M. bi odveli baki taj dan, ma kud bismo s njom tamo...
Muzej je stvarno lijep. Mi smo bili sa djecom različite dobi, od 4 god. pa na više i svi su pronašli nešto zabavno za sebe
Bili smo konačno ovaj vikend. Očekivala sam možda bogatiju izložbu, ali nije loše sve u svemu. Karta je definitivno preskupa.
Mi smo bili ovaj vikend - muzej mi se jako sviđa, a i djeca su bila oduševljena. Postav je odličan. Uzeli smo i audio-vodič - isplati se, jer se puno toga više može čuti nego što je napisano uz eksponate. Sama ideja o postavu kao dva puta - prvi je put razvoja spoznaje čovjeka o sebi samom, a drugi put razvoja svemira, zemlje, života na njoj i posebno čovjeka je izvrsna, a nalazi su fantastično ukomponirani u likovna djela koja ih nadopunjuju. Jedini problem je bio što nisam mogla ići dovoljno sporo da sve odslušam i potom u miru razgledam, jer je bilo više školskih grupa djece koja su puno brže prolazila kroz muzej. Djeca su ispočetka slušala audio-vodič, a kasnije su izgubili strpljenje za to, ali su na svoj način razgledavali eksponate, igrali se na interaktivnim kioscima, vraćali se na neke zanimljive točke, fotografirali se - uglavnom, bilo im je odlično. Sljedeći put ćemo svakako ići radnim danom, zbog mirnijeg i sporijeg razgledavanja. Obiteljska ulaznica doista nije skupa - 100 kn za obitelj. Za audio-vodič se plaća 10 kn.
Je l sada manja gužva?
Je li bio tko u posljednje vrijeme? Najviše me interesira vezano uz gužvu nedjeljom. Kako izgleda taj park vani? Je li cijena ulaznice još uvijek ista?
Mi smo bili prošli vikend - u subotu. Bilo je ljudi, ali gužva nije bila neka pretjerana. Klinci su se oduševili i već žicaju da opet idemo.
Park van je lijepa šetnica kroz šumu sa kipovima po šumi - moji su se oduševili sa špiljom kraj izlaza u koju su se uvlačili - našli su i kompanjone pa su svi napali špiljicu.
Cijena obitljeske ulaznice je 100 kn (2 odrasla i djeca).
da i mene zanima, morat ćemo na izlet malo do tamo koji vikend....
Tefil, hvala. Bili smo danas i super se proveli. Gužve nije bilo, klinci su uživali. Preporučamo!
i mi bili prošli vikend i nije bila velika gužva!
mm totalno oduševljen, dijete protrčalo kroz muzej, a ja za njom.
Last edited by bucka; 08.05.2011 at 22:52.
Gdje ima neko zgodno mjesto za pojesti u blizini, ne nužno u Krapini?
I što je još lijepo za vidjeti tamo, kad smo već u blizini?
Oro-Goro, u Oroslavju-obavezno pizzu naručit. Ali jedna velika pizza je za dvoje. Baš je jumbo.
I mi smo bili ponovo u muzeju, divan je!
koji stakleni stolovi i bijeli stolci?
ja sam ih videl tek sad kad sam išel detaljnije proučavat galeriju
sjedneš na terasu na sjevernoj strani kleti tik iznad šume (niti ne uđeš unutra) i uživaš u friškom zraku i masivnim (ali stvarno MASIVNIM) stolovima, stolcima i klupama
nemam pojma, vidjela sam fotku na njihovim stranicama i naježila se od panike![]()
ima dobra picerija/restoran odmah ispod kad izađeš iz muzeja,
izgleda potpuno različito od ove kleti Kozjak - odnosno izgleda kao klet (drvene klupe i stolovi),
i nemjerljivo je bliže![]()
Hvala na preporukama. Kako mi dolazimo iz Rijeke, puno bismo radije neku zagorsku kuhinju tipa Kozjak nego pizzu, a i super mi je što ima sadržaja za djecu. Slobodno preporučite još nešto na toj relaciji Krapina-Zagreb, samo da nije puno van ruke.
ma dolje ti isto imaju Zagorske stvari za klopat,a i jedeš baš nasuprot Hušnjakove špilje,
dok čekate klopu djeca ti se mogu zavlačiti u one male špiljice, gledati drvene eksponate isl.
ipak ti treba neko vrijeme za razgledat izložbu i pri tome se ogladni, tako da je nama baš bilo
zgodno jesti odmah na izlazu iz muzeja
bili smo napokon. jako zanimljivo,
meni se najviše svidio onaj povjesni tijek na početku.
J je bio oduševljen ledom, tamo je bar pola sata skakao.
T jedva dočekao lubanje i kipove praljudi. rješavao je i sve tri pitalice.
prošetali smo i kroz šumu, pogledali one skulpture od drveta i vidjeli vjevericu.
kod restorana je bilo događanje http://www.idemvan.hr/dogadaj/ljeto-...ni-2011/12047/
20 km od krapine je grešna gorica i dvorci veliki tabor i miljana, a nedaleko je i kumrovec - etno selo, a sve je na putu do ZG ako se ide po staroj cesti.
Pozdrav svima,
Zanima me dali netko ima DVD sa promotivnim materijaom muzeja. Trebaju mi nekakvi materijali za jedan zadatak na fakultetu, tocnije radi se o izradi najave za muzej.
Prije nekoliko dana sam posjetio muzej no problem je sto se unutra nesmije slikati a DVD kosta 120kn sto je prevelika investicija za ovakav nesluzbeni zadatak pa mi je to poremetilo planove.
Stoga bi molio ako mi netko moze pomoci oko tih materijala.
Hvala!
probaj poslati mail muzeju i objasni u čemu je stvar
možda imaju nešto promotivno što ti mogu poslati
ili možda na htv internet stranici programa na zahtjev imaš prošloljetnu emisiju (nešto turističko, cca 10 minuta, svaku večer druga tema) koja je imala prilog o muzeju
i da nabaviš dvd isto moraš pitati autora za dozvolu korištenja i sl.
Autor nemora znat, a rad nece biti javno objavljen nigdje vec ostaje kao projekt na faxu. Nema komercijalne uporabe stoga nebi trebalo bit problema :D
trenutno i u ZG izlozba, produzena do 1.4. http://www.amz.hr/naslovnica/virtual...ndertalca.aspx
i radionica Subota, 18. veljače 10-12 sati RADIONICA - "Putem neandertalca s Arhimišom"
Najave za sudjelovanje: tel: 4800003 ili mail: zbabic@amz.hr