-
mačije buhe
vidim da nas ima - ponosnih vlasnica mačaka. prije par dana spustila sam elu na kauč na njenu dekicu a kad ono na čelo joj skoči buha. inače nisam primjer urednosti, ali da sam ovako nisko pala? mačka smo ponovno odveli veterinaru koji je rekao da frontline se stavlja jednom mjesečno ali ako mačka spava gdje ima jako puno buha, buhe uskoče u krzno i tu žive dok ne iskoče ili uginu kad ugrizu mačku. usisali smo sve, oprali presvlake, možemo li učiniti još nešto? inače naš medo živi sretnim životom, može biti vani i unutra samo ga ne puštamo u krevet i dječija kolica.
-
Stara moja. Čim krenu skakati s kreveta buhe , a ne s mačke vrijeme je za dezinsekciju. Vjeruj. Nama se to dogodilo prije jedno desetak godina kad su se buhe nalegle u parketu. Nije bilo drugog nego zvati stričeke u bijelom da raskuže kuću. Imam doma dvije mace koje su isto bile slobodne do kad sam ja ostala trudna. Išle su nutra i van kak su htjele. Ali sad A-A! No no. Ne želim si priuštiit ono od prije deset godina. Sreća pa je bilo ljeto pa smo uspjeli sav namještaj oprati vani. Ak se razmnože mali gadovi (a jajašca mogu opstati bez hrane pa ti se izlegu nove buhice u kauču) ne gine ti selidba dok ne raskužiš kuću! Sretno, i da je samo jedna izolirana koja je eto češkanjem ispala baš tad.
-
-
-
MM , tada je bio samo dečko , je dobio alergiju na ubode. To je bilo prestrašno. Kao da se odjedanput izlego tisuće buha i izašlo iz parketa. Kad si sjedio na kauču a noge dole zacrnile su se u sekundi od naleta buha. BRRRRR! Kad se samo sjetim. A mačke su bile i kupane i mazane kemijom protiv buha, ali kaj to vrijedi kad su se buhe izlegle u parketu!
-
-
Ništa da se nadovežem. Imamo mačku, steriliziranu, sad 5-ta godina. Imali smo jesenas buhe koje su skakale i po meni i Lari pa smo stavili po stanu prvo grančice od oraha one zelene jer orah pušta miris koji buhe ne vole. Buhe su krepale a mi sve pousisali oprali i sad je dobro. Redovito maci stavljamo frontline ampulu al što ćeš buhe su jesenas ipak odradile svoje. Maca spava u stanu po zimi stalno, nuždu obavlja vani (traži sama van), po ljeti zna prespavati i vani. Eto, tako je kod nas. Sad je sve ok
-
Dezinsekcija cijele kuće, prvo špricanje Bio kill, pa tekuće pranje, pa ponoviti postupak za par dana. Oprati sve deke, tepihe navlake...... Mace okupati, staviti im ampule ili izbaciti iz kuće. Moje žive (4kom) oduvijek vani, ali smo imali labradoricu na čije su štence naskakale buhice. Pošto je bila friško nakon okota, stavili smo je na terasu, a lijepo vrijeme, terasa otvorena i eto problema.
Za par dana smo se riješili gamadi.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma