Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kako je djevojcica s teskom upalom bubrega?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Kako je djevojcica s teskom upalom bubrega?

Nigdje ne nalazim temu - kako je dijete forumasice koja je pisala da joj je dijete dehidrirano u bolnici s teskom upalom bubrega? Jel se kome javila? Mene istinski brine kako je, a vjerujem da njena prica nikoga na forumu nije ostavila ravnodusnim. Nadam se da ce se javiti, a u medjuvremenu molim, ako tko zna kako je, neka napise. Hvala.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mene zanima kako je Silanina curica. Nadam se da je terapija bila uspješna.
    Silan, javi nam se!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zanima kako je Silanina curica. Nadam se da je terapija bila uspješna.
    Silan, javi nam se!
    X
    držim palčeve da je sve dobro završilo.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala vam sto pitate za moju djevojcicu.
    Kuci smo trenutno,a i dalje idemo na terapiju ujutro i navecer.Nadam se jos sutra.
    Inace je isprepadana od stalnog bocanja,pa nam je svaki odlazak tezak,popracen placem,ponekad i povracanjem.
    Veceras je dezurna njena doktorica,pa cemo kad odemo vidjeti sta dalje.Jutros smo nosili urin,nadam se da ce nalaz biti gotov do veceras.
    Curica fino zasad izgleda,jede,igra se....Kad je vidis pomislis da je nista ne muci.
    Uskoro trebamo raditi i mikcioni test,ako se tako zove.Nisam dobro zapamtila,to nam je doktor rekao.
    Ah,da...rekli su nam da je bakterija eserihija coli,10 na 6.
    U subotu na nalazu je bilo CRP 111.
    Znaci ide na bolje,jer je bilo 260.
    Veceras cemo valjda vidjeti koliko je sad.
    Svaki savjet mi je dobrodosao,pa zato pisite.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E coli je zeznuta bakterija, voli se "zavuci". Molim te da svakako slusas sto ti kazu lijecnici, prije svega pedijatar. Ima li tvoje dijete primarnog pedijatra?
    Inace, ovdje mozes procitati dosta relevantnih informacija o upalama bubrega i pretragama koje slijede tvojoj curici: http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...nih_puteva.asp
    Mikciju ce raditi da se iskljuci moguci VUR:
    http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...lni_reflux.asp
    Lijekovi su bitni u stanju u kojem je tvoje dijete: i nakon sto infekcija prodje, mozda ce morati jos mjesecima piti antibiotik (samo slijedi ono sto ti kaze lijecnik!).
    Uz sve, dobro je da pije brusnicu i pije probiotike - to je nesto sto ce uz antibiotik pripomoci da se brze rijesi e coli i da joj onemoguci da se ponovno nastani u mjehuru. To je preporuka nefrologice koja lijeci moje dijete. Znaci, lijecnika. Ako te jos sto zanima, pitaj slobodno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, Silan !

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bravo za curku

preporučam cranactin preparat od brusnice, neka ga uzima neko vrijeme nakon što se riješite e.coli (može i dok dobiva antibiotik). nas je to spasilo.

i kad budete išli na mikciju ne daj se istjerati dok traje pretraga, jer je dosta nezgodna i puno pomaže kada je roditelj s djetetom.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drago mi je da je bolje!!!
    sad treba jacati imunitet. meni je jako pomogao ovaj lgg napitak za jacanje imuniteta (mogu ga piti i djeca). moze se kupiti pouzecem.
    http://com.hok.hr/web/marinalab/acidosalus_hr.html

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, ovaj Cranactin od brusnice je standardna preporuka za sve s urološkim problemima. Za djecu imaš u tekućem obliku.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je da je malena bolje! I ja potpisujem za Cranactin, imamo jako dobro iskustvo s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drago mi je da je bolje
    moja je isto imala e.coli i dosta dugo se povlačila , svako par mjeseci bi kontrolirali mokraću, taman kad bih pomislila da smo je se riješili ona bi se opet pojavila; moja djevojčica je u više navrata bila na antibioticima skoro 1, 1,5 godinu; to stvarno moraš redovito kontrolirati jer ako se popenje u bubrege onda je gotovo nemoguće riješiti je se, ostane trajno nastanjena i stalno stvara probleme

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dobre vijesti!
    i ja sam bila u sličnoj situaciji (L 20 mjeseci hospitalizirana, H 2 mjeseca i samo doji) pa se neću ustrčavati da ti napišem što je nama pomoglo:
    1. morate izliječiti infekciju do kraja (antibiotici koliko god procjene liječnici)
    2. Cranactin sirup od brusnice treba odmah početi uzimati
    3. VIP probiotik premium isto odmah (nama se pokazao odličan, pogotovo nakon 6-mjesečnog uzimanja)
    4. zdrava prehrana + izbaciti čokoladu i slično sa puno šećera jer to voli Esch! neka pije čim više jogurta-kiselog
    5. kad ćete imati sve nalaze i prestanete s antibiotikom zbog upale polako se možeš informirati i konzultirati (dr u Poliklinici Helena je za svaku preporuku) o drugačijem liječenju

i mi odlazimo homeopatu i jedino nas je jedan homeopatski preparat oslobodio Esch. colli ali ja o tome ne bih nego mi se javi ako želiš kontakt naše homeopatice, ona je dr a time se bavi već 15-ak i više godina.
    u trenutku lošeg nalaza urina+opće lošeg stanja djeteta+visokog nalaza leukocita ona nam je preporučila odlazak na hitnu jer tako jaku upalu u tom trenutku ona nije mogla zaliječiti.

drži se i budi na svim pretragama s curicom!
    L nakon samo vikenda provedenog u bolnici mjesecima nije htjela spavati sama i općenito se nije htjela razdvajati pa vjerujem da i vas čeka slično.
    nadam se da je ova upala slučajnost i da ipak nema VUR!

sretno i obavještavaj nas

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eh evo muz donio otpusno pismo,pa preporuka je da ujutro idemo nasoj doktorici,a do tada cu vam napisati veci sadrzaj tog pisma,pa da vidim sta mislite.
    Dijagnoza kod prijema / Infectio tractus urinarii
    Dijagnoza kod otpusta / Pyelonephritis acuta, Anaemia hypochromica
    Laboratorijski nalazi / CRP 247.4, SE 40/, KS-Le 11,9, u DKS- Ly 15,3, Mo 4,7, Gr 80.0, Er 4,24, Hb 101, Hct 29,6 MCV 69,9, Tr 147.
    Status elektrolita / Na 131, K 3,7, Ca 2,31, CI 94, GUL 4.-2,N-urea7,5, kreatinin 61. AST 46,ALT 40,CK 45, LDH 337, gama GT 14.
    Proteinogram U.P. 59,0. alb. 32.0,glob.27.0
    Hemokultura anaerobna i aerobna sterilna.
    Bris nosa/ Stereptococcus pneumoniae,S na amoxlcillin/klavulansku kis,cefazolin,ceftriakson,eritromicin.
    Bris guse uredan.
    Urini u seriji- pH pH pd 5.0 do 6.0,S.T. od 1.010 do 1.020, prot, od 1.0 do 2.0 Le od 10-15 do 30-35.Er od 6-8 do 15-20,plocaste epitelne celije,u nekoliko urina cilindri i hijalini,bakterija od nesto do masa,grupe Le i Er.
    Urinokultura- Escherichia coli 10 na 6, ,S na amoxlcillin/klavulansku kis,ampicillin,cefazolin,cefataxime, ceftazidime,ceftriakson,cefuroxime,gentamicin,nitr ofurantoin,trimetroprim/sulfamethoxazole.

Eho abdomena-
    Bubrezi su urednog smestaja,oblika i velicine dorzalnim pristupom,desni bibreg uzduzno mjeri 7,3 cm,a lijevi bubreg 8,3 cm.U zoni bubreznog sinusa obostrano u kanalnom sistemu vidljivi hiperehogeni tracci sa nesto reflektivnijim sinusom sto moze predstavljati sekvelu uroinfekta.
    Mokracni mjehur ispunjen manjom kolicinom urina.Unutar mokracnog mjehura vizuelizira se i nesto gusci sadrzaj-prisutan talog sedimenta.
    Zakljucak-
    Nalaz ukazuje na obostrano vidljive hiperehogene tracke u sinusima bubrega koji mogu predstavljati sekele upale.
    Nadalje,u mokracnom mjehuru koji je nedovoljno distendiran urinom vizualizira se nesto gusceg sadrzaja-talog sedimenta.Preporucujese eho kontrola prema nalazu pedijatra.

Preporuka-
    Pancef sir a 100 mg 1x1 kk 7 dana,uz Linex caps 2x1, a potom Ceclor sir a 125 mg 1x1 kk uvece 1 mjesec.
    Ferrum Lek 1x1 kk uz vitamin C tbl a 50 mg 2x1 tbl. 4-6 mjeseci uz mjesecnu kontrolu KS.
    Mjesecna kontrola serije urina i urinokultura,a Uz urotrakta za 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je drago da je malena bolje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Silan,

jako mi je drago da ti je curica bolje.
    Bitno je da pratiš upute liječnika kako bi se u potpunosti izlječila.

I toplo preporučujem da u dogovoru sa liječnikom prođeš sve preporuke te da se informiraš o preventivnoj prehrani (ko što su ti cure napisale - manje slatkog i sl) koje može pomoći da se izbjegnu neki dodatni problemi sa gljivicama, ec i sl.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

još bih samo nadodala da Ferrum i odraslima radi probleme sa stolicom - zatvor a sjećam se da je bilo tema ovdje na forumu i o drugim preparatima za željezo pa malo prosurfaj na tu temu
    i da, moguće su gljivice od antibiotika (i L ih je dobila od Sinersula) ali to lako uočiš. nama su zbog gljivica promijenili antb.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijepe vijesti

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzi oporavak malene

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Danas smo bili kod pedice.Dobili smo Pancef sirup,probiotik Linex,a nakon sedam dana da pije Ceclor.
    A za zeljezo je pedica malo izmjenila.Dobili smo Legofer sirup,zatim Plivit C uz njega da pije i Folacin.
    Sad,bili smo kod dvije pedice,cisto da budem na sigurnom,i rekle su mi razlicite stvari.
    Prva je rekla da uz Pancef pije i ovo za zeljezo,a druga je rekla da poslije Pancefa pocne uzimati ove druge lijekove (osim naravno Linexa koji treba piti uz Pancef).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

maxi,kako uocis gljivice?
    Nisam imala dosad iskustva s njima..

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja mlađa ( ima skoro dvije god ) je jako anemična, dobila je Legofer sirup ali ga nismo bili počeli odmah uzimati jer je tada imala neku virozu sa temperaturom, znači pedica je preporučila da počne piti željezo tek kad viroza prođe tako da možemo pratiti reakciju na uvođenje željeza.
    Počeli smo sa malim dozama, 1.5ml dva puta dnevno i povećavali za pola mililitra svaka dva dana.
    Sada smo na punoj dozi, 7.5ml dva puta dnevno.
    Ja bih isto svojoj počela davati željezo i ostalo nakon Pancefa.
    Puno je to lijekova za mali organizam, kad budeš davala samo Pancef lakše ćeš uočiti bilo kakve nuspojave .

Linex treba uzimati baš zato da se ne pojave gljivice, štiti crijevnu floru jer antibiotik uništava i dobre bakterije koje žive u organizmu.
    Gljivice ti izazivaju svrab, crvenilo i pojačan iscjedak iz piše, mnoge žene muku muče s njima pogotovo nakon kure antibiotika.

Nakon tjedan dana nastavit ćeš s Linexom, ujutro davati željezo i vit C i folnu a navečer Ceclor.
    I potpisujem cure za Cranactin sirup, odličan je.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    maxi,kako uocis gljivice?
    Nisam imala dosad iskustva s njima..
    jako crvena pišica+svrab

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Drago mi je da je tvoje dijete dobro.
    Nadam se da će se tako i nastaviti
    i da neće biti nikakvih posljedica.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Danas smo bili kod pedice.Dobili smo Pancef sirup,probiotik Linex,a nakon sedam dana da pije Ceclor.
    A za zeljezo je pedica malo izmjenila.Dobili smo Legofer sirup,zatim Plivit C uz njega da pije i Folacin.
    Sad,bili smo kod dvije pedice,cisto da budem na sigurnom,i rekle su mi razlicite stvari.
    Prva je rekla da uz Pancef pije i ovo za zeljezo,a druga je rekla da poslije Pancefa pocne uzimati ove druge lijekove (osim naravno Linexa koji treba piti uz Pancef).
    Drago mi je da je dijete puno bolje.
    Sto se tice ovog sto pitas, ne znam, nemam iskustvo i ne znam kako je bolje uzimati, ali bih ti preporucila da, cim dijete ozdravi, sjednes, stavis na papir sto trebas i trazis od pedijatra i odaberes JEDNOG kojem ces vjerovati i u kojeg ces imati povjerenja. Postoje ozbiljna stanja i bolesti kod kojih je dobro potraziti drugo, trece misljenje, ali nije svako stanje takvo. Mislim da ces puno dobiti na osobnom miru, ako pronadjes pedijatra u kojeg ces imati povjerenja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da je dijete puno bolje.
    Sto se tice ovog sto pitas, ne znam, nemam iskustvo i ne znam kako je bolje uzimati, ali bih ti preporucila da, cim dijete ozdravi, sjednes, stavis na papir sto trebas i trazis od pedijatra i odaberes JEDNOG kojem ces vjerovati i u kojeg ces imati povjerenja. Postoje ozbiljna stanja i bolesti kod kojih je dobro potraziti drugo, trece misljenje, ali nije svako stanje takvo. Mislim da ces puno dobiti na osobnom miru, ako pronadjes pedijatra u kojeg ces imati povjerenja.
    potpis.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

drago mi je čuti lijepe vijesti da se tvoja curica oporavlja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •