Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: prestrašno iskustvo...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prestrašno iskustvo...

Pozdrav svim dragim rodama i ostalim simpatizerima foruma...
    Imala sam problema sa logiranjem pod starim imenom - kanoa 22 -, pa sam otvorila novi profil, nadam se da to nije problem. Unaprijed se ispričavam za preopširan post.
    Javljam se nakon previše vremena, da s vama podijelim najgore iskustvo u mome životu, i da bi vas upozorila. Evo ukratko, za one koje me ne znaju...
    2002. vanmaterična prirodno, odstranjen dio desnog jajovoda, HSG - oba jajovoda neprohodna.
    Dakle, 2005. imala sam prvi ICSI postupak kod neprežaljenog mi dr.J. na VV, i dobila svog anđela Nou. Tada sam na stimulaciju reagirala strašno burno, dobila HS, ali sve na kraju sretno završilo...Ostalo 7 zamrznutih embrija, i sad smo odlučili otić i pokušati dobiti drugu bebu.
    Javili se dr. A. koji mijenja našeg i učinio nam se ok, pa smo krenuli. Prvi problem bio je u tome što je meni menzis kasnio, znači zadnji pravi bio je 20.10. Dok krajem prosinca još nije bilo ni traga menzisu, moj ginekolog mi je dao duphaston da ga izazove da možemo krenuti za Zg i preporučio bar mjesec dana anti bebi zbog regulacije ciklusa. (Dr A se nije složio - nije potrebno). Popila 2 tablete i dobila drugi dan. (Tek kasnije mi je rečeno da je to bio prvi znak da nešto nije u redu, da je to lažno krvarenje, i da bi pravi menzis trebao doći tek kad bi popila duphaston 5 dana2*1.
    3. DC napravili hormonalne pretrage, nalazi ok, prikupili sve ostale i otišli na VV. Kod dr. A. bili smo ok primljeni, svidio mi se, i dok sam mu sve ispričala, rekao je da nema potrebe čekati za transfer i da možemo odma u postupak. Prvi uzv trajao je otprilike 2 minute i ne mogu reći da mi se učinilo da je bio predetaljan. Imala sam razumijevanja s obzirom na stanje u čekaoni...Na sljedećim uzv pokazalo se da se sluznica ne deblja kako treba pa počela piti estrofem, prvo 2, pa kasnije 3 dnevno. Počelo neko lagano krvarenje što dr. tumači nuspojavom estrofema i utrogestana vaginalno. 30.01. bio ET, vraćena dva embrija, ostalih pet nažalost nisu preživjeli odmrzavanje. Odmah primila choragon 1500, za dva dana nešto D...nešto, i 5. dan nakon ponovo choragon. Onako nestrpljiva kakva jesam, taj peti dan nakon FETa i prvog choragona, napravila test koji je sekundarno bio pozitivan. Isto popodne dobila strašne bolove, povraćanje, nesvjesticu. Završila na hitnoj, pa na ginekologiji - dijagnoza: vanmaterična trudnoća. Nakon prvog šoka i moje reakcije, to je nemoguće, imala sam umjetnu, rečeno mi je da je trudnoća od ranije. I to stvarno ranije. Plod je bio živ, s otkucajima srca, i preko 3cm veličine, na samom spoju maternice i jajovoda. Imao je kažu dobre uvjete za razvijanje zbog blizine maternici i zato nije bilo nikakvih simptoma ni bolova.
    Laparoskopski odstranjena oba jajovoda. Uputa - nastaviti s utrogestanom zbog mogućnosti trudnoće.( moš mislit) Tri dana nakon operacije prokrvarila - ja to osjećam kao spontani. Znači, u 3 dana izgubila sam 3 bebe.
    I sada - što ja želim ovim postom. Želim upozoriti sve vas drage moje suborke, pogotovo vas koje ste imale problema sa začepljenim jajovodima i vanmaterične trudnoće, da tražite od svojih doktora da budu detaljni prije postupka, ako treba napraviti i bhcg da budu 100% sigurni, jer kasnije nema povratka.
    Nadalje, želim vam puno sreće svima da ostvarite svoje želje i snove o bebicama, što prije i što bezbolnije...
    Posljednje uređivanje od MIJA 32 : 11.02.2010. at 15:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •