katka22 želim ti svu sreću dalje i žao mi je zbog užasnog iskustva...i dalje vibram za moguće čudo~~~~~~~~~~~!

Što se tiče začepljenih jajovoda i vanmaterične, s tim zaista treba biti oprezan. Iskustvo moje prijateljice (koja je na svu sreću iz n-tog pokušaja dobila prekrasne blizanke )- čak dvije vanmaterične iz ivf postupka ( ni dr nije mogao vjerovati da je toliki pehist).
Nakon prve uklonjen jedan jajovod ( s tim da se u tom postupku primio i drugi plod u maternici pa se beta izvrsno duplala, i nitko nije ni sumnjao na vanmateričnu. Na kraju je ovaj u maternici spontano odbačen, a plod u jajovodu je odlično napredovao i isto imao srčanu reakciju). Njoj je rečeno da baš te priraslice luče neku tvar koja "privlači" embrio u jajovod. Druga vanm. je uslijedila nakon mislim još 2 postupka- tada je već prije bete prokrvarila i srećom je provjerila betu koja je isto bila visoka. Odstranjen i drugi jajovod.

Eto, samo upozorenje svima u postupku da ne vjeruju krvarenju, niti testovima- uvijek provjerite Beta hcg!