Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
AMH – anti-Müllerov hormon - pokazatelj rezerve tj. preostalih jajnih stanica u jajnicima.

Uobičajena je praksa pacijenticu obavijestiti o izgledima za uspjeh prije zahvata. Kod IVF-a ključni faktor koji određuje izglede za rođenje djeteta je dob žene.

Zbilja me čudi da dr prije postupka koji uključuje hormonsku hiperstimulaciju jajnika, aspiraciju folikula i na koncu ukupnu cijenu veću od 3000 eura, sa ženom starijom od 40 godina nije razgovarao o izgledima za uspjeh.

Općenito kod 40+ izgledi za rođenje djeteta su ispod 10%. Ali, to sigurno i sama znaš...
Sretno!
Mislim da smo se krivo sporazumijele. Dr.je trazio da napravim razne nalaze. Nakon sto sam sve obavila, posjeo me i objasnio kako stvari stoje. Da su tu godine, rezerve su manje, ovo ono.. Objasnio mi je i da obzirom na moju dob nema smisla gubiti vrijeme i novac na inseminaciji koju sam ja jako forsirala jer me nilo starh stimulacija. Jasno je bilo iz razgovora da su sanse ogranicene. Ali pogledavsi nalaze i moj uzv i one neke prohodnosti i cuda rekao je da imamo super polaziste. Ali ne, nije mi dao nikakav broj u smislu postotka... Mislim, meni je sve jasno sto je rekao. Nisam niti ocekivala neki postotak, niti mi se to cini realno.
Ali da, sve mi je bilo jasno. Mislim ja sam vadila hormone u vise navrata jer je u svakom trenu zelio znati kako stojimo i prilagoditi stimilaciju. Ja sam inace skepticna, ali ne osjecam se dovedeno u zabludu. Bas zato jer sam svjesna situacije sam zamrza 2 embrija i jos jedna straw...