Nisam našla sličnu temu, ispričavam se ako mi je promakla. Daklem, kao što stoji u naslovu, mučim muku s mesnim umacima. Iako je okolina zadovoljna mojim kulinarskim umijećem, ja nisam, nedostaje tu puno finesa. Jedan detalj koji mi smeta je u tome sto mesni umaci budu prevodenasti za moj ukus. A u umaku s mljevenim mesom voda mi se zna odvojiti od ostatka umaka. U čemu griješim? Nisam primijetila vezu s količinom kapule ili mesa, odnosno s njihovum omjerom u umaku, isto mi se događa bez obzira dolijevam li vruću ili hladnu vodu, kuham li poklopljeno, polupoklopljeno ili otklopljeno. Je li problem u jačini vatre?


Odgovori s citatom
, u duljini dinstanja.
Da, luk mi se sasvim raspadne, i zbilja ne štedim na vremenu. Mandić u svojoj (meni zakon) kuharici tvrdi da nema dobrog bolonjeza koji se kuhao ispod dva sata, pa se toga i držim. Zato se cijela snuždim kad mi se, i pored silne ljubavi i strpljenja, sastojci ne sjedine (po meni bi se trebali sjediniti i bez dodanih zgušnjivača). Pokušat ću s dodavanjem manje količine vode odjednom, a probat ću i foru s "takavanjem" dna posude. Definitivno mi da ono "nešto" kod dinstanog kiselog ili svježeg bijelog kupusa, a i kod restanog krumpira.
).
