-
AS i zakon u Hr
Planiramo za ljeto doci s djecom do Hrvatske i vidim da se prema zakonu RH na mjestu suvozaca smije prevoziti jedino dijete do 2 godine starosti u smjeru obrnutom od smjera voznje. E sad, na mjestu suvozaca vozi se nasa trogodisnja kcerkica (obrnuto od smjera voznje jer je u Svedskoj zakon da do 4 godine se vozi obrnuto) a na straznjem sjedalu je tromjesecna beba (takodjer obrnuta od smjera voznje) zajedno sa mnom da imam bolji kontrolu nad njom (ako se budi, ako treba zabavljati i sl.). Mislite li da mozemo imati problema zbog tog suvozackog mjesta?
Hvala!
-
naravno, da ćete imati problema, a i svi skupa lijepo stanete odostraga.
-
Problem je da otraga nema bas mjesta za dvije autosjedalice i mene a moram malu bebu imati na oku. =)
Posljednje uređivanje od axina : 14.06.2010. at 19:45
-
Ma , ne trebas! Sto ce se dogoditi bebi ako je ti ne gledas? Vjerujem da te je strah, ali razmisli, tko gleda bebu dok ti spavas ?
Imas tri mogucnosti: staviti oboje djece straga, staviti bebu na mjesto suvozaca ili sjedi s djecom straga.
-
Meni je skroz logicno da na duljem putovanju mama zeli sjediti uz bebu. Beba moze dio vremena odspavati, onda "buljiti" u prazno, ali nakon toga ide zabavljanje, kreveljenje, davanje zvakalica, sviranje i mahanje s igrackama i tako ukrug. Znam tocno kako ti je jer imamo istu situaciju. Iako imamo prilicno veliki obiteljski auto ja jedva stanem na zadnji zic izmedju nase 2 sjedalice okrenute u suprotnom smjeru, a i tada mi je ulazak i izlazak iz auta vratolomija: ulazim kroz suvozacka vrata i penjem se izmedju sjedalica, a izlazim na ta ista vrata ali cesto naglavacke. Ipak, nismo ni jednu stavili na prednje sjedalo iako bi bebinu po zakonu mogli...
Steta sto je nas zakon donesen kada u Hrvatskoj nisu postojale takve autosjedalice kakvu vi koristite, pa nije predvidjeno da se starija djeca voze na suvozackom mjestu u suprotnom smjeru.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma