Citiraj šenkica prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav curke,

ja sam nova ovdje i iz Zagreba sam. Imam 39 godina. Nemam partnera. Kako ću napuniti uskoro 40 godina, a silno si želim dijete, ne mogu, neda mi se i ne žeim više čekati. Podosta sam tražila klinike gdje ima donora, ali od svih ponuđenih o ovoj u Makedoniji čitam sve najbolje. Negdje sam našla mail od embriologa (iako je post bio iz davne 2010.g.) i poslala mail ali mi nitko ne odgovara . Nisam upućena još u sve što pišete, ali pokušavam uhvatiti. Naime ja bih vojela inseminaciju ali kako sam i u mailu napisala sve savjete za bilo što drugo ću poslušati. U mailu sam zatražila da mi objasne postupak i napišu cijenu postupka ali nakon 10 dana čekanja ne znam što činiti. Da li me možete usmjeriti na neki mail (ako smijete naravno) pa da se obrtim nekom to bi odgovorio

HVaa puno

<3
Šenkica, dobro došla na forum.
Je li ti inseminacija jedina opcija?
Inseminacija je postupak vrlo niske razine uspješnosti. Za žene tvojih godina, općenito se i ne preporučuje inseminacija jer su šanse za rođenje djeteta po postupku oko 5%.
Stuimulacija jajnika hormonima, izvantjelesna oplodnja dobivenih jajnih stanica i zatim transfer embrija, zahtjevniji je, invazivniji i skuplji postupak u odnosu na inseminaciju, ali nudi veće šanse uspjeha.

Osnovno o MPO postupcima možeš naći na u RODINOJ brošuri Neplodnost :
https://www.roda.hr/media/attachment...st_A5_2016.pdf