dr. L mi je odmah i odredio stimulaciju koju sam i onda uzela sa sobom. Probaj biti spremna s nalazima da ti se ne bi poslije kompliciralo oko nabave lijekova. Sjecam se da je neka frka bila da nam oni u Mk moraju dati stimulaciju, a ne ovi u RH. Ne znam kako je na kraju zavrsilo i kako uopce sada to funkcionira. Onda se cak od nekih trazilo da samo zbog lijekova jos jednom dođu u kliniku.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Moras imati sve zive nalaze,jer dr sve gleda.Krvna grupa,markeri,papu ne stariju od 1 god,sve hormone,brisevi,rodni list tebe i muza,ako mozes trombozu bilo bi super.Sve sta mozes izvaditi izvadi.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Za Bobana ne trebaju nalazi, nego ove stvari za papirolpgiji, ali najbolje je imati što više za dr. L jer ih možete s njim pregledati i popričati. Ja sam imala i više-manje smo onda tamo sve dogovorili. Naravno, detalje i stimulaciju rješavate kasnije ali smo popričali o nekim stvarima koje su me zanimale. To vam je dobro pogotovo ako imate još nekakve probleme sa strane pa da se sagleda cjelokupna slika.

Znaju li oni kad se vraća dr. L? Imate kakvih novih info? Do 8.4. ne sigurno kad idete drugima. Ako vam spomeni što, javite nam.
    Posljednje uređivanje od leptirica82 : 02.04.2021. at 12:27

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Cure, ja sam se vratila iz Makedonije sa embriotransfera doniranom jajanom stanicom. Sad čekam vađenje krvi. . .
    Kad sam bila 1. put na dogovoru i pravnim formalnostima imala sam i pregled kod dr. Lazarevskog ali nije on nešto detaljno gledao te internističke obrade. . .
    Eto, nova sam tu pa skupljam broj postova da mogu i ja biti uključena u temu koja nas sve povezuje.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Obzirom da sam skoro sve iščitala od početka nestala mi curka buduća koja je isto išla na donaciju jajne stanice, čini mi se, pa me zanima kako je na kraju to sve završilo.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Donoricu smo birali uz Bobana dosta nabrzaka, možda je i bolje tako.
    Cura nema moju niti muževu krvnu grupu. Birali smo više po ostalim fizičkim osobinama jer nam je pokazao njenu sliku ali jako na kratko....Jedva smo taj 1. put stigli na povratni let za Zagreb, oduljilo se nekako vremenski.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Inače imam preko 42 godine i sve sam sama platila s mužem jer naš HZZO ne pokriva takvima niti jednu lipu. Imala sam veliki problem i na jeeedvite jade dobila obično bolovanje.. Donora sperme nismo trebali.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

To sve skupa grozno puno košta ,ako bude trebalo pogledat ću točne cifre ali sve u svemu bez tih injekcija i ostalih lijekova, bez putovanja, smještaja i hrane tamo platili smo oko 50 000kn u grubo, možda malo manje donirane jajne stanice, 8 komada i sam transfer.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Kaja1976 prvotno napisa Vidi poruku
    To sve skupa grozno puno košta ,ako bude trebalo pogledat ću točne cifre ali sve u svemu bez tih injekcija i ostalih lijekova, bez putovanja, smještaja i hrane tamo platili smo oko 50 000kn u grubo, možda malo manje donirane jajne stanice, 8 komada i sam transfer.
    Kaja sretno i da bude pozitivan test/beta.
    Kad si imala transfer? Transfer je nulti dan!

Da sve je užasno skupo. Ja sam pisala sve koliko sam što platila i na kraju je to ispalo oko 8000 € s materijalom, lijekovi za stimulaciju, ivf postupak, odlazak dole i bila sam 14 dana davne 2014-te. Uz to sve sam hormone, papu i briseve isto radila privatno pa znači apsolutno je sve u ovoj cijeni.
    Sad koliko sam pročitala tu da je ivf 2200 € a ja kad sam išla bio je 1650 €.
    Iskreno malo me ljute s tim stalnim podizanjem cijena.

Meni je odmah prvi postupak uspio pa želim i tebi isto.
    Vratili su mi dvodnevne embrije i 10 dan od transfera sam imala jasno pozitivan test.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Meni su transferirana dva osmostanična embrija trodnevna i još nam je ostalo u kriopohrani 4 embrija.
    Godinu dana se ne plaća čuvanje, a onda dalje da, ne znam koliko.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Javit ću sve što saznam dole vezano uz povratak doktora.
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 02.04.2021. at 23:07

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Nisam nikada rađaal do sada. nadam se da bu mi ovaj 1. put odmah uspjelo. Bumo vidli. Javim sve

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nisam nikada rađaal do sada. nadam se da bu mi ovaj 1. put odmah uspjelo. Bumo vidli. Javim sve
    Sretno Kaja!
    Koliko godina je imala donorica?
    Imala si paket od 8 zamrznutih jajnih stanica i na koncu 6 3-dnevnih embrija?

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Sretno Kaja!
    Koliko godina je imala donorica?
    Imala si paket od 8 zamrznutih jajnih stanica i na koncu 6 3-dnevnih embrija?
    Da, imali smo 8 jajnih stanica od donatorice stare 28 godina, rađala već, ne sjećam se da li ima jedno ili dvoje djece.
    Oplodilo se 6 stanica, znači u kriopohrani nam ostala još 4 embriončića stara 3 dana, znači osmostanična.
    Eto. . .
    Idem vaditi betu za 5 dana, da mi bude punih 14 dana nakon transfera, isto sve plaćam sama.
    Pitam se da li ću uopće dobiti porodiljni kada bude vrijeme?
    Šalim se, ali baš nama starijima u Lijepoj našoj nisu skloni.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

A hebiga, idem u četvrtak tak da neću ništa stići vaditi. Imam papu, TSH I AMH. Uzimam donora i sve sama plaćam, valjda neće biti problema. Sad je gotovo. Malo je glupo što onda ne naglase, tj. ne kažu kod dogovora što sve treba. Da nisam na forumu, ne bih ništa znala, samo koliko novaca trebam i u koliko da dođem.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

A hebiga, idem u četvrtak tak da neću ništa stići vaditi. Imam papu, TSH I AMH. Uzimam donora i sve sama plaćam, valjda neće biti problema. Sad je gotovo. Malo je glupo što onda ne naglase, tj. ne kažu kod dogovora što sve treba. Da nisam na forumu, ne bih ništa znala, samo koliko novaca trebam i u koliko da dođem.
    Alisa, meni ništa nisu naglasili što od pretraga treba već me dr. Vrčić iz Petrove uputio.
    Mislim imala sam sve, ali velim ti, dr. Lazarevski kao da to nije pomno gledao. .. samo moju matku, kako oni vele za maternicu, hahaha.
    Uglavnom ,sve nekak ležerno. . .kod njih.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Boban inzistira na Viber pozivima, i to u vrijeme kad radim i slaba mi veza, tak da ne mogu normalno ni pitati kaj me sve zanima. Kao da je uvijek u nekoj gužvi i nabrzak sve.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Boban inzistira na Viber pozivima, i to u vrijeme kad radim i slaba mi veza, tak da ne mogu normalno ni pitati kaj me sve zanima. Kao da je uvijek u nekoj gužvi i nabrzak sve.
    Alisa već kad ideš o svom trošku zovi ga normalno na mob. Pa vjerujem da ti 20, 30 kn troška mob.poziva da ga pitaš što te zanima ne predstavlja problem :/
    Najbolje ga je možda zvati pred kraj radnog vremena oko 15.30 h jer su do tad završili i s punkijama i transferima!

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LaraLana, mora uspjeti od prve, ako ne onda svakako od ovih embriončića koji su na čuvanja kod njih.
    Nemam ja više vremena . . .predugo sam čekala.
    Sreća je kod mene da nikad nisam bila ni u kakvim postupcima i nisam ispaćena ginekološki, kao što čitam je velik broj ženica. . .
    Uglavnom sam happy, već sam si posložila da sam trudna.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Pri prijelasku granice nazad u Hrvatsku mi je dodijeljena mjera samoizolacije, makar sam preboljela koronu i ja i muž u 11. mj.
    No,moja doktorica opće prakse mi je rekla da sam slobodna jer mi nije prošlo 6 mjeseci od pozitivnog PCR testa.
    Eto, pogranična policija kaže 3 mj. a doktorica tvrdi 6 mj. tak da je to vrlo zbunjujuće.
    Isto tako se navodno ne može dobiti bolovanje na mjeru samoizolacije ako je određena zbog prijelaska granice jer se računa da time ideš svjesno u rizik.
    U tom slučaju trebaš slobodne dane ili godišnji za izostanak s posla.
    Tako mi je doktorica objasnila.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Alisa81, to i mene najvise nekad smeta, ta uzurbanost, jurnjava. Nije tako uvijek, ali većinski. Ovo mislim na vrijeme pripreme, prije transfera (onda je sve zen ).Ali ne daj se smesti, pitaj sto god te zanima i doktora i embriologa. Ja ovaj put isto spremam malo vise pitanja...

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Mene je Boban zvao na Whatsapp, a kad nisam bila on line zvao bi, da tako kažem, normalno.
    on je uvijek u žurbi, no nije to neka prva žurba, više mi se čini da je to njegov temperament i ekspresivnost kao osobe.
    Dr. Lazarevski je baš taj dan kad smo bili naručeni uzeo bolovanje i sestra nam rekla da je . . .ono globalno ....( valjda korona ).
    Preuzela me neka crnokosa ginekologica na transferu, ima naočale.
    Svi su neposredni i uslužni.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Ma neka oni meni pregledaju reproduktivne organe i kažu što žele od pretraga, i tak ne idem u postupak prije 7. mj. (Ako i do tada uspijem skinuti dovoljno kila, moj najveći problem).
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 04.04.2021. at 10:20

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Alisa, koliko kg bi trebala skinuti?

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LaraLana , jesi li zatrudnila od prve sa oba djeteta ili?

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LaraLana, jesi li ti obe trudnoće ostvarila od prve ili?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LaraLana, jesi li ti obe trudnoće ostvarila od prve ili?
    Kaja u biti da. Prvi ivf postupak I trudnoća. Imala sam 2 smrznuta embrija. Na FET sam išla između dvije trudnoće koji nije uspio, nakon malo više od 2 godine.
    Kad taj FET nije uspio opet sam vrlo brzo išla u ivf postupak I opet je uspio.

Mislim da meni više odgovara transfer sa svježim embrijima.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Kaja1976, trebala bih 20 kila da dođem do gornjeg BMI-a ta postupke. U 3 mj. Znam da je malo vremena, ali može se. Vidjet ću što doktor kaže. Strah me.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LaraLana, nisam još čula da je nekome tako brzo uspjelo, i to čak dva puta. Svaka čast.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Alisa dogodi se, istina ne tako često ali nas ima. Ima tu cura na forumu, načitala sam se. Istina ne od njih dole al ima. A ima i onima koji su odustali pa ih trudnoća iznenadila. Život priča svakakve priče.
    U ivf svijetu je ključni faktor sreća i dobar biolog.
    I da inače mpo dr preporučuju ako si npr ostvarila trudnoću da se na drugu ide u roku dvije godine jer organizam pamti trudnoću dvije godine.
    Sretno cure

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Draga Alisa, može se skinuti u tri mjeseca, pa ako i ne skineš svih 20 kg bitno da ide dolje. . .ja isto imam viška nekih 8 kg i mogu reći da me to najmanje brine od svega.
    Obzirom da se pikamo, mene muž pika dvaput dnevno, veli da ne zna kako mršavice to podnose jer igramo pikado po trbuhu ....ja sam iglofobičarka, bolje da je malo špekića.
    LaraLana, nisam znala za taj razmak od dvije godine, vrijedan podatak ako poželim opet.
    Nego, curke, jel normalno da se meni smanjio apetit ako sam trudna?
    Za koji dan idem krv vaditi. Da li se može otići u Dom zdravlja i platiti ili baš privatno Synlab ili slično?

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Kaja1976, sumnjam da u domu zdravlja možeš sam tak vaditi i platiti, mislim da se to može u samo u nekim bolnicama.
    8 kg viška nije strašno. Mene zanima koliko ste kila dobile u postupku? I važu li vas kako bi odredili dozu stimulacije? Na stranici neke klinike sam čitala da teže žene moraju primiti više hormona.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Kaja1976, sumnjam da u domu zdravlja možeš sam tak vaditi i platiti, mislim da se to može u samo u nekim bolnicama.
    8 kg viška nije strašno. Mene zanima koliko ste kila dobile u postupku? I važu li vas kako bi odredili dozu stimulacije? Na stranici neke klinike sam čitala da teže žene moraju primiti više hormona.
    Ma pusti kile, alisa, ispada kao da ti se više drže zubima i ne daju se lako dolje što više o tome misliš.
    Nemoj večerati pa ćeš vidjeti da ide dolje, ništa od šećera, ali baš nikakve slatkiše osim, naravno žlice meda, suhih datulja komad, dva i tak. . .
    Sve znaš...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Alisa81, nisu me nikad vagali....inace sam mrsavica, a stimulacija mi je uvijek blaga i određena po AMH koji je ok, i po broju antralnih folikula kojih imam dosta. Cula sam da su neki doktori znali curama radit probleme zbog kila, ali ne doktori kod kojih sam ja isla...Ti napravi sto najbolje možeš za svoje zdravlje. Nije uvijek ni rjesenje na neke rigorozne dijete pa stvoriti organizmu šok i stres, pa ti onda postupak tek nece uspijet sigurno. Samo polako....
    Ja nemam visak kila, ali se ne hranim najzdravije pa me to uvijek muci...pokusam promijenit prehranu, ali nisam bas u tome uspijesna..
    Ono cega imam visak su godine....

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Kaja1976, sretno na vađenju bete!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kaja kad već plaćaš onda ti je zgodnije u privatni lab bez gužve i nalaz ti je za sat i pol dva. U domu zdravlja i da možeš gužve su i nemože se ući samo tako zbog situacije i cijepljenja i sestre dolaze po pac.ispred i sad ti još moraš npr objašnjavati da bi betu vodila.
    Odi privatno i napravi to elegantno i jednostavno

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Alisa, terbala bi i hodati SVAKI dan sat ili još bolje dva, po mogućnosti negdje u šumi, ne znam gdje živiš. . .
    Kilice budu popadale, velim ,ako i ne skineš sve što treba, nije to glavni problem.
    Kažu da je debljina isto stvar unutarnjeg stanja, emocionalna utjeha kroz hranu....tako da . .. meditacija laganini...
    Da ne širim o toj temi jer smo ipak na Makedoniji....evo ja čak i pjesme njihove počela slušat ovih dana!

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Ma da, budem u Synlabu, mislila sam zbog blizine, da ne uzimam taxi jer me sad frka samu vozit, makar mi nije ni to daleko.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Kaja1976, ma znam ja sve, nije to od zraka
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 06.04.2021. at 17:57

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Ah, odrezalo mi kobasu od poruke.
    Znači prema AMH se određuje stimulacija.
    Vidjet ću što će mi sutra reći dole.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Alisa81, nisu me nikad vagali....inace sam mrsavica, a stimulacija mi je uvijek blaga i određena po AMH koji je ok, i po broju antralnih folikula kojih imam dosta. Cula sam da su neki doktori znali curama radit probleme zbog kila, ali ne doktori kod kojih sam ja isla...Ti napravi sto najbolje možeš za svoje zdravlje. Nije uvijek ni rjesenje na neke rigorozne dijete pa stvoriti organizmu šok i stres, pa ti onda postupak tek nece uspijet sigurno. Samo polako....
    Ja nemam visak kila, ali se ne hranim najzdravije pa me to uvijek muci...pokusam promijenit prehranu, ali nisam bas u tome uspijesna..
    Ono cega imam visak su godine....
    A jel uzimaš kakve vitamine? Dodatke prehrani?
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 06.04.2021. at 18:07

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

A jel uzimaš kakve vitamine? Dodatke prehrani?
    Da, uzimam elenatal pronatal...dr mi je rekao nakon zadnjeg neuspjelog FET-a da nastavim sa Imprylom, ali kako mi je on preeeskup ipak sam uzela ove malo jeftinije...a vidim da ih i druge cure koriste. Ovaj mjesec sam sama još ubacila i omegu 3.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Alisa81, drzim fige da na pregledu sve prođe ok...javi nam vijesti...
    Kaja1976, sretno s betom!!!

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Hvala curke na dobrim željama, javim za betu, nekako bum jako iznenađena ako bude negativna, ne znam otkud mi taj osjećaj da sam trudna sada već?!
    Možda sam sve umislila, iskreno, jaaako me strah ishoda kao da ću umrijeti ako ne bu dobar....Ma, udah- izdah duboki i to je to, šta drugo...
    Sve je to za žive ljude, nadam se da ćemo sve koje to žarko želimo biti trudne što prije i zdravije.
    Mene žigaju jajnici već zadnjih nekoliko dana sve jače, ne kužim kaj to znači obzirom da sam u zasluženoj i posve prirodnoj menopauzi.
    To mi se nije događalo nikada jer nisam iamla bolne niti problematične menge.
    Jooooo, al sam se razbrbljala, oprostite mi.

Datum pristupanja
    Dec 2017

Početno

Kaja Sretno danas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •