Stranica 83 od 123 PrviPrvi ... 3373818283848593 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,101 do 4,150 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj Dejica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Branca_i,
    Ti si isla na donaciju js? Koliko puta? Jel ti pokrio sto hzzo? Hvala ti na odgovoru
    Ja sam ti na donaciji spermatozioda. Ovo nam je 2. ivf preko hzzo-a (stimulirani postupci). To ce biti i zadnji jer punim skoro 42. Imali smo i 2 FET-a između ova dva "svjeza", ali o našem trosku. Hzzo nam je pokrio 3 slamke spermatozoida, cijeli ivf, stimulaciju, putni trosak po najjeftinijem javnom prijevozu. Sve drugo sami placamo, a tu mislim na eventualna zamrzavanja i sl.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj KirurgijaJeLjubav prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti puno na podršci. Non stop je čovjek u nekom stresu i privatno i poslovno. I onda još kad se ovako stvari izdogađaju još stvore dodatnu tenziju
    Da, stres kao da je obavezan kad je ivf u pitanju. Kod mene se uvijek nešto događa i zakomplicira tako da mi je to postalo normalno. Ali da ti se smuči i dođe lose, dođe. Teska igra zivaca! Meni je ovaj put najteze. Nikad, ali bas nikad u prijasnim postupcima mi nije dolazilo odustati i pokupiti se doma, ali ovaj put jeste. Svaka sitnica mi smeta i ide na zivce. Nadam se da je samo od hormona.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Cure moje evo da vam se javim,danas je 4tjedna od oplodnje,a po gestacijskoj dobi 6+3,a po ultrazvuku 6+2..kucaju obadva srca,al ima i mali hematom,kazu da nije nista zabrinjavajuce,al nije bas ugodno cuti

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Ma meni je prvi put pa imam puno nepoznanica

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Evo da vam javim da od mene ništa ipak. Jučer na uzv samo jedan folikul od 13 mm (i jedan antralni od 5) i jako tanak endometrij. Mogla sam eventualno nastavit s terapijom u nadi da to bude jedna stanica pa ako se oplodi zamrznuti. Al to mi je sve puno tih AKO. Tako da smo odlučili prekinuti terapiju i čekati idući ciklus i nadat se boljem stanju.
    Ostalima sretno

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Ja trenutno imam sljedeći protokol. 150IE Gonal f od 3 dana ciklusa. Sinoć primila drugu dozu. Od ponedjeljka ujutro moram uvesti cetrotide 0,25mg. U utorak ultrazvuk i onda poslije toga je dr. Lazarevski rekao da najvjerovatnije trebam biti u Skopju već u petak.
    Ono sto me nervira je nerazumijevanje moje ginekologinje koja ne želi da me piše na bolovanje dok sam na tretmanu jer po njoj nisam bolesna nego je to moja želja Ono katastrofa i moram ići kod liječnika opće prakse. A šta tek poslije transfera isto se pitam

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj KirurgijaJeLjubav prvotno napisa Vidi poruku
    Ja trenutno imam sljedeći protokol. 150IE Gonal f od 3 dana ciklusa. Sinoć primila drugu dozu. Od ponedjeljka ujutro moram uvesti cetrotide 0,25mg. U utorak ultrazvuk i onda poslije toga je dr. Lazarevski rekao da najvjerovatnije trebam biti u Skopju već u petak.
    Ono sto me nervira je nerazumijevanje moje ginekologinje koja ne želi da me piše na bolovanje dok sam na tretmanu jer po njoj nisam bolesna nego je to moja želja ������������ Ono katastrofa i moram ići kod liječnika opće prakse. A šta tek poslije transfera isto se pitam ������
    Poslije transfera imas pravo na bolovanje, 7 ili 14 dana, ovisno o sifri. Ako MPO specijalist preporuci mirovanje, ona bi po tome imala pravo otvoriti bolovanje. A prije transfera nema na osnovu cega ti dati bolovanje i to je ok. Mislim, zasto bolovanje prije transfera?! Imas pravo na bol kad ides na folikulometrije, aspiraciju i slc ali zato jer putujes vanka nemas, osim u slucaju da u postupak ides preko hzzo. U svakom slucaju, pokusaj da te takve stvari sad previse ne diraju, idi smireno i nadam se da ces ubrzo javiti pozitivnu betu.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Draga Rominka… kod mene je situacija još malo kompliciranija. Ja sam u Njemačkoj. Moja ginekologinja je inače totalno ok žena ali budući da sam solo žena nemam pravo da mi zdravstveno osiguranje bilo šta financira. Uz sve to imam i peh da nemam skoro ništa dana godišnjeg odmora a na poslu ne želim da su u toku bilo čega. Prije svega jer je to moja privatna stvar. Drugo nikad se ne zna hoće li biti uspješno. Razumiješ kompleksnost situacije o kojoj pričam.
    Posto ginekolozi i inače doktori u Njemačkoj drugačije rade ova moja se iščuđavala kad je dr. L. tražio da saniram ešerihiju koja po njenom nije bila ništa strašno. Cijela situacija je kompleksna. Mentalitet drugačiji način rada doktora. Ja sama sve financiram isl. Hvala puno na podršci, znaci jako. A ove sporedne faktore poput bolovanja ću valjda nekako riješiti. Ipak mi treba dole boravak od bar 7 dana. Koliko su trajali vaši boravci na klinici u prosjeku?

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Meni su rekli da dole moram biti 7 - 8 dana, od 1. folikulometrije do transfera. Evo, naručena sam 12.11. na 1. pregled, a transfer se planira 19. ili 20.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Ja sam valjda jedina ovdje kod dr. Popovića, možda je kod dr. L drugačije. Čitala sam da žene u svojoj zemlji rade te preglede, a dole idu dan prije aspiracije.
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 31.10.2021. at 10:27

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Draga Rominka,dali ste ti i mm isli na donaciju sjemena ? Puno ti hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Alisa81 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam valjda jedina ovdje kod dr. Popovića, možda je kod dr. L drugačije. Čitala sam da žene u svojoj zemlji rade te preglede, a dole idu dan prije aspiracije.
    Da, dr L ne traži da dole budemo od 1.folikulometeije. Što je i dobro jer evo ja sad da sam išla išla bi bzvze jer je na kraju ispalo da ne bi mogli obaviti postupak. Ja sam prva tri uzv obavila doma. Da je taj zadnji pokazao napredak onda bih išla dolje, znači 2-3 dana prije aspiracije.

KirurgijaJeLjubav što se tiče bolovanja... ja sam računala ako ne uhvatim ginekologa (malo mjesto, dolaze dva put tjedno) da bih tražila dr.opće prakse da mi otvori. Al moja doktorica je stvarno susretljiva i ne bi pravila nikakav problem. Ona mi je i uputnice pisala jer ginekologa nije bilo

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dejica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Rominka,dali ste ti i mm isli na donaciju sjemena ? Puno ti hvala na odgovoru
    Pokusali smo i s time, no na kraju smo se odlucili na donaciju embrija. Ali mi smo
    isli u Cesku sve. Makedonija tada nije bila opcija.

mi kda smo isli u postupak znali smo uglavnom uzeti 7-10 dana svojevoljno i to tempirati da dodjemo
    dan dva pred transfer/aspiraciju js i da onda ostanemo duze. Jedini put kad sam okrenula
    pricu i uzela go prije transfera nam je uspjelo. Ja sam zbog psihe si uzimala koji dan vise samo da se mogu opustiti.

kirirgija, nije ni kod nas bolje. Razumijevanje je nesto sto u mraku trazis, povremeno nadjes i tada se tog dr drzis ma
    gdje god se nalazio.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Ja sam u Svedskoj uzimala te dane neplaceno jer je to cesto bila jedina opcija da dobijem slobodno.Ni nama osiguranje tj zdravstveno ne pokriva nista jer imaju ugovor sa zemljama EU i Turskom tako da smo sve sami finansirali.
    Izvinjavam se ako post bude cudno izgledao jer su izvrsene promene pa nikako sa potrefim velicinu slova

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Kirurgija je ljubav,ja sam u Svedskoj uzimala te dane neplaceno jer je to cesto bila jedina opcija da dobijem slobodno.Ni nama osiguranje tj zdravstveno ne pokriva nista jer imaju ugovor sa zemljama EU i Turskom tako da smo sve sami finansirali.
    Izvinjavam se ako post bude cudno izgledao jer su izvrsene promene pa nikako sa potrefim velicinu slova

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Pozdrav svima.Juce sam bila na ultrazvuku 12+3 i medicinska sestra(babica) je videla da je sve u redu sa oba ploda(glavice,ručice,nožice,srce...).Medjutim kad je nastavila kaze da joj se cini da blizancu br 2(tako ga ona naziva) kao da je srce malo vise na desnoj strani.Onda je gledala,gledala,gledala i kaze da nije sigurna i ne moze da potvrdi.Pokusavala je da pronadje nesto izmedju pluca i stomaka menjajuci kablove UZ ali nije mogla da nadje to st je trazila.Nakon nekih 50 minuta UZ pregleda(sve me po stomaku bolelo koliko je pritiskala i trazila "nesto") zakazala mi je pregled kod doktora specijaliste za ultrazvuk.Ja sam se toliko isekirala da citavu noc nisam oka sklopila.Koje god sam joj pitanje postavila u smislu sta to moze da znaci ona je odgovarala da nije sigurna da je uopste to tako i da moram sacekati pregled kod specijaliste iduce sedmice i da odem kuci i da se ne sekiram(kao da je to moguce).Pozdrav svima i prijatan dan

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Senka žao mi je da si se tako nasekirala, i ja bi. Meni je to baš bezveze što u nekim zemljama imaju samo ta 3 važna uzv i to ti ih još radi babica. Ja to ne podržavam kome je ok neka je. Lako je voditi urednu trudnoću ali evo čim nešto zapne i ne zna i ne vidi maltretirate te sat vremena tražeći nešto što ne smije sa sigurnošću ništa niti potvrditi jer nije ovlaštena za to da daje dijagnoze i onda zovu specijaliste da obave uzv umjesto da ih dr. specijalista odmah vodi i gleda.
    Senka nadam se da će sve biti ok.
    Kad imaš termin?
    Ja da sam na tvom mjestu ako se to može tu, tu i tamo otišla privatno na uzv jer je to ipak blizanačka trudnoća pa tako da si s mirnom savješću.

A kako bi se onda to tretiralo uz ta 3 uzv kroz trudnoću npr.da se nedaj bože cerviks skrati iz nekih razloga i to nitko ne bi vidio ni trudnica znala a hodala bi unaokolo ne sluteći ozbiljan problem i prijeteći pobačaj ili prijevremeni porod? Što je s kontrolama između, imali ih i koliko često, što se uopće radi I gleda na njima?
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 02.11.2021. at 12:48

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Hvala ti Lara Lana,nadam se da ce UZ kod specijaliste,koji je zakazan iduce sedmice(sreda),pokazati da je bebicom sve u redu.Od 18.sedmice cu imati cesce UZ a sto se pregleda tice nema ni njih nesto posebno i svi su kod med.sestre odnosno babice.Tako je i za pregled u ambulanti.Prvo kod med.sestre pa tek onda kod doktora.
    Danas sam bila za analize krve i urina i na razgovor opet kod babice.Nekave cudne procedure lekara jedva da sretnes

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Senka 43, u Švedskoj imaš UZV u 12.-13. tjednu ako želiš raditi KUB test, ako ne onda samo jedan UZV u 19.-20. tjednu i tek tada kažu spol ako to želiš, nakon toga više nema osim ako preðeš termin i onda imaš UZV u 41+1.
    Možeš ići privatno naravno ali ovo je ono što je besplatno. Ginekologa se uopće ne vidi osim ako trebaš bolovanje ili imaš nekih problema. Na pregledu kod babice ti mjeri tlak, vadi krv iz prsta za šećer i željezo, važe te, razgovarate, nakon nekog tjedna (možda 25. Ili tu negdje) počne mjeriti otkucaje srca bebe nekim ureðajem, kad doðe vrijeme za provjeru da li se beba okrenula glavom dole babica to rukom provjeri u 32. tjednu. I tako provjerava do kraja. Pregledi su kod babice zadnjih 2 mj svaka 2 tjedna a dotad 1 mjesečno.

Datum pristupanja
    Jul 2020

Početno

Pozdrav svima..
    LaraLana i ostali koje zanima u nedjelju je stigao moj veliki djecak.
    3850 g i 53 cm.... nista od ovog cijelog puta nije bilo lako pa tako ni porod koji je zavrsio carskim rezom nakon 27 sati muke al sad je eto tu i prekrasan.. oboje smo dobro i spremni za izazove koji tek dolaze.
    Ne gubite nadu, put je tezak, nekome vise fizicki nekome psihicki ali na kraju se isplati. Sretno svima!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Mia38 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima..
    3850 g i 53 cm.... nista od ovog cijelog puta nije bilo lako pa tako ni porod koji je zavrsio carskim rezom nakon 27 sati muke al sad je eto tu i prekrasan.. oboje smo dobro i spremni za izazove koji tek dolaze.
    Ne gubite nadu, put je tezak, nekome vise fizicki nekome psihicki ali na kraju se isplati. Sretno svima!
    Bravo i čestitam hrabroj mami I velikom dječaku
    Brz oporavak Mia

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Mia38, cestitam od srca! Predivno!
    Puse tebi i bebici!!!

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Mia38,ceeestitam od sveg ❤❤

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Senka43 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima.Juce sam bila na ultrazvuku 12+3 i medicinska sestra(babica) je videla da je sve u redu sa oba ploda(glavice,ručice,nožice,srce...).Medjutim kad je nastavila kaze da joj se cini da blizancu br 2(tako ga ona naziva) kao da je srce malo vise na desnoj strani.Onda je gledala,gledala,gledala i kaze da nije sigurna i ne moze da potvrdi.Pokusavala je da pronadje nesto izmedju pluca i stomaka menjajuci kablove UZ ali nije mogla da nadje to st je trazila.Nakon nekih 50 minuta UZ pregleda(sve me po stomaku bolelo koliko je pritiskala i trazila "nesto") zakazala mi je pregled kod doktora specijaliste za ultrazvuk.Ja sam se toliko isekirala da citavu noc nisam oka sklopila.Koje god sam joj pitanje postavila u smislu sta to moze da znaci ona je odgovarala da nije sigurna da je uopste to tako i da moram sacekati pregled kod specijaliste iduce sedmice i da odem kuci i da se ne sekiram(kao da je to moguce).Pozdrav svima i prijatan dan
    Senka, ja cu ti samo napisati da se ne sekiras previse. Ja sam ti prijevremeno rodjeno dijete, mj i pol, sa jednim dijelom razvijene stitnjace, srce se nalazi vise desno pa je svaki uzv show ako ne napomenem. A imam godinica i sve sam to slucajno saznala naknadno u zivotu. Bitno da se sve razvija kako treba i vjerujem da ce biti sve u redu.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mia38 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima..
    Cestitke Mia <3 zao mi je da si se namucila, zato sada uzivajte i samo uzivajte i volite se najvise! I brz oporavak ti zelim

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Rominka,hvala ti puno❤.Nadam se da ce sve biti u redu.Pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Mia38, čestitam od ♥️
    Posljednje uređivanje od LF2 : 04.11.2021. at 15:58

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Čestitam Mia

Datum pristupanja
    Apr 2021

Početno

Draga Mia, cestitam ♥️
    Iva, Sushi, veeelike cestitke i vama ♥️
    Kaja se nije duze javila. Nadam se da cemo i od nje cuti lijepe vijesti.
    Alisa, citam da se i ti sada spremas za postupak pa me zanima jesi li se ipak cijepila? Ja sam cekala prvo ljeto pa jesen pa sam sada docekala da sam u polozaju da ne znam sta cu. Ako se ipak odlucim cijepiti, ne mogu odmah u postupak, a to mi je uzasna opcija. Nisam vise pametna.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Hej, Spring-Summer! Da, ja sam u terapiji (kontracepcija, Decapeptyl, a od danas Fostimon), i sljedeći petak sam dolje na 1. ultrazvuku. Ja se nisam cijepila, kao spremala sam se, ali nekako mi je instinkt govorio da to ne napravim. Naravno, sada me strah da me corona ne zezne pred sam postupak, ali ću valjda izdržati još to malo.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

https://www.facebook.com/15188830205...8270130342051/

Taman će biti organizirana rasprava na rodinom fejsu upravo na tu temu

Datum pristupanja
    Apr 2021

Početno

Hej, Spring-Summer! Da, ja sam u terapiji (kontracepcija, Decapeptyl, a od danas Fostimon), i sljedeći petak sam dolje na 1. ultrazvuku. Ja se nisam cijepila, kao spremala sam se, ali nekako mi je instinkt govorio da to ne napravim. Naravno, sada me strah da me corona ne zezne pred sam postupak, ali ću valjda izdržati još to malo.
    Tako i ja. Spremala sam se i skroz odgadjala jer sam se bojala kako ce to utjecati na postupak. Moramo sada izdrzati kako god bilo iako je situacija uzasna. Mi moramo i pri izlasku iz Makedonije imati negativan test na covid? Ljetos se moglo iz Makedonije ici doma bez testa, ali bi nas na nasoj granici stavljali u karantenu.
    Koliko ostajes tamo? Vracas se natrag odmah nakon 1.UZV ili ostajes tamo? Meni je receno da bih trebala biti 10-ak dana.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Ne vraćam se odmah nakon UZV, ostajem do transfera, 19. ili 20. Ja još ne mogu vjerovati da se to sve događa, nakon 2 godine čitanja raznih foruma i tuđih iskustava te planiranja. Ne mogu vjerovati da ću za 2 tjedna možda biti trudna. Aaaaa

Ne znam za test i povratak, ja sam u 4. mj dole napravila PCR i s njime ušla u HR. Tako ću i sada. Sad samo moram provjeriti koji mi test treba za MK.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Nisam čitala sad zadnjih dana jesu li nešto novoga uveli, ali prije 10tak dana kada sam ja trebala ići za ulazak u Mak bio je dovoljan brzi antigenski test ne stariji od 48sati. Isto tako i za izlazak (iako mi taj dio nije nikako jasan). Za RH nisan proučavala previše jer je sam ja mogla nazad pošto mi od preboljenja nije prošlo godinu dana.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Čestitke svim devojkama sa pozitivnim betama

Datum pristupanja
    Apr 2021

Početno

Ne vraćam se odmah nakon UZV, ostajem do transfera, 19. ili 20. Ja još ne mogu vjerovati da se to sve događa, nakon 2 godine čitanja raznih foruma i tuđih iskustava te planiranja. Ne mogu vjerovati da ću za 2 tjedna možda biti trudna. Aaaaa

Ne znam za test i povratak, ja sam u 4. mj dole napravila PCR i s njime ušla u HR. Tako ću i sada. Sad samo moram provjeriti koji mi test treba za MK.
    Samo nek se sve poslozi i nek dodje beba ♥️
    Ja sad citam nove mjere i ne znam sta raditi. Necu moci na posao bez covid putovnice.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Citiraj Lucy10 prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke svim devojkama sa pozitivnim betama i srećno svima koje su u postupku
    Evo kratak update i od mene.
    Urađena je histeroskopija, svi nalazi koje je dr L tražio i sada čekam ciklus da krenem sa terapijom (Diferelin od 1.dana do 7.dana i Estrofem od drugog, bez prekida.
    Sedmi ili osmi dan uz.
    I ja se raspitujem kako ući u MK.
    Može pcr ne stariji od 72 časa ili antigenski ne stariji od 48. I mene ovo čeka pa sve moram uklopiti.

Datum pristupanja
    Apr 2021

Početno

Citiraj DalmaIB prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala sad zadnjih dana jesu li nešto novoga uveli, ali prije 10tak dana kada sam ja trebala ići za ulazak u Mak bio je dovoljan brzi antigenski test ne stariji od 48sati. Isto tako i za izlazak (iako mi taj dio nije nikako jasan). Za RH nisan proučavala previše jer je sam ja mogla nazad pošto mi od preboljenja nije prošlo godinu dana.
    Ni meni nije jasan taj test za izlazak iz Makedonije, ali tako je i morat cemo ga odraditi.
    Kod mene se sada sve iskompliciralo s tim novim mjerama. Nadam se da je ovo sada samo pocetni sok i da ce se sve posloziti kako treba.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Mia cestitke od srca❤

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Molim vas koje ste na donaciji js kod dr Lazarevskog za odgovor. Da li ste 7.dan išle na uz u Sistinu ili kod svog dr? (Dr je u mejlu napisao terapiju i 7.ili 8. dan uz). Kog dana je okvirno transfer i koliko ste ostajale u Skoplju? Uh, sve više pitanja kako se približava datum a sve manje sam pametna
    Hvala na podršci i pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Molim vas koje ste na donaciji js kod dr Lazarevskog za odgovor. Da li ste 7.dan išle na uz u Sistinu ili kod svog dr? (Dr je u mejlu napisao terapiju i 7.ili 8. dan uz). Kog dana je okvirno transfer i koliko ste ostajale u Skoplju? Uh, sve više pitanja kako se približava datum a sve manje sam pametna
    Kod svog dr isla..ovisi o endometriji.Ali 15 dan sam bila dolje na et,onda mi bio transfer 18 dc,bila dolje oko 4 dana.A kad sam isla na fet sam bila jedan dan.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Hvala Medo2711.
    Ma treba to sve pohvatati, a misliš znaš sve posle toliko iščitanih stranica foruma

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Hvala Medo2711.
    Ma treba to sve pohvatati, a misliš znaš sve posle toliko iščitanih stranica foruma
    A znam..kad mu javis endometrijum ce ti dr.L napisati kad da dodes.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Lucy teško je predvidjeti kad bi što moglo biti. Nekome transfer bude 14 dan a nekome 18 dan itd. Sve ovisi od endometrija.
    Prije je dr. L davno prije više od 6 godina kad sam ja išla zahtjevao da se prvi uzv oko 6 dc dole već bude kod njih i ja sam tako išla i bila dole punih 14 dana....da da.
    Al vidim da su sad već malo olabavili jer vide da si mnogi nemogu toliko dana priuštiti.
    I prije su išli više u protokole s kontracepcijom i to je dobro bilo jer si možete planirati sve pa tako i na vrijeme lijekove za stimulaciju nabaviti.

P.S. ovo za testove što traže je tako kako je i s tim se treba pomiriti i prihvatite to jer situacija je zabrinjavajuća i do nove godine će biti još gore. Dobro je da uopće dopuštaju putovanja jer je procjepljenost niska.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Medo, LaraLana, hvala puno na odgovoru. Onda ću na uz kod svog dr, javiti se dr L sa nalazom, pa ćemo videti šta će reći.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ja sam radila uzv kod mog mpo-ovca u Zg, na 7dc i 10dc...i to sam javljala dr.Lazarevskom. 13dc sam bila na prvom uzv u Sistini, a 14dc nam je bila oplodnja, endometrij se lijepo debljao od početka...

doduše, ja inače nemam prirodan ciklus, pa sam zbog nadomjesne koju pijem mogla točno znati kad će mi biti 1dc i unaprijed sam dogovorila s dr.L kad i gdje ću raditi prve uzv i kad trebam biti kod njih na uzv...tako da smo mi kupili avionske karte već nekih mjesec dana unaprijed, držali fige da sve na uzv bude ok - i bilo je
    Posljednje uređivanje od sushi : 06.11.2021. at 19:10

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

mi smo računali da u Mk možemo ostati maksimalno 10 dana (uzimali smo unaprijed te avionske karte na popustu, pa smo trebali računati s najdužom mogućom varijantom...) - računala sam da ćemo doći u Sistinu na moj 13dc, da će eventualno trebati par dana još do dana oplodnje (ovisno o tome kako će mi se debljati endo)...pa sam uzela u obzir da teoretski može biti transfer na 5.dan ili da će eventualno upasti veiknd u priču... i tako smo uzeli taj maksimalni broj od 9 punih dana. na kraju nam je bilo dovoljno 5 dana sveukupno (od ponedjeljka kad je bio prvi uzv u Sistini do petka kad je bio et), ali smo se onih rezerviranih dodatnih par dana lijepo odmarali.

nezgodno s Mkd je znati unaprijed taj broj dana jer ovisiš o hpri faktora koje ne možeš predvidjeti... vjerojatno je vizavi toga najlakše ići autom jer ovisiš sam o sebi, ali podrazumijeva duge vožnje + nama je ispao avion jeftiniji od vožnje, a puno praktičniji

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Iva83 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje evo da vam se javim,danas je 4tjedna od oplodnje,a po gestacijskoj dobi 6+3,a po ultrazvuku 6+2..kucaju obadva srca,al ima i mali hematom,kazu da nije nista zabrinjavajuce,al nije bas ugodno cuti
    Iva draga, ovo tek sad vidim...čestitam ti i hvala svima ostalima...da nije bilo ove teme i pogotovo svih info od LaraLane, iskreno, teško bih se odlučila za Mk, jako mi je drago da postojite na ovom forumu a sad neka se ovaj dobar niz nastavi bez prekida cure

ja sam isto ovaj tjedan saznala da se radi o blizićima, prekjučer sam vidjela i da su oba srca prokucala... ali sve to sam saznala jer sam završila u hitnoj zbog puno puno krvi...naravno da sam mislila da je sve gotovo...imam hematom koji je srećom daleko od malih i nadamo se da će sve biti ok. dodatno mi je podebljana terapija iz Mk. u svakom slučaju nije počelo veselo, ali hrabro idemo dalje korak po korak
    Posljednje uređivanje od sushi : 06.11.2021. at 19:38

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Hvala sushi. Pomogli su i tvoji komentari da posložim kockice.
    Želim da ti trudnoća na dalje protekne bezbrižno.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Sushi hvala ti ❤ ,cestitke i tebi i da sve i dalje bude u redu .Valjda svi moramo proci kroz stres i strepnju,za svaku sitnicu se uplasimo,al tako mora biti.
    Cure koje sada idete u postupke zelim vam punoo srece ❤

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •