Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: koju dojku dojiti po noći?

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno koju dojku dojiti po noći?

ja sam malo smotana još sa svim i znam da tema zvuči banalno, ali vjerujem iskusnim curama da će mi pomoći savjetom.
    prodojili smo sa 3mj, a dotad smo bili u relaktaciji sa izdajalicom u rukama i nadohranom sa AD. sad već 3 tj uspješno SAMO DOJIMO, ali sam ja još puna pitanja jer nam je kratka praksa..
    navečer isprazni obje cike do zadnje kapi i zaspe...po noći je isprva (kad samo počeli samo dojiti) papao po 7 puta po malo, ali sad potegne i po 5-6 sati sna u komadu, ili nekad samo malo zakmeči i gucne koji gutljaj jer spavamo zajedno...
    sad ja ne znam koju ciku da nudim i kako da mijenjam strane, jer obje su pune, pa mi na kraju ispadne da je cijelu noć bio na jednoj, a onda čitavo jutro na drugoj jer nikako da isprazni do kraja.
    kako bi trebala davati, jer pazim da stvarno popapa do zadnje kapi pa da mu tek onda dam drugu....ovako smo uvik nekako predvečer mlohavih cikica pa zadnje hranjenje traje i po 2 sata.
    molim savjete

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možda da probaš promijeniti dojku nakon što ju je dijete sisalo nekih cca 3 sata. Npr. mja malena sisa oko 22h lijevu dojku, zatim je oko 2h desna na redu, a u 4h opet desna, a u 7h prelazimo na lijevu. To isto radim i po danu, samo što onda sisa svakih sat, sat i po.
    Normalno je da su ti navečer dojke mlohave.
    Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mijenjam lijeva , desna ali istina znam i zaboraviti koja je zadnji put bila pa se zna desiti da mi jedna bude prepena u noći i probudi me bol pa se moram izdojiti :/
    ali nastojim mu dati više lijeve jer mi je ona inaće veća i više mlijeka imam u njoj

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U principu bi trebala zamijeniti strane svaka 2-3 sata (i po danu i po noći) osim, naravno, ako beba traži/treba i drugu stranu u podoju. A da su dojke praznije naveče a punije ujutro, je posve normalno (hormoni).

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    U principu bi trebala zamijeniti strane svaka 2-3 sata (i po danu i po noći)
    ma jasno mi je to- tako radim po danu i sve je ok, ali ako po noći napravi tako veću pauzu pa su obje napete i pune, a to kako jede po noći nije ništa-mislim, ne izprazni jednu do kraja unutar 2-3 sata, da li da ipak zamjenim stranu???
    ako bi recimo onu drugu izdojila pa to spremila, možda, jel bi onda ujutro imala beba šta za jesti iz te druge?(pretpostavljam da naravno da bi imala!)

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako ideš izdajati, samo ćeš dodatno navući mlijeko. A nije da to želiš. Naime, ako se dojka isprazni do kraja, to organizmu šalje signal da je mlijeka premalo i da ga treba stvarati još.
    Samo ti zamijeni strane nakon određenog vremena. S vremenom će se to izregulirati i stvarati će se taman toliko mlijeka koliko bebi treba pa i će ta jutarnja prepunjenost s vremenom nestati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam nekako instinktivno nudila onu koja mi je na opip bila punija
    jer nije baš da sam uvijek znala koja je na redu.

Na tvom mjestu nebi se zamarala previše, ako ste sad na isključivom dojenju i mlijeka
    naravno imaš dovoljno neće ga nestati ili se smanjiti količina zbog toga da ponudiš 'krivu' dojku po noći.

I čestitam na relaktaciji

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

čestitam na isključivom dojenju bravo za relaktaciju!

ja sam na početku imala isti problem pa sam noću stavljala maramicu na onu stranu koju sam trebala nuditi.
    nudila sam istu dojku unutar 2-3 h. ili više - manje 2x na istoj pa promjena.
    ali znalo se desiti da je ujutro jedna balon a druga spužva. valjda bi se zabunila

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ma ne bi se "relaktirali" bez roda....cure, najbolje ste, a SOS telefon je zakon!
    zahvalna sam od srca na svakom savjetu!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa Vidi poruku
    ja mijenjam lijeva , desna ali istina znam i zaboraviti koja je zadnji put bila pa se zna desiti da mi jedna bude prepena u noći i probudi me bol pa se moram izdojiti :/
    ali nastojim mu dati više lijeve jer mi je ona inaće veća i više mlijeka imam u njoj
    X - sve potpuno isto

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

davala sam prvo onu sa koje je strane malac, sljedeći put bi se nagnula na trbuh i dala mu drugu, da ne mičem ni njega ni sebe...ako zaboravim koja je bila zadnja opipam i koja mi se čini punija tu dam..

za relaktaciju

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja isto kao kahna- koja je bila na osjet punija- ako sam bila budna!ako nisam, što zna biti češće- onda onu koja mu je bliža. pa dok mi se čini da mi je dugo na jednoj- drugu. ponekad mislim da je znao sisati i praznu jer kad bih mu ponudila drugu bi halapljivo pio.

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja ni ne skužim kad mi je koja prazna...on vuče i punu i praznu s istom radošću i nikad se ne buni ????

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa još toii nije baš uspostavljena ponuda i potražnja kad ste tek 3 tjedna samo na cici pa sigurno imaš sad dosta mlijeka u obje. vjerujem, tako je meni bilo. onda da probaš, s obzirom da se u tolikom trudu nećeš naći u čudu kako sad dijete tu usred noći (kao ja) nego ćeš biti svjesna kad ga ideš dojiti da cca svaka 3 sata mijenjaš dojku. unutar tog vrmena jednu, osim ako u tom vremenu ne bude više podoja. tako bih ja napravila na tvom mjestu

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku
    ...on vuče i punu i praznu s istom radošću i nikad se ne buni ????

ovako je i kod nas iako imamo uspostavljenu ponudu i potražnju. jede svaka 2-2,5 sata, a kad dam "krivu" ne buni se
    u početku sam mislila da će se pobuniti i traiti drugu, ali njemu je sve ok!
    A noću mi se ionako čini da manje jede,a više se mazi
    jedino je malo frka kad moram na wc, onda zbunjeno vrti glavom i mljacka čudeći se kud je cica pobjegla
    a koja je na redu.....skroz je nevažno

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku

jedino je malo frka kad moram na wc, onda zbunjeno vrti glavom i mljacka čudeći se kud je cica pobjegla
    a koja je na redu.....skroz je nevažno
    ajme, sad sam se sjetila, moja cura je jedanput vidila kako je braco otvorio oči,nasmijala se i rekla mi:"gleda di mu je cica", ja sam pala od smijeha

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ni ne skužim kad mi je koja prazna...on vuče i punu i praznu s istom radošću i nikad se ne buni ????
    tako je i kod nas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •