-
Gog,
Nevjerojatno mi je da ti dijete od 6 mj visinom preraste MC cabriofix, i sa 16 mj Romericu. Ma da je ne znam kakav dugonja, meni je u to tesko povjerovat dok ne vidim svojim ocima 
Jeste bili dignuli sve moguce umetke za novorodencad ispod guze ako su dolazili sa sjedalicom (obicno se koriste do samo odredene kilaze i onda se moraju ukloniti). Da li je dijete bilo vezano u laganoj odjeci?
Gdje se nalazite, mozda cete imati priliku otici na rodin besplatni pregled autosjedalica?
I znam da si stoput provjerila, ali provjeri jos jefnom visinu utora, ako treba skini cijelu presvlaku.
Postavljanje utora na pravilnu visinu ima veliku sigurnosnu znacajku. Npr, u smijeru voznje, utori u razini ramena ili malo iznad ce u slucaju frontalnog sudara puno bolje zadrzati dijete na mjestu. Ako bi pojasevi bili prenisko, tijelo ce vise poletjeti prema naprijed (probaj si vizualizirati).
Suprotno je kod voznje u suprotnom smjeru. U tom slucaju pojasevi trebaju biti u razini ramena ili malo ispod. U slucaju da su pojasevi visoko iznad ramena, ako dode do frontalnog sudara bit ce lufta da dijete isklizne iz sjedalice.
Nadam se da cemo uspjeti naci u kojem grmu lezi zec, makar nam slike slala da istrazimo, jer stvarno bilo bi steta da niti u dvije godine moras kupovati trecu autosjedalicu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma