Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
Znate što ja ne kužim zašto dr. kad su zaštopani jajovodi i kad se već desi vanmaternična ne uklone oba jajvoda pa je žena mirna što se tog tiče.
Ja mislim da zato da ne uklone ženama kakvu-takvu šansu za prirodnu trudnoću. Zato jer se i preko zaštopanog jednog jajovoda može zatrudnjet. Primjer forumašica sanja30, ne piše više, prošla na VV-u masu masu postupaka, bila na putu da postane maratonac, zatrudnjela prirodno na zaštopan jedan jajovod. Mislim, teško je sa stopostotnom sigurnošću dokazat stopostotnu zaštopanost jajovoda (manji broj žena ide na laparaskopiju, većina ide na HSG, di je to onda ipak procjena, koja je samo 60% točna). I, kako ima ovako tužnog i nesretnog spleta okolonsti kao kod kanoe, tako ima i onih čuda kojima s veseljem skačemo. Pa valjda dr. ne želi biti taj da to radi ako to nije apsolutno jednoznačno indicirano (tipa one dg. kad je zaštopani jajovod ispunjen onom embrio-toksičnom tekućinom - oni salpinksi, hidro ili sacto).

I ja bih te ohrabrila, kanoa. Velika je indikacija za tvoj budući eventualni uspjeh to što si uspjela iz prve. Želim ti sreću. Bit ću otvorena i zbog zakona i zbog teškog PCOS-a - preporučila bih ti Maribor di su neupravljive hiperstimulacije relativna rijetkost.