Dona 1976,

ne brini, vezano uz političku situaciju u Makedoniji (Skopju). Bolnica Acibadem Sistina nalazi se na periferiji i ako ciljano ne idete u centar grada nećete niti osjetiti niti vidjeti ništa od grada niti politike. Drugim riječima, na periferiji je mirnije. ima super hotela odmah pokraj poliklinike, (Aleksandar Palace hotel (skuplji), meni osobno bio genijalan Portal (jeftiniji a ima sve)), a ako želiš mogu ti dati broj od taksista koji je genijalan i pouzdan i jeftiniji (ja sam sve obavila uz njegovu pomoć). Čovjek dođe na aerodrom po vas u gluho doba noći jer su letovi iz Zagreba prema Skopju dosta kasni i ništa mu nije teško. Lokalne taksiste ne bi preporučila. Neuredni su i skupi. Općenito Makedonci su jako susretljivi i ljubazni i za njih vrijedni ona da u svakoj bezizlaznoj situaciji za njih nema problema. Također što se tiče jezika, svi razumiju hrvatski i srpski.

Zato samo naprijed i hrabro, da sam znala da je Sistina i Skopje toliko cool i efikasni, otišla bih prije 10 godina. Zdravstveni standard u Sistini definitivno je viši nego u RH, na razini najrazvijenijih europskih država, a grupacija Acibadem (osnivač je Turska) Makedoniju su odabrali radi trenutnog pogodnog zakonodavnog okvira koji je fleksibilan i dozvoljava postupke koji u EU nisu dozvoljeni glede medicinske potpomognute oplodnje, no Acibadem grupacija imam vrhunske poliklinike u čitavom svijetu, zato nemoj imati predrasuda jer se takvi postupci rade u Makedoniji koja nije u sustavu EU.

Mene su oduševili od prvog dana i prvog kontakta.