Pozdrav drage moje, ne pišem neko vrijeme, no vjerno vas škicnem i pratim. Lakše mi tako, borba sa samom sobom.
Uglavnom iza mene su dva postupka u Mk sa doniranom jajnom stanicom, nažalost bez uspješno.
Prvi ET je bio početkom 11. mj. prošle godine, pet dana stari embrij, tj. rana blastica. Dobili smo pet oplođenih jajnih stanica, dvije rane blatociste i tri morule. Prvi transfer jedne blastice, nema uspjeha.Uglavnom morala na transfer zbog stenoze grliće maternice sa anestezijom.
Zatim krajem siječnja je bio FET dvije morule, sve prošlo ok, ovaj put bez anestezije, no opet nije pozitivan rezultat.
Ajmo reći da sam nakon dva postupka puno realnija, s manje nade, ovo me bilo malo spustilo i pokosilo, tražim gdje problem, no ne nalazimo ga. Oba puta ok endometrij, oko 10 mm. Mislim zdravstveni problem je velik, no zašto se barem ne uhvati ako su svu uvjeti zadovoljavajući. Čak nekako mislim možda donorica nije kombatibilna, evo neznam.
Čeka me treći postupak, sa preostala dva embrija, a što dalje vidjet ćemo.
Što se tiče Sistine, generalno mi je u redu, možda premalo istraže zdravstvenu sliku pacijentice, koliko je dr. Janevski optimističan i bude to sve (odgovara mi i to), neznam kako da se izrazim, toliko dr. Lazarevski možda premalo priča. Ali generalno sam zadovoljna, i naravno da nema tu vas bila bih izgubljena i pola toga ne bih pohvatala.
Želim vam svima sreću i uspjeh u narednim pokušajima, a i sebi