Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: porod 18 mjeseci nakon carskog!?!?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno porod 18 mjeseci nakon carskog!?!?

Jel netko zna šta me čeka na porodu 18 mjeseci iza carskog. Ginić kaže da će me tjerati na svu silu da rodim vaginalno a s druge strane slušam kako se treba čekati na novu trudnoću 2 godine nakon sekcije a kamoli rodit nakon samo 18 mjeseci! Šta će iti sa šavovima? Malo (puno) me strah uopće poroda a još kad ne znam ništa.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno ipak nije potrebno cekati toliko dugo nakon carskog, i negdje sam vidjela podatak da je potrebno taman toliko koliko je kod tebe - 9 mjeseci. eto, taman si pogodila

sretno

annabella

Početno

Meni su rekli da moram čekati najmanje godinu dana do slijedeće trudnoče, A najbolje bi bilo 2 g.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nakon 19 mj rodila prirodno 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni dr. rekao da nije potrebno čekati uopće jer je to sve čvrsto zaraslo već nakon par mjeseci. Jedino ne bih voljela još jedan carski.

annabella

Početno

Hej Vlatka rodile smo isti dan! Samo sam ja rodila sina u Sl. Brodu.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam rodila na carski i doktori su mi rekli ni slučajno prije 2-3 godine. Nije mi jasno zašto je to kod nas tako, a u Švicarskoj moja sestrična rodila na carski i nitko joj ništa nije rekao. Prva beba se rodila u 12 mjesecu, druga u 1. razlika je samo 13 mjeseci. Nitko joj nije ništa rekao niti nabrajao!!! Prvi porod carski a drugi prirodni.
    Problem je u tome što oni nakon što žena rodi na carski pa poslije prirodno moraju ženu uspavat i ući rukom da pregledju da li je šav u maternici izdržao. Mojo susjedi nisu pregledali u skoro da nije umrla. Završila na hitnoj operaciji i doktor su rekli da je to sve njihova krivica!!!
    Ajd ti sad njima vjeruj!!

annabella

Početno

U rodilištu na kontroli su mi rakli da moram čekati bar dvije godine s novom trudnočom, a kada sam bila na kontroli prije 3 tj. kod svog doca i pitala ga za to, on mi je rekao da to nije bitno, ako je rez dobro zarastao (kod mene je) nema potrebe za čekanjem!
    Mislim da se o tome mišljenja razlikuju od doktora do doktora!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad sam došla na kontrolu 6 tjedana nakon poroda, moj ginić mi je rekao da ne smijem ostati trudna godinu dana. Ja se toga pridržavala i oko Dininog 1. rođendana ostala trudna. Kad sam došla potvrditi trudnoću, uhvatila me panika da nije ipak malo prerano jer se preporučuje 2-3 god. razmaka, ali mi je rekao da to nema veze ako je prošlo godinu dana jer nakon godinu rez je dovoljno dobro zarastao. Ja mu vjerujem jer je on prilično ziheraš. A s obzirom da sam ja na carskom završila zbog nesrazmjera zdjelica (Dino imao 3 500g i nije mogao van) imam velike šanse da ću opet na carski-ako beba bude tolika!
    Mislim da se ne trebaš brinuti ako ti tvoj dr kaže da je sve OK (naravno ako imaš povjerenja u njega da zna šta radi).

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

6 mj. nakon poroda bi mogla ostati trudna

enola

Početno

Ja sam rodila carskim rezom 23. 08. 2005. i nakon dva i pol mjeseca ostala opet trudna. Dobila sam info da ožiljak od carskog zacjeljuje za 5 tjedana i tako sam sad u 13. tjednu trudnoće. Dr je rekao da ćemo morati paziti, pogotovo nakon 30-og tjedna, zbog povećane opasnosti od rupture maternice, inače sve ok. Toliko o teškoćama sa začećem nakon carskog reza! A na malom zlatu koje sad ima 5 mjeseci smo radili 5 godina. Kad krene, krene.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čestitam enola, i na novoj bebi (na obje zapravo) i na hrabrosti! nego, što ti dok kaže (ili koje su tvoje želje) - ćeš moć vaginalno ili ćeš morati na novi carski? mislim, ako će trebati paziti na maternicu nakon 30-tog tjedna, onda pretpostavljam da ne dolazi u obzir svo ono naprezanje na porodu... ili?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je doc rekao da slobodno mogu zatrudnit nakon 6mj, i da uopće ne razumije od kuda taj termin od dvije godine.Objašnjavao mi je i na koji način je to šivano,i kad zaraste ali sam zaboravila

enola

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    čestitam enola, i na novoj bebi (na obje zapravo) i na hrabrosti! nego, što ti dok kaže (ili koje su tvoje želje) - ćeš moć vaginalno ili ćeš morati na novi carski? mislim, ako će trebati paziti na maternicu nakon 30-tog tjedna, onda pretpostavljam da ne dolazi u obzir svo ono naprezanje na porodu... ili?
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hvala! Kaže moj dr da će vjerojatno biti opet carski, baš zbog naprezanja na porodu, ali ne isključuje niti vaginalno. Valjda ovisno o tome kako će se stvari razvijati. Ja osobno bih voljela opet carski jer sam sa prvim više nego zadovoljna. Rez me nije bolio - ili je adrenalin tako navalio da nisam osjetila, ali kad su me treći dan po porodu preselili na odjel i donijeli mi moje zlato, carski sam zaboravila.
    Što se tiče hrabrosti, to ćemo tek vidjeti. Činjenica je da nismo planirali drugu bebicu baš tako brzo, ali sad kad se desilo, sretna sam da se desilo. Malo sam se splašila da se neću moći posvetiti u potpunosti prvoj bebi zbog nove trudnoće, pa onda kako ću s njih dvoje u šetnju, hoću li kupovati kolica za blizance...Sad je sve super, veselim se novoj bebi i samo se nadam da će sve proći u redu!! I uživam!!!

enola

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hvala! Kaže moj dr da će vjerojatno biti opet carski, baš zbog naprezanja na porodu, ali ne isključuje niti vaginalno. Valjda ovisno o tome kako će se stvari razvijati. Ja osobno bih voljela opet carski jer sam sa prvim više nego zadovoljna. Rez me nije bolio - ili je adrenalin tako navalio da nisam osjetila, ali kad su me treći dan po porodu preselili na odjel i donijeli mi moje zlato, carski sam zaboravila.
    Što se tiče hrabrosti, to ćemo tek vidjeti. Činjenica je da nismo planirali drugu bebicu baš tako brzo, ali sad kad se desilo, sretna sam da se desilo. Malo sam se splašila da se neću moći posvetiti u potpunosti prvoj bebi zbog nove trudnoće, pa onda kako ću s njih dvoje u šetnju, hoću li kupovati kolica za blizance...Sad je sve super, veselim se novoj bebi i samo se nadam da će sve proći u redu!! I uživam!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Enola i ja ti čestitam.Ti i ja smo u skoro pa istoj situaciji.Ja sam rodila 15.07 a sada sam u 13. tjednu i dr. mi je rekao kao i tebi.Malo ćemo više paziti pred kraj i vjerojatno opet carski ali nije isključen niti vaginalni porod.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •