Stranica 35 od 123 PrviPrvi ... 2533343536374585 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Treba imati na umu da je za FET zapravo bitan endometrij. Ovulacija je bitna jer nakon nje se stvara žuto tijelo, odnosno prirodni, tvoj progesteron koji je je zapravo bitan da se trudnoća održi.
    E sad ne znam, ako nema ovulacije mogu ic na opciju da ti sve to što sam nabrojala podupru sa estrofemom da podebljaju endometrij i sa Utrogestanom i Prolutexom podebljaju progesteron. Znači, neko "umjetno" stvaranje hormona koji su bitni.
    Ako se varam, ispravite me. Idem samo logikom.
    Meni su u Petrovoj za FET pratili ovulaciju.
    Za donaciju j.s koja je isto zapravo samo transfer, rekli su mi da je bitan samo taj endometrij što je meni bilo čudno jer po meni se treba i ovulacija desiti upravo zbog tih nekih prirodnih stvaranja hormona. Ja ne znam dal' je bilo ovulacije, nitko mi ništa nije spominjao. Endometrij je bio bitan. Pila sam estrofem za zadebljanje, Decapeptyl da ne ovuliram prerano kao i Utrogestan. Moguće da ne gledaju prirodni ciklus nego mogu to sve srediti terapijom.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Ja nemam u opce ovulaciju,niko to nije ni pratio.Prati se smo endo koliko se zadebljava.Moja kolegica isla u postupak 6 dan ciklusa.jer je imala savrsene folikume i znaci za 2 dana su joj vratili i ostala trudna.To je bio prirodni ciklus poslje stimulativnog.Nema pravila,a ona isto vise nema ovulacija 39 godina.Bitan endomeriji zato se to mjeri.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

zuto tijelo pokazuje da je bilo folikum i unutra jajna stanica.Ako nema zutog tijela nema ni jajnih.Ali to nama nije bitno u ovom slucaju.Nego da nam maternica radi i da imamo dobar endo.I da nemamo estrofenima se to rijesava zacas.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Evo, našla nalaz prvog pregleda kod dr. L, iz 1. mj.
    Endometrij pravilan trolinijski 9 mm
    Lijevi jajnik, 7-8 folikula, 4-5 mm
    Desni jajnik 5-6 folikula, dominantan 18 mm.
    To je bio 10. dan ciklusa.
    Znam da to sada ne znači ništa, ali mislim si, nije bilo koma. Valjda se nije pogoršao puno nalaz.
    Znači, tako se radi i kad je donacija jajne stanice.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ok, ja sam to malo skratila jer sam pričala koja je zapravo funkcija tog žutog tijela. Iz rasprsnute jajne stanice razvija se žuto tijelo. Žuto tijelo počinje stvarati progesteron. Uz progesteron se stvara i estrogen.
    Znači, ako idemo redom onda, ako nema jajnih stanica, nema ni žutog tijela, nema ni progesterona.
    Ako dođe do trudnoće produžuje se produkcijska sposobnost žutog tijela i do oko 12-13 tjedna trudnoće kada posteljica preuzima ulogu stvaranja tih hormona.
    Bit svega je da žuto tijelo proizvodi hormone.
    Znači, nije samo estrofem bitan nego itekako i Utrogestan i Prolutex jer što će čuvati trudnoću ako se progesteron, zbog izostanka ovulacije, ne luči.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 31.08.2020. at 21:15

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, našla nalaz prvog pregleda kod dr. L, iz 1. mj.
    Endometrij pravilan trolinijski 9 mm
    Lijevi jajnik, 7-8 folikula, 4-5 mm
    Desni jajnik 5-6 folikula, dominantan 18 mm.
    To je bio 10. dan ciklusa.
    Znam da to sada ne znači ništa, ali mislim si, nije bilo koma. Valjda se nije pogoršao puno nalaz.
    Znači, tako se radi i kad je donacija jajne stanice.
    Wow kakav dobar nalaz. Ja na 1.uzv-u kad sam imala konzultacuje imala sveukupno 2 folikula, nijedan antralni, i dr. L rekao da će vidjeti kako ću reagirati na stimulaciju. Ti stvarno možeš računati na svoje jajne stanice, to je super!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Rikku, hvala ti.
    Valjda će se iz toga izroditi i mrvica koja.
    Navijamo sada za tebe. Imam feeling da ćeš ti biti ta koja će prekinuti ove negativne bete.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Znam, ali neke žene dobiju mengu prije bete, evo moja poznanica je dobila u svom 2.ivf-u mengu prije nego je išla vaditi betu. Ja se veselim nešto dužem ciklusu bez menge zbog sve ove terapije
    No pa zato to i pisem. Znaci nema pravila. Vrlo rijetko da netko dobije prije vec prekine terapiju ili prije vadjenja bete (Nadam se da se ne ceka 21 dan kao u Rijeci).
    Zasto onda netko dobije prije, jer je ne adekvatna terapija.
    Neke zene jednostavno ne reagiraju dobro na Estrofem kad ga oralno piju pa stavljaju vaginalno ili cak i flastere s tim zajedno. Onda ne dovoljno progesterona. Npr. Crinone gel ima puno bolje linearnije otpustanje progesterona kroz cijeli dan. Pa jos ako imas i injekcije progesterona tesko da ce menga krenuti pod tim. Imaju i Cyclogest vaginalete koje su bolje od Utrogestana itd. Dalo bi se o tome pisati u vezi terapije. A da ne govorim sto se tice endometrija sto je bilo slucajeva na forumu da do stop injekcije bude dobar i onda na dan transfera se skuzi da se ispuhao/stanjio i odgodi se transfer. Nije cesto al zna se desiti. Zato pisem da svaka od nas drugacije reagira na lijek i nekome ce se super zadebljati od estrofema a netko mora u drugim oblicima uzimati.

Da ne ponavljam LF je objasnila sto se tice FET-a u prirodnom ciklusu i ako ne dodje do ovulacije.
    Znaci ako se na uzv vidi na jajniku zuto tijelo bila je ovulacija. E sad koliko kvalitetna ne znam. Ne znam dal kad se izvadi progesteton 7-mi dan od ovulacije ili velicina zutog tijela mogu to dokazati to ne bi znala.
    Ali za trudnocu je vrlo bitan progesteron.
    Neke klinike salju pacijentice da izvade progesteron nakon transfera.

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Cure, koja je zamjena kod nas za Imprly?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Bambina1 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, koja je zamjena kod nas za Imprly?
    Bambina vidi koje sastojke ima. Bitan je aktivni folat/metilfolat. Ima na nasem trzistu sad par njih. Ne znam dal forum dozvoljava da se pise ime.
    Javit ce se LF sto je ona zamjensko pila jer su ove besramno skupe a sve ti je to isto.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 01.09.2020. at 12:01

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Točno to, vidi sastav koji ti najviše odgovara i uspoređuj sa Imprylom. Ja sam se najviše fokusirala na taj metilfolat zbog te moje trombofilije. Uglavnom, još za vrijeme svih postupaka sam pila folnu u obliku metilfolata, a mozda dva mjeseca prije zadnjeg postupka sam još nadodala Elenatal (oni u sastavu imaju taj aktivni oblik folne). I nastavila njihove vitamine.
    Sve ovisi što ti odgovara...ja nisam htjela nešto da ima željeza pretjerano jer mi je ionako visoko.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 01.09.2020. at 12:23

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Danas je Vrčić Koki rekao da od 200 žena s njezinim AMH (oko 6) samo 8 uspije zatrudnjeti, a 3 ih rodi. Ako je to istina, statistika je stvarno nemilosrdna. No mora se pokušavati pa dok ne uspije, što se drugo može.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Danas je Vrčić Koki rekao da od 200 žena s njezinim AMH (oko 6) samo 8 uspije zatrudnjeti, a 3 ih rodi. Ako je to istina, statistika je stvarno nemilosrdna. No mora se pokušavati pa dok ne uspije, što se drugo može.
    Ma daj, pa sto je tom Vrcicu!!!!
    Ja se ne slazem s njim. Pa ja imam toliki AMH al na pocetku mpo-uopce. Bogatipitaj kolicki je bio kad sam u zadnjem dobitnom ostala trudna. On opada s godinama a tako i sa stimulacijom.
    Pa i LaraLana je imala tako nekako AMH, pa i Robertina pa sve imaju zivorodjenu djecu.
    A koliko cak tu cura na forumu ima da su ostvarile trudnocu i rodile. Hej, zene s tim AMH ostaju prirodno trudne. Bitni su antralni folikuli koji se mjere na pocetku ciklusa oko 3 dc.
    Nemojte da vas on obeshrabri, nek prica sto zeli, on i statistika
    Posljednje uređivanje od sara79 : 01.09.2020. at 19:40

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne slazem s njim. Pa ja imam toliki AMH al na pocetku mpo-uopce. Bogatipitaj kolicki je bio kad sam u zadnjem dobitnom ostala trudna. On opada s godinama a tako i sa stimulacijom.
    Pa i LaraLana je imala tako nekako AMH, pa i Robertina pa sve imaju zivorodjenu djecu.
    A koliko cak tu cura na forumu ima da su ostvarile trudnocu i rodile. Hej, zene s tim AMH ostaju prirodno trudne. Bitni su antralni folikuli koji se mjere na pocetku ciklusa oko 3 dc.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Podrzavam 100 % ovaj tvoj post❤❤

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

[QUOTE=LaraLana;3174959]Ima let danas za Skopje u 14 h. Mozda je Boban i gledao tako da vam bude zgodnije. No dobro, vi ste odlucili kako vi zelite.

Možda je taj dan i bio let za Skopje, ali ja sam bila na poslu taj dan kad je on zvao i drugi dan isto, tako da nismo imali drugu opciju nego ići autom.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Uglavnom, išli smo u nedjelju, vratili smo se jučer. Obavili smo sve, zadovoljni smo svime i svima. Čekamo moj ciklus pa ćemo dalje!

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

[QUOTE=domaćica;3175380]
    Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Ima let danas za Skopje u 14 h. Mozda je Boban i gledao tako da vam bude zgodnije. No dobro, vi ste odlucili kako vi zelite.

Možda je taj dan i bio let za Skopje, ali ja sam bila na poslu taj dan kad je on zvao i drugi dan isto, tako da nismo imali drugu opciju nego ići autom.
    Ma ovo ti je za nedjelju pisala i tad je bio let.
    Jos imaju 04. i 07.09. cini mi se i dal ce dalje biti i kako.
    Mozda samo jednom tjedno jer i sezona zavrsava.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure koje cekate bete kako ste?

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

[QUOTE=sara79;3175382]
    Citiraj domaćica prvotno napisa Vidi poruku

Ma ovo ti je za nedjelju pisala i tad je bio let.
    Jos imaju 04. i 07.09. cini mi se i dal ce dalje biti i kako.
    Mozda samo jednom tjedno jer i sezona zavrsava.

Ma sve ok, ali imali smo jako malo vremena za ići tamo i vratiti se, zbog posla pa nam je auto bio jedina opcija. U svakom slučaju sigurna sam da je avion najbolja opcija i uvijek treba biti prva. Iako i ovaj put s autom ima svoje čari

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Ja ok, danas mi je 6/7dnt nemam nikakvih simptoma ičega, osim od utrogestana bolne grudi, koje su me boljele i prije transfera. Sutra ili prekosutra bih trebala inače dobiti mengu pa me baš zanima kako će sva ova terapija djelovati na to, jer dosad na hormonsku terapiju (npr. kontracepciju) nisam uopće reagirala. Držim fige da menga ili ne dođe ili dođe što kasnije :D

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Cure,
    da javim. Beta negativna. Poslala sam mail dr. pa ću vidjeti kakav je plan sa smrzlićem.

Leptirica82 stvarno mi je žao, drži se i idemo po nove uspjehe.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Ja ok, danas mi je 6/7dnt nemam nikakvih simptoma ičega, osim od utrogestana bolne grudi, koje su me boljele i prije transfera. Sutra ili prekosutra bih trebala inače dobiti mengu pa me baš zanima kako će sva ova terapija djelovati na to, jer dosad na hormonsku terapiju (npr. kontracepciju) nisam uopće reagirala. Držim fige da menga ili ne dođe ili dođe što kasnije :D
    Rikku držim palčeve

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Hvala. ide se hrabro dalje.
    domaćica, kad bi mogle krenuti sa svime?

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Meni je 7dt. Kod mame sam i ne ide mi se kuci hahaa.Ja sam u prethodnom pokusaju samo lezala ili se kretala kao po jajima.Sad ne.Potpuno se ponasam"normalno".Idem u setnju,na kafu,radim po nesto po kuci.Nekad me fisne jajnik,grudi me bocnu ili se bas onako preznojim dobro ali ne obracam toliko paznju kao februara.Bice kako je BOG rekao.Pozdrav svim curama.E da i da ne zaboravim piski mi se i dalje gotovo pa isto ko prvih dana nakon transfera.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Senka43, čine se obećavajući simptomi! Sretno i uzivaj u iščekivanju bete!

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Uglavnom, išli smo u nedjelju, vratili smo se jučer. Obavili smo sve, zadovoljni smo svime i svima. Čekamo moj ciklus pa ćemo dalje!
    Domaćice, znači jajne stanice su stigle?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Senka43 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je 7dt. Kod mame sam i ne ide mi se kuci hahaa.Ja sam u prethodnom pokusaju samo lezala ili se kretala kao po jajima.Sad ne.Potpuno se ponasam"normalno".Idem u setnju,na kafu,radim po nesto po kuci.Nekad me fisne jajnik,grudi me bocnu ili se bas onako preznojim dobro ali ne obracam toliko paznju kao februara.Bice kako je BOG rekao.Pozdrav svim curama.E da i da ne zaboravim piski mi se i dalje gotovo pa isto ko prvih dana nakon transfera.
    Senka meni je dr. L rekao ne mirovati! Tako da sam ja nastavila zivjeti normalno samo nisam nesto ono pretesko nosila iz ducana, cak sam i biciklo vozila. A setnje su super za prokrvljenost
    Lijepe simptome imas

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Senka meni je dr. L rekao ne mirovati! Tako da sam ja nastavila zivjeti normalno samo nisam nesto ono pretesko nosila iz ducana, cak sam i biciklo vozila. A setnje su super za prokrvljenost
    Lijepe simptome imas
    Lara draga, ja sam februara meseca sebe proglasila trudnicom i u svemu videla simptome haha.Sad ne.Naravno lagala bih da kazem da ne mislim na bebicu ali sam dosta,dosta drugacija..Hvala ti.Ti uvek pomognes savetima i podrskom❤❤❤

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Cure, ja mislim da meni menga stiže tijekom večeri ili sutra, taman kad treba doći. Imam apsolutno sve simptome, poznam svoje tijelo, she is coming

Ne kužim zašto hormoni na mene ne djeluju, čak sam pod tri različite kontracepcije imala obilne menge:/

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Cure, ja mislim da meni menga stiže tijekom večeri ili sutra, taman kad treba doći. Imam apsolutno sve simptome, poznam svoje tijelo, she is coming

Ne kužim zašto hormoni na mene ne djeluju, čak sam pod tri različite kontracepcije imala obilne menge:/
    Neke cure imaju znakove takve kad je trudnoca u pitanju..drzim fige da ne dobijes mengu

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Neke cure imaju znakove takve kad je trudnoca u pitanju..drzim fige da ne dobijes mengu
    Znam, da, čitala sam o tome, no mislim da nema šanse - menga mi stiže taman kada i treba nažalost, znam svoje tijelo u najmanji atom. Mislim da stvarno moram otkriti zašto hormoni na mene ne djeluju, ne znam kojem specijalisti otići. Ako tko ima koga za preporučiti, pišite mi

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Hvala. ide se hrabro dalje.
    domaćica, kad bi mogle krenuti sa svime?
    A ne znam, js dolaze u 10 mj ali ja nemam mengu pa ne znam. Dr rekao da bi trebala uskoro dobiti ili ćemo lijekovima isforsirati da dobijem. U svakom slučaju 10/11 mj bi trebalo biti, ako se nešto ne zakomplicira...

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Domaćice, znači jajne stanice su stigle?
    Draga Branca ne, nama je ovo bio prvi odlazak u Skopje...

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Draga Branca ne, nama je ovo bio prvi odlazak u Skopje...
    Znam da ste tek išli na prve konzultacije, ali kako si napisala da čekate tvoj ciklus pa idete dalje pomislila sam da su došle i da skoro startate.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Znam, da, čitala sam o tome, no mislim da nema šanse - menga mi stiže taman kada i treba nažalost, znam svoje tijelo u najmanji atom. Mislim da stvarno moram otkriti zašto hormoni na mene ne djeluju, ne znam kojem specijalisti otići. Ako tko ima koga za preporučiti, pišite mi
    To nebi znala,ali isto znam da na mene isto lose dijeluju hormoni.Kad sam bila na stimulaciji jako lose reagirala ko da i ne primam.Najbolje mi je bilo u polastimutivnom postupku.Na svakog drugacije dijeluje i treba potrefiti sta ti pase...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Rikku, nadam se da se varaš vezano za mengu.
    Ja se na tvom mjestu ne bi zamarala. Nije da hormoni ne djeluju na tebe, nego jednostavno je priroda jača od "umjetnih hormona" koje dobivamo preko utrogestana, estrofema...
    Puno cura prokrvari uz terapiju. Ali ne zamaraj se oko toga prijevremeno. I da, dobro ti je rečeno, simptomi menge i trudnoće su slični.
    Posljednje uređivanje od LF2 : 02.09.2020. at 21:45

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj LF2 prvotno napisa Vidi poruku
    Rikku, nadam se da se varaš vezano za mengu.
    Ja se na tvom mjestu ne bi zamarala. Nije da hormoni ne djeluju na tebe, nego jednostavno je priroda jača od "umjetnih hormona" koje dobivamo preko utrogestana, estrofema...
    Puno cura prokrvari uz terapiju. Ali ne zamaraj se oko toga prijevremeno. I da, dobro ti je rečeno, simptomi menge i trudnoće su slični.
    Sve znam, da. Vjerujem da je meni tako zbog endometrioze, samo evo, ni doktori mi ne znaju reći zašto i pod kontracepcijom imam obilne, bolne i dugotrajne menge, tj. kao da ne pijem kontracepciju uopće. Dosad su mi uvijek samo propisivali drugu kontracepciju, bez odgovora. Znam da menga stiže, nemam sumnje uopće, sutra vam javim.

Možda 2.IVF bude uspješniji

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Aha, sori, nisam shvatila da i pod kontracepcijom isto imaš menge. A da, to bi mogla istražiti.
    Jaoooo, što bi voljela da te potrefi jedna lijepa beta

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Senka43

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Može li mi netko reći gdje se šalje dokumentacija za povrat putnih troškova? U Margaretsku? Postoji li neki zahtjev ili ga sami pišemo u slobodnoj formi?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Domaćice, sto se ne šalje kad sve obavimo? Ja nisam poslala nakon prvih konzultacija

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Šaljete i nakon 1.konzultacija i onda nakon postupka i odnesete to u Jukićevu 12, 4.kat, soba 46 ako se ne varam. Ja sam im odnijela karte i račun za karte te medicinsku dokumentaciju što je obavljeno, ispunila tamo neki obrazac i to je bilo to.
    Posljednje uređivanje od Rikku : 03.09.2020. at 08:48

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Domaćice, sto se ne šalje kad sve obavimo? Ja nisam poslala nakon prvih konzultacija
    Da, šalje se oba puta kad se vratimo, meni su to napomenuli kad smo predavali zahtjev, ali nisam pitala detalje (luđakinja .-) ) Sve račune sam sačuvala pa pretpostavljam da njih trebam poslati uz neki zahtjev...
    Rikku ne znaš može li se poštom poslati?

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Daj BOŽE da je tako❤❤❤

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Senka43, čine se obećavajući simptomi! Sretno i uzivaj u iščekivanju bete!
    Daj BOŽE da je tako❤❤❤

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Da, šalje se oba puta kad se vratimo, meni su to napomenuli kad smo predavali zahtjev, ali nisam pitala detalje (luđakinja .-) ) Sve račune sam sačuvala pa pretpostavljam da njih trebam poslati uz neki zahtjev...
    Rikku ne znaš može li se poštom poslati?
    Ma sigurno se može, no treba se taj neki obrazac ispuniti pa je najbolje nazvati Jukićevu i pitati ih da vam pošalju taj obrazac ili da im vi pošaljete podatke koji su potrebni.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Ma sigurno se može, no treba se taj neki obrazac ispuniti pa je najbolje nazvati Jukićevu i pitati ih da vam pošalju taj obrazac ili da im vi pošaljete podatke koji su potrebni.
    hvala, budem ih nazvala, puno ste mi pomogli kad bar znam da je Jukićeva a ne Margaretska, Dalmatinska ili Mihanovićeva …

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Baš super, sad ću još i ostati bez tih troškova!

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Baš super, sad ću još i ostati bez tih troškova!
    Pošaljite sad, ne znam da li postoji neki rok. U svakom slučaju ne možete ništa izgubiti ako sad pošaljete!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •